• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir akil veriiiiiiinnnnnn

Şimdi gelirler aaaaa iki fincan için mi konu açtın diyen sığ görüşlüler konuya

Buzdağının sadece suyun üstündeki kısmını görenler...

Konu sahibi, o fincanları kv almamış olabilir, görümceniz eşine kayınvalideyi sempatik göstermek için o aldı demiş olabilir.

Veya kv almıştır, size almadım diye yalan söylüyordur.

Ortada kimin söylediği belli olmayan ama söylendiği aşikar bir yalan var. En nefret ettiğim şeydir bu arada kendisi, o yüzden konuya atladım.

Her neyse, ya kv ya görümce ya ikisi birden. Sonuçta siz de şüpheleniyorsunuz ve güvenmiyorsunuz. Güvenmemeye ve sırtınızı sağlam duvara yaslamaya devam edin.
Eşimin ailesidir deyip seviyeli bir ilişki yürütün. Amma velakin samimi olmayın. Sırlarınızı vermeyin. Kocanızla veya başka arkadaşlarınızla, ailenizle olan özel şeyleri sakın paylaşmayın.
Aynen sonunda anlayan biri çikdi çok sukur... buyk gorumcem durust bi insandir o annesine sorup ogrenmis zaten anneside evet evranosun dedigi gibi oldu ama ben ses edemedim toplum icinde incitmemek icin kizimi demis... sorun kucuk gorumcem cok yalanlari var bu sekilde bu son damlaydi onunla gercekden bir mesafe koyucam artik kv ve buyuk gorumce durustler haklarini yemeyeyim.Ama kucuk olan kendini iyi ve hakli cikarmak icin hep yalana basvuruyor

İki ucu b... değnek gibi olmuş. Doğruyu söyleseler neden bana da almadı diye alınacaktınız. Şimdi kırılmayın diye söylenen pembe bir yalan için dünya başınıza yıkılmış gibi davranıyorsunuz. Kayınvalideniz ve görümceleriniz size nazik davrandığı için şanslısınız, bunu bozmayın. :KK16:
Evet anlayislilar ama yalan neden girsinki araya.. kucuk gorumcemin kizina birsey alirken bile benden sakliyolar dusunun bi iki kerede onu yakaladim acaba ilerde benim cocugum olunca aynisini beklerim diye mi boyle yapiyolar anlamadim. Bide ben ailemden uzakda bir sehirdeyim iyice yanliz hissediyorum kendimi bu olaylar oldukca hickimsem yok burda

Yalan hos değil evet ama sen gorumcenin bu huyunu farketmissin. Bence guvenme ve mesafeni koru

Kendince annesinin ayrımcılık yaptığını saklamış

Boşver ama bana asıl kırılınca eşini arayıp annem fincan aldı bize ama kırıldı işte demesi garip geldi yani yüz yüze iken anlatırsın laf açılırsa bu kadar mı önemli 3-5 liralık bardak

Ilkokul davranışı bunlarr

Takılmaya değecek insanlar değill

Kendince annesinin ayrımcılık yaptığını saklamış

Boşver ama bana asıl kırılınca eşini arayıp annem fincan aldı bize ama kırıldı işte demesi garip geldi yani yüz yüze iken anlatırsın laf açılırsa bu kadar mı önemli 3-5 liralık bardak

Ilkokul davranışı bunlarr

Takılmaya değecek insanlar değill
Kendisi 30 yasinda ama ilkokul cocugu gbi zaten esinede bu tip ufak yalanlar cok soyluyor... iyi hoş bi insan ama şu yalanlari gercekden soguttu beni ona karsi.. cnku hangi lafina inanacagimi sastim... dusunsenize bisey diyor ama ben dusunuyorum acaba dogrumu diye ne kadar kotu bir durum... kendimize dikkat edelim arkadaslar pembe yalan diyip kandirmayalim söz senin senedindir.

bazı insanlar yalan söylemeyi huy edinmiştir. Yalan söylemeden duramaz.

Yalancinin tekiymis
Hic sevmem boyle gereksiz yalanlarla agiz dolduran insanlari
Sallayin gitsin.dusunmeye bile degmez

Kayınvalidesi kızına ve konu sahibine fincan takımı almış.
2 kupa çıkarmış görümcesi bunları ben aldım demiş ama aslında kayınvalide almış o kupaları.
Konu sahibi de görümcem yalan söