• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bipolar mı huy mu? Boşanma arefesi :(

Bi doktora gidip evlilik namina bi karar verirseniz iyi olcak gibi. Yani terapist size o hangi durumlarda ne yapiyor guzelce izah ederse daha da vicdan yapmazsiniz. Şahsen ben tedaviden sonra coook yol katettim ama bir otizmli gibi butun cevre düzenlemelerimi yaptım. Kendimi aileme ve esime emanet ettim. Onlar benden daha ii biliolar beni. Risk olusacak durumlarda mudahale ediyorlar.
Terapistle hareket ederseniz hem kendinize hem esinize zarar vermemis olursunuz. İşiniz zor ama hicbisi sizden önemli degil. Hayat bir kere yaşanıyor. Hastalgi icin birsey yapmayan birine omrunuzu harcamak zorunda degilsiniz. Kendinize deger verin.
Keske teslimiyet gosterse..ailesi de garip esimin..ucu onlara dokunan bir durum olursa esim hasta ama eger durum benimle ilgiliyse ne oldu da boyle oldu diyorlar..gittigi gunden bu yana kayinvalidem bir kez aradi beni...bense kac kez...ama aramicam artik magdur olan benim bunu artik kabullenicem..

Merhaba..Yazmaya dahi halim yok..Eşim bipolar ve biz altı yıllık evliyiz dört yaşında da bir yavrumuz var..Uzun süredir eşimle iyiydik tabi öyle fevkalade bir ilişki değildi ama idare ediyorduk ta ki bayramımız zehir oluncaya dek..Eşim şehir dışında çalışıyor ayda bir kez falan geliyor yanımıza o geldiğinde tüm özverimle onu mutlu etmeye çalışıyorum ama o bayrmaın birinci, günü bunun aksini iddaa etti.Ben onu sevmiyormuşum onunla olan vaktimi geçiştiriyormuşum yemek yapmıyormuşum kısacası ona özen göstermiyormuşum.Halbuki biraz kilo verdim kendimi daha güzel bir hale soktum sonra ne bileyim çalışıyor olmama rağmen yemeğini birkaç çeşitten aşağı düşürmedim tatlısı böreği..en önemlisi ona sevgimi verdiğimi düşünüyordum...kafam allak bullak..çaresizim...bayramın ilk günü sorun çıkarıp git bu evden dedi ben de benim gidecek yerim yok bu kadar basitse gitmek sen git dedim topladı eşyalarını gitti...bulunduğumnuz bir şehirde bir oteldeymiş..çok üzgünüm..gitmeden bana bir de dilkeç yazdırdı ondan boşanacakmışım ne nafaka ne de tazminat istemeyecekmişim...önceden olsa gurur yapmazdım ama bu defa çok ağırıma gitti tek bir kuruşunu istemem sen bizi düşünmüyorsan dedim..ne bekliyorum sizden diyecek olursanız bilmiyorum...sanki ayrılsam kalan ömrümü huzurla geçirecekmişim gibi geliyor bana ama aynı zamanda ona karşı çok merhametliyim hep bir yanım ona ağlayacak gibi de geliyor...ne yapmalıyım bilmiyorum..bir terapiste mi danışsam?
eşiniz tedavi görüyor mu? bana pek huy gibi gelmedi o tür rahatsızlıkta olan insanlarda bu tip şeyler yaşanabiliyor.hattta kendisi sizi mutlu edemediğini düşünüp sizi suçlayabilirde bilemicem herkeste farklı seyiredediyo diye biliyorum.fakat tedavi olup bu şekilde hareket ediyorsa o zaman huyu böyledir.

manik dönemine girdi demek ki.
ilaçlarını aksattıysa siz böyle davranması 'hastalığı' yüzünden normal.
Şu an sizi engel olarak görüyor. İstediğiniz kadar güzel davranın.
Kesinlikle yeniden doktora görünmeli.
Ailesiyle de konuşun. Ama siz birebir söylemeyin, sizden daha çok kaçacaktır.
Manik dönemine girince genelde kaçarlar

Yine tekrarliyorum. Hayatini kimseye fedakarlik yaparak harcamak zorunda degilsin. Fedakarlik da bir yere kadar. Eşinin duzelmesi icin elinden geleni yap. Doktor olayini aksatma. Bu vicdani bi zorunluluk suan senin icin. Ama sonrasi da gidisata göre belirlenir.

Arkadaşlar merhaba ben epilepsi hastayım ve kullandığım ilaç .... ... kullanırken adet geciktirici haplar, doğum kontrol hapları kullanabiliyor muyuz? Bu konuda bilgisi olan var mı? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belkide suan en iyi anlayacak kişilerden biride benim. Benim eşime tedavi görüyor depakin ve zyperax kullanıyor bize konulan teshis atipik psikoz bizimkinde aşırı supecilik var. Hayattan yıldır usandim benimde sonu bosanma gözüküyor
benim esimde asiri supheci biktirdi beni resmen ilac da kullanmiyo sacmasapan konusup canimi skyo ben depresyona girdim.sayesinde cok kotu psikolojim hamileyim ikinci cocuga ilac da kullanamiyorum napicam bilmiyorum

Merhaba..Yazmaya dahi halim yok..Eşim bipolar ve biz altı yıllık evliyiz dört yaşında da bir yavrumuz var..Uzun süredir eşimle iyiydik tabi öyle fevkalade bir ilişki değildi ama idare ediyorduk ta ki bayramımız zehir oluncaya dek..Eşim şehir dışında çalışıyor ayda bir kez falan geliyor yanımıza o geldiğinde tüm özverimle onu mutlu etmeye çalışıyorum ama o bayrmaın birinci, günü bunun aksini iddaa etti.Ben onu sevmiyormuşum onunla olan vaktimi geçiştiriyormuşum yemek yapmıyormuşum kısacası ona özen göstermiyormuşum.Halbuki biraz kilo verdim kendimi daha güzel bir hale soktum sonra ne bileyim çalışıyor olmama rağmen yemeğini birkaç çeşitten aşağı düşürmedim tatlısı böreği..en önemlisi ona sevgimi verdiğimi düşünüyordum...kafam allak bullak..çaresizim...bayramın ilk günü sorun çıkarıp git bu evden dedi ben de benim gidecek yerim yok bu kadar basitse gitmek sen git dedim topladı eşyalarını gitti...bulunduğumnuz bir şehirde bir oteldeymiş..çok üzgünüm..gitmeden bana bir de dilkeç yazdırdı ondan boşanacakmışım ne nafaka ne de tazminat istemeyecekmişim...önceden olsa gurur yapmazdım ama bu defa çok ağırıma gitti tek bir kuruşunu istemem sen bizi düşünmüyorsan dedim..ne bekliyorum sizden diyecek olursanız bilmiyorum...sanki ayrılsam kalan ömrümü huzurla geçirecekmişim gibi geliyor bana ama aynı zamanda ona karşı çok merhametliyim hep bir yanım ona ağlayacak gibi de geliyor...ne yapmalıyım bilmiyorum..bir terapiste mi danışsam?
Merhametten maraz doğar dedikleri durumun tablosu olmuşsunuz resmen.

Adam psikolojik sorunlu; sizi de daha önce aldatmış, bunu affedip siz onu mutlu etmeye çalıştıkça tepenize çıkmış ve sizi suçlayarak boşanma derdinde.

Defolsun gitsin!

mesela kapinin onunde bekliyo evi gozetliyo her giren cikanla dusup kalktigimi saniyo. akrabalarimdan kiskaniyo. copu karistiriyo. niye nevresimleri yikadin diyo. yatakta kil buldum bu kimin diyo. sen beni aldatiyosun itiraf et harbi ol diyo. daha bisuru sey artik dayanamiyorum iftiralarina
Kendine yeni konu aç burda gören olmaz pek.

mesela kapinin onunde bekliyo evi gozetliyo her giren cikanla dusup kalktigimi saniyo. akrabalarimdan kiskaniyo. copu karistiriyo. niye nevresimleri yikadin diyo. yatakta kil buldum bu kimin diyo. sen beni aldatiyosun itiraf et harbi ol diyo. daha bisuru sey artik dayanamiyorum iftiralarina
rahatsizlik iste bu acilen uzmana gitmesi gerek isiniz hic kolay degil elindr olmadan dusunuyor dedigim gibi uzman sart

benim esimde asiri supheci biktirdi beni resmen ilac da kullanmiyo sacmasapan konusup canimi skyo ben depresyona girdim.sayesinde cok kotu psikolojim hamileyim ikinci cocuga ilac da kullanamiyorum napicam bilmiyorum

Bu kadar şüphe edecek kadar hasta olan birinin size zarar verme ihtimali var mı?
Evetse dikkatli olun lütfen.

dayak yemisligim var zaten ama ikinciye hamileyim bir kizim bi yasinda hemde. bi taraftanda onun sokundayim.. ama ona gore tek suclu benim. onu sevmiyorum sicak davranmiyorum diye demekki baskasi var hayatimda. her hareketimin altindan baskasini cikartir.

Bu yaptığı davranışın bipolarla hiç bir alakası yok çünkü eşinizin her yaptığı planlı olarak yapılmış. Bipolar da böyle değildir ani çıkışlar olabilir fakat hata yaptığını çabuk farkeder kontrol sorunu gibi düşünebilirsiniz. Ve planlı olma hiç bir hareketi.

Ve siz aldatılmışsınız bunu affetmişsiniz şimdi de gitsem aklım bir yanım hep onda kalacak diyorsunuz bu Ada'm sizi evden kovacak nafaka tazminat talep etmeden boşanacaksın die kağıt yazıp imzalatacak kadar da çirkin bi insan. Ve siz hala acaba diyorsunuz bence kendinize biraz saygınız olmalı. Bu kadar hakareti sineye çekecekseniz de hiç bir derdim var demeyin siz bunları kabulleniyorsunuz dert olmaktan çıkar çünkü

bıolar hastalıgı boyle bırsey çok sık asık olurlar asırı suhecı olurlar gülerken bır anda agrasıfe baglayabılırler ve gecıcı bır hastalık degıl omur boyunca ılac kullanmak zorunda alkol aldıklarında bıolar kendını daha da bı gosterir. bıolar yakınları cok cok cok sabırlı olmaları soylenır. rabbım yardım etsın ıyı dusun tasın gıtmesı ılk olmıcak yanı bunu demek ısıyorum.

Aynı beni anlatmissiniz benim dururmumda sizden farksız degil

Aynı şeyleri bende yaşıyorum kardeşim ya özel gel konuşalım.

Yanılmış olabilirim ama eşinizin hayatında o geldiği yerden bir kadın olmasın ?

Back
X