Zaman akan bir nehir, biz kullar o nehirde akıntıya kürek çkerz, çekerken de biliriz o zaman bizim aleyhimize işliyor bilirizde işte yinede beşerliğin şaşarlığına sığını veririz. İş ki nedenlerin içinde boğlduğunda, niçini bulabilesin, niçin varsın bu dünyada dert çekmek, tasa tüketmek için yokso o derdin tasanın içinde "şükür" diye bilmek için mi? Şükür diyelim canlar, şükür... hallerimize, yollarımıza bin şükür. Gafleti delalete düşenlerdeniz amenna ama sonunda şaştığın yoldan dönmek nasib olsun tüm aciz kullara. Tasarruf etme gücü O'nun elinde elbet amenna bizden yana hayirlar tasarruf etsin Mevlâ. Çay hazır, sahbet demlenmekte, bardağın dibine biraz hüzün deminden sen koy, ben muhabbetle doldurayım kalanını, biraz sen dök hüznünden biraz ben, demlensin dertler, olgunlaşsın, huzur olup düşsünler. İstersen beraber susarız da sadece, susar ve suskunluğumuzla Hakkı ararız, Hakka varırız bilir ki bu aciz kullar nedenimiz Haktır. Selam ile...Çok beğendim betinizi, nacizane cevap ekledim kusura bakmazsınız dimi.