- 31 Mayıs 2019
- 7.259
- 17.454
- 198
Ailemin yanına giderim 15 gün. Kimsenin kimseden haberi yok nasılsa.Merhaba hanımlar .Gerçekten artik delirmek üzereyim ya da ben kafaya çok takıyorum .Önceki konularımi bilen bilir .Bu saatte uyku bile uyuyamıyorum sinirden.
Konuya girersem evlendigimizden beri görüşmelerimizin ucunden ikisinde gorumcem eşimi kenara çekip ,ya da odaya çekip bir şeyler konusuyor.Mesela bir yere gidiyoruz yolda kolundan çekip fısır fısır bir şeyler söylüyor .Ya da kayinvalidemlerdeyiz .Hep birlkte oturuyoruz.Kaş göz yapıp odaya çekiyor .15 dakika gelmiyorlar .Ben de dün ilk defa yanımıza geldiklerinde tavir koydum .Yüzlerine bakmadım.Gorumcem kişisi rahatsiz olduğumu anlasin diye .Eisme de çıktığımızda bir daha ailevi bir mesele konusacaksaniz ki olabilir benim bilmemi istemeyebilir siniz ama beni götürme o zaman .Ben rahatsız oluyorum dedim.Her seferinde kadında beni dışlama çabası .Ben olsam ablam boyle bir şey yapamaz .Eşim yanlış anlar ne cagiriyorsun beni derim .Kardeşler tabikide özel konusmak isteyebilir ama yanimda yapılması hoşuma gitmiyor .Kendimi dış kapinin dış mandalı gibi hissediyorum ..
Diğer bir konu eşimin abisi yok.Vefat etmiş .Yengesi ve yeğenini görmeye gidecekler .İki günlüğüne .İki yaşında çok zor bir kızım var ve 7, aylık hamileyim.Gidecekleri yer 12 saat .Cuma gidip pazar akşam donecekler .3 gün.Bu planlama benim dışımda yapıldı .İzin almak değil ama eşim de dahil kimse bana sen hamilesin çocukla tek kalabilir misin demedi.Kayinvalidem formaliteden bu aksam soruyor.Ben de zaten gidiyorsunuz artık mecbur kalicam dedim.Kendimi yok sayılmış hissediyorum..Abartıyor muyum??
Bir de gorumcemin kızı var.16 Yasinda .Eşim o gelsin dursun yanında dedi.Zaten kız bir n gün dershanede .Ben de tamam akşam dursun en azından dedim.Ablana söyledin mi dedim.Evet.dedi.Dun kayinvalidemlerden kalkarken abla kızı gondereceksin değil mi dedi?Bana bir şey demediniz ki dedi bana bakarak .Bu kadin bizi çağırırken bana hiç bakmayip,beni yok sayıp eşimi davet eden insan.Ben de eşim için sana söylemiş dedim.Yok kesin bir şey demediniz falan dedi.Ben de zor olacaksa ,düzeni bozulacaksa gelmesin dedim.O şirret bakışları ile yine bana baktı.Kayinvalidem kizim nasıl tek kalırsın bu halde falan dedi.Bana bir akıl verin
sinir oldum .Gözüme uyku girmedi .Çok mu abartiyorum ?
Çok haklısınız ..Ben söyledim zaten .Bu konuda kimse suçlu değil sen suçlusun dedim .Sen ben izin alamıyorum deseydin ya da karımı bu şekilde birakip gelemem deseydin .Olay kapanirdi dedim ..Benim için çok büyük bir hayal kırıklığı oldu .Bazıları buyuttugumu düşünüyor ama kafaya çok takıyorum.Geldiginde nasıl bir tavır sergileyin bilmiyorum ama Kayinvalidem de sennhamile karını birakip gelemezsin biz otobüse biner gideriz diyebilirdi diyorum .Boşverin kayınvalideyi, görümceyi
Eşiniz size karşı bu kadar rahat olmasın, sizin halinizi o görmek zorunda, idare edebilir misin diye o sormalıydı.
