- 28 Ağustos 2016
- 1.438
- 2.359
- 133
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Umarim cok sagolun. Şuan zaten kpss calısıyorum. Eylulde sınav var. Dugunden sonra zaten dırek ıs bakıcam kı. Evde oturmayı dusunmuyorum. Alısmısım zaten calısmaya. Baba evine gelsem babam bu evde durdurmaz kı çenesıyle.yenı koca bulur hemenAllah kolaylık versin. Babanız ayrımcılığın daniskasını yapmış. Çeker cezasını umarım. Böyle ebeveynlere acımıyorum. Evlatlık göreviniz olduğunu da sanmıyorum. Evlendiğinizde görüşmeyin boşverin. Abiniz de ne mok yerse yesin. Ama size tavsiyem iş bulun mutlaka. Nişanlınız çok iyi olabilir ama el oğluna da güvenmeyin. Kendinizi garantiye alın. Belliki ileride evliliğinizde sorun olsa babanız sizi istemeyecek. Umarım çok mutlu bir evliliğiniz olur.
En isabetlisini yaparsiniz. Bosverin babanız daha cooook yok sayılır. Allah herkesin karşısına çıkarıyor da insanlar görmüyor. Sizin hakkınız çıkıyor işte.Gelim
1 senede gelınının evıne 2 3 kez gıtmıstır. Sureklı kardesım kız tarafından cıkmıyor ya deliriyor babam. Torun beklıyor bır de. Ortada torun yok. Dede olamadan ölcem dıyo kı evlatlarına sevgı verememiş bır ınsan torununa ne verecek. 4 ay sonra ınsallah bu evde olmayacagım. O yuzden babamla kavga etmeyı bıraktım. 4 ay sonra bayramdan bayrama gelecegım. Bı sey derse ben elim gelemem sureklı dıycem
Babam abime ev aldı araba aldı düğününden eşyasına A dan Z ye herşeyini karşıladı. Abim öğretim görevlisi her zaman egitimine daha öncelik verildi. İl dışında dershaneler özel dersler.... Bende yakında evleneceğim güç bela bir kina gecesi yapar ELALEME karşın yani oda. Boyle ebeveynler sevgiyi hak etmiyor bence. Eeee bende evladiyim değil mi güya. Kusura bakmasın ne eşime pohpohlatirim ne de kendim yaranmaya çalışırım. Gelini pohpohlasin o ilgilensin tabi onunda umruysa...Bence abinizle mesafe koyun selam verirse alın vermezse aramayın bile. Babanıza gelince her zaman evlatlarda birileri odun dahi olsa kayrilir çünkü bende yaşadım. Ama babanizla aranızı hep iyi tutun el üstünde tutun. Hatta damat ta onu el üstünde tutarsa sizden iyisi olmayacaktır. Bugün olmasada 5 sene sonra ama merak etmeyin. Sonunda onun yaptıklarını görecektir. Yalnızca sabır. Sonuçta babanız. Ama babanızın sevdiği şeyler vardır mutlaka örneğin benim babam övûlmekten hoşlanır ve ben bu damarı kullanırım ve başarılı da oldum
Suan 56 yasında falan da cok söylenıyor. Cıdden annemde cekemıyor. Ben suan ıse gıtmıyorum sınava calısıyorum. Bana para vermıyor. Ama gelınıne hep verıyor. Bunu anlamıyorum. Sanki o öz evladı.babanız gibi bir kayınpederim olsa bende eşimi soğutmak için uğraşırdım yalan yok. babasının yanında kalmasında babasına çekmesin diye. siz sonuna kadar haklısınız tavır almakta. babanızın yaptığı dışardan bile iğrenç, birde siz küçüklüğünüzden beri yaşıyorsunuz bunu. annenize, kardeşinize yalnız olmadıklarını hissettirin yeter. umarım huzurlu bir hayatınız olur bundan sonra.
Evet evet. Gelını varya okadar cok parasını yedı ki babamın. Ve sırf para ıcın arıyor soruyor bellı ama babam görmüyor. Gercı gecen sarhosken benı para makınesı olur görüyor dediEn isabetlisini yaparsiniz. Bosverin babanız daha cooook yok sayılır. Allah herkesin karşısına çıkarıyor da insanlar görmüyor. Sizin hakkınız çıkıyor işte.
Şimdi bana da alalım falan dıyor da ben bı tv ufak tefek esya aldırcam. O da sırf kardeşime 55 bın sadece esyaya para verdı dıye. Yanı ben aldırmasam da gıtcek kadına yedırcek parayı. Nısanlım erkek kardesımden daha yakın davranıyor kandılde falan arar. Kardeşim bıze cok yakın ama ne kandılde ne baska seyde gelir giderler. Sizin yerınızde olsam mesafe koyarım. Yanı babanız da aşırı ayrımcı. Benim babamda okumamız ıcın çaba harcamadı. Ama atanınca paramı çatır çatır yıycem. Kımseye yedırmıycem. Kendım bu gunlere cok zor geldım. Cok parasız kaldım. Lisede hep aksama kadar aç kalırdım. Harclıgım falan yoktu. Neler cektım neler. Insallah atanayım böyle parasız ögrencılere burs verıcemBabam abime ev aldı araba aldı düğününden eşyasına A dan Z ye herşeyini karşıladı. Abim öğretim görevlisi her zaman egitimine daha öncelik verildi. İl dışında dershaneler özel dersler.... Bende yakında evleneceğim güç bela bir kina gecesi yapar ELALEME karşın yani oda. Boyle ebeveynler sevgiyi hak etmiyor bence. Eeee bende evladiyim değil mi güya. Kusura bakmasın ne eşime pohpohlatirim ne de kendim yaranmaya çalışırım. Gelini pohpohlasin o ilgilensin tabi onunda umruysa...
Çok sevdiğinden değil göz boyamak için yapıyor.Suan 56 yasında falan da cok söylenıyor. Cıdden annemde cekemıyor. Ben suan ıse gıtmıyorum sınava calısıyorum. Bana para vermıyor. Ama gelınıne hep verıyor. Bunu anlamıyorum. Sanki o öz evladı.
Ben herkesin affedilebileceğini düşünmüyorum.Şimdi bana da alalım falan dıyor da ben bı tv ufak tefek esya aldırcam. O da sırf kardeşime 55 bın sadece esyaya para verdı dıye. Yanı ben aldırmasam da gıtcek kadına yedırcek parayı. Nısanlım erkek kardesımden daha yakın davranıyor kandılde falan arar. Kardeşim bıze cok yakın ama ne kandılde ne baska seyde gelir giderler. Sizin yerınızde olsam mesafe koyarım. Yanı babanız da aşırı ayrımcı. Benim babamda okumamız ıcın çaba harcamadı. Ama atanınca paramı çatır çatır yıycem. Kımseye yedırmıycem. Kendım bu gunlere cok zor geldım. Cok parasız kaldım. Lisede hep aksama kadar aç kalırdım. Harclıgım falan yoktu. Neler cektım neler. Insallah atanayım böyle parasız ögrencılere burs verıcem
Dün nısanlım bıze geldı oturmaya. Pek konusmadım. Babamla zaten muabbet etmıyırum. Yok gelinine süreklı para verıyoya. Neymıs evlenince benım param olmazsa kayınpederımden ıstermısımde sacma sapan muabbetler. Ne bıleyım ıcım şişti.suan erkek kardesımın karısı hamıle. Babam havalara uctu. Ki evlatlarına deger kıymet vermeyen bı ınsan torunuyla gezme hayalı kuruyor. Yok ona bebek odası alcam falan diyor. Ki 3 kardesız bırımıze bı beşik almamıs ınsan bu. 3 ay sonra bu evden gıdecegım kesınlıkle üzülmüyorum. Ve kendıme söz verdım bu kapıdan cıkarken hıc aglamıycam. Kina gecemde aglamıycam. Ve babamın annesinin ısmını bana koymuşlar. Bu ismi degıstırmek ıcın dava accam dugunden önce. Kımsenın haberı olmayacak. Degıstırcem ınsallahBen herkesin affedilebileceğini düşünmüyorum.
Ne abiniz ne babanız affedilebilecek tipte insanlar
Babanız hadi böyle abinizde siz büyürken tüm ayrıcalığı kabul etmiş.
Nasılsın bir ihtiyacınız var mı diye sormamış?
Şimdi baldızlarının peşinde pervane olmuş adı var mı var denilen tipten
Evinizin içine sokmayın bunları
Ama kimseye ailemle kavgalıyım görüşmüyoruz demeyin.
İnsanlar yaraları nasıl kullanacaklarını iyi bilirler
Evet sımdı gelın hamıle babam havalara uçtu.Erkek torunum olcak dıyor ki benım anlamadıgım kendı evlatlarına deger vermedı. Torununa nasıl deger vercek.Evlenınce zaten gıdıp gelmeyı dusunmuyorum. Dedıgınız gıbı bayramdan bayrama en mantıklı olanYaşamda doğru kararlar alıp duruyorsunuz, ne diyeyim ben size?
1) Elbette işe girip paranızı kazanın. KPSSde başarılar dilerim. Ütü ve iş bir arada yapılabiliyor, teyitlidir.
2) Abiniz zaten soğukmuş, evlenince iyice kopmuş. Telefon numarası yok zaten bırakın böyle kalsın.
3) Babanız ileride çok ama çok pişman olacak. Bayramdan bayrama yılda 1-2 kere ziyaret edilir o kadar.
4) Aile böyleyken gelin ne yapsın? Aranız soğukmuş o da böyle kalsın. Zaten evden ayrılınca gelinle ilgili size uygulanan baskılar da bitecek zira baba ile görüşmeniz çok azalacak.
Evet kardeşimin karısı hamile. Diger kardeşim ben altın takarım diyorda ben pek düşünmüyorum takmayı. Haa dügünümde takarsa takarımda takmayı düşünmüyorum. Zaten şuan calısmıyorum. Babamın umrunda degiliz ki biz.Onun bildigi alkol sigara karı kızKardeşin zaten yakın değilmiş. Evlendikten sonra da degismemis. Baban kendi kendine dovunsun dursun. İyi olmuş şimdi başını taşlara vurur. Sen de keyfine bak zaten evleniyormussun.
Açıkçası ıkısıne de yalakalık yapıyor.Şimdi gelin hamıle.yok cocuk erkek olcak. Kendı adımı koycam dıyo. Kız koydurmaz zaten baska ısım ıstıyorlar. Dün nişanlım bize geldı. Cocugun gelecegını bıldıgı halde içmiş. Alkolik hergun ıcmeden duramıyor. Mutluda mutsuzda olsa içiyor. Evde huzur vermıyor. Hala ve amcalarıma göre biz nankörüz babamızı sevmıyoruz. Neymıs atamızmıs. Ne saygım var ne sevgım. Sadece bu evden gitmek ıcın gun sayıyorum. Zaten kendıme söz verdım bu kapıdan cıkarken kina gecemde tek göz yaşı akıtmayacagım o derece kararlıyım.Benım derdım sıkıntım var mı bır sorunum var mı sormaz. Ben suan calısmıyorum sınava calısıyorum. Dershaneye yazıldım. Bana bir kez sormadı paran var mı. Taksitleri ödedın mı. Kredını naptın. Anca gelınımde gelınım. Sımdı torunuda olcak. Aldıgı tüm parayı onlara vercek eve bakmıycak. Kardesımde asgarıden fazla guzel maas alıyor. Babamdan alıp altın yapıyorlar. Ben evlenınce öyle bır mesafe koycam mı. Şu lanet ısmımıde degıstırmek ıstıyorum. Baska bırsey ıstemıyorum. Ismım babaannemın ısmı. Ve bırılerıne soylerken utanıyorum. Duguj öncesı dava accam babamdan gızlı. Cok cıddıyım.degıstırcem.ne derlerse desinlerÇok sevdiğinden değil göz boyamak için yapıyor.
Oğluna karşıda öyle
Zamanında sevgi saygı verememiş, evlat ayırmış, aile ne demek öğretememiş şuan saygı satın alıyor.
Gelinin yerinde olsam belki bende uzak dururdum.
Karısını herkesin gözü önünde aldatan, alkolik kayınbabayı neden evinde istesin ki kız?
Ha abinizle gelininiz gibi davranmadı parasınada tenezzül etmezdim ben o zaman
Gelını bıze yakın davranmadı. Ben kız gelınce ıyı davranıyorum ona. Dugun zamanı dugun öncesı Bayaa ayrımcılık falan oldu. Yanı hep ablalarıyla gıttı dugun kına söz sonrası yemege falan. Kardesımle benı goturmedı. Erkek kardesıme aılen bıze rahat vermez dedıgı ıcın bende gıdıp gelmıyoruöBabana olan hırsını neden gelinden çıkartıyorsun ki ? Baban evlat ayırıyor, merak etme bedelini er-geç öder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?