• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilinçsiz insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımefendi onlar hayvan,kedigiller ve diğer köpek türleri zaten yırtıcı türler,insan yavrusu gibi uslu uslu oturmaz.Ama bu ''doğaya salın'' demek için yeterli değil,çünkü evde bulunan,o can atan kedinizi doğaya bıraksanız 2 güne ölür.Evrim süreciyle onlar da değişime uğruyor.Evde aslan beslenmemesinin sebebi de bu.
Doğaya salın diye birşey hiç yazmadım zaten. Doğasını bozuyoruz, doğalarıyla oynuyoruz dedim.

Anlatmak istediğim şu, ne kadar eğitim verirsek verelim birden parlayabiliyor bu hayvanlar. Biz buna alışığız hayvan sahipleri olarak, birbirlerine zarar vermiyor sadece çok ses yapıp rahatsızlık veriyorlar. Ama ben rahatsız olmuyorum, ozaman olanlar gitsin mi?

Hakikaten dediğinizin benim söylediğimle alakası yok, "Rahatsız olanlar gitsin" kısmına takılmış, bu lafın çemberinde türlü türlü örnek verip duruyorsunuz da cümlem sadece bu kısımdan ibaret değil. "Kendi halindeki hayvandan korkuyorsan, rahatsızsan yaklaşma, rahatsızsan sen git" şeklinde. Siz saldıran köpek kediden başladınız şimdi de çok ses'e geçtiniz. Neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz anlamadım ben.

Hayvan durduk yere agresifleşmez, sürekli ses çıkarmaz hayvan sahibiyseniz bunu da bilmeniz lazım o halde, mutlaka onu rahatsız eden bir şeyle karşı karşıya kalmıştır.
Öngörülemez, beklenmedik hareketler yapan hayvanlarda ya genetik-psikolojik bir hastalık vardır ya da eğitimi sahibi tarafından doğru verilememiş, düzgün domine edilememiştir. Bir ortamda köpecik sürekli havlıyorsa, geriliyorsa, bunu fark eden sahibi zaten evcilini orada tutmaz, hayvanım bir şeyden rahatsız gideyim de sakinleşsin, hem de milletin kafası şişmesin der zaten.

Konudaki arkadaşımız kendi halindeki her hayvandan rahatsız. Çevresinde, oturduğu yerde görmeye bile katlanamıyor zaten.

Son düzenleme:
Doğaya salın diye birşey hiç yazmadım zaten. Doğasını bozuyoruz, doğalarıyla oynuyoruz dedim.

Ne yapalım işte siz söyleyin diyorum ben de ? Barınaklarda uyutulsun mu ya da toptan soylarını mı yok edelim ? Çünkü mevcut şartlarda çözüm üretmiyorsunuz,sadece yakınmak sizinki.Sokaklardaki hayvanların durumu ortada,birinin gözü yok öteki doğru dürüst yürüyemiyor bile,sebeplerini sıralayayım mı gerek var mı ?

Ben fazla abartılı buluyorum bu evcil hayvan giremez uygulamasını. Ayrıca 1 sene yurt dışında yaşadım evcil hayvanlar her yere rahatlıkla gidebiliyordu. Taksiye binebiliyorlar, toplu taşımada, restaurantlarda, eczanelerde vs bunun bence kimseye bir zararı yok. 2 sene kadar önce Arkadaşımın köpeğini gezmeye çıkarmıştım bir anda yağmur bastırdı hiçbir mekan kabul etmedi üstelik dışarıda sadece üstü kapalı mekanlar da vardı onlar bile almadı yağmur dinene kadar sırılsıklam bekledik. Küçücük köpeğin kime ne zararı var?

Hayvanlardan daha cok rahatsizlik veren insanlar var. Ben bugune kadar toplu alanlarda bagira cagira konusan bir kopek,cekirdek citleyip kabuklarini yerlere atan bir kedi,arabasiyla ters yone giren ve kazaya ramak kalmasina sebep olan bir maymun,sagda solda kendi cocugunu tartaklayan bir papagan,kendisinden daha gucsuz daha savunmasiza siddet uygulayan bir sincap,kadina -cocuga-hayvana tecavuz eden bir surungen hic gormedim. Ama İNSAN gordum. Keske insanlar yasaklansa toplu alanlardan.

