Biliyorum; öleceksin..

Sanırım jeton anca düştü doğrumudur bilmiyorum da bugün Sarp'ın ölüm yıldönümü Bulut'un doğum günümüydü.

Nedense hep 10 diye aklımda kalmıştı ya ondan.

Okuyacam püskütüm de belki biraz zaman geçince okuyacam.

off püsküütüm gece gece bir şeyleri düğümledin boğazıma...
hiç evcil hayvanım olmadı, ama her zaman onların gözlerindeki insaniyeti farkettim...
onlarla yaşamak ne büyük şans, ne güzel şey...
bazen yokluğu düşünmek, varlığın değerini anlamak için en güzel yöntem...
sen de bunu yapmışsın,
iyi ki de yapmışsın...
iyi ki bana yokluğun ne sonuçlar açabileceğini hatırlamışsın...
teşekkürler sultanım a.s.

HEM AĞLADIM HEM OKUDUM İNANKİ BENİ ESKİLERE GÖTÜRDÜ

EVİMİZE GELDİĞİNDE BEN 5 YAŞLARINDAYDIM ADINI ANNEM TARZAN OLARAK BELİRLEMİŞTİ 3-4 SENE SONRA TARZANIMIZIN NASIL OLDUYSA BELİ KIRILMIŞTI HATIRLIYAMIYORUM AMA ANNEMİN HERGÜN AYAĞINI YALIYOR VE BİRYANDAN ANNEM BİR YANDAN TARZAN AĞLIYORDUsenağlama BU ACIYA ANNEM 1 AY DAYANA BİLDİ ÇÜNKÜ TARZAN SADECE ÖN PATİLERİNİ KULLANABİLİYORDU ARKA PATİLERİ FELÇ OLMUŞTU

ANNEM AĞLAYA AĞLAYA VETERİNERE VERDİ TARZANI SANKİ ÖLECEĞİNİ ANLAMIŞ GİBİ ANNEME GÜLÜMSEDİ(BENİ ACILARDAN KURTARIYORSUN)DER GİBİ BAKTI VE BAŞI İLE BİZLERE GİDİN GİBİ İŞARET YAPTI BİRKAÇ SEFER

VE BİZ ONU ORADA BIRAKTIK EVE GELENE KADAR AĞLADIK VE GÜNLERCE KENDİMİZE GELEMEDİK:çok üzgünüm:
SONRA ANNEM BİZE ONUN CENNETE GİTTİĞİNİ ANLATARAK BİZİ TESELLİ ETTİ

SONRA BİZİM AĞLAMALARIMIZA DAYANAMAYAN BİR KOMŞU ABLAMIZ VE YENİ BİR YAVRU GETİRDİ EVDE BİR ŞENLİK HAVASI OLUŞTU:dance:

BEMBEYAZ UZUN TÜYLERİ OLAN(TARZANIMIZIN BEYAZ HALİ) İSMİNİ FLOR OLARAK YAKIŞTIRDIK
ONUN İLE BİRLİKTE BÜYÜDÜK ONU YIKAMAK VE OYUNLAR OYNAMAK BİZLER İÇİN BÜYÜK KEYİFTİ

FLOR 8 YILDIR BİZLE BERABER BİZLER MUTLU NEREDEN BİLİRDİKKİ ONUNDA BİZİ TERK EDİP GİDECEĞİNİ(ÖLÜM YAKIŞMADI ONA) BİR SABAH KALKTIK FLOR YOK BÜTÜN EV HALKI VE KOMŞULAR ARADIK VE SONUNDA BULDUK ÖĞLECEĞİNİ BİLMİŞ VE BİZDEN ÖZELLİKLE UZAKLAMIŞ:çok üzgünüm:

ONU BULDUĞUMUZDAN SON NEFESİNİ VERİYORDU VE YİNE ANNEMLE GÖZ GÖZE GELDİ(BAKIŞLARI HİÇ GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GİTMİYOR) VE TEKRAR BAŞINI YANA ÇEVİRDİ EMANETİNİ TESLİM ETTİsenağlama

ONU ORADAN ALDIK AĞLAYA AĞLAYA EVİMİZİN YANINA BİZE YAKIN OLSUN DİYE KENDİ ELLERİMİZLE HAZIRLADIĞIMIZ YERE DEFNETTİK

TABİ O ZAMANLAR AKLIMIZ ERMİYORKİ BİRGÜN BİZDEN AYRILACAKLAR(YANİ ÖLÜM)YADA BİZ KABUL EDEMİYORDUK ÖLÜMÜ

SENİN YAZINI OKURKEN PÜSKÜÜTÜM İNAN O GÜNLERİ YAŞADIM:çok üzgünüm:

DERKEN "ANNEM BİR DAHA EVİME KÖPEK ALMAYACAĞIM DAYANAMIYORUM ONLARIN ÖLÜMÜNE" DEDİ

VE 8-10 SENE KÖPEĞİMİZ OLMADI TAAA Kİ BİRGÜN ESKİ PATRONUM BODRUMDAN ZEKİ MÜREN'NİN KÖPEĞİNİN YAVRUSUNU GETİRENE KADAR

2 GÜNLÜK SİMSİYAH YAVRU(BEN KÖPEĞİN CİNSİNDEN ANLAMIYORUM) AMA NASIL AĞLIYOR RESMEN BEBEK GİBİ
PATRONUMUN EŞİ ÇOCUKLARIN BAZI RAHATSIZLIKLARINDAN DOLAYI EVİNE KABUL ETMEDİ:çok üzgünüm:

BEN DAYANAMDIM AĞLAMASINA ANNEME SÖYLEMEDEN ALDIM YAVRUYU VE (O ZAMANLAR OTOBÜSLERE CANLI HAYVANLAR İLE BİNMEK KESİNLİKLE YASAK) KOLUN YANİ BİLEĞİMİN ÜZERİNE YATIRDIM(DÜŞÜNÜN NE KADAR KÜÇÜK) VE BİR YANDAN DA PARMAĞIMI EMİYOR AMA NASIL İÇİNİ ÇEKEREK AĞLIYOR DAYANACAK GÜCÜM KALMADI AĞLAMASINA

SONRA O(MİKROP İSMİ) KOLUMUN ÜZERİNDEN YAVAŞ YAVAŞ KOYNUMA GELDİ VE UYUDU BİZ ONUNLA YAKLAŞIK BU ŞEKİLDE 1,5 SAAT YOLCULUK YAPARAK EVE GELDİK

ANNEME BAK SANA BROŞ ALDIM DEDİM(ÇÜNKÜ HALA KOYNUMDA YATIYOR E O KADAR MİNİK Kİ) ANNEM HANİ NEREDE DEDİ BENDE ÜZERİMDEKİ KABANI ÇIKARDIM
ANNEM ONU GÖRÜNCE GERÇEKDEN BROŞ ZANNETTİ (SİMSİYAH ÖYLE GÜZEL UYUYORKİ) ELİNİ UZATTI BROŞU ALACAK ANNEM ŞAŞIRDI:1shok:KIZIM BU CANLI(HANİ BİR DAHA EVE CANLI ALMAYACAKTI YA) BEN EVET ANNE DEDİM

ALDIĞI GİBİ SÜT VERMEYE GİTTİ AMA O KADAR KÜÇÜK SÜTÜ EMEMİYOR
BENDE PARMAĞIMI SÜTE BATIRIP MİKROBUN AĞZINA PARMAĞIMI EMEREK DOYURDUK

EVİMİZ NEŞE KAYNAĞI OLMUŞTU MİKROP
BENİM İŞDEN GELECEĞİM SAATLERDE CAMA YAPIŞIYOR BENİ BEKLİYORDU
ANNEM KIZIM KİM GELMİŞ ANNENMİ DİYE SORDUĞUNDA HEMEN BANA BAKIYOR VE KUCAĞIMDAN İNMİYORDU

YARAMAZLIK YAPTIĞI ZAMAN HEMEN BENİM YATAĞIMA GİRİP YORGANI BAŞINA ÇEKİYORDU TABİ BENDE O ZAMAN O NA KIZAMIYORDUM

DERKEN 6 YIL GEÇTİ VE BEN O GECE EVDE KALMADIM TEYZEMDEYDİM VE O GECE RÜYAMDA MİKROBU GÖRDÜM SABAH UYANIR UYANMAZ ANNEMİ ARADIM

ANNEMDE BANA MİKROP HASTA DEDİ
O GÜN İŞ YERİNDE VAKİT GEÇMEK BİLMEDİ VE SONUNDA DAYANAMIYP İZİN ALIP GİTTİM:çok üzgünüm:

EVET SON GELMİŞTİ ONUNLA O KADAR GÜZEL GÜNLERİMİZ OLMUŞTUKİ ZAMANIN BU KADAR ÇABUK GEÇTİĞİNİ ANLAYAMADIK:a015:
SON YOLCULUĞUNA UĞURLADIK:Saruboceq:

BİR DAHA HİÇ BİR CANLIYI EVİMİZE ALAMADIK HEPİMİZ YIKILMIŞ VE BİR DAHA BİR DAHA BU MANZARA İLE KARŞILAŞMAK İSTEMEDİK AİLECE:1no2:

İŞTE PÜSKÜÜTÜM AĞLAYA AĞLAYA OKUDUM YAZDIĞINI, AĞLAYA AĞLAYA YAZDIM HİKAYELERİMİZİsenağlama

Hacercim.. demişsin ya: "onların gözündeki insaniyet"

İnsandan öte desem anlatabilir miyim acaba? Köpek besleyenler bunu çok iyi anlar da, sen hiç beslemediğin için emin olamadım anlatabileceğimden..

Onları evimize alıyor ve sözümona eğitim veriyoruz ya..

Keşke ruhumuzu onlara bıraksak da, onlardan öğrensek bi'şeyler..

Gerçek sevgi nedir?
Bağlılık nedir?
Hesapsızca bir ilişki yürütmek nedir?

Bambaşkalar bambaşka..

Püsküütüm sen ne yaptın allah aşkına.. Gözümüzde yaşımız kalmadı, şimdide namın yazdıklarını okudum da meğer hepimizin içinde saklı bir acımız varmış...Dışa çıkarttığın ruhlarını canlandırdığın için teşekkür ediyorum arkadaşım... Ben gelir gider okurum bu konuyu kimbilir kaç kez....

Namcım..

Tarzan ve sonra Flor ve sonra da Mikrop..

Her biriyle de veda anları yaşamışsınız.. Doğanın buyurduğu gibi..

Ve onca acıya karşın üç kez yaşamınıza dahil etmişsiniz.. Sonra da bir daha bu işi yapmama kararı almışsınız..

Oysa satırlarında gerek Tarzan'dan, gerek Flor'dan ve gerekse Mikrop'tan bahsederken, birlikte ne kadar keyifli günler sürdüğünüzü de yazmışsın...

Sadece keyif de değil elbette; sadakat, güven, hesapsız sevgi, aidiyet duygusu..

İşte bende, köpeklerin verdiği yaşama (çünkü bunu sadece köpeklerin sunduğundan eminim) öyle bir bağımlılık var ki... ölüme rağmen... bir gün öleceklerini, doğa gereği bizden daha kısa yaşamlara (belki bu, onların iyiliklerinin ödülüdür) sahip olmalarına rağmen... onları hayatımda tutmaya kararlıyım...

Ta ki ben abbas yolcu olana kadar.. Hayatın bütün kötülüklerinin filtresi onlar..

Hep diyorum ya.. İyi ki varlar.. Ölmelerine rağmen..

Belki sen de yeniden...? Kim bilir...

Hakikaten kallisim ya.. Dün gözlerim kıpkırmızı yattım.. Sabah kalktığımda iki koca yumruk vardı göz yerine.. ve ara vermeden devam ediyoruz gözyaşı mesaisine..

Ama çok güzel bir şey demişsin..
"Dışa çıkarttığın ruhları canlandırdığın için"

Evet ya.. Böylelikle... Hepimiz meleklerimize selam yollamış olduk..

Ölüm var ama yaşamı boşa çıkartmıyor işte..

Hani beyaz olmasa siyah olur muydu? Aydınlık olmasaydı karanlık olur muydu?
Ölüm olmasa yaşam olur muydu...

Bütün meleklerimize selam olsun...

püsküütçüğüm içindeki korkuyu hüzünü ve ruhunun güzelliklerini okadar çok güzel dışa vurmuşunki ağlamamak içten değildi:a015:
allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın.
senide pamuğundan ayırmaz inşallah:Saruboceq:

SAĞLIĞIM GEREĞİ VE OĞLUM ALP'İN ALERJİLERİ YÜZÜNDEN TÜYLÜ HİÇ BİR HAYVAN EVE ALAMIYORUM MALESEF
AMA BİR TANE SU KAPLUMBAĞIMIZ VAR (8 YILDIR BİZİMLE) ŞU BİR GERÇEK Kİ KÖPEĞİN YERİNİ HİÇ BİRİ TUTMUYOR

EVLENMEDEN ÖNCE EVİMİZ MÜSAİTTİ TAVUKLAR, ÖRDEKLER, KUŞLAR(ABARTMIYORUM 20-25 TANE) HATTA İNAN BAHÇEMİZDE SÜREKLİ GEZİNİP VE GELEN SARI SARI (DESENLERİ HARİKAYDI) YILANLAR VARDI HİÇ KIYAMAZDIK ONLARDA BİZE HİÇ BİR ŞEY YAPMAZDI YANİ SEVENİ BİLİYORLAR
TABİ BİZLERİNDE SAĞLIKLARI YERİNDEYDİ O ZAMANLAR

BENİM ANNEM TAM BİR HAVAN SEVERDİR OĞLUMDA ANNEM GİBİ(BENDEN DAHA ÇOK) HALA ANNEM VE OĞLUM EVDE ÇIKAN KEMİK VS. MUTLAKA TOPARLAR SOKAK KÖPEKLERİ VEYA KEDİLERİNİ BESLERLER

BİZ KARŞILIKSIZ SEVMEYİ ANNEMİZDEN ÖĞRENDİK(ÖZELLİKLE BEN)
ANNEM 76 YAŞINDA 10 SENE ÇOCUĞU OLMAMIŞ VE ŞİMDİ BİZ 5 KARDEŞİZ
EVDE BÖREK-ÇÖREK-MEYVE AKLINIZA NE GELİRSE SOKAKDA OYNAYAN ÇOCUKLARI ÇAĞIRIR MUTLAKA VERDİKLERİNİ BİTİRENE KADAR BAŞLARINDA BEKLER
AĞIZLARINI, ELLERİNİ SİLER ANLAYACAĞIN BİZ BÖYLE BİR ANNENİN ÇOCUKLARIZ (MAHALLEDE VEYA GİTTİĞİ BÜTÜN KURSLARDA İSİM TAKMIŞLARDIR SÜPER BABAANNE DİYE)

ŞUNU ANLATMAK İSTEDİM SADECE KARŞILIKSIZ SEVMEYİ-YARDIMLAŞMAYI (İNSAN-HAYVAN AYIRT ETMEDEN)BİZLERE AŞILADI ANNECİĞİM İYİ VARSIN SENİ SEVİYORUM ANNECİĞİMŞeniz

İnşallah canım..
Cümlemiz için AMİN..

Allah, annene uzun ömürler versin namcım.. Ne güzel bir sevgi aşılamış sizlere.. Belki de bir annenin öğretmesi gereken en önemli şeyi öğretmiş.. Ellerinden öpüyorum..

Sağlık koşullarınızın uygun olmamasına üzüldüm. Bu durumda elden bir şey gelmez.. Ama yuvamızı onlara açamasak da, bir lokma ekmeğe muhtaç, senin de yazdığın gibi bir sürü canlı var yanıbaşımızda, mahallemizde, bahçelerimizde..

Bu sevgi var ya.. O yeter.. Gerisi boş..

Benim rahmetli annemde de ciddi bir hayvan fobisi vardı.. Hele hele köpek sözcüğünü bile sarf etmen kaçmasına yeterdi.. O kadar yani.. :roflol:

Neyseki bana bulaştırmamış.. Yoksa... var ya.. seri katil olacak potansiyele doğuştan haizim ben... Yanlışlara tahammülüm yok, saygısızlığa yok, cehalete yok, haksızlığa hiç yok.. Ama son 8 yıldır, ilk üç yılı Sarp'ım, son beş yılım ve inşallah daha bi'sürü bi'sürü yıllarım Bulut'um sayesinde huzurlu geçiyor.. Belki de "dünya" nın şansıdır bu.. ne de olsa çok uzaktan bakıyorum artık dünyaya... yerimseniben

Meleklerim... Regülatörlerim benim..

ÇUKULATALI PÜSKÜÜTÜM

YÜREĞİNİN SEVGİ DOLU OLMASI BENCE EN GÜZEL BİR DUYGU
:teselli:
BU SEVGİYİ SENDE DE GÖRÜYORUM VE BİZLERE SEVGİNİ AYNA GİBİ YANSITIYORSUN İYİKİ VARSIN
ANNE VE BABACIĞNINA TEKRAR TEKRAR ALLAHDAN RAHMET DİLİYORUM TOPRAKLARI BOL OLSUN:Saruboceq:

SENİ İYİKİ DÜNYA YA GETİRMİŞLER SEN BİZİM İÇİN(ÖZELLİKLE BENİM)BİR ÖDÜLSÜN, BİZLERE SEVGİNİN DEĞİŞİK YÖNLERİNİ TATTIRIYORSUNa.s.

SENİN GİBİ GÜZEL SÖZLERİ BULAMIYORUM AMA İDARE ET TATLIM DERDİMİ SANA ANLATABİLDİM GALİBA, SANIRSAMyerimseniben

YÜZÜNDEN GÜLÜMSEME, YÜREĞİNDEN SEVGİ EKSİK OLMASINa.s.

Ben gideyim de şu iki gözümü yerinden çıkartayım artık.. Bir ip gereyim.. İpe mandalla tutturayım.. Belki kururlar..

Teşekkürler namcım.. Bütün duyguların ve zerafetin için.. a.s.

Püsküüt'üm ne yaptın sen ya senağlama Allah ım hiç ayırmasın sizi işallah senağlama

püsküütüümm güzel insan
hani o tesadüfen olmasını beklediğimiz şey var ya,
hani buluta ve sana sarılabileceğim güzel gün
o gün olacakk inş.
senin yazın, kallisin, nam'ın yazıları bitirdiniz beni
köpek, kuş, yılan, böcek o kadar çok seviyorum ki onları..
ancak püskütüm dediğin gibi, köpeklerin bakışları çok farklı, bulutumun her fotoğrafında o gözlerine, o ifadesine kilitli kalıyorum dakikalarca, o mimikler nasıl
görmeden sevdim ben onu da seni dea.s
sizi çok seviyorum,
Allah ikinize de sağlık versin, sağlıklı, mutlu nice nice güzel günler inşaallah,
8 bulut dağının prensesi ikinizi de kucuuk kucuuk kucukladım:1hug:

Amin didsim.. Allah kimseyi sevenlerinden ayırmasın.. Ama doğanın da düzeni bu.. Ölümü kabullenip, "şimdi" nin tadına dibine kadar varmamız gerekiyor.. Elimizden gelecek bilinçli tek çaba bu..

