Biliyorum..

Mesela..

İş hayatımı fazlaca önemseyen biriyim. İşi orada bırakıp gelemiyorum eve.
Bu da hayatımı çok kötü etkiliyor.

Geçen tüm hafta okula gelmeyen öğrenciyi bu hafta ailesi getirdi sınıfa.
Yeni geldim ben de yeni tanışıyoruz.
Sırası yoktu öğrencinin. Bu ders birlikte otursun arkadaşlarıyla 2. ders sıra getirtirim dedim.
Gözlüklü olduğu için en öne X in yanına otur yavrum dedim.
Anası beni duymazdan gelip.

Kızımmmm, kiminle oturmak istersin seç hadi dedi ve ona yer seçtirdi.
Çocukların önünde tartışma çıkmasın diye bir şey demedim desem tersim pis çünkü.
Toplantıya bıraktım bu yanlış veli tavrını.

Ama gel gör kaç gündür dert oldu. Bir ilk tanışma böyle mi olmalıydı ne gerek vardı bu soytarılığa onu taktım.
İki acaba tam da oracıkta onun haddini bildirmeli miydim ona taktım mesela.

Böyle huzursuz bir tipim anlatabildim sanırım.. :KK43:
Nomucugum canım bunun üzerine bu kadar dusunmen yalnızca seni yıpratır.
Bi tepki vermek istiyorsan ver o an, vermediysen yeri geldiğinde söyle ama ekstra zamanlarda düşünmemeye çalış.
Mesela dusunuyosun ya 'amaaaan ' de başka bişey düşünmeye başla :)
Çünkü dediğin gibi gerçekten çok küçük bir mesele . Ben öyle problemler görüyorum ki veli davranışlarında , zaman zaman yaşadığım da oldu. Çok saygısız insanlar var.
Mesela bugün kurra ile sınıflar ayrılmış anasiniflarinda. Bir hoca biraz daha aktif etkinliklerde filan. Diğer öğretmene çocuğu düşen veli öğretmenin yüzüne , toplantida herkesin önünde 'aciksozluluk ' adı altında demedigini bırakmadı. O kadar üzüldü ki öğretmen. Bu tip olaylar insanı daha çok etkiliyor. Keşke herkes nerde nasıl davranması gerektiğini bilse. Ama olmuyor işte.

Kimseyi değiştiremem biliyorum.

35 yaşındaki görgüsüz insana görgüyü öğretemem.
55 yaşındaki herife kibarlığı da..
Saçmalıkları ile seni huzursuz eden, edecek olan tüm insanları da..

Ama tüm bunları içine dert eden, büyüten büyüten ve mutsuzluk yumağına dönen kendimi değiştireyim bari?

Çok mu zor?

Tüm yakınlarım bana bunu söylüyor.
Aman boşversene be, kendi düşünsün olmadı anası düşünsün.
Aman ne takıyorsun, herkes nasıl rahat görmüyor musun?

Ben değilim işte yaa değilim.

Bu kafayla bana dert sahibi olmak çok kolay :KK43:

30 dan sonra gamsız, tasasız, rahat biri olmak imkansız mı sahiden?

Benim de en çok kullandığım cümle '' Amaaaannn olduğu kadar..'' olsun ne olur..

Ben de öyleydim de şöyle değiştim, rahat ettim deyin..
30 a kadar cok rahat bi insandim
30 dan snr herseyi herkesi umursayan dert eden bi insan oldum
Ben değişemedim umarım siz değişirsiniz

Mesela..

Sırası yoktu öğrencinin. Bu ders birlikte otursun arkadaşlarıyla 2. ders sıra getirtirim dedim.

Çocukların önünde tartışma çıkmasın diye bir şey demedim desem tersim pis çünkü.

Ama gel gör kaç gündür dert oldu. Bir ilk tanışma böyle mi olmalıydı ne gerek vardı bu soytarılığa onu taktım.

oyy durum ciddi bence..
şimdi öğrencilerin önünde sorun çıkmaması için birşey söylememiş olmanız sizin tercihiniz ki ben olsam hemen o anda müdahale ederdim ..
ama kendi tercih hakkınızı kullanarak sessiz kalmış olmanızı kafaya takmanız enteresan.. sonuçta veli toplantısında dile getirmeyi düşünüyorsunuz zaten..
her veliyle iyi olmak zorunda değilsiniz .. her veli sizin standartlarınızda sizin bakış açınızda sizin eğitiminizde ( ki bunu görgü olarak da düşünebiliriz ) olmak zorunda değil.. size karşı bir saygısızlık olduğunu düşüncesi ile kafaya takıyorsanız bunu göz önüne almalısınız..
bu durum diğer insan ilişkilerinde de geçerli .. herkesle iyi anlaşmamız gerekmiyor.. genel olarak kendinizi bu konuda eğitebilirseniz bu tür sorunları eve taşımazsınız zaten.. olduğu yerde kalır olması gerektiği gibi..