Onu da düşündüm ama küçücük bebeğime ve karnimdakine kıyamıyorum hastalik varken .Memleketim çok uzak .Uçakla aktarmalı .Havaalanında saatlerce bekliyorum tekrar uçağa biniyorum .Bebekle rezillik oluyor .Bir denhamileyim.Ailemin yanına giderim 15 gün. Kimsenin kimseden haberi yok nasılsa.
Sizde onları ziyaret etmek isteyebilirbsiniz.
Ayrıca kulağına birşey söylemek ne 5 yadinda miyiz?
Abartmıyorsunuz tam bir gorumcek modeli ile karşı karşıyasınız. Bu sorunları siz çözemezsiniz. Eşinizin bir şeyler yapması lazım. Olayı kavgayla gündeme getirmeyin yine de...Merhaba hanımlar .Gerçekten artik delirmek üzereyim ya da ben kafaya çok takıyorum .Önceki konularımi bilen bilir .Bu saatte uyku bile uyuyamıyorum sinirden.
Konuya girersem evlendigimizden beri görüşmelerimizin ucunden ikisinde gorumcem eşimi kenara çekip ,ya da odaya çekip bir şeyler konusuyor.Mesela bir yere gidiyoruz yolda kolundan çekip fısır fısır bir şeyler söylüyor .Ya da kayinvalidemlerdeyiz .Hep birlkte oturuyoruz.Kaş göz yapıp odaya çekiyor .15 dakika gelmiyorlar .Ben de dün ilk defa yanımıza geldiklerinde tavir koydum .Yüzlerine bakmadım.Gorumcem kişisi rahatsiz olduğumu anlasin diye .Eisme de çıktığımızda bir daha ailevi bir mesele konusacaksaniz ki olabilir benim bilmemi istemeyebilir siniz ama beni götürme o zaman .Ben rahatsız oluyorum dedim.Her seferinde kadında beni dışlama çabası .Ben olsam ablam boyle bir şey yapamaz .Eşim yanlış anlar ne cagiriyorsun beni derim .Kardeşler tabikide özel konusmak isteyebilir ama yanimda yapılması hoşuma gitmiyor .Kendimi dış kapinin dış mandalı gibi hissediyorum ..
Diğer bir konu eşimin abisi yok.Vefat etmiş .Yengesi ve yeğenini görmeye gidecekler .İki günlüğüne .İki yaşında çok zor bir kızım var ve 7, aylık hamileyim.Gidecekleri yer 12 saat .Cuma gidip pazar akşam donecekler .3 gün.Bu planlama benim dışımda yapıldı .İzin almak değil ama eşim de dahil kimse bana sen hamilesin çocukla tek kalabilir misin demedi.Kayinvalidem formaliteden bu aksam soruyor.Ben de zaten gidiyorsunuz artık mecbur kalicam dedim.Kendimi yok sayılmış hissediyorum..Abartıyor muyum??
Bir de gorumcemin kızı var.16 Yasinda .Eşim o gelsin dursun yanında dedi.Zaten kız bir n gün dershanede .Ben de tamam akşam dursun en azından dedim.Ablana söyledin mi dedim.Evet.dedi.Dun kayinvalidemlerden kalkarken abla kızı gondereceksin değil mi dedi?Bana bir şey demediniz ki dedi bana bakarak .Bu kadin bizi çağırırken bana hiç bakmayip,beni yok sayıp eşimi davet eden insan.Ben de eşim için sana söylemiş dedim.Yok kesin bir şey demediniz falan dedi.Ben de zor olacaksa ,düzeni bozulacaksa gelmesin dedim.O şirret bakışları ile yine bana baktı.Kayinvalidem kizim nasıl tek kalırsın bu halde falan dedi.Bana bir akıl verin
sinir oldum .Gözüme uyku girmedi .Çok mu abartiyorum ?
Bu gorumcenin yaptığı davranistan sonra söyledim.Sen bana hiçbir şey söylemedin.Eger ben bu şekilde kalamam gitme deseydin ben gitmezdim izin alamiyorum derdim dedi .Ben bir şey demedim evet .Onun düşünüp bana söylemesini bekledim ya da beni düşünerek hayır gelemem demesini bekledim.Konu sahibi içindekileri eşinle sakince oturup konustunmu?Konustuysan ne tepki verdi ?Eşin bu durumlar için ne diyor ne düşünüyor?
Ne oldu erken doğum riskiniz mi var? Yazmamışsınız öyle birşey. Hamilelik eğer özel bir risk yoksa hepimiz için aynı işliyor işte, prensesliğe gerek yok. Millet tarlada bile doğuruyormuş zamanında, 3 gün yalnız kalmakla ölmezsiniz.
Eleştiri alamayacaksanız “abartıyor muyum” diye sormayın bir zahmet.
O halde tarlada doğurmaya devam! Ne o öyle hastane felan! Eskiden kadinlar bide tüm evi temizleyip, beyin ayaklarini yikiyorlardi.
Şimdi inanirmisin, erkekten cocuk bakmasini istiyorlar, ev işlerinde yardim felan. Oysa eskiden öylemiydi? Erkek dediğin sadece çalişir, evde rahat eder. Hanimida hep "evet beyim, ne istersen beyim" demeli.
Allah kolaylık versin inşallah.Onu da düşündüm ama küçücük bebeğime ve karnimdakine kıyamıyorum hastalik varken .Memleketim çok uzak .Uçakla aktarmalı .Havaalanında saatlerce bekliyorum tekrar uçağa biniyorum .Bebekle rezillik oluyor .Bir denhamileyim.
O halde tarlada doğurmaya devam! Ne o öyle hastane felan! Eskiden kadinlar bide tüm evi temizleyip, beyin ayaklarini yikiyorlardi.
Şimdi inanirmisin, erkekten cocuk bakmasini istiyorlar, ev işlerinde yardim felan. Oysa eskiden öylemiydi? Erkek dediğin sadece çalişir, evde rahat eder. Hanimida hep "evet beyim, ne istersen beyim" demeli.
Nasil tavir sergileyeceksiniz ben soyleyeyim.Geldiginde nasıl bir tavır sergileyin bilmiyorum ama Kayinvalidem de sennhamile karını birakip gelemezsin biz otobüse biner gideriz diyebilirdi diyorum .
Yahu hiç mi okumuyorsunuz konu sahibi yazdıklarını. Kadın hamileyim beni yalnız bırakıyor demiyor ki. Hamileyim 2 yaşında bir çocuğum daha var çocuk yaramaz kucak istiyor ve hastalığım var eklem ağrılarım var bazen doğrulamıyorum diyor. Siz diyorsunuz hala hamilelik hastalık değil.Bu kafayla benim ne demek istediğimi anlamanızın imkanı yok, o yüzden yorulmaya değmez.
Hamilelik bir hastalık durumu değil, hamile kadın kocam beni yalnız bıraktı diye ağlamamalı, hepimiz kendi başımızın çaresine bakacak kadar güçlü ve her duruma hazırlıklı olmalıyız.
Ha bu koca ne yaparsa yapsın haklıdır demek değil; ben mutluluğu kocamın beni bırakıp bırakmamasında aramıyorum demektir. Yoksa git kocan seyahatten dönünce ayağını yıka demek değil. Bırak ailesiyle seyahate giden kocaya yolluk yapmayı, normal zamanda bavulunu bile ben hazırlamam; herkes kendi bavulunu hazırlar bizim evde. Çünkü benim kadar o da kendine yetebiliyor ve o bir yere gidince ben kendimi savunmasız, korkmuş hissetmiyorum.
Hic oyle bir şey demiyorum zaten kendisine de telefonda söyledim .Çok rahatsızım yatıyorum .Uzun süre de kendime gelemem dedim .Ki öyle zaten .Döndüğünde de sana karşı eskisi gibi olmamı bekleme dedim.Bir yolluk yaptım diye ne oldu anlamadım .Giderken boynuna sarilmadim ,sabah kalktı utusunu yaptı ,bavulunu hazırladı gitti .Yolluk dediğimde bir puaca .Envai çeşit yemek hazırlayıp yanlarına koymadım .Vardiniz mi diye aramadım .Kendisi aradı söyledi .Nasil tavir sergileyeceksiniz ben soyleyeyim.
