• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir acayip komşu

mrsdonmez

Minik kızım♡Naz'ım
Kayıtlı Üye
27 Mart 2017
449
330
18
Merhaba güzel anneler ve anne adayları. Dün görümcemle otururken laf lafı açtı. Kendisinin dügünü olacak. Dış çekimi yapıldı. Kuaförde benimle alakalı bir diyalog geçiyor.

Daha anlaşılır olması adına bu konunun muhatabları ben ve eski komşumuz olan arkadaş. Ben 2 yıllık evliyim. Bir kimyasal gebelik yaşadım. Şuan tekrar hamileyim. Diğer arkadaş 6 yıllık evli. Bir düşükten sonra tekrar bebek sahibi olamamışlar. Bebek konusunda tahammülü sıfır neredeyse. Kuaför ve görümcemin çocukluk arkadaşı

Diyalog şöyle gelişiyor. Dış cekimin olduğu gün hafif lekelenmem olduğu için evde yatıyordum. Kuaförde beni görümceme soruyor bu arkadaş. Mrsdonmez nerede diyor. Görümcemde o rahatsız evde yatıyor diyor. O da nesi var diyor. Görümcem kanaması oldu diyor. Bu arkadaş hala anlamıyor. Ne kanaması diyor. Görümcemde
E o hamile ya diyor. Kız şoktan şoka sürükleniyor. Ben zaten şüpheneliyordum da annemler benden sakladılarda bilmem ne. Bu diyalog yaşanıyor.
Görümcem de bana anlattı. Şimdi size sorum şu. Ben bu olaya çok üzüldüm. Sonuçta bu bebeği rabbim bize nasip etti. Senelerce bekleyende var hemen olanda var. Zor bi süreç olduğunun farkındayım. Ama saklamanın bi manası var mıydı ? Ben mi abarttim kafamda ? Dilerim cenabı allah hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Sizlik bir durum yok bence. Kız ailesine kırılmış olabilir " çekemiyor durumuna düşürdükleri için"

Görümceniz neden bunu size anlatıyor ki, benim aklıma gelmezdi bile.

Eşim bana art niyetli düşünme onlar çok üzülüyorlar dedi. Ben de farkindayim çok üzüldüklerini. Ama bi bebek haberi alınca hayırlı olsun inşallah kucağınıza alırsınız denmez mi ? Kendi kendimi kotu hissettim ben mi yanlış düşünüyorum diye.

Görümcemle kız çocukluk arkadaşı ben de kuaförde olmadığımdan sordum x sana nasıl davrandı ilgilendi mi falan diye. Laf lafı açınca anlattı oda. Çekememezlik yaptığını düşünmedim. Ailesinin tutumu beni çok şasırttı. O yüzden sizlere danışmak istedim bu konu saklanacak bi konu mu diye.

Bana bahsettiginiz gibi acayip bir sey varmis gibi gelmedi.
Komsunuzun yillardir bebeginin olmamasi sebebiyle, ailesi sizin hamile oldugunuzu soylemek istememis olabilir. Zaten yeterince hassaslasmistir, ailesi tekrardan benim niye olmuyor diye uzulsun istememistir.

Olayin sizle bir ilgisi yok yani. Tamamen kendi aralarinda.

Merhaba güzel anneler ve anne adayları. Dün görümcemle otururken laf lafı açtı. Kendisinin dügünü olacak. Dış çekimi yapıldı. Kuaförde benimle alakalı bir diyalog geçiyor.

Daha anlaşılır olması adına bu konunun muhatabları ben ve eski komşumuz olan arkadaş. Ben 2 yıllık evliyim. Bir kimyasal gebelik yaşadım. Şuan tekrar hamileyim. Diğer arkadaş 6 yıllık evli. Bir düşükten sonra tekrar bebek sahibi olamamışlar. Bebek konusunda tahammülü sıfır neredeyse. Kuaför ve görümcemin çocukluk arkadaşı

Diyalog şöyle gelişiyor. Dış cekimin olduğu gün hafif lekelenmem olduğu için evde yatıyordum. Kuaförde beni görümceme soruyor bu arkadaş. Mrsdonmez nerede diyor. Görümcemde o rahatsız evde yatıyor diyor. O da nesi var diyor. Görümcem kanaması oldu diyor. Bu arkadaş hala anlamıyor. Ne kanaması diyor. Görümcemde
E o hamile ya diyor. Kız şoktan şoka sürükleniyor. Ben zaten şüpheneliyordum da annemler benden sakladılarda bilmem ne. Bu diyalog yaşanıyor.
Görümcem de bana anlattı. Şimdi size sorum şu. Ben bu olaya çok üzüldüm. Sonuçta bu bebeği rabbim bize nasip etti. Senelerce bekleyende var hemen olanda var. Zor bi süreç olduğunun farkındayım. Ama saklamanın bi manası var mıydı ? Ben mi abarttim kafamda ? Dilerim cenabı allah hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın.

Yorumlarınızı bekliyorum.
Sizlik bir durum yok üzülmeyin, arkadaşınız bu konuda çok hassas demek ki, daha önce böyle haberler aldığında üzüldüyse ailesi anlatmamştır sizinkini.

Eşim bana art niyetli düşünme onlar çok üzülüyorlar dedi. Ben de farkindayim çok üzüldüklerini. Ama bi bebek haberi alınca hayırlı olsun inşallah kucağınıza alırsınız denmez mi ? Kendi kendimi kotu hissettim ben mi yanlış düşünüyorum diye.

o kendi derdine düşmüş.. o anki tepkiside ailesine zaten neden sakladılar diye..

Komsunuzun yillardir bebeginin olmamasi sebebiyle, ailesi sizin hamile oldugunuzu soylemek istememis olabilir. Zaten yeterince hassaslasmistir, ailesi tekrardan benim niye olmuyor diye uzulsun istememistir.

Size de katılıyorum. Bu da çok doğru bir bakış açısı. Konunun benimle alakası yok dediğiniz gibi. Bu zamanlarda nasıl hassaslaşılıyor biliyorum. Sadece diyalog biraz farklı gelince bana. Israrla kız benim hamile olduğumu soruyormuş ailesine, aileside değil diyormuş :)

Size de katılıyorum. Bu da çok doğru bir bakış açısı. Konunun benimle alakası yok dediğiniz gibi. Bu zamanlarda nasıl hassaslaşılıyor biliyorum. Sadece diyalog biraz farklı gelince bana. Israrla kız benim hamile olduğumu soruyormuş ailesine, aileside değil diyormuş :)

ee belki ailesi de bilmiyordur. hamilelik herkese duyurulmasi gereken bir sey degil ayrica.

Hassas döneminizdesiniz.
Takılıcak bir durum değil. Ailenin saklaması kızları üzülmesin diyedir. Sizle alakalı değildir.

Ailesi biliyor. Ilk ögrenenlerdenler. Hatta benden pirinc istemislerdi. 41 hamileden pirinc topluyorlarmis. Pilav yapip kiza yedirmek icin.

Ee tamam gayette belli ki ailesi, kizlarinin yeniden bebeginin olamayasina kafasini taksin istememisler. Zaten yeterince yorucu ve uzucu surecten geciyorlar.

Bunun altinda bir sey aramaniz bence yersiz.

Konunun altında hic bisey aramadım. Bana da tavırları yersiz geldi. Farklı gorusler almak adına konuyu actim. Belirttigim gibi benim de 2.gebeligim. Zor surecler yasadik.
Ve butun anne olmak isteyen kadinlarla dualarım.

Abartmışsınız.
Ve hayir... bebek haberi alinca telefonlara sarilip anne adayi aranip hayirli olsun denmez...! Anne adayi millete haber verir... (eger isterse. İstemezse insanlar genelde buna saygi duyar) ve tebrik ondan sonra edilir.

Ben beni arayip tebrik etmesini kasdetmedim. Tabiki o konuda herkes özgür. Yüzyüze olsak tebrik etmese de kendi bilir. Sizin oralarda nasil bilmiyorum ama bir kadinin bebegi olacagini duyunca hayirli olsun sag salim dogsun deriz.Ama varolan bi bebeğide yok saymak ayıptır. Günahtır. Hamile oldugum halde degil diyorlar.

Görümcemle kız çocukluk arkadaşı ben de kuaförde olmadığımdan sordum x sana nasıl davrandı ilgilendi mi falan diye. Laf lafı açınca anlattı oda. Çekememezlik yaptığını düşünmedim. Ailesinin tutumu beni çok şasırttı. O yüzden sizlere danışmak istedim bu konu saklanacak bi konu mu diye.
onların cocugu olmuyorsa bır nedenı vardır belkıde hıc olmayacak ve bu durumdakı cogu bayan cocugu takıntı halıne getırıp sevınmesı gereken durumlara uzulebılıyor yada ıcten ıce kıskanabılıyor, aileside buyuk ıhtımal uzulmesın dıye soylemedı o da ona tepkı vermıdtır..

+1

Arkadaş bu konularda hassas olduğu için değişik bir tepki vermiş. Sizlik bir durum değil.

Back
X