Ben fazla abartılı buluyorum bu evcil hayvan giremez uygulamasını. Ayrıca 1 sene yurt dışında yaşadım evcil hayvanlar her yere rahatlıkla gidebiliyordu. Taksiye binebiliyorlar, toplu taşımada, restaurantlarda, eczanelerde vs bunun bence kimseye bir zararı yok. 2 sene kadar önce Arkadaşımın köpeğini gezmeye çıkarmıştım bir anda yağmur bastırdı hiçbir mekan kabul etmedi üstelik dışarıda sadece üstü kapalı mekanlar da vardı onlar bile almadı yağmur dinene kadar sırılsıklam bekledik. Küçücük köpeğin kime ne zararı var?

İstanbuldayim bazi taksi, minibusler hayvan aliyor. Ayni sekilde yine cafelerde de kabul edenler var. Keske kabul etmeleri zorunlu olsa hepsinin. Kimsenin korkudan dili tutulup, alerjiden oracikta öldüğünü gormedim. Durduk yere hayvandan rahatsiz olanlar ne bahane cikaracaklarini sasiriyor sadece. Minibuse kopegi binen kadin hep kucaginda tuttu kopegi ne sesi cikti ne zarari oldu.

İstanbuldayim bazi taksi, minibusler hayvan aliyor. Ayni sekilde yine cafelerde de kabul edenler var. Keske kabul etmeleri zorunlu olsa hepsinin. Kimsenin korkudan dili tutulup, alerjiden oracikta öldüğünü gormedim. Durduk yere hayvandan rahatsiz olanlar ne bahane cikaracaklarini sasiriyor sadece. Minibuse kopegi binen kadin hep kucaginda tuttu kopegi ne sesi cikti ne zarari oldu.
Ben de bugun bir kafede yan masadaki kopekle beraber oturdum. Ciftin cocuklari daha fazla rahatsizlik verdi inan. Kopek bile cocuga saskin saskin bakiyordu ;)

Nice, senin bu hayvanlara garezin nereden geliyor?
Bombayı bıraktın gittin yine. Gel de arada konuna yaz, yaz ki burada seni anlamaya çalışan insanlar da senin ne kadar takıntılı ve bencil düşündüğünü, sürekli aynı konunun lacivertini açıp durduğunu idrak etsin.

Nice, senin bu hayvanlara garezin nereden geliyor?
Bombayı bıraktın gittin yine. Gel de arada konuna yaz, yaz ki burada seni anlamaya çalışan insanlar da senin ne kadar takıntılı ve bencil düşündüğünü, sürekli aynı konunun lacivertini açıp durduğunu idrak etsin.
Neyse,bari hayvan dusmani olduguna idrak etmis olduk. Sorunlu bir insan bence konu sahibi.

Neyse,bari hayvan dusmani olduguna idrak etmis olduk. Sorunlu bir insan bence konu sahibi.

Ben bir konusunu daha hatırlıyorum "En bilinçli hayvansever benim" tadında. Sayfalarca polemiğe sebep olmuştu; aynı mahallede sokak hayvanlarını beslemeye çıkan bir kıza takmıştı bir ara da. Yok mama veriyormuş da hayvanlar için çok sağlıksızmış, kendisi artık ev yemekleri veriyormuş, hayvanlar için bu daha besleyiciymiş filan.

Kuru-pilav, yanına salatası... Bir sokak köpeği için ideal besin, bilmiyonuz siz.

Çok haklısın.Bizim ülkedeki hayvanseverlerin pek çoğu aynı tip.Hayvanın her şeye hakkı olduğunu düşünen, insana baktığı hayvanın yüzde biri kadar saygı duymayan, köpeğinizin sesinden rahatsız oluyorum dediğinizde bile üstünüze saldırmaya kalkan kedi köpekle kafayı bozmuş insan düşmanı tipler.Millet olarak bişeyi tadında bırakamamak genlerimizde var heralde.

Bulunduğum apartmanda hem bahçede hem evde köpek besleniyor ve havlamalarından evimizde oturamıyoruz ama kalkıp bişey söylesen anasını babasını öldürmüşsün gibi tepki veriyo ruh hastaları.Sözde hayvansever aydın tipler ama daha kendisi gibi düşünmeyene saygı göstermekten habersizler.

Ben bir konusunu daha hatırlıyorum "En bilinçli hayvansever benim" tadında. Sayfalarca polemiğe sebep olmuştu; aynı mahallede sokak hayvanlarını beslemeye çıkan bir kıza takmıştı bir ara da. Yok mama veriyormuş da hayvanlar için çok sağlıksızmış, kendisi artık ev yemekleri veriyormuş, hayvanlar için bu daha besleyiciymiş filan.

Kuru-pilav, yanına salatası... Bir sokak köpeği için ideal besin, bilmiyonuz siz.

O konuyu ben de hatirliyorum başta ev yemegi artiklarini verdigini soyleyip tepki alinca evlerinde hergun et pistiginden dolayi sokak hayvanlanlarina her aksam ayri olarak yagsiz tuzsuz sade et pisirip verdigini soylemeye baslamisti. Yersen... 😂

O konuyu ben de hatirliyorum başta ev yemegi artiklarini verdigini soyleyip tepki alinca evlerinde hergun et pistiginden dolayi sokak hayvanlanlarina her aksam ayri olarak yagsiz tuzsuz sade et pisirip verdigini soylemeye baslamisti. Yersen... 😂

Evet, hatırlıyorum o oryantal şovu da.
Ne konuydu ya :)))

Veteriner teknikerleri, hekimleri yazdı konuya, tane tane sabırla açıkladılar, yine de uzun süre direnmişti.

Çok haklısın.Bizim ülkedeki hayvanseverlerin pek çoğu aynı tip.Hayvanın her şeye hakkı olduğunu düşünen, insana baktığı hayvanın yüzde biri kadar saygı duymayan, köpeğinizin sesinden rahatsız oluyorum dediğinizde bile üstünüze saldırmaya kalkan kedi köpekle kafayı bozmuş insan düşmanı tipler.Millet olarak bişeyi tadında bırakamamak genlerimizde var heralde.

Bulunduğum apartmanda hem bahçede hem evde köpek besleniyor ve havlamalarından evimizde oturamıyoruz ama kalkıp bişey söylesen anasını babasını öldürmüşsün gibi tepki veriyo ruh hastaları.Sözde hayvansever aydın tipler ama daha kendisi gibi düşünmeyene saygı göstermekten habersizler.

Disarda birine gidip "cocugunuzun sesinden rahatsiz oluyorum" desem ne tepki alirim?
Apartmanda cocuk kosturmasi, gurultusu, sesi diye bin tane konu açıldi herkes rahatsiz olurken bazilari da cocuk bu baglayalim mi, kulaklariniza tipaç takin demiyor mu? Diyor.

Cocuksa bana dogurmadi kimse herkesin cocugu kendine kiymetli.

Merhaba arkadaşlar, bugün başıma gelen ve canımı sıkan bir durumu paylaşmak istiyorum. Aslında bu daha çok genel bir durum. Arkadaşlar biliyorsunuz hayvanları sevmek bu dünya üzerindeki en güzel şeylerden biri. Fakat görüyorum ki bizim ülkemizde hayvanseverlik çok yanlış anlaşılıyor. Özellikle bilinçli hayvansever sayısı çok az. Rahatsız olduğum bir konu, hayvanları her yere sokmaya çalışmaları. Ben bu güne kadar evcil hayvanla restauranta, markete, bankaya; eczaneye ve sağlık merkezlerine dahi girmeye çalışan kişilere şahit oldum. Engel olunmaya çalışılınca da, "Onlar da canlı ama" diyorlar yanıt olarak. Tabii ki onlar da canlı, ama onların da canlı olması her yere girebilmeleri anlamına gelmez ki. Her yerin bir kuralı var. Bizim insanlarımız kurallara uymak istemiyor maalesef. Bu sadece bu konuda değil her konuda böyle. Bugün bir markete gittiğimde de böyle bir duruma tanık oldum. Bir hanımefendi markete evcil hayvanı ile girmişti. Görevli yanına giderek evcil hayvanla girmenin yasak olduğunu söyledi. Hanımefendi ise görevliye son derece saygısızca yanıtlar verdi. Hatta hakaret dahi etti.
keşke sizi de topluma sokmasalar

Konu sahibinin bütün konuları hayvanlar üzerine mi? Ben mi yaanlış anladım

%80i hayvanlar, bilinçsiz sahipleri, hayvanlar üzerine yasalar ve sürekli yasaları çiğneyen ısrarcı uç tiplerle karşılaşması, en bilinçli hayvanseverin kendisi olduğu üzerine, evet.

Önceki konularına kaç veteriner hekim yazdı çizdi, açıkladı yok. Arkadaş takıntı yaptığı yerde dönmeye devam ediyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X