Bir ailevi konu daha .Kafayı yemek üzereyim .

Olsaydınız keşke
Ozaman tekrarını yaşamazdınız
Şimdi önlerini açmış oldunuz
İçiniz bukadar öfke doluyken göze girmek istemeniz çok tuhaf geldi bana
Karakterler çok farklı tabii, bişey diyemem. Ama boşanıcam şöyle yapıcam vs diye kendinizi doldurmayın. Çünkü yolluk hazırladım dediğiniz andan itibaren bende o izlenim bitti.

Meseleyi hala boşanıp boşanmama sanıyorsunuz. Onlar öyle deyince niye umursuyorsunuz madem boşanmayı göze alacak kadar kendinizden eminsiniz. İsterse burda veya çevrenizdekiler size dünyanın en kötü insanı desin başkaları tarafından yargılanmaktan niye bu kadar korkuyorsunuz. Şu kadar iyi olmuşsunuz bir kişi size bu harika dedi mi kv, görümce eş değer verdi mi.
Kusura bakmayın ama yok sayılan kadın görünce dayanamıyorum. Bir kadının kendini bu kadar ezdirmesini. Siz bu adamı boşayın yerine evlendiğiniz kişi de aynı olur sorun sizde öncelikle bunu anlamanız lazım. Yani sizin sorununuzu boşanma çözmez. Önceliği siz olacaksınız eşinizin. Siz bağırıp çağırıyorsunuz eşiniz biliyorki gene susup aşağı oturacak. hayır içeri çekerse peşinden gideceksiniz kv bu yapılaca deyince eşim gelemez İZİN vermiyorum ben hamileyim diyeceksiniz. Biraz ipleri elinize alın. Bu hayat sizin hayatınızsa bakın 30 yaşında o kadar hastalıkla uğraşıyormussunuz ne için? Şunları hep o iki çocuğunuz için yazıyprum . Biraz sinirleriniz güçlü olsun madem savaş istiyorlar sizde savaşın güçleri yetmiş şimdiye kadar size. O görümce bende olsa mum ederim onu mum ne hergün defalarca konuşmalar alın açın telefonu ne vardı abla eşim banyoda tvalette bana yemek hazırlıyor.vKıyafetlerinize karışırken niye demediniz pardon ne hakla??? Siz kimsiniz ki ? Sakin kalmalısınız insanları umursamamalısınız eşinize bağırmanız çözmeyecek orunlari .İnsanlara istemiyorum, hayır olmayacak, bize bu hafa uygun değil demelisiniz.
Doğumdan sonra evinize misafir kabul etmeyeceğinizii haftada bi kere bir ikki saat ağırlayacağınız söylecek eşiniz görümceye siz hizmetçi değilsiniz. Bebeğinize ve size zarar eren herşeyyi ekarte edin. Bu hayat sizin en kıymetli sizsiniz siz başınızı eğdikçe insanlar sizi ezecek

Buradaki tek sorunlu kişi eşiniz ozaman. Kayınvalide zorunlu sebepten değilde bazı sebepleri bahane edip gezmeye gidiyorsa eşiniz gitmeyecek kusura bakmasın. Hamileyken şehir dışında eşimin amcasının kızının düğünü vardı. Eşimin ailesi beraber gideriz diye düşündü sanırım. Eşimde benim hamile olduğumu,düğün için yorulmaya gerek olmadığını söyledi ve gitmedik. Benim olmadığım yerde eşimde olmak istemez çünkü. Eşiniz sizi ikinci planda bırakmamayı öğrenmeli.

Ay kusura bakmayın ama o kadar laf edip, öyle kötüyüm böyle ağrım var deyip yolluk hazırlamak nedir?
Kendi içinizde tutarsızsınız.
Kim sizi, sözlerinizi ciddiye alsın?

Ay kusura bakmayın ama o kadar laf edip, öyle kötüyüm böyle ağrım var deyip yolluk hazırlamak nedir?
Kendi içinizde tutarsızsınız.
Kim sizi, sözlerinizi ciddiye alsın?
Ağrım var diye evde yatıp uzanmiyorum heralde .2 yaşında çocuğum var hali ile mantıklı bir insanin idrak edecegi gibi bir hamilenin ve 2 yaşında çocuğun öldüğü evde zaten sürekli yemek pişiyor .O kadar şeyin icinde buna mi takildiniz ??

Evet takıldım.
Gitmelerine o kadarda söylenip, şikayet edip yolluk hazırlanmanız enteresan.
Eşiniz tek de gitmiyor annesi ve ablası da var yanında.
Ağrım var, hamileyim, küçük de bir çocukla beni yanlız bırakma dedikten sonra yolluk hazırlamak, ben söylenirim ama sen beni dinlenme demenin başka bir yoludur.

Yola evde pişen sulu yemeği mi koyuyorsunuz burada? Biz pek öyle yapmayız da mantığım! bu kadarına el vermiş olabilir.

Son düzenleme:
Ablası gitmiyor sadece anne baba gidiyor .Ben Tavrımi koyduktan sonra yanlarına bir yolluk koymanın çok önemli olmadığını düşündüm .Fazlasi ile burnundan getirdim zaten haklısınız ama iyi görünmek gibi bir çabam yok bu insanlara .Tepkimi belli ettim .Zaten uzun zamandır muhabbeti ,görüşmeyi de asgariye indirdim .Haklısınız çok fazla kararlı görünüyorum böyle ama malesef huyum böyle tepkimi sert koyamiyorum .Kimseden korktuğumdan değil ama net olamıyorum .İnsanlar en küçük bir şeyde bana araba ile laf sayip tavır alabiliyor ama ben yapamıyorum .Utansinlar diye düşündüm .

Kim utanacak eşiniz ve annesi mi?

Ne kadar korktuğumdan değil deseniz de bilinç altınızda şimdi yolluk koymazsam kayinvalidem laf eder diye bir düşünce var büyük ihtimalle.

Yoksa gitme diye bir ton laf edip, koca adama yol için birşeyler hazırlamak tutarsız dediğim gibi. Ne oldu siz sadece söylendiniz, onun haricinde yapacağınızı yine yaptınız. Mesele sadece yolluk da değil genel tavrıniz böyle sanırım. Bir iki söylenip birşey olmamış gibi davranmaya devam etmek. Böyle hiçbir sonuç alamazsınız.

Evet doğru ona bir şey diyemeyeceğim .Herkese karsi böyleyim ve sanırım kimsenin zihninde benim hakkımda kötü bir dusunce oluşsun istemiyorum .Zaten bu yüzden sürekli üzülüyorum .Bu sefer eşimle bağıra çağıra değil de oturup sakince konuşmayı düşünüyorum .Belki bu işe yarar .

Şu hamilelik bir bana kolaymış anasını satayım, 37 haftalığım hala çalışıyorum. Hem de erken doğum olasılığıö varken. Sandığınızın aksine erken doğum önden tahmin edilebiliyor hanımefendi.

Herneyse, konu bu değil. Konu eleştiri aldıkça bahane üretmeye devam etmeniz. O zaman eleştiriyi sonlandırıyorum ve diyorum ki “üffff ne bicim koca, ne biçim kayın aile, kesin boşanın, aşırı haklısını. Ne demek 7 aylık hamile kadını evde 3 gün yalnız bırakıp gitmek, hakim direkt boşar zaten bu durumda, tek celsede biter iş. O kocayı ve ailesini de allah bildiği gibi yapsın, püüüüü suratına”

Bence abartıyorsunuz.
Annemlere gittiğimde ben de kardeşimle yalnız kalıp konuşurum bazen. O beni özellikle çağırmaz, mutfakta, balkonda vs öyle denk geliriz. Ne var bunda anlamadım? İnsan kardeşiyle 15-20 dk özel bir şey konuşamaz mı, eşe niye ayıp olsun? Annem babam yemiyor sonuçta adamı yanında ben olmayınca.

Hamilelik konusunda da abarttığınızı düşünüyorum.
Eşiniz zaten çalışıyordur. Bütün gün karnınızdaki bebekle ve 2 yaşındaki çocukla yalnızsınız zaten. Gece de yalnız kalabilirsiniz.

Eşinizin ailesinden hoşlanmadığınız için her şeyleri gözünüze batıyor bence.

Bilmis bilmiş itici kelimelerle yazmayan herkesin olumsuz da olsa yorumunu beğendim ve teşekkür ettim .Ben de siizn agzinizla konuşayım o zaman hayır o işler öyle olmuyor hanımefendi .Bu konuda tek bilirkişi siz degilsiniz tabi kadindogum uzmani değilseniz .Bazı durumlarda erken doğum riskiniz var der doktor evet ama aniden doğum yapan insanlar var ki ornek de verdim.Dikkatli okumamissiniz herhalde bir an önce taarruza geçeyim düşüncesinden .Ablam benim haftamda rutin kontrole gitti ve doğum başlamış .Hastaneye yatırdılar .Bu gibi durumlarda olabiliyor tabi illa eşim gitti diye bende de olacak demiyorum ama ihtimal dahilinde .Ben de ilk gebeligimde 37. Haftaya kadar calistim ama her gebelik aynı gecmiyor.9 ay yatan da var .Sen rahatsin Diye herkes rahat olacak diye bir şey yok .