oyy durum ciddi bence..
şimdi öğrencilerin önünde sorun çıkmaması için birşey söylememiş olmanız sizin tercihiniz ki ben olsam hemen o anda müdahale ederdim ..
ama kendi tercih hakkınızı kullanarak sessiz kalmış olmanızı kafaya takmanız enteresan.. sonuçta veli toplantısında dile getirmeyi düşünüyorsunuz zaten..
her veliyle iyi olmak zorunda değilsiniz .. her veli sizin standartlarınızda sizin bakış açınızda sizin eğitiminizde ( ki bunu görgü olarak da düşünebiliriz ) olmak zorunda değil.. size karşı bir saygısızlık olduğunu düşüncesi ile kafaya takıyorsanız bunu göz önüne almalısınız..
bu durum diğer insan ilişkilerinde de geçerli .. herkesle iyi anlaşmamız gerekmiyor.. genel olarak kendinizi bu konuda eğitebilirseniz bu tür sorunları eve taşımazsınız zaten.. olduğu yerde kalır olması gerektiği gibi..

Ben bundan çok rahatsızım.
Çok da düşündüm bu kendimi eğitebileceğim bir konu değil.
Yapım böyle. Ben orada tepki versem de bu konuyu takacaktım.
Bu kez neden bu yaşandı diye :)

Ayy benden bir halt olmaz biliyorum :(

Ben de herşeyi dert ederdim en ufak şeylere saatlerce aglardim ta ki ikinci çocuğum olana kadar. Yavrum 34 haftalik dogdu ilk iki ayında 3 defa ameliyat oldu iki ay kuvezde kaldı. Çok üzüldüm çok ağladım sağlıklı bebek gördükçe kahroldum. Ama hepsi geride kaldı Rabbime şükürler olsun kuzucugum iyi.

Şuan çok yoğun bir hayatım var sıkıntılar var çok yoruluyor um vs. ama evlatlarım sağlıklı koşup oynuyorlar. Yavrumun bacaklarindaki kollarindaki hiç geçmeyecek olan iğne izleri bana o günleri hatırlatıyor ve amaaan boşver diyebiliyorum.

Allah kimseyi sevdikleriyle sinamasin.

Amin..

Ben de genelde rahatimdir
Ama eskiden oyle degildim sonradan oldum
Hayat beni yonttu diyelim nomucugum ;)
Sebepleri biliyorsun zaten

Mesela..

ben böyle bir şeylere sinir olduğum zaman çene yaparak çözüyorum durumu. arkadan bir sürü söyleniyorum. insanlar ne kadar düşüncesizler şöyleler böyleler diye başlıyorum. yanımda kim varsa o an ona "ay çok sinir oldum" diyip başlıyorum anlatmaya :D sonra da sinirim geçiyor ve unutuyorum

Mesela..

Sizin dusmana hic ihtiyaciniz yok:dondurma:
Insanlara bu kadar takilmayin,hic birsey sizden daha onemli degil,is konusnda elinizden gekeni yapin gerisini kaygi etmeyin sizde insansiniz robot degil.
Ben cok kafaya takmam herseyde gulecek bisey bulurum en cokta kendimle dalga gecerim.inanin siz olumlu dusunurseniz her sey pozitif oluyor.
Hatada yapabilirisniz karsinizdaki de hata yapabilir bunlar insani seyler kafaniza dert edip kendinizi yiprattiginiza degmez.

Sizin dusmana hic ihtiyaciniz yok:dondurma:
Insanlara bu kadar takilmayin,hic birsey sizden daha onemli degil,is konusnda elinizden gekeni yapin gerisini kaygi etmeyin sizde insansiniz robot degil.
Ben cok kafaya takmam herseyde gulecek bisey bulurum en cokta kendimle dalga gecerim.inanin siz olumlu dusunurseniz her sey pozitif oluyor.
Hatada yapabilirisniz karsinizdaki de hata yapabilir bunlar insani seyler kafaniza dert edip kendinizi yiprattiginiza degmez.

