Binadaki Sorunlar

sassygirll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2010
2.379
2.164
333
Kızlar Merhaba ;
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.40 yıllık eski bir binada oturuyorum Hem ev kendi evimiz olduğu için hem de çok merkezi bir yerde olduğu için oturmak zorunda kaldım.(metroya,AVM’lere yürüme mesafesinde )2 yıldır oturuyoruz,geçen sene her ay evimi,mutfaktan su basıyordu.Eşim geçen sene yaptırdı ve bir daha olmayacak,kesin çözüm yapıldı dedi.İki gün önce yine evimi su bastı.(aynı günün içerisinde 3 defa)Bu sefer tekrar su tesisatçısı çağırdık 8.000 lira fiyat istediler.Ben bizim üst kattaki komşularla konuştum.”Bina zaten yıkılacak,gerek yok yapılmasına “dediler
Şimdi gelelim asıl meselelere;
Ben millletin pis suyunu temizlemekten bıktım artık.Eşim diyorki eğer yaptırmazlarsa ben de o gideri silikonla tıkarım suları nereye giderse,gitsin diyor.Ben de kavga,gürültü çıkmadan halledebilirmiyiz?
Hukuki olarak bir hakkımız varmıdır?Size sormak istedim

Evinize keşke sigorta yaptırsaydınız.Yıllık 150-200 tl fiyatı var ne olsa ödüyolar.Başkasından kaynaklanan sorunu da kendileri yaptırıp komşudan parasını alıyolar siz muhattap bile olmuyosunuz

Evinize keşke sigorta yaptırsaydınız.Yıllık 150-200 tl fiyatı var ne olsa ödüyolar.Başkasından kaynaklanan sorunu da kendileri yaptırıp komşudan parasını alıyolar siz muhattap bile olmuyosunuz
Bende bugün sigorta şirketlerini araştırıyorum,siz yaptırdınız mı?

Bizim mutfağı da su basması yakındır, kaç defa başında fark edip de kurtulduk. Boruları açmak için yapmadığımız şey kalmadı ama bizden kaynaklı değil. Ev sahibi ilgilenmiyor. Pencereler kapanmıyor, tüm kış koli bandıyla bantladık camları.. Dış kapı desen elimizde kalacak ahşap kapı.. Ev sahibine söyleyince bina eski yakında kentsel dönüşüme girecek idare edin diyor. Sizin komşuların kafasından yani.. Şu an birkaç seneye ev almayı düşündüğümüz için taşınmayı da gözüm yemiyor, hem okulumla aynı cadde üzerinde ev.. Eşimin işine de yakın.. Eve girerken ev sahibi onu da yaparız bunu da yaparız dedi, şimdi yüzünü bile görmüyoruz.

Allah sizinde yardımcınız olsun,su basması en kötüsü,kışın yepyeni halılarımı kaç defa yıkamaya verdim.Ve pişkin pişkin komşular gülerek “Halılarını kuruttun mu ?”diyorlar

Ev zaten yıkılacak diye insanların evini zırt pırt su mu bassın yani.
Yer değiştirin o zaman
Onlar altta siz üstte oturun.
Onları bassın dursun su.

Zalim komşudan Allah korusun.

evinize sigorta yaptirin ve ilk su basmasında sigorta aracılığı ile yaptırın.yaptıkları butun masrafı dada sonra ust kattan alıyorlar.

Bende bugün sigorta şirketlerini araştırıyorum,siz yaptırdınız mı?

Biz yaptırmadık ama ablam ve annemlerde var yıllık 150-200 tl ödüyolar.Ablamların defalarca su borusu patladı her seferinde ödediler biri 6 bin biri 8 bin biri 11 bin tuttu.Üstelik kırma işlemi sırasında aynı parkelere kadar bulup taktılar.

Merhaba, eşimin dedesinin apartmanında cüzi bir kirada oturuyoruz. Sanki bizim apartmanı anlattınız:) Yakın zamanda zemin kat kiracılar da benzer sorunları olduğunu söyledi. Önce belediyeyi çağırdık belediye kısa süreli çözdü ancak yapılması gerektiğini söyledi. Tesisatçı geldi 4000tl civarı bir masraf çıkardı. Eşimin dedesi de ikinci evliliğini yaptı kesinlikle masraf yaptırmıyor eşi. Çünkü hem gider olacak hem de evleri sattırmak istiyor umrunda değildi. Alt kattaki kiracımız dava açacağını söyledi. Bu tarz giderler ortak sayılıyor ve ev sahipleri tarafından ortak ödeniyormuş. Biz de zor da olsa dedeyi ikna edip yaptırdık.
Apartman toplantısı isteyin. Eğer apartman toplantısı yöneticisi yoksa bu durum da kanunen suç.(8daire ve üstü sanırım) Karar defterine işleyeceğinizi söyleyin. Yaptırılması şart. Ortak alan ve bina boruları ile ilgili bir sorun olduğu müddetçe katılmak zorundalar

Ya da siz yaptırın. Yaptırdığınız kişiden fatura isteyin (normal fiyatın üzerine%18 KDV ekleyecektir fazla ödersiniz) bu faturayla dava açacağınızı söyleyin. Dava masrafları ile birlikte apartman ödeyecektir.

Evime sigorta yaptıracağım ,marka araştırıyorum Reklama girer mi,girmez mi bilmiyorum,eğer yaptırıp memnun kaldığınız bir firma varsa bana özel msj yoluyla da atarsanız çok sevinirim

40 yıllık binanın yıkımı kesınleştı mı_? binalar 50 yıla goredır genelde donuşum yoksa ozel olarak... bınanın suyu ıse bınadan ortak para toplanır şahısların ıse şahıs verır sızın masrafınız karşılanır yasal olarak durum bu... ama bına yıktırmak oldukça zor bır iştir...

Bulunduğum şehirde kentsel dönüşüm var,çok merkezi bir bölgede olduğu için yıkılıp,yeni daire veriliyor

Bina kentsel donusume girecek komsular masraf yapmasin yazik, ama siz elalemin pisligini cekerken yazik degil. Ne anlayissiz komsularmis. Apartmanin boya badanasi bahce bakimi gibi keyfi isler degil bu durum zorunlu bir durum. Herkesin dusunceli davranmasi lazim. Cok Merak ediyorum kendi baslarina gelse yine ayni tepkiyi mi verecekler? Sigorta olayi cidden ise yariyor, bizim evimiz de sigortali idi; ust kattan su sizdi baya sorun yasadik, ev sahibi basta yaptirmaya yanasmadi. “ oyleyse biz sigortamizi devreye sokuyoruz” demek bile yeterli oldu. Adamlar hemen durun biz tamirci getirelim yaptiralim dediler :)) malesef yurdum insani tatli dil guleryuzden anlamiyor, illa aba altindan o sopa gosterilecek.

Ne zaman kentsel dönüşüme gireceği belli değilmiş yaptırın , para ne sağlığınızdan ne de içinize her çektiğiniz nefesten değerli değildir.. hele bir de mutfak diyorsunuz , Allah kolaylık versin

Aynen mutfak olması çok zor İnanın yerleri elimle çamaşır suyuyla kaç defa sildim,bütün mutfak dolaplarımı indirdim,sildim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…