Biliyorum; öleceksin..

çok ama çok duygulandım...
püsküüt seni çok iyi anlıyorum ama bu yazını bundan 5 ay önce okusaydım o kadar iyi anlayamazdım..
ben hep hayvanlardan uzaktım..köpekten korkar,kediden huylanırdım..balık,kaplumbağa gibi hayvanlar besledim ama hiç böyle,sevimli,tüylü sıcak bi hayvanım olmamıştı..taa ki eşim bana Pofuduk'u getirene kadar..
Pofuduk şirin mi şrin bi tavşan..
Evi pisletiyo,kemiriyo ama ben onu o kadar çok seviyorum ki en yorgun anımda bile evi süopürmekten gocunmuyorum..
Ve maalesef ölüm korkusu beni de sardı..o ölürse naparım diye düşünür oldu..İşten eve gelince yaptığım ilk iş onu kucağıma almak,yemek yaparken beni izlemesi,biz salonda otururken türlü şirinlikler yaparak salonda turlaması benim ona daha da bağlanmama yol açtı..
dostlarımızı kaybetme korkusu ve gerçeğini çok güzel anlatmışsın..
yüreğine sağlık..

Dilerim Pofuduk'la uzun süreli bir beraberliğiniz olur biopelin.. Zamanında benim de olmuştu bir tavşanım.. "Şıpırtı"
Gömleğimin cebine koyar, onunla dışarı çıkardım. Dondurmayı çok severdi Şıpırtı.. Bir tane dondurma alırdım ve birlikte yalayarak dolaşırdık.. Birlikte anı geliştirecek çok zamanımız olamamıştı. Dilerim sizin olur..

Okuyunca çok kötü oluyorum bu yazıyı.
Püsküütcüm harika yazmışsın yüreğindekileri.
Bugüne kadar çok yaşadım bahsettiğin duyguyu.Ama düşünmemek için kafamdan atıyorum çoğu zaman.Canım ölümü düşününce çok acıyor çünkü.
Bugüne kadar çok kayıp verdiğim içindir belki bilemiyorum.
Fazla saçmalamadan susuyorum.
Bulut,Makbuş ve tüm minikler uzun ve çok sağlıklı ömürler yaşar inşallah.

Ölüme, ölüm düşüncesine karşı verilen tepkiler elbette farklı olacaktır. Kimi kaçar, kimi de benim gibi yüz bıçak daha sokar kalbine döndürür, durur.. Sarp'ımı gökyüzüne yolladıktan hemen sonra ekranın karşısına geçip, ağlamaktan bayılana kadar bütün videolarını seyretmem gibi.. Ya da şimdi, şu an Bulut'uma her baktığımda, ölüm düşüncesini de peşi sıra sürüklemem gibi.. Ölümü, yaşamın içine sokuyor ve doğal olduğunu kabullenmeye çalışıyorum aslında..

Sözün kısası; "Saçmalamak" sözcüğü, bu tür duygulanımlarla ve acıyla başa çıkma biçimiyle aynı cümlede kullanılmamalı bana göre..
Düşünmek içini acıtıyorsa ve senin mücadele yöntemin buysa kafandan atmaya çalışman, kişisel bir tepkindir epag..

..ve Amin. dilerim hepsi, bütün dostlarımız, sokakta beslediğimiz canlılar da dahil olmak üzere uzun ve sağlıklı yaşarlar..

Ne kadar derin duygularla yazılmış bir yazı.... ınsan bunu okuyup da duygulanmıyorsa ne denir?

Küçük yaşımdan beri hayvanlarla büyüdüm.. Hayvanları çok seven bir anne babamın olması büyük bir şanstı benim için.... Kaç tane kedimiz öldü, en son benim kedimi çocuklar saçma ile vurdular, iki gün can çekişti sonra kaybettik.... Çok etkiledi beni... Ondan sonra kedi filan beslemedik.... Köpeğimiz Tommy i de zehirlediler bahçemizdeki meyveleri çalmak için.... Bir hafta yoğun bakımda kaldı... Sonra onu da kaybettik... Babamlar bir daha köpek falan almadılar bslemek için, çok etkilendiler.... Hala bir muhabbet kuşları var onunla idare ediyorlar...

Ben çok seviyorum hayvanları ve besleyince çok bağlanıyorum... Eşim de çok seviyor hele kedilere bayılıyoruz... Ama ben beslemeye korkuyorum.... Öldüklerinde çok etkileniyorum çünkü... Zaten eşimde çok duygusal insan .... Ölünce ne yaparız diye korkuyoruz hayvan beslemeye... Evlat acısı gibi çok zor...

Allah Bulut a ve diğer hayvanlara uzun ömür verir inşallah...

Sevgili HİS, "evlat" acısı gibi oluyor sahiden de.. Dünyalarının tek odağı oluyoruz.. Onlar da bizim için öyle.. Yetiştiriyorsun, büyütüyorsun, birşeyler öğretiyor ve öğreniyorsun.. En önemlisi kişiliğini öğrendiğinde başlıyor.. Onu diğer-lerinden ayıran özellikleri keşfettiğinde onun kedi/kuş/köpek olmaktan çıktığını ve ayrı, kendine mühnasır bir kişiliğe sahip olduğunu anlıyor ve istemsizce hayatındaki yerini pozisyonlamaya başlıyorsun.. Sonra gelsin anılar, gelsin yaşam birikintileri.. Yükselen değerler.. Güçlenen bağlılık..
..ve o sebebi ne olursa olsun farketmeden sinsice gelen son.. Acı kaçınılmaz..

Ben sanırım bu acıyı bir "bedel" olarak kabul ediyorum.. Öyle şeyler yaşatıyorlar ki insanlara, kaybettiğimi düşündüğüm sevgileri yeniden çıkartıyorlar mesela.. Neyse.. bütün bu olumlu yaşantıların bir bedeli olarak bakıyorum sonuç olarak..

ve bu bedeli ödemeyi kabul ediyorum.

Dileklerin için teşekkürler. Amin.

Fena etkilendim...İnşallah çok çok uzun ömrü olur...Yavrum o da resme karşı yatmış ya :çok üzgünüm:
Yazamıyorum birşey, o kadar dokunaklı yazmışsınız ki...

Fena etkilendim...İnşallah çok çok uzun ömrü olur...Yavrum o da resme karşı yatmış ya :çok üzgünüm:
Yazamıyorum birşey, o kadar dokunaklı yazmışsınız ki...

Herkesin gözbebeği olan kedisi, köpeği uzun yaşasın.. Bulut'umla, Sarp'ımın fotoğrafları kadraja girince, o gün ben de çok etkilendim..
Düşünmeden, çalakalem, beş dakikada yazınca da bu kadar doğal oldu sanırım yazdıklarım..
Duygularınızı paylaştığınız için teşekkürler..

hayata tutunamadığımız kadar sıkı tutuyoruz yavrularımızın tasmasını...

pamuk ipliğine bağlı hayatlar derler ya bizimki de işte bir tasmaya bağlı hayat gibi..

kızım ilk köpeğim ondan öncesi olmadı.. onu bebek gibi büyüttüm. onunla çok şey öğrendim çok çalıştım okudum sabrettim çaba sarfettim emek verdim hergün yalanarak karşılığını misli misli aldım ve alıyorum. kızım köpekleri hayvanları tanıyıp anlamama vesile oldu... ondan sonra eşimi tanıdım sayesinde.. ortak birşey vardı.. köpeklerimiz..
Allah onların eksikliğini can acılarını göstermesin bize..

gözünün içine bakıyorum kokluyorum ve hergün iyi ki varsın diyorum.

yazınız çook ama çook güzel çok içten elinize yüreğinize sağlık.

pamuk ipliğine bağlı hayatlar derler ya bizimki de işte bir tasmaya bağlı hayat gibi..

Ah bu cümle!

Beni can evimden vurur..

Ben de sekiz senedir bir tasmayla bağlandım hayata.. Ötesi mor.. Ötesi yok..

Bugün, benim için de koklayın, o tasmanın ucundaki hayatı..

Ah bu cümle!

Beni can evimden vurur..

Ben de sekiz senedir bir tasmayla bağlandım hayata.. Ötesi mor.. Ötesi yok..

Bugün, benim için de koklayın, o tasmanın ucundaki hayatı..

tabi ki seve seve koklarım canım kızlarımı sizde oğluşunuzu koklayın öpün bizim için.a.s.

Püsküüt! Salya sümük ağlaya ağlaya okudum yazını! Muhteşemsin canım benim.

Püsküüt! Salya sümük ağlaya ağlaya okudum yazını! Muhteşemsin canım benim.

Estağfurullah.. Yüreğimde eğer bir parça muhteşemlik taşıyorsam, bu sadece köpeklerimin sayesindedir.. Muhteşem olan onlar..

Bulut'a söyleyeyim de gözyaşlarından yalasın.. yerimseniben

Estağfurullah.. Yüreğimde eğer bir parça muhteşemlik taşıyorsam, bu sadece köpeklerimin sayesindedir.. Muhteşem olan onlar..

Bulut'a söyleyeyim de gözyaşlarından yalasın.. yerimseniben

Püsküütüm, Bulut seni gözyaşlarından yaladığında :asigim: bir daha ağlamazsan, ben de yorgun değilim. yerimseniben

Bunu okudukça ağlıyodum şimdi daha çok ağlıyorum...Paris ölür diye çok korkuyorum.Off Offf(

Aynı korku hepimiz de var defnecim..

Dilerim hepimiz dostlarımızla olabildiğince uzun ama mutlak sağlıklı yıllar geçiririz.. a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…