Bir ailevi konu daha .Kafayı yemek üzereyim .

Ailemin yanına giderim 15 gün. Kimsenin kimseden haberi yok nasılsa.
Sizde onları ziyaret etmek isteyebilirbsiniz.
Ayrıca kulağına birşey söylemek ne 5 yadinda miyiz?

Boşverin kayınvalideyi, görümceyi
Eşiniz size karşı bu kadar rahat olmasın, sizin halinizi o görmek zorunda, idare edebilir misin diye o sormalıydı.

Boşverin kayınvalideyi, görümceyi
Eşiniz size karşı bu kadar rahat olmasın, sizin halinizi o görmek zorunda, idare edebilir misin diye o sormalıydı.
Çok haklısınız ..Ben söyledim zaten .Bu konuda kimse suçlu değil sen suçlusun dedim .Sen ben izin alamıyorum deseydin ya da karımı bu şekilde birakip gelemem deseydin .Olay kapanirdi dedim ..Benim için çok büyük bir hayal kırıklığı oldu .Bazıları buyuttugumu düşünüyor ama kafaya çok takıyorum.Geldiginde nasıl bir tavır sergileyin bilmiyorum ama Kayinvalidem de sennhamile karını birakip gelemezsin biz otobüse biner gideriz diyebilirdi diyorum .

Ailemin yanına giderim 15 gün. Kimsenin kimseden haberi yok nasılsa.
Sizde onları ziyaret etmek isteyebilirbsiniz.
Ayrıca kulağına birşey söylemek ne 5 yadinda miyiz?
Onu da düşündüm ama küçücük bebeğime ve karnimdakine kıyamıyorum hastalik varken .Memleketim çok uzak .Uçakla aktarmalı .Havaalanında saatlerce bekliyorum tekrar uçağa biniyorum .Bebekle rezillik oluyor .Bir denhamileyim.

Abartmıyorsunuz tam bir gorumcek modeli ile karşı karşıyasınız. Bu sorunları siz çözemezsiniz. Eşinizin bir şeyler yapması lazım. Olayı kavgayla gündeme getirmeyin yine de...

Konu sahibi içindekileri eşinle sakince oturup konustunmu?Konustuysan ne tepki verdi ?Eşin bu durumlar için ne diyor ne düşünüyor?
Bu gorumcenin yaptığı davranistan sonra söyledim.Sen bana hiçbir şey söylemedin.Eger ben bu şekilde kalamam gitme deseydin ben gitmezdim izin alamiyorum derdim dedi .Ben bir şey demedim evet .Onun düşünüp bana söylemesini bekledim ya da beni düşünerek hayır gelemem demesini bekledim.

kardeşlerin konuşmasına takılmam, insanın kardeşi bir özelini abisine ablasına açabilmeli. görümem abisiyle konuşursa takılmam ama bu şimdiye dek aramızda bir sorun olmamasından kaynaklı, kadın sürekli prob. çıkaran bir tipse takarım evet :)
ama diğer konuda şu yönden haklısınız; bu plan yapılırken eşiniz önce size sormalıydı. yeğenlerine karşı sorumluluğu var tabii ki ama siz bu kadar duygusalken o sorumluluğu farklı bir şekilde yrine getirebilirdi. bence sorun kocanızın davranış ve düşünce yapısında

O halde tarlada doğurmaya devam! Ne o öyle hastane felan! Eskiden kadinlar bide tüm evi temizleyip, beyin ayaklarini yikiyorlardi.

Şimdi inanirmisin, erkekten cocuk bakmasini istiyorlar, ev işlerinde yardim felan. Oysa eskiden öylemiydi? Erkek dediğin sadece çalişir, evde rahat eder. Hanimida hep "evet beyim, ne istersen beyim" demeli.

di mi yaaa
konu sahibine prenses falan denmiş ama hamilelikte duygusallık yeni bi icat değil fizyolojik bir şey. eskiden tarlada doğuranlar da yaşıyordu da kocaya kaynanaya laf etmek yürek gerektirdiğinden yanında yöresindeki çocuğa patlıyordu o duygusallıklar.
beyefendi eşinin duygularını görmezden gelemese, bu plana eşini düşünerek dahil olsa mesele büyümezdi ama sorun işte bu kafada. herkes doğuruyor ama her gebelik çift için özel olmalı, ne var bunda. eşler birbirinin duygu ve düşüncelerini hesaba katabilmeli, kök ailesiyle ilişkileri dengelemeyi becerebilmeli, ya da ailesinin evladı olarak kalabilir herkes evlenmek zorunda değil.