Nrmyncim.. Nam-ı diğer benim güzel, tatlı şekerliğim.. her zamanki gibi şekersin.. Biz de seni kucuk kucuk kucakladık tatlım.. Şeniz

evcil hayvanlar bölümüne bakarken, başlık dikkatimi çekti, sonra "püsküüt" yazdığını ve mesajın başını okuyunca yüreğim ağzıma geldi :1no2:

allah bulut'a ve tüm sevimli dostlarımıza uzun ömürler versin. mümkün olduğunca uzun kalsınlar bu dünyada:Saruboceq:

kallis'e katılıyorum. boğazım düğüm düğüm oldu, gözlerim çeşme...senağlama her satırında çok küçük kaybettiğim kedim aklıma gelerek... ve diğer ayrılmak zorunda kaldığım dostlarım...

aradan 13 sene geçti ama ben hala her kedi okşayışımda, bankta otururken kucağıma kurulan her bıyıklıda, gördüğüm karelerde belki de hüzünle beraber, özlemle, minnetle onu hatırlıyorum. o kısacık hayatında bize yaşattığı güzellikleri, kedilerin de duygularını bu kadar dışa vurabildiğini bize öğrettiği, tatlı yaramazlıklarıyla o zamanlar ailemizin içinde olduğu sıkıntılı dönemlerde, aile birliğini sağladığı ve diğer dünyevi dertleri bize unutturduğu için.. senağlama senağlama senağlama :a015:

yorguncum.. yüreğini ağzına istemsizce getirdiğim için üzgünüm..

Senin de gökyüzündeki meleğine selam olsun buradan... Yanımızdaki meleklere uzun ve sağlıklı ömürler, gökyüzündekilere de selam olsun.. Bi'gün yeniden bi'arada oluruz belki..

çok duygulandım yazınızda Püsküüt. inşallah uzun ve sağlıklı bir ömür Bulut u bekliyordur.
ölümlerinde; sizinle geçirdikleri güzel günleri düşünerek teselli edin kendinizi. eminim ki en iyi şekilde bakmışsınızdır eski dostunuza...

yıllarca hayvan besledik, ya kendimiz aldık, ya da dışardan yaralı bulduğumuz kuşları eve getirdik. ölümlerinde, hastalıklarında çektiğimiz üzüntüleri hatırlamak bile istemiyorum.
bu yüzden eve hayvan almaya korkar oldum. çünkü eskisi gibi dayanıklı değilim.
bazen de böyle güzel canları gördükçe de içimdeki hayvan sevgisi tavan yapıyor...

İnşallah Bambusi.. dilekleriniz için teşekkürler..
Dostunu kaybedince iki ayrı tepkimesi oluyor insanların.. Ya aynı acıyı yaşamamak için bir daha hayatlarına dost sokmuyorlar..Sizin de dediğiniz gibi yürekleri dayanmyıori kaldırmıyor..
Ya da benim gibi hayatlarına hemen yeni bir dost sokuyorlar..
Bu adamların (adam dememin sebebi her iki köpeğimin de erkek olması) bana verdiğini, hayatımda bugüne kadar veren başka hiçbir şey olmadı.. Kişilik olarak maddi tatminlerle işi olan bir insan da değilim.. Verdikleri huzur, güç, hayatı kolay atlatma yetisi için verecekleri acıya da hazırım..
Bu da bir bedel belki..
...ve dediğim gibi biliyorum Bulut da ölecek.. Ve ben Allah sağlık verdiği sürece hayatımda köpeklere yer vermeye devam edeceğim.. acıdan biraz delik deşik olsam da buna değer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…