Aynen düşmana ihtiyacım yok valla.
İşte bu kafamdan çok rahatsızım :(

Ben bundan çok rahatsızım.
Çok da düşündüm bu kendimi eğitebileceğim bir konu değil.
Yapım böyle. Ben orada tepki versem de bu konuyu takacaktım.
Bu kez neden bu yaşandı diye :)

Ayy benden bir halt olmaz biliyorum :KK43:

estf. da enteresan geldi bana cevap vermiş olsanız bile kafaya takacak olmanız..
bilmiyorum belki de ben fazla rahatım..

bekarken okuduğunuz zamanlar vs dışarda olup biteni gidip evde annenize anlatırmıydınız ?
gün içinde yaşadıklarınızı şöyle oldu böyle oldu vs diye..
böyle bir alışkanlığınız varsa bu devam ediyor olabilir .. çalışma hayatınızda yaşadığınız olumsuzlukları eve taşımak bundan kaynaklı olabilir..

estf. da enteresan geldi bana cevap vermiş olsanız bile kafaya takacak olmanız..
bilmiyorum belki de ben fazla rahatım..

bekarken okuduğunuz zamanlar vs dışarda olup biteni gidip evde annenize anlatırmıydınız ?
gün içinde yaşadıklarınızı şöyle oldu böyle oldu vs diye..
böyle bir alışkanlığınız varsa bu devam ediyor olabilir .. çalışma hayatınızda yaşadığınız olumsuzlukları eve taşımak bundan kaynaklı olabilir..

Anlatmazdım, yine de anlatmaktan çok içime atıp kafama takmak seçtiğim yol genelde.
Çok üstüme gelip anlat demeleri lazım yani..

Bilemiyorum ki niye böyleyim..

Ben de senin gibiydim.
15 Temmuz gecesi hayatım değişti.
Gece 3 kere bomba sesine zıplayıp saklandım sabaha kadar evde ölmeyi bekledim.
Hayatımın en korkunç gecesiydi üstüne travma yaşadım bi hafta yiyip içemedim.

O güne kadar her şeyi takan kanser olacak kadar çok düşünen bi insandım.
O gün anladım ki hayat çok kısa hele böyle bi ülkede yarına çıkacağımız bile belli değilken, tepemize bombalar yağarken, böyle bir hayat için üzülmek çok kısa.

Artık her şeyi oluruna bırakıyorum, hiçbişeye üzülmeye değmeyeceğini düşünüyorum ve günlerimi dolu dolu geçirmeye çalışıyorum.Tavsiye ederim.

Anlatmazdım, yine de anlatmaktan çok içime atıp kafama takmak seçtiğim yol genelde.
Çok üstüme gelip anlat demeleri lazım yani..

Bilemiyorum ki niye böyleyim..

bende bilemedim :)
ama çok yorucu olduğunu tahmin edebiliyorum..
insan hele ki öğretmen olarak siz gün içinde bir dünya şey yaşar.. her ağzımızdan çıkanın karşımızdakinin her ağzından çıkanın peşine düşmek analizini yapmak ciddi zor olsa gerek..
inşallah değişebilirsiniz..

Mutlu olmak için biraz gamsiz olmak gerekir gerçekten evlenince öğrendim...ben eskiden iyi isen herkes iyi zannederdim ama değilmiş ne kadar iyi olsanda bazi insanlar huzurunu iyi de olsan kötü de olsan bozuyor...sen doğru bildiğin gibi yasa söylenenlere,yapilan hareketlere de takilma dört dörtlükte olsan kimseye yaranamazsin bunu unutma o yüzden kendi hayatini istediğin gibi yasa söylenildiğini gibi amannnn bosverr demeyi öğren,kafayi takarak,dert edinerek kendine edersin başka kimseye birşey olmaz,o yüzden bosverrr değmez anacim :21::halay:

Üzülme nomucha, ben de her gün çok basit bir matematik işlemini yapamayan, kendini asla geliştirmemiş insanlarla karşılaşıyorum.

30 yaşına gelmiş bir insan 100 liranın yüzde 20sini alabilmeli değil mi?
Katlanamıyorum cehalete, yobazlığa, değişsinler istiyorum.
Sonra da saldırganca yorumlar yapıyorum tamamen nefret iç güdüsüyle.
Asla değişmiyor, hiçbir şey de iyi olmuyor.

O yüzden boş ver.

Çok takardım ben. 38 yaşındayım 34 yaşından sonra takmamayı öğrendim.
Yalan dünya bilincine vardım çünkü.
Kimse için üzülmeye değmez diyorum.
İnsanların gerçek yüzünü menfaatçi halini görünce değiştim.
Huy değil bu hayata bakış açısı.

Zihnime hakim olamiyorm bazan

Takmiycam diyorm hic bi seyi

amaaaan diyorum bi bakiyorum

beynim cinayetler işliyo türlu turlu

senaryolar:eek:....

Back
X