Sizi 7 aylik hamile bir de 2 yas kucuk cocukla size sormadan yalniz birakan adama yolluk hazirladiysaniz, donuste de ayni adama uzun yoldan geldi diye hemen yemek hazirlayacaksiniz.
Boyle olacagina hepimiz eminiz o yuzden lutfen siz suan yapacaginiz menüyü dusunun ve bosuna hicbirimizi yormayin...
Adam 5 yıldır, ebe dedesi de 2 yıldır görmüyormuş çocukları, ben olsam iyi bi kızarım eşime, unutmuş gitmişsiniz çocukcağızları, yorgan gitti kavga bitti mi diye? Belli ki bir olaylar olmuş zamanında, 2 gün gelinip misafir olunup geri gelinebilecek mesafeye neden yıllarca gidilmemiş, değil mi? Boşanma durumu olsa düşmanlık girmiş derim, ama ölüm bu. Neden yıllarca görülmemiş o çocuklar? Ben de bunu merak ettim.Ve böyle bir adama 3 yilda 2 cocuk. Bez mama fiyatlatlaridi uçtu, ama bebek yapmak önemli tabi.
Sorun adamin gidip gitmemesi bile değil. Yine polyannacilar gelmiş, eee o cocuklar yetim, 3 gün gitsin nolcakta. Yetimliği sanki 3 günde giderecekler. Adam eşini o kadar umursamiyor ki, söylemiyor bile gideceğini. Durdu durdu, kadin 7 aylik oluncami aklina geldi yetim yeğenleri?
Ne denilir ki. Bu adamin ilk olayida değildir. Ancak yerinde olsam eşime karşi olay çikarirdim. "Ee artik gidiyosunuz" diye sessiz kalmazdim. Hep böyle alttan aldiğin için zaten adam seni zerre umursamiyor artik.
Bu konu çok açıldı .Hatta eşim 5 yıldır telefonda bile konuşmamış .Bir şey mi yaşandı ,besbelli bir şey olmuş dedim .Yok diyor,biz şöyle iyiydik böyle iyiydik valla bir şey olmadı falan dedi .Ben de çok karıştırmadim .Tek bildiğim bunlar kadına yalvarıyor çocuğu getir diye kadın getirmiyor ,gelmiyor .Buraya gelip gorebilirsiniz diyor bunlar da gitmiyor .Adam 5 yıldır, ebe dedesi de 2 yıldır görmüyormuş çocukları, ben olsam iyi bi kızarım eşime, unutmuş gitmişsiniz çocukcağızları, yorgan gitti kavga bitti mi diye? Belli ki bir olaylar olmuş zamanında, 2 gün gelinip misafir olunup geri gelinebilecek mesafeye neden yıllarca gidilmemiş, değil mi? Boşanma durumu olsa düşmanlık girmiş derim, ama ölüm bu. Neden yıllarca görülmemiş o çocuklar? Ben de bunu merak ettim.
Aslinda baya uzak yer araba ile 12 saat ama kadın gidince bunların yüzüne bakmadığı için ,ve süre verdiği için şu tarihlerde gelin gidin diye bu kadar çabuk gidip dönüyorlar .Adam 5 yıldır, ebe dedesi de 2 yıldır görmüyormuş çocukları, ben olsam iyi bi kızarım eşime, unutmuş gitmişsiniz çocukcağızları, yorgan gitti kavga bitti mi diye? Belli ki bir olaylar olmuş zamanında, 2 gün gelinip misafir olunup geri gelinebilecek mesafeye neden yıllarca gidilmemiş, değil mi? Boşanma durumu olsa düşmanlık girmiş derim, ama ölüm bu. Neden yıllarca görülmemiş o çocuklar? Ben de bunu merak ettim.
Kadın da bir şey görmüş yaşamış demek ki işi yokuşa sürüyor.Aslinda baya uzak yer araba ile 12 saat ama kadın gidince bunların yüzüne bakmadığı için ,ve süre verdiği için şu tarihlerde gelin gidin diye bu kadar çabuk gidip dönüyorlar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?