• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bipolarım ve beynim tam bir bulamaç halinde!

Morbidanqel

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2014
863
375
323
Merhaba. Ben bipolar hastasıyım başlıktan da anlaşılacağı üzere. Yılbaşından beri hastayım. 4 ay geçti ve hala iyileşemedim. Mani ve depresyon bir arada görüldü yani saat başı değişiyordum. Karma dönemden geçtim yani. 3 hafta hastanede yattım. Martın ortası gibi çıktım hastaneden. Bugün 24 Nisan. benim öfke nöbetlerim, beynimde uçuşan düşünceler,hareketlilik,enerji artışı,alışveriş isteği,çok konuşma,daldan dala atlama ya da tam tersi depresif hissetme gibi durumlarım düzeldi çok şükürki. Fakat depresyon şiddetli devam ediyor.12 saat uyuyorum kullandığım ilaçlarIarın mgı az geldi beni koruyamadı sanırım büyük biratak geçirdim.İlaçlar malum uyku yapıyor. Enerjisiz hissettiriyor, konuşmaları bile zor algılıyorum, en basit işleri yapamıyorum, beynimde tahta gibi bir şey var iletiler gitmiyor sanki...2016'daki atağımda da bu oldu ama hastaneden çıktıktan bir süre sonra iyileştim.. 2016da da iyileşemicem diye strese girdim bu senede aynı stresi yaşıyorum. Bu defa çok korkuyorum tekrar atak geçiririm diye Türk kahvesi,yeşil çay falan ya da başka bir ilaç içmiyorum ilaçlarla etkileşir diye... bana yardımcı olabilecek, cevap verecek biri var mı?

Son düzenleme:
Merhaba. Ben bipolar hastasıyım başlıktan da anlaşılacağı üzere. Yılbaşından beri hastayım. 4 ay geçti ve hala iyileşemedim. Mani ve depresyon bir arada görüldü yani saat başı değişiyordum. Karma dönemden geçtim yani. 3 hafta hastanede yattım. Martın ortası gibi çıktım hastaneden. Bugün 24 Nisan. benim öfke nöbetlerim, beynimde uçuşan düşünceler,hareketlilik,enerji artışı,alışveriş isteği,çok konuşma,daldan dala atlama ya da tam tersi depresif hissetme gibi durumlarım düzeldi çok şükürki. Fakat depresyon şiddetli devam ediyor.12 saat uyuyorum kullandığım ilaçlarIarın mgı az geldi beni koruyamadı sanırım büyük biratak geçirdim.İlaçlar malum uyku yapıyor. Enerjisiz hissettiriyor, konuşmaları bile zor algılıyorum, en basit işleri yapamıyorum, beynimde tahta gibi bir şey var iletiler gitmiyor sanki...2016'daki atağımda da bu oldu ama hastaneden çıktıktan bir süre sonra iyileştim.. 2016da da iyileşemicem diye strese girdim bu senede aynı stresi yaşıyorum. Bu defa çok korkuyorum tekrar atak geçiririm diye Türk kahvesi,yeşil çay falan ya da başka bir ilaç içmiyorum ilaçlarla etkileşir diye... bana yardımcı olabilecek, cevap verecek biri var mı?

Her ay düzenli olarak kanda valproik asit ve lityum değerlerinizi ölçtürmeniz gerekmektedir, yaptırıyor musunuz? Bu değerler ile verilen dozlar düzenlenir . Aksi halde süreç yıpratıcı ve uzun geçer.
Geçmiş olsun

Her ay düzenli olarak kanda valproik asit ve lityum değerlerinizi ölçtürmeniz gerekmektedir, yaptırıyor musunuz? Bu değerler ile verilen dozlar düzenlenir . Aksi halde süreç yıpratıcı ve uzun geçer.
Geçmiş olsun
Ben duygu durum düzenleyici olarak lamictal kullanıyorum depakini sinirli yaptırdığı,kilo aldırdığı ve saç döktüğü için bıraktım.Doktora sorarak

Geçmiş olsun
Sağolun o dediğiniz duygu durum düzenleyici depakin ve lityum ben aynı etkiye sahip lamictal kullanıyorum bunda kan seviyesine bakılmıyor gitgide iyi oluyorum atak süresinin etkisi uzun sürüyor.

Bu mevsimler o bulamaç hali gayet normal.
Doktor kontrollerinizi ve ilaçlarınızı ihmal etmeyin.

Merhaba ilk nasıl belirtiler gösterdi nasıl anladınız bipolar olduğunuzu geçmeyen bir depresyonum var hiç ağlamalarım bitmiyor bazen çok enerji doluyorum iyi hissediyorum bazen kendme bile bakacak takatim yok Dr Dr geziyorum depresyon tedavisi oluyorum ama geçmiyor yeni Lamictal verdi sabah akşam içmek için sabah içtim içim daralıyor kendime zarar vermekten korkuyorum patlayacak bomba var sanki içimde

Ben de 16 yıldır bipolar hastasıyım lityum ve depakin artık kullanamıyorum ciddi yan etkileri var bı müddet tegretol kullanıp bıraktım çünkü ciddi baş dönmesi yapıyor iyilesemiyorum bı turlu bir de iğnenin var ayda bir tavsiyeleriniz neler lütfen cvp

Ben de 16 yıldır bipolar hastasıyım lityum ve depakin artık kullanamıyorum ciddi yan etkileri var bı müddet tegretol kullanıp bıraktım çünkü ciddi baş dönmesi yapıyor iyilesemiyorum bı turlu bir de iğnenin var ayda bir tavsiyeleriniz neler lütfen cvp
Siz kendiniz anladınız mı hasta olduğunuzu yoksa aileniz mi farketti nasıl teşhis kondu belirtileriniz nelerdi?

Doktor teşhis koydu lisedeyken. Kendimi kötü hissedip doktora gitmiştim annemle

Beynim sanki beş parçaya bölünmüştü konsantre mi saglayamiyordum ağlıyordum sürekli mide bulantısı da vardı yoğun stres altindaydim derslerden dolayi

16 senedir gittiğim tüm doktorlar bipolar dedi ben de öyle olduğuna inanıyorum git gellerim var bazen iyi hissediyorum bazen kötü. Bugün ağladım ve kötü hissettim şimdi iyiyim ama tam iyi değilim bazen ölsem de kurtulsam diyorum bazen de günah diyorum namaz kılıp dua edince rahatliyorum ama bu aralar dua etme isteği de yok ...

16 senedir gittiğim tüm doktorlar bipolar dedi ben de öyle olduğuna inanıyorum git gellerim var bazen iyi hissediyorum bazen kötü. Bugün ağladım ve kötü hissettim şimdi iyiyim ama tam iyi değilim bazen ölsem de kurtulsam diyorum bazen de günah diyorum namaz kılıp dua edince rahatliyorum ama bu aralar dua etme isteği de yok ...
Aynı beni anlatmışsınız bende de bipolar var sanırım ilaç kullandığınız halde mi öylesiniz ben de sabahları genelde çok ağlamaklı oluyorum akşamüstü biraz daha enerjik oluyorum Dr duygu halin inişli çıkışlı dedi Lamictal verdi depresyonum için efexor kullanıyordum zaten evvelki gün çok iyiydim 2 gündür ise ağlamaklıyım yaşama isteği yok hiçbir şey yapasım yok gitgellerden kastınız sadece duygu haliyle ilgili mi başka semptomlarda var mı bana depresyon dedi daha önceki drlar en sonuncusu duygu hali inişli çıkışlı dedi ve Lamictal yazdı

Ben tegretol kullanıyorum yarım. O da biraz bırakıp aldım ondan kötü oldum lamictal tamm ama efexor bipolar ilacı değil diye biliyorum sanırım efexor serotonin ilacı . Bu ilacı ilk alırken ve bırakırken daha kotu hissettirir ben seneler önce kullanmıştım ben de mi lamictal kullansam doktoruma söyleyip. Duygu durum ilacı çünkü biliyorum

Ben tegretol kullanıyorum yarım. O da biraz bırakıp aldım ondan kötü oldum lamictal tamm ama efexor bipolar ilacı değil diye biliyorum sanırım efexor serotonin ilacı . Bu ilacı ilk alırken ve bırakırken daha kotu hissettirir ben seneler önce kullanmıştım ben de mi lamictal kullansam doktoruma söyleyip. Duygu durum ilacı çünkü biliyorum
Bana depresyon teşhisi koydukları için efexor kullanıyorum yanına ekstra Lamictal verdi ağlamalarım çok olduğu için efexor bırakırken evet çok zor oluyor o yüzden Dr kontrolünde bırakmak gerekiyor sizdeki belirtilerin hepsini yazabilir misiniz benim de size çok benzer

Back
X