Evet hı hı
Boşver ya, takılma bunlara. Yolluk ne yaptın onu anlatsana Yolda afiyetle yemiş, sana da erken doğum yapma diye dua etmiştir kayınvalidenle kayınpederin

Ben sürekli açıklama yapmak zorunda kalıyorum bu sefer bazı üyeler sürekli bahane yazıyorsun diyor .Eleştirinize saygı duyuyorum oncelikle zaten fikir almak için yazdım ama beni rahatsız eden özel bir şey konusmalari değil .Bunu herkesin icinde yapmaları .Hep birlikte oturup sohbet ederken görümcem karşıdan kas göz yapıyor ve hiçbir şey demeden kalkıp gidiyorlar .Bu garip değil mi ya ??Bana göre düpedüz görgüsüzlük .Ben de ablamla özel bir şeyler konuşurum ama bu şekilde değil.Ve bunu her bulusmamiZda yapıyor .Gezmeye çıktık diyelim.Hep birlikte yuruyoruz.Kolundan tutup çekiştirip önden bir şeyler anlatır fısıldayarak .Siz böyle bir durumdan gerçekten rahatsız olmaz misiniz ?Sürekli kapalı kapılar ardında bir fisildasmalar .Bu kadar özel konularınız varsa ailece görüşün ve vbeni çağırmayın dedim.Ve sürekli birbirleri ile telefonlasan insanlar .3 gün konusmasalar ne zamandır konuşmuyoruz günler oldu diyorlar .Benim derdim ne anlattığı değil yaptığı davranış .

Hamilelik konusunda bir şey diyemeyeceğim.Zaten hormonlarım etkisi ile duygusal yaklaşmış olabilirim dedim.Dediginiz gibi zaten çocuğun yükü benim üzerimde.

Evet hı hı
Boşver ya, takılma bunlara. Yolluk ne yaptın onu anlatsana Yolda afiyetle yemiş, sana da erken doğum yapma diye dua etmiştir kayınvalidenle kayınpederin
Hayır siz ne eleştiri yazdınızki ben kabul etmedim .Yazdığınız boş boş bir mesaj .Önce kendini ovmussun .Biz de seni tebrik edelim aslanım benim beeee nasıl da at gibi bütün evin yükünü sırtında bebeği de karnında tasimissin .Hadi yürü dört nala otuz dokuzuncu haftaya hshahahha

Evet hı hı
Adı üstünde koşucu kaplumbaga evi sırtında tek çalışan kk uyesi .Bebek de karnında .Aman oflama ,puflama ,madalya takarlar sana ..

Siz haklısınız. Bir değil iki değil kalabalığın içinde ya da yanında karısı varken zırt bırt çağırıp gizli saklı konuşma yapılmaz. görgü denen birşey var. Hamilesiniz. Çok canınızı sıkmayın. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın. Eşinizle tatlı dille konuşun. Baktınız olmuyor sert çıkın. Saçma sapan insanlar için yuvanızı yıkmayın.

Çok teşekkür ederim .Anladiginiz için .Hâlâ kardeşi ile özel bir şey konusamayacak mi diyen üyeler var .Zaten konuşuyor .Gecenin 11 inde arar,12 sinde arar .Her gün arar zaten .Özeli varsa o zaman konuşsun .Evlendigimizden beri özel konuşmaları bitmedi .Doya doya konuşsun ama ben davranışa takılıyorum .

Damdan düşenin halini damdan düşen anlar canınızı sıkmayın diycem ama zor biliyorum. Ama sizin şu an bebeğinizle odaklanmanız lazım. Stresiniz karnınızdaki bebeğe de yansıyor biliyorsunuz. Şimdilik en azından umursamayın mutlu olmaya çalışın. Dengesiz bir kadının daha doğmamış bir sabiyi bile etkilemesine izin vermeyin. Daha olmazsa açık açık söyleyin kalabalıkta özel konuşma olmaz başka zaman bulamadın mı diyin. Bir laf var içimde kalıp dert olacağına dışarı çıksın mert olsun diye. Ha bunu kavgaya dönüştürecek çirkef biriyse görümceniz hiç bulaşmayın tabi Daha çok sıkılmasın canınız.

Birlikte yürürken eşimi çekiştirip götürse, beni yalnız bıraksalar sinir olurum. Ama evde otururken çağırsalar, başka odaya geçseler altında kötü bir şey aramam ya da sinirlenmem.
Sizin birikmişliğinizi de anlıyorum. O yüzden ailesinden hoşlanmadığınız için gözünüze battığını düşündüğümü söyledim. Ben de görümcelerimden hoşlanmasam ben de bu tarz her davranışa gıcık olabilirdim bilemiyorum.
Ama dışarıdan bakınca özellikle sinirlenecek bir şey olmadığını düşünüyorum.
Belki gerçekten sizi sinirlendirmek için yapıyordur belki farkında bile değildir. Kendinizi doldurup boş yere sinirinizi bozmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…