- 5 Ekim 2013
- 3.214
- 1.267
- 178
Benimde yengem vardı böyle herşeye kendi çocuğunu bi sokardı. Vallahi ben en güzel günümü kalp kırılmasın diye zehir edemem. Ben şahsen huzursuz olduğum konuyu yengeme direk söyledim ve şu an düğünümle kınam herkesin dilinde ne kadar güzel oldu diye. Kına gecesi çoluk çocuk eğlendirme yeri değildir sonuçtaMerhaba kızlar
Nasipse bir ay sonra evleniyorum.
Kınamda beş tane nedime bindallı giycek. 3 tanesi kuzenim,2 taneside görümcelerimin kızı. Buraya kadar sorun yok.
Ama nedimelerden biri amcamın kızı. Yengem bunu duyunca bana sormadan küçük kızına bindallı almış(10 yaşında). Çok sinir oldum bunu duyunca çocuk o bide bana sormadan kafasına göre almş..
Anneme dedim böyle böyle diye. Annemde kızım zaten gidiyosun arkanda kimseyi kırgn bırakma dedi.
Ama bu kezde başka bi görümcemin kızı var(13 yaşnda) ona söylemesem kırılcak. Çünkü hem diğer görümcelerin kızı giycek hemde benim küçük kuzenim giycek.
Yengeme kızıyorum kafasına göre iş yapmış. O küçük kuzenim giymeseydi görümceme kızın küçük diye giydirmedim derdim
Şimdi hem bi bindllı için kırmak istemiyorum hemde giymelerini istemiyorum önerileriniz nedirr
Cok rahatsiz oluyorum dugunlerde cocuklari her sekle sokuyorlar
Bizim zamanimizda cocuklar mum bile tutmazdi
Cocuk cocuklugunu bilecek arkadas
Sonra diyoruz ki bu cocuklar neden buyukler gibi bilmis davraniyor
Bence de.
Bir de suratlarını boyuyorlar, garip gurup elbiseler giydirip her yerlerini simle kaplıyorlar ve tatlı olduklarını sanıyorlar.
Halbuki benim gözümde çok itici oluyorlar ve kesinlikle büyümüş de küçülmüş kızlara dönüşüyorlar.
Topuklu giydiren bile gördüm ben çocuğa.
Kesinlikle size katılıyorum. Bir de bence böyle durumda uyarmamız gerekir. Çocuk masumluğuna hiç yakışmıyor. Bir de neden vaktinden once büyütmeye çalışıyoruz ki çocukları.Küçücük çocukların tırnaklarını boyuyorlar, far sürüyorlar, ruj sürüyorlar.
Saçlarını kuaförlerde yok maşa yok spreyli topuz yok renk renk simler, küçük avrat gibi oluyor hepsi.
Küçücük çocuğa bindallı giydirilir mi ya Allah ıslah etsin, ben özenirsem makyaja annem hiç yaptırmazdı küçükken.
Şimdi bile her gün yapmıyorum ve yapsam da hafif yapıyorum, iyi ki özeniyorum diye izin vermemiş.
Teşekkür ederim canmmAllah gönlüne göre versimn zaten sen farklı olucan bırak giyen istediğini giysin gelin olan sensin ortaya oturup kına senin eline yakılıcak takma
Aslında sadece giyecek olanlara söyledim ama yakın çevre olunca duyuldu haliyleUfakmis zaten bosverin guzel olur bence arada :) Diger kizada alin eger baska kimse yoksa tabi. Ama keske dillendirmeden yapsaydiniz bu isi :/
Giyen giysin bosver bu dert degilMerhaba kızlar
Nasipse bir ay sonra evleniyorum.
Kınamda beş tane nedime bindallı giycek. 3 tanesi kuzenim,2 taneside görümcelerimin kızı. Buraya kadar sorun yok.
Ama nedimelerden biri amcamın kızı. Yengem bunu duyunca bana sormadan küçük kızına bindallı almış(10 yaşında). Çok sinir oldum bunu duyunca çocuk o bide bana sormadan kafasına göre almş..
Anneme dedim böyle böyle diye. Annemde kızım zaten gidiyosun arkanda kimseyi kırgn bırakma dedi.
Ama bu kezde başka bi görümcemin kızı var(13 yaşnda) ona söylemesem kırılcak. Çünkü hem diğer görümcelerin kızı giycek hemde benim küçük kuzenim giycek.
Yengeme kızıyorum kafasına göre iş yapmış. O küçük kuzenim giymeseydi görümceme kızın küçük diye giydirmedim derdim
Şimdi hem bi bindllı için kırmak istemiyorum hemde giymelerini istemiyorum önerileriniz nedirr
Az önce bi arkadaşımın kınasındaydımKınada sadece gelinin bindallı giymesi taraftarıyım yoksa kim gelin kim nedime anlayamıyorum ve hoş görünmüyor. Bindallı kına kızına has olmalı bence
Düğünlerde kızlarına gelinlik giydirenlere ayar oluyorumDüğününde de gelinlik giyen küçük kızlar olabilir buna engel olamazsın.
Ben kendi görümcem e özel olarak bindalli alırdım kınamda büyükler den daha tatlı oldu herkes bayıldı
TeşekkürlerrBence de giysin çocuk heves etmiştir boşu boşuna kimseyi kırma. Söyleyeceğim şeyi yanlış anlama sen şimdi evlilik heyecanıyla her şeyi çok önemli görüyorsun ama evlendikten sonra fark edeceksin o kadar mühim şeyler değil bunlar kimsenin kalbini kırmaya değmez.
Valla bende görümcem giymisti ama sizinde yakın çevre de küçük çocuk varsa gidebilir böyle şeylerle bozmayin moralinizi.Düğünlerde kızlarına gelinlik giydirenlere ayar oluyorum
Ama benimki nikah kısa bi zaman için giydiren olur mu bilemiyorum
Ben çok hoş duracağını düşünüyorumNedime ne ya?. Bir de onlarda mı bindallı giyiniyor? Çok saçma ee gelinin ne anlamı ne özelliği kalıyor o zaman, ben zaten sevmiyorum da o bindallıyı bence sadece giyinmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?