Allah kolaylık versin inşallah.

Bu kafayla benim ne demek istediğimi anlamanızın imkanı yok, o yüzden yorulmaya değmez.
Hamilelik bir hastalık durumu değil, hamile kadın kocam beni yalnız bıraktı diye ağlamamalı, hepimiz kendi başımızın çaresine bakacak kadar güçlü ve her duruma hazırlıklı olmalıyız.

Ha bu koca ne yaparsa yapsın haklıdır demek değil; ben mutluluğu kocamın beni bırakıp bırakmamasında aramıyorum demektir. Yoksa git kocan seyahatten dönünce ayağını yıka demek değil. Bırak ailesiyle seyahate giden kocaya yolluk yapmayı, normal zamanda bavulunu bile ben hazırlamam; herkes kendi bavulunu hazırlar bizim evde. Çünkü benim kadar o da kendine yetebiliyor ve o bir yere gidince ben kendimi savunmasız, korkmuş hissetmiyorum.

Geldiginde nasıl bir tavır sergileyin bilmiyorum ama Kayinvalidem de sennhamile karını birakip gelemezsin biz otobüse biner gideriz diyebilirdi diyorum .
Nasil tavir sergileyeceksiniz ben soyleyeyim.
Sizi 7 aylik hamile bir de 2 yas kucuk cocukla size sormadan yalniz birakan adama yolluk hazirladiysaniz, donuste de ayni adama uzun yoldan geldi diye hemen yemek hazirlayacaksiniz.
Boyle olacagina hepimiz eminiz o yuzden lutfen siz suan yapacaginiz menüyü dusunun ve bosuna hicbirimizi yormayin...

Yahu hiç mi okumuyorsunuz konu sahibi yazdıklarını. Kadın hamileyim beni yalnız bırakıyor demiyor ki. Hamileyim 2 yaşında bir çocuğum daha var çocuk yaramaz kucak istiyor ve hastalığım var eklem ağrılarım var bazen doğrulamıyorum diyor. Siz diyorsunuz hala hamilelik hastalık değil.

Evet hamilelik hastalık değil ama bu hanımın hamileliği yanında hastalığı ve bir çocuğu var.

Konu sahibinin eşi de bu halini bildiği halde karısını zerre kadar düşünmediğünden öküzün önde gideni.

Konu sahibinin en büyük hatası da bu öküzü bile bile 2.kez baba yapıyor olması.

Hic oyle bir şey demiyorum zaten kendisine de telefonda söyledim .Çok rahatsızım yatıyorum .Uzun süre de kendime gelemem dedim .Ki öyle zaten .Döndüğünde de sana karşı eskisi gibi olmamı bekleme dedim.Bir yolluk yaptım diye ne oldu anlamadım .Giderken boynuna sarilmadim ,sabah kalktı utusunu yaptı ,bavulunu hazırladı gitti .Yolluk dediğimde bir puaca .Envai çeşit yemek hazırlayıp yanlarına koymadım .Vardiniz mi diye aramadım .Kendisi aradı söyledi .

Adam 5 yıldır, ebe dedesi de 2 yıldır görmüyormuş çocukları, ben olsam iyi bi kızarım eşime, unutmuş gitmişsiniz çocukcağızları, yorgan gitti kavga bitti mi diye? Belli ki bir olaylar olmuş zamanında, 2 gün gelinip misafir olunup geri gelinebilecek mesafeye neden yıllarca gidilmemiş, değil mi? Boşanma durumu olsa düşmanlık girmiş derim, ama ölüm bu. Neden yıllarca görülmemiş o çocuklar? Ben de bunu merak ettim.

Bu konu çok açıldı .Hatta eşim 5 yıldır telefonda bile konuşmamış .Bir şey mi yaşandı ,besbelli bir şey olmuş dedim .Yok diyor,biz şöyle iyiydik böyle iyiydik valla bir şey olmadı falan dedi .Ben de çok karıştırmadim .Tek bildiğim bunlar kadına yalvarıyor çocuğu getir diye kadın getirmiyor ,gelmiyor .Buraya gelip gorebilirsiniz diyor bunlar da gitmiyor .

Aslinda baya uzak yer araba ile 12 saat ama kadın gidince bunların yüzüne bakmadığı için ,ve süre verdiği için şu tarihlerde gelin gidin diye bu kadar çabuk gidip dönüyorlar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…