Merhabalar. Birkaç senedir bu forumu takip ediyorum. İçinde bulunduğum durum hakkında tavsiye alabileceğimi düşündüğüm için yazmaya karar verdim.21 yaşındayım. Annem 48 yaşında 20 yılı aşkın süredir bipolar. En son geçen sene atak geçirmişti. Olmayan şeyler üzerine şüpheleri ve öfke patlamaları vardı. Gün içinde sık sık ağlıyordu. Beni bazen çok seviyor, bazense yapmadığım şeyler üzerine suçluyor ve nefret ediyor gibi davranıyordu. Bu süreçte ben de sakinliğimi koruyup ılımlı davranamadım. Sık sık kavga ediyorduk. Bu süreç benim ağlayıp yalvarmalarım ve kavgalarımız sonucu hastaneye yatmaya ikna etmemle sonuçlandı. Hastaneden çıktıktan sonra 7-8 ay kadar ilaç kullanımını takip ettim ancak birkaç ay gibi bir süredir kendisinin bu durumdan hoşnutsuzluğunu belli etmesinden ve sanki ben onun annesiymişim gibi davrandığımı düşünmesinden dolayı takip edemedim. Doktoru ayda bir vurulması gereken iğne yazmıştı. Hastaneye onu yaptırmak için beraber gidiyorduk ancak son iki aydır erkek arkadaşının yanındayken iğneyi yaptırdığını söylüyor. Erkek arkadaşının da psikolojik rahatsızlığı olduğu için güvenemiyorum. Kendisi bir zamanlar anneme benim ilaçlarla onu zehirleyebileceğimi, dikkatli olması gerektiğini söylemiş.
Şimdi tekrardan hastalığının nüksettiğini düşünüyorum. Bir gün uyuyup ertesi gün uyumuyor ve bu bu şekilde devam ediyor. Kendisinin telefonunu birilerinin dinlediğini, casus programlar indirildiğini bunun için de savcılığa gideceğini, bu işin peşini bırakmayacağını ve bu olay çözülmeden eve geri gelmeyeceğini söylüyor. Dinleyen kişinin de benim olduğumu düşünüyor. böyle illegal bir işe bulaşmama rağmen hâlâ beni sevdiğini itiraf edersem şikayetçi olmayacağını söylüyor. Şu an kendisi benim yanımda değil erkek arkadaşının yanında,benden farklı bir şehirde. Aile içinden destek olan bir anneannem var o da çok yaşlı.
Nasıl bir yol izlemeliyim?Geçen senelerde küçük ve tecrübesizdim o yüzden annemin bu durumunu öfkeyle karşıladım. Benden ya da bir başkasından olmayan bir şey yüzünden şüphe duyduğunda ve öfkelendiğinde nasıl davranmalıyım ve onu kırıp üzmeden doktora nasıl yönlendirebilirim? Şimdiden vereceğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim.