- 26 Ekim 2015
- 8.467
- 20.458
- 348
Ya mesela surekli kucuk kardesimle bana sizin kocalarinizin isleri iyi sizin durumlariniz iyi paraniz var diye laf sokuyo ama biz hic bisey demiyoruz ki gercekten oyle ahim sahim para icindede yuzmuyoruz.oyle olsa asgari ucretle haftada 6 gun ful time calismam.yani onun bu tavirlara bence hic bi ablaya yakismayan bi davranis
Ise beraber gidip gelmeyi kendisi cok istedi ama aylik benden yol parasi alacagi sonra soz konusu oldu. Her halukarda hergun gidecekleri yola ilk soyledigimiz 100 tlyi kabul etmeyip 150ye kendisi cikardi benim zaten sesim cikmaz veririmde sonucta beraber gidiyoruz.
Kocam mesai kaldiginda aman sizde dunyayimi satin alcaniz beh diye laf soyluyo ki evim yok kredisini odedigimiz bi arabamiz var sadece. Bizi kendisinden cok zengin zannediyo ama ikimizde ayni durumdayiz neden bu dusuncelere kapiliyo onu anlamiyorum
Ama o boyle dedikce insan kendini suclu hissediyo uzuluyoCanim bunlari hicbiri fesatlik veya kiskanclik deyilki. Standart abla laflari. Yol parasini almasi bence cok akıllıca bir davranış... enişte bey ne size laf sokamaz. Ablanizin geliri gercekden sizden düşükmü?
Ama o boyle dedikce insan kendini suclu hissediyo uzuluyo
Cok fark yok ama totale vurdugun zaman farkediyor tabi ama oda istedigini alip yiyo giyiyo cok sukur geziyo bebiside rizkiyla gelir hem bizde variz destekci
Biz ona destek olunca bile kendini kotu hissediyo bunu bellli ediyo ben yapamiyorum ama kardeslerim yapiyo dusuncesine kapiliyoo insan uzuluyo
Bak canım kimse bu kadar ayrıntılı bilgiyi veremez...Mutlaka sizin hakkınızda birilerinden bir şekilde bilgi sahibi olmuştur...Ayrıca size fitne fesat tohumları ekiyor. Varsayalım malum oldu herşeyi biliyor, peki sizi neden kötü yönde dolduruyor. Sorunlarınızı çözmeniz mutlu bir aile olmanız için çözümler söylemiyor...Mutlaka ya patronlardan, yada daha önce orda çalışmış birini tanıyordur. Yada bilmediğiniz ortak bir tanıdığınız vardır...Bazı insanlar çabuk etki altına girerler senin gibi...Kardeşler arasında kıskançlık olabilir ufak tefek, normal bunlar...Nasil anlaticam nerden baslicam bilmiyorum
Ama bu sacma dusuncelerden kurtulmak istiyorum
Calistigim yere yeni bi asci basladi ve kadin cok normal gorunen ama farkli olan biri.
Herkesin gecmisi ve gelecegi ile ilgili yorumlar yapiyor tovbe hasa tutuyoda
Inanmak degil herseyi rabbim bilir ama bazi seyleri duymakta insana aci vermiyo degil
Benim cocugum olmadigini sorunun esimden kaynaklandigini tedaviyi birakmamamiz gerektigini soyledi.
Ailemle ilgili cogu seyi bildi beni hic tanimadan.yanimda calisan diger bayanin esiyle kac yildir ayri oldugunu niye ayrildigini suclunun kim oldugunu bildi.
Beni bu konuda sadece dinlemenizi ve ona gore yazmanizi rica ediyorum.
Ablamla aramizda sebebini acik sacik bilemedigim bi zitlasma bi samimiyetsizlik var ama diger kardesimle konustugumuzda bizi cok sevdigi icin kiskandigi gibi konusmalarimiz oluyodu ama tamamen iyi niyetimizle yani diger kiz kardesimle yalniz kalsak ablam bizi bi dk yalniz birakmiyo ne konusuyonuz ne yapiyonuz diye bide tavir yapiyo. Ablamla 4 kardesimle 1 yas var aramizda.
Herneyse bizim bu asci bana ablamin kardesimle bizi kiskandigini ama en cok beni kiskandigini (cunku aralarinda en iyi benmisim) soyledi. Ablam hamile benim daha cocugum yok sorunlarimiz var ve ben yigenim olacak diye cok heyecanliyim ve simdiden ona destek olmak icin cabaliyorum hediyeler aliyorum.
Asci bana diyorki sen cok safsin cok iyi niyetlisin ama sen bi hamile kalda ablani gor diyor destekmi olacak kostekmi diyor.
Ben ise ablamlarla gidip geldigim icin onlara her ay biraz para veriyorum yakit parasi normalde ben gitmesemde onlar oraya gidecek. Bunun icinde sen kazigi zaten yiyosun bacin o senin seni buraya getirmek icin senden parami aliyor diyor. Ben 150 tl veriyorum.ilk basta 100 verirsin diye konusmustuk ama daha ilkini vermeden ablam bana 150 versen olurmu dedi benimde garibime gitti ama tamam demistim hep oyle veriyorum.
Ben destek olsun diye yapiyorum bunu baska bisey icin degil aslinda.
Ablan iyi ama sinsi diyor. Sizin durumunuz ondan iyi diye kiskaniyo simdi bebegide olcak diyo.
Bende o parayla olmayacak biseye sahip bebege diyorum o bizden sansli diyorum seninde olcak bebegin diyor. Sen kapani kapat esinle mutlu ol gerisini bosver aranada mesafe koy diyor.
Allah beni affetsin kendimi yazarkende dusunurkende cok kotu hissediyorum ama kadin bana bunlari soyledikten sonra ablamin davranislarina daha bi dikkat ediyorum.gercekten bana karsi sevecen degil hic iyiligimi isteyecek seyler soylemiyor gibi geliyor bugune kadar hepte boyleydi ama ben kotu dusunmuyodum simdi kadinin soyledikleriyle cok bagdastiriyorum. Ama gercekten kendimi cok kotu hissediyorum suclu hissediyorum. Sacmalamis olabilirim kusura bakmayin. Kadinla artik zaten bu konularda konusmuyorum ama soyledikleri beni cok dusunduruyor.
Nasil anlaticam nerden baslicam bilmiyorum
Ama bu sacma dusuncelerden kurtulmak istiyorum
Calistigim yere yeni bi asci basladi ve kadin cok normal gorunen ama farkli olan biri.
Herkesin gecmisi ve gelecegi ile ilgili yorumlar yapiyor tovbe hasa tutuyoda
Inanmak degil herseyi rabbim bilir ama bazi seyleri duymakta insana aci vermiyo degil
Benim cocugum olmadigini sorunun esimden kaynaklandigini tedaviyi birakmamamiz gerektigini soyledi.
Ailemle ilgili cogu seyi bildi beni hic tanimadan.yanimda calisan diger bayanin esiyle kac yildir ayri oldugunu niye ayrildigini suclunun kim oldugunu bildi.
Beni bu konuda sadece dinlemenizi ve ona gore yazmanizi rica ediyorum.
Ablamla aramizda sebebini acik sacik bilemedigim bi zitlasma bi samimiyetsizlik var ama diger kardesimle konustugumuzda bizi cok sevdigi icin kiskandigi gibi konusmalarimiz oluyodu ama tamamen iyi niyetimizle yani diger kiz kardesimle yalniz kalsak ablam bizi bi dk yalniz birakmiyo ne konusuyonuz ne yapiyonuz diye bide tavir yapiyo. Ablamla 4 kardesimle 1 yas var aramizda.
Herneyse bizim bu asci bana ablamin kardesimle bizi kiskandigini ama en cok beni kiskandigini (cunku aralarinda en iyi benmisim) soyledi. Ablam hamile benim daha cocugum yok sorunlarimiz var ve ben yigenim olacak diye cok heyecanliyim ve simdiden ona destek olmak icin cabaliyorum hediyeler aliyorum.
Asci bana diyorki sen cok safsin cok iyi niyetlisin ama sen bi hamile kalda ablani gor diyor destekmi olacak kostekmi diyor.
Ben ise ablamlarla gidip geldigim icin onlara her ay biraz para veriyorum yakit parasi normalde ben gitmesemde onlar oraya gidecek. Bunun icinde sen kazigi zaten yiyosun bacin o senin seni buraya getirmek icin senden parami aliyor diyor. Ben 150 tl veriyorum.ilk basta 100 verirsin diye konusmustuk ama daha ilkini vermeden ablam bana 150 versen olurmu dedi benimde garibime gitti ama tamam demistim hep oyle veriyorum.
Ben destek olsun diye yapiyorum bunu baska bisey icin degil aslinda.
Ablan iyi ama sinsi diyor. Sizin durumunuz ondan iyi diye kiskaniyo simdi bebegide olcak diyo.
Bende o parayla olmayacak biseye sahip bebege diyorum o bizden sansli diyorum seninde olcak bebegin diyor. Sen kapani kapat esinle mutlu ol gerisini bosver aranada mesafe koy diyor.
Allah beni affetsin kendimi yazarkende dusunurkende cok kotu hissediyorum ama kadin bana bunlari soyledikten sonra ablamin davranislarina daha bi dikkat ediyorum.gercekten bana karsi sevecen degil hic iyiligimi isteyecek seyler soylemiyor gibi geliyor bugune kadar hepte boyleydi ama ben kotu dusunmuyodum simdi kadinin soyledikleriyle cok bagdastiriyorum. Ama gercekten kendimi cok kotu hissediyorum suclu hissediyorum. Sacmalamis olabilirim kusura bakmayin. Kadinla artik zaten bu konularda konusmuyorum ama soyledikleri beni cok dusunduruyor.
Kardes kardeşin ne ölmesini ister, ne olmasını.Kadına gelince kimse kimsenin birşeyin bilemez herkesin sorunları var .atıyor işte hayatına ona göre şekil verme ama ablan tabiki durumunun ondan iyi olmasını istemiyor gibi gorunuyor
işte senin bu söylediğin saglıga giriyor herkes birseyler yasar ama bu kafları sokmak iradesine baglıTabiki ablama tavir yapip ondan uzaklasmayacagim sadece bu kadinin soylediklerinden siyrilmak istiyorum ben cok seviyorum ablami kotu niyetinede inanmiyorum yasadiklari onu boyle yapiyo sadece ama kocamin isi iyi diye bile laf sokabiliyo ben secmedimki bunu uzuluyorum sadece
Destek olmayi birak derken maddi anlamdami birakayim. Evet icinde kotuluk olmadigina inaniyorum bende ama bu kadin beni bozuyo bi daha konusmicam onlaDestek olmayi birak. Hangi yaşta olursan ol sen onun kardeşisin.
Vallah ben fesat bir abla göremedim konunda, belki tavırları sivri olabilir ama sinsi, fesat bir abla değil
Istemiyosa ben napabilirimki bu durumda mesafede koyamiyorum hergun ise berabrr gidip geliyoruz onlarin arabasiylaKardes kardeşin ne ölmesini ister, ne olmasını.Kadına gelince kimse kimsenin birşeyin bilemez herkesin sorunları var .atıyor işte hayatına ona göre şekil verme ama ablan tabiki durumunun ondan iyi olmasını istemiyor gibi gorunuyor
Cok haklisiniz ama orda ablami o kadar yakindan taniyan yok kadin baya salliyor diyebilirim o zaman buna cunku bilgi edinebilecegi birisi yok gercektenBak canım kimse bu kadar ayrıntılı bilgiyi veremez...Mutlaka sizin hakkınızda birilerinden bir şekilde bilgi sahibi olmuştur...Ayrıca size fitne fesat tohumları ekiyor. Varsayalım malum oldu herşeyi biliyor, peki sizi neden kötü yönde dolduruyor. Sorunlarınızı çözmeniz mutlu bir aile olmanız için çözümler söylemiyor...Mutlaka ya patronlardan, yada daha önce orda çalışmış birini tanıyordur. Yada bilmediğiniz ortak bir tanıdığınız vardır...Bazı insanlar çabuk etki altına girerler senin gibi...Kardeşler arasında kıskançlık olabilir ufak tefek, normal bunlar...
Bana gorede ters bende oyle olsun isterim olsun yeterki kardesimde olsun kafasindayim :)ne ölmesini ne olmasını ister ne demek yaa
valla benim kardeşlerim çok iyi olsunlar en iyi olsunlar benden de iyi olsunlar herkesten de. bu nasıl düşünce hiç anlamıyorum.
insanın en kymetlisi ablası kardeşi.
o kadar iyi falcı olsa azcık kendini zorlar lotoda piyangoda rakamları bilir zengin olur aşçılık yapmazdı, hikaye bunlar hikaye.
Ben napabilirim peki ablamin laf sokmalarindan rahatsiz oluyorum ama bisey demiyorum canim o benim kotu niyetinede zaten inanamiyorum farkli sehirlerdeyken ozlerdik birbirimizi simdi kedi kopek gibiyiz genelde birde ona gore bu cok normal cunku biz kardesmisiz ama ben huzursuz oluyorumişte senin bu söylediğin saglıga giriyor herkes birseyler yasar ama bu kafları sokmak iradesine baglı
Haklisiniz kadindan uzak durucamBak bazi insanlarin altinci hissi kuvvetlidir ve bu Allah vergisi birsey.kotuye kullananda var iyiye kullanan da.sen bu kadindan uzak dur pek tekin birine benzemiyor.sanada fesatlik isliyor farkinda misin.ablan kiskanc anlattigin kadariyla mesafeli olman da fayda var bence.ama bu kadi ndan uzak dur...
Cok haklisiniz olmuyo gercektenBazen insanlar menfaatci olabiliyor ama o senin ablan boyle kabul etmelisin. Aranizdaki sevgi bağını kirmamaya ozen gosterin kimse abla kardes gibi olmuyor.
Ne mutlu sixe ki ablaniza yardim edebiliyorsunuz.
Kotu gunlerimizde hep birbirimizin yanindaydikBöyle durumlarda zor zamanları hatırlamak gerek, bir abla olarak size hiç mi iyiliği dokunmadı? Hep mi sizden bekledi? İlla ki maddiyat değil hayat sonuçta, yemeğinizi yaptı mı, evinizi temizliğe yardıma geldi mi vs. Sizin için kendi işini bırakıp koştu mu? Ben bunlara daha çok bakarım, sonuçta maddi yardım tek ölçüsü değil sevginin. Ama sizi zor gününüzde yalnız bırakıp devamlı birşeyler talep ediyorsa bilemem.
Kadın ne olursa olsun böyle konuşmamalıydı, yol parası yüzünden menfaatçi demek bana saçma geldi kaldı ki durumu daha kötü olsaydı belki daha çok verecektiniz o zaman daha mı saf salak olacaktınız. Ben bir abla olarak kendimden çok ödün verdim ama aynı ilgiyi desteği görmedim ihtiyaç duyduğumda. Çıkarcı insan iyi günde yanınızda olur, kötü günde uzaklaşır banane ne yaparsa yapsın der. Para istemekle çıkarcı olunacağını düşünmüyorum. Onun bebeği olacağı için sizin de onu kıskandığınızı düşünebilir ve sizden uzaklaşabilirdi mesela bu hoşunuza gider miydi? Bir de iyi niyetli olmak saf olmak demek değildir, sırf bu lafından ötürü o kadından uzak dururdum ben. İyilik etmek, insanlar hakkında iyi düşünmek bizlere emredilen, zanda bulunmak bilmeden konuşmak dinimizce de yanlış, böyle insanlarla arkadaşlık kurarsanız, herkesle aranız bozulur, bencil bir insana dönüşürsünüz, kimle oturup kalkarsa insan onun huyunu almaya başlar.
kadının üç harflikwri olabilir . kadın söyledi diye mesafe koyma . ama gercekten abla kardes birbirini kıskanalir . benim teyzemde annemin evlatlarını evlendirdiğini kıskanıyordu sonra kıskanclıgını kustu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?