Bir aile meselesi

Ne alâka yahu?
Kendi anama babama elbette gidicem.Eşim de kendi anasına babasına gitsin.İkimizinde karşı tarafın ailesiyle görüşme zorunluluğu yok,olmamalı da zaten.Ayrımcılık değil ki bu.
Aranızda problem varsa gitmezsiniz tabi. Çok çok uzakta oturuyolarsa da sık gidemezsiniz. Ama normal şartlarda senin anan benim anam olmaz BİZ olunur ve birlikte gidilir anne-baba ziyaretlerine. Benim aile kavramım bu.

Bizim aileye benzettim biraz :)
Bizim de evin tek oğlunu aynı sizde olduğu gibi yetiştirdiler.Babam ve annem sürekli bize siz el olacaksınız, siz geliniz gideceksiniz oğlum kalacak dedi de dedi. Hala da diyor. Tek fark benim erkek kardeşim evli değil ama eminim evlenince o da öyle olur. O kadar çok şımarttılar ki suan geldiğimiz nokta çok komik.
Evin kızları yazları çalışıp para biriktiriyor eğitimleri için ama ogluşları yan gelip yatıyor ve bir kere bile işe gitmedi.
İleride de annemle babam ne hayır görecekse eminim ki bizden görür. Valla ne desem bilemedim. Cahillik çok zor. Belli yaştan sonra düşünceler de değişmiyor tabi. Umarım evlenince mutlu olursunuz. Ne yapmanız gerek bilmiyorum ama ben sizin yerinizde olsam gelinden de kardeşim den de elimi ayağımı keserdim. Beni umursamayanı ben niye umursamayayım. Babaya gelince bir ihtiyacı olursa evlatlık görevinizi yerine getirip yardımcı olun onun dışında ne sıklıkla görüşmek istersiniz bilemem..
Not: bende doğulu bir ailenin kızıyım. Ve çevremde de her çeşit aile var. Yani gelininizin tavrı doğulu olup olmamasıyla alakalı değil Umarım buna baglamiyorsunuz. Zira sizin babanız da Doğulu gibi davranmış

Abinizle sorun var sizin aile iliskisinde
Mesela bende sıksık gitmiyorum esimin ailesine ama esim heray gider bazen 15gundebir
Kendisi cok düşkün ozledim der gider
Annemi göreceğim der gider
Ona ben karisamam
O adamin tutumuyla alakali

Erkek kardeşim ve gelın babamı para bakımından kullanıyor. Geçen Babam kardesımı aramıs, acmamıs o da. Gelin babama mesaj atmıs. Mesaj şu: ara oglunu aramıssın ara. Insan kayınpederıyle bu sekılde konusur mu. Babama bu durum hıc anormal gelmıyor. Gelınım dıye ölüyor. Yanı hadı bızı ıstemıyor ama babam etrafında pır dönüyor. Onun ıcın gelebılır. Gelınımde gelınım deyıp duruyor. Babam hemen hemen hergun ıcer. Icınce neymıs kız kardesımle ben ona ılgısızmısızde bızı sevıyormusta. Soguttu ıyıce kendınden. Suan bır dul kadın bulmus kendıne. Eve bıle bakmıyor. Zaten kazandıgını hep alkole verıyor. Ben pek cıdden gelmek istemiyorum ınsanlara hak ettiği gıbı davranmak gerek. Hatta hattımı degıstırıp kımseye numaramı vermeyi dusunmuyorum. Psikolojım bozuldu bu yaşa kadar. Sizin ailenizde ayrımcı. Benim babamda erkek kardesımden para beklemezdı, ama kız kardesımle benden beklerdı. Ya o kadar nefret edıyorum kı ondan yüzünü görmek istemiyorum

Oglundan bulur babaniz belasini ,hakkini yemis bsbaniz takmayin ,bir daha derse merakli olsalar gelirlerdi istemiyor bizi farkinda degil misin diyin gecin ,
Evlenince esinize belli etmeden bir mesafe koyun

Sizin tepkiniz aslında sadece anne ve babanıza olmalı , öncelikle çocukluktan başlayıp siz el olacaksınız oğlum kalacak gibi düşünceler kardeşleri birbirinden soğutur. Yüksek ihtimalle kardeşiniz her şey beniz zaten kız kardeşlerim evlenip gidecek diye bilinçaltına yazdı ve kardeşlik ilişkiniz gelişmedi. Gelinin ailesi ile olan dioloğu size bir saygısızlık yapmadıkça sizi ilgilendirmez. Babanıza kırgınsınız bu zaten konuda çok belirgin. Bence evlenip gidince direk ailenizi silmeyin insanların başına her şey geliyor. Kardeşinizi de çok kafaya takmayın onun zihniyetini de değiştiremezsiniz. Maddi yardımda bulunma olayına gelince o sormasın siz söyleyin baba kyk var en azından yarısını veremez misin diye , erkek kardeşiniz nasıl talep ediyor ise siz de talep edin.

Ya üzüldüm gerçekten sizin adınıza. Gelinin yaklaşımı attığı mesaj hiç hoş değil. Terbiyesizce olmuş. Tabiki insan kayınbederiyle bu şekilde konusmamalı ve kızmakta sonuna kadar haklısınız. Ama nedense şunu farkettim. İyi kalpli, terbiyeli gelinlere erkek ailesi genelde çektirip baskilamaya çalışıyor. Sizinki gibi kötü ve terbiyesiz gelinlere ise ses çıkarmıyolar.
Ama her şey bir yana en azından evleniyorsunuz tabi inşallah doğru biridir sizin için. Evlendikten sonra zaten uzakta olacaksınız numaranızı da kesinlikle verin babanıza. Ne olursa olsun o sizin babanız. Yarın bir gün pişman olabilirsiniz. Tüm irtibatı kesmeyin. Bakın benim babamın beni suçsuz yere dövüp psikolojimin içine ettiği b*k gibi günler yaşadım. Ama herkesi Allaha havale ediyorum. Beddua etmiyorum. Sırtımı da tam anlamıyla dönmüyorum. Sadece aramıza biraz mesafe koydum. İleride evlenirsem de ara ara kendimi gösteririm o kadar.
Yani gonlunuzu ferah tutun. Ne olursa olsun biz evlatlığımızı bir yere kadar yapmaya çalışalım. En azından vicdanen rahat olalım başımızı yastığa koyduğumuz zaman. Sizi çok iyi anlıyorum ama sakince ve olgun bir şekilde kararlar verin. Babanızı tamamen silmek ileride sizi psikoljik olarak bile çok iyi etkilemez bence.

Ben şuan kpss çalışıyorum. İnşallahta atanıcam. Nişanlım dünya iyisi şükür.Ben Allah korusun boşansam babam hemen yeni koca bulur, çok ciddiyim. Gözüne batarız durdurmaz evde.Onun kendine hayrı yok. Şuan annemi aidatıyor. Kazandıgı parayı ona yediriyor.Siz böyle bir adamla gene görüşürmüydünüz. Ben sizin yerinizde olsam görüşmezdim. Psikolojimi bozdu bu aile. Küçüklükten beri aşagılama fakirlik başka kadınlar annemi dövmesi akrabaların lafları. Evlenip uzaklaşırsam o zaman kendime gelicem.Zaten çalışıcam insallah param olacak. Erkek kardesımle zaten sımdı görüşmüyoruz. O zaman hiç görüşmeyecegiz. İçim daralıyo babamı görünce. Şurada 4 ay kaldı sonra birdaha gelmeyecegim inşallah. Ama annemin yanına gelirim tabiki

Babam biliyor kyk falan oralı olmuyor. Şuan zaten aldıgı parayı başka kadına yediriyor. Allah korusun boşansam da babam bana rahat vermez. Hemen alkolık baska koca bulur. Onu görünce mutsuz olucam. Evlenınce de çalışcam 1 2 ay sonra iş bakmaya baslıycam. Üniversite bıtırdım öğretmenlik bölümü. Nişanlım kpss kas atan hayatını kurtar dıyor. O destek. Kpssye kasacagım inşallah. Kımseden bana fayda yok.Zaten dügünden gelenleri falan atacagız kenara bankaya. Onlarsa garantım olur. Nişanlım şükür dünya iyisi. İnşallah da degısmez

Oglundan bulur babaniz belasini ,hakkini yemis bsbaniz takmayin ,bir daha derse merakli olsalar gelirlerdi istemiyor bizi farkinda degil misin diyin gecin ,
Evlenince esinize belli etmeden bir mesafe koyun
Ben babam yokken bu eve gelmeyi dusunuyorum. Onu evıme de cagırmıycam. Gelmesın evımı bılmesın. Şuan kı numaramı bılmesın. Erkek kardesımın yaptıgının daha beterını yapacagım

Gelinin suçu yok. Abiniz mesafeyi ayarlayamamış. Abiniz zaten yıllardır böyleymiş birden olmamış. Gelininde böyle olmasi normal. Zaten misafirliğe gittiği evde insana iş yaptırmak ayıptır. Kalksın abiniz yapsın size diyeceğine laf söyleyeceğine. Sizin zorunuza gittiğine eminim ama 4 ayınız kalmış ha gayret sabredin. Ben sizi anladım önemli olan size bir şey yapıp yapmaması değil evlat ayırması. Size 2.sınıf muamelesi yapması. Hic tartışmaya girmeyin. Sadece kendinizi üzersiniz. Evlenince mutsuz oluyorsanız bayramdan bayram gidersiniz ama bağları tamamen koparmayın Allah korusun issiz kalıesanız boşanirsanız çalacak kapınız olsun

Yorumum konunun özü ile çok alakasız olacak.
Nerede böyle düşünceler görsem üzülüyorum. Erkek kardeşinizin siz iş yapmayınca size laf söylemesi çok mu normal de karısına laf söylememesi anormal?
Erkek kardeşinizin annenize yardım edecek eli kolu yok mu?
İlla biri yardımda bulunacaksa, kendi ailesinin evi olduğu için erkek kardeşinizin yardım etmesi, eşinin yardım etmesinden daha makul değil mi?
Dediğim gibi konuyla alakasız. Gördüğümde aklıma takılan toplumsal cinsiyet meseleleri. Her yerde karşımıza çıkıyor. Yazmak istedim.

Benden önce aynı noktayı yazmışsın. Zaten katılıyorum çoğu yorumuna :)

Bence abinizle mesafe koyun selam verirse alın vermezse aramayın bile. Babanıza gelince her zaman evlatlarda birileri odun dahi olsa kayrilir çünkü bende yaşadım. Ama babanizla aranızı hep iyi tutun el üstünde tutun. Hatta damat ta onu el üstünde tutarsa sizden iyisi olmayacaktır. Bugün olmasada 5 sene sonra ama merak etmeyin. Sonunda onun yaptıklarını görecektir. Yalnızca sabır. Sonuçta babanız. Ama babanızın sevdiği şeyler vardır mutlaka örneğin benim babam övûlmekten hoşlanır ve ben bu damarı kullanırım ve başarılı da oldum

En sevmediğim erkek tipi ailesine hiç değer vermeyip kız tarafına oğul olandır.
En sevmediğim kadın tipide kayinvalidesine sürekli annecim canım balım diyen ve arkasından saydirandir.
Yada annesine zamanında yapmadığı hizmeti kayınvalidesine yapıp göze batan gelin modeli.

Bende bir gelin olarak eşim ailemden çıkmasà ama ailesini hiç iplemese ailesi kötü huylu dahi olsa(ahlaka,kurduğu yuvaya zarar vermeden klasik fena kayınvalide kastim) derim ki ana baba bilmiyor ,Bundan korkulur hersey beklenir .

Bu kızlar ,bu erkekler aile kurdukarını bilip arada ana babalarina gidip gelseler mesafe lerini bilseler bazen de evlerine davet etseler bitti gitti gerisini kör sağır dilsiz kapa kapını bitti yapsalar ,mis olucak.

Anne baba gönlü kırmak hoş değil.
Ayrıca konu Sahibi babanizin tavrı hoş değil amà ileride görüşmem deme.. öyle anne baba silinmez.

Sizin diğer konunuz zaten babam annemi aldatıyor. Babanız her türlü iğrençliği yapmış. Abiniz veya kardeşiniz ondan dolayı uzaklaşmış olabilir. Siz anneyi koruyun. Anne kendini çok ezdirmiş, gariban. Gerekirse erkek kardeşinizle konuşursunuz ama sanki o da babayı sömürmek ve malları sahiplenmek için gidip babayı tutacak gibi. Bu kadar önemli bir anne sorunu varken kardeşinizin durumu en ama en sona gelir. İlk hedefiniz anneyi kurtarmak ve geleceğini garantiye almak olmalı.

Evet. Sımdı ben 3 4 ay sonra ınsallah ki evlı olucam. Annemı yanıma almak ısterdım ama alamam ki. Kız kardesım de var bir yandan. Erkek kardeşimle konu acma sebebim de babam onun yuzunden bıze sataşıyor. İyiliksizler sizi de görcem falan diyor. Erkek kardesım zaten 2 haftadır gelmıyor. Gelse de paraya ıhtıyacı olunca gelır. Anlatsam zaten umrunda olmaz. Babam akrabalara gıtmıs. Kadının resmini gostermıs hava atmıs. Kadının evı varmıs. Arada kadında kalıyormuş. Kadın kafadan çatlakmış. Bunu amca kızım anlattı. Bu arada akrabalarım cidden aşırı dedıkoducu. Hepsı duymustur. Ama babamı tutarlar. Annemı suclarlar.Anneannem dedem yasıyor. Durumları da cıdden iyi. Teyzeme sahıp cıktılar o bosandı. 2 katlı evlerı var. Alt katta anneannem dedem teyzem, diger katı dayım kıraya vermıs. Öbür katta teyze kızım oturuyor. Annem oraya gitse kadını çenelerıyle durdurmuyolar.

Evet. Sımdı ben 3 4 ay sonra ınsallah ki evlı olucam. Annemı yanıma almak ısterdım ama alamam ki. Kız kardesım de var bir yandan. Erkek kardeşimle konu acma sebebim de babam onun yuzunden bıze sataşıyor. İyiliksizler sizi de görcem falan diyor. Erkek kardesım zaten 2 haftadır gelmıyor. Gelse de paraya ıhtıyacı olunca gelır. Anlatsam zaten umrunda olmaz. Babam akrabalara gıtmıs. Kadının resmini gostermıs hava atmıs. Kadının evı varmıs. Arada kadında kalıyormuş. Kadın kafadan çatlakmış. Bunu amca kızım anlattı. Bu arada akrabalarım cidden aşırı dedıkoducu. Hepsı duymustur. Ama babamı tutarlar. Annemı suclarlar.Anneannem dedem yasıyor. Durumları da cıdden iyi. Teyzeme sahıp cıktılar o bosandı. 2 katlı evlerı var. Alt katta anneannem dedem teyzem, diger katı dayım kıraya vermıs. Öbür katta teyze kızım oturuyor. Annem oraya gitse kadını çenelerıyle durdurmuyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…