• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bipolar mı huy mu? Boşanma arefesi :(

Belkide suan en iyi anlayacak kişilerden biride benim. Benim eşime tedavi görüyor depakin ve zyperax kullanıyor bize konulan teshis atipik psikoz bizimkinde aşırı supecilik var. Hayattan yıldır usandim benimde sonu bosanma gözüküyor

Canim moralini hic bozma bende bipolardim ve 2 yil depakin kullandim ... cok sukur suan gayet iyiyim ... esininde iyi olucagina inaniyorum

Belkide suan en iyi anlayacak kişilerden biride benim. Benim eşime tedavi görüyor depakin ve zyperax kullanıyor bize konulan teshis atipik psikoz bizimkinde aşırı supecilik var. Hayattan yıldır usandim benimde sonu bosanma gözüküyor
benim esimde de suphe, vesvese...bizim evliligimizi en cok yipratan aslinda esimin cinsel doyumsuzluklari oldu.onlar yasanmasaydi belki de ben boyle tahammulsuz olmazdim...sizde de oldu mu?

Siz kendiniz gidin ... durumunuzu esinizin yaptiklarini anlatin dr size nasil bir yol izlemeniz gerektigi konusunda yardimci olacaktir
evet gitmeliyim..bir care bulmam lazim gercekten cok uzgunum..aslinda herseyi hsttaligina baglamak da istemiyorum...cunku bir bana karsi sikintili ailede kim varsa onlarla iyi

Evet canim 8 yillik evliyim birde kizim var esim yuzunden bu hale geldim ama cok sukur suan gayet iyiyim tedavim.biteli 4 yil oldu istersen istanbulda cok iyi bir doktor onerebilirim isinde bir numara bu konuda

esimi yedi yildir taniyorum alti yildir da evliyiz..oyle mucadeleler verdimki artik benimde gucum kalmadi..sadece su beni cok uzuyor...ayrilsak ve yillar gecse onun iyi olmadigini ogrensem kendimi suclarim..bunu dusunmek beni mahvediyor
Kendini neden suclayasin bunlar simdilik dusuncelerin . bipolar kisilerin duzgun aile iliskileri olamiyor cocuugunu dusun karar ver.

Kendini neden suclayasin bunlar simdilik dusuncelerin . bipolar kisilerin duzgun aile iliskileri olamiyor cocuugunu dusun karar ver.

Banada bipolar teshisi kondu tedavimi oldum ... arkadasin esiyle ilgili bilemem ama bipolar derecesi ileri degilse ve dogru ellerde tedavi ediliyorsa atlatilabilen bir rahatsizlik .

benim esimde de suphe, vesvese...bizim evliligimizi en cok yipratan aslinda esimin cinsel doyumsuzluklari oldu.onlar yasanmasaydi belki de ben boyle tahammulsuz olmazdim...sizde de oldu mu?
Bizde bana karşı şüphesi var hep ona yalan söylediğimi ve aldattigimi düşünüyor şu aralar tekrar atak dönemindeyiz ilaçlar fayda etmiyor ona

Banada bipolar teshisi kondu tedavimi oldum ... arkadasin esiyle ilgili bilemem ama bipolar derecesi ileri degilse ve dogru ellerde tedavi ediliyorsa atlatilabilen bir rahatsizlik .
11 yildir tedavi goruyormus esi bilemiyorum yani

Evet canim 8 yillik evliyim birde kizim var esim yuzunden bu hale geldim ama cok sukur suan gayet iyiyim tedavim.biteli 4 yil oldu istersen istanbulda cok iyi bir doktor onerebilirim isinde bir numara bu konuda
su an istanbul da yasamiyoruz..nisantasi nda bir doktorumuz vardi ama o donemler de bizcok sorunluyduk

Sadece acıma hissi duyuyorsun eşine.sevgi kırıntısı bile göremedim.yazık değil mi sana niye devam ediyorsun? Elinden geleni fazlasıyla yapmışsın bırak gitsin pişman olursa olsun sanane

Merhaba..Yazmaya dahi halim yok..Eşim bipolar ve biz altı yıllık evliyiz dört yaşında da bir yavrumuz var..Uzun süredir eşimle iyiydik tabi öyle fevkalade bir ilişki değildi ama idare ediyorduk ta ki bayramımız zehir oluncaya dek..Eşim şehir dışında çalışıyor ayda bir kez falan geliyor yanımıza o geldiğinde tüm özverimle onu mutlu etmeye çalışıyorum ama o bayrmaın birinci, günü bunun aksini iddaa etti.Ben onu sevmiyormuşum onunla olan vaktimi geçiştiriyormuşum yemek yapmıyormuşum kısacası ona özen göstermiyormuşum.Halbuki biraz kilo verdim kendimi daha güzel bir hale soktum sonra ne bileyim çalışıyor olmama rağmen yemeğini birkaç çeşitten aşağı düşürmedim tatlısı böreği..en önemlisi ona sevgimi verdiğimi düşünüyordum...kafam allak bullak..çaresizim...bayramın ilk günü sorun çıkarıp git bu evden dedi ben de benim gidecek yerim yok bu kadar basitse gitmek sen git dedim topladı eşyalarını gitti...bulunduğumnuz bir şehirde bir oteldeymiş..çok üzgünüm..gitmeden bana bir de dilkeç yazdırdı ondan boşanacakmışım ne nafaka ne de tazminat istemeyecekmişim...önceden olsa gurur yapmazdım ama bu defa çok ağırıma gitti tek bir kuruşunu istemem sen bizi düşünmüyorsan dedim..ne bekliyorum sizden diyecek olursanız bilmiyorum...sanki ayrılsam kalan ömrümü huzurla geçirecekmişim gibi geliyor bana ama aynı zamanda ona karşı çok merhametliyim hep bir yanım ona ağlayacak gibi de geliyor...ne yapmalıyım bilmiyorum..bir terapiste mi danışsam?

Bi bipolar olarak söylüyorum; abooooo kurmuş gene kafasinda. Acaba neler neler. Ama biz bazen bu bipolari siper yapip haltlar da yeriz yani. Sonra işin icinden cikamayip her seyi savariz bi anda. Öyle bisi mi acep. Sabirli ol. He de suan her seye.

Sadece acıma hissi duyuyorsun eşine.sevgi kırıntısı bile göremedim.yazık değil mi sana niye devam ediyorsun? Elinden geleni fazlasıyla yapmışsın bırak gitsin pişman olursa olsun sanane
merhametin sevgiden cok daha ustun bir duygu oldugunu okumustum ve buna gercekten inaniyorum.esimi cook seviyorum ama gercekten yiprandim surekli hata yapmadan hatali gorulmekten de bikkinlik geldi...artik ayriliga daha yakin bakiyorum cunku esimle sorun yasadikca yavruma karsi katilasiyorum

Bi bipolar olarak söylüyorum; abooooo kurmuş gene kafasinda. Acaba neler neler. Ama biz bazen bu bipolari siper yapip haltlar da yeriz yani. Sonra işin icinden cikamayip her seyi savariz bi anda. Öyle bisi mi acep. Sabirli ol. He de suan her seye.
bipolarin belki de dereceleri var bilemiyorum ama esimdekinden anladigim suki evlilik bu hastaliga uygun degil..manik ataklarinda sadakata aykiri davraniliyor cunku...su anki sikintim cinsellikle ilgili degil fakat cok yoruldum bes gun iyi olup on gun hakaret isitmekten yoruldum..ilk yillarda susuyordum artik sabredemeyip karsilik da veriyorum bu da evliligimizde saygimizi zedeliyor

Bi doktora gidip evlilik namina bi karar verirseniz iyi olcak gibi. Yani terapist size o hangi durumlarda ne yapiyor guzelce izah ederse daha da vicdan yapmazsiniz. Şahsen ben tedaviden sonra coook yol katettim ama bir otizmli gibi butun cevre düzenlemelerimi yaptım. Kendimi aileme ve esime emanet ettim. Onlar benden daha ii biliolar beni. Risk olusacak durumlarda mudahale ediyorlar.
Terapistle hareket ederseniz hem kendinize hem esinize zarar vermemis olursunuz. İşiniz zor ama hicbisi sizden önemli degil. Hayat bir kere yaşanıyor. Hastalgi icin birsey yapmayan birine omrunuzu harcamak zorunda degilsiniz. Kendinize deger verin.

Eşinin bu tavrı %90 bipolar yüzünden değil. Muhtemelen hayatında da başka biri var.

11 yıldır bipolar tedavisi alan birinin artık hastalığını reddetmek gibi bir lüksü kalmaz. Reddediyorsa da o hastalığı kullanıyor, hastalığı ardına gizlenerek yapacaklarını yapıyor demektir. Eşinin şu hareketleri bariz şımarıklık... kendisi kadar seni de düşünüyor olsaydı tedavisine kontrollü bir şekilde devam ediyor olurdu.

Kaldı ki boşanmayı isterken, ayrıntı olarak sizin alacağınız nafakaya kadar hesap ediyor ve dilekçe ile şart kosabiliyorsa, hastalığının depresyon kısmında olmadığı aşikar. Çünkü o halde olan biri, ayrıntı düşünemez. Mani olsa da yerinde duramaz zaten.

Eşinize psikiyatrist ve psikolog şartı koşun, adam akilli tedavisini olsun, yok olmayacaksa da herkes yoluna baksın. Böyle gayretsiz olunmaz. Ve şu saatten sonra artık kendinizi düşünün. Hastalığını kullanan şımarık ve bencil bir eş var karşında. Kendi hayatını bu insana yedirme.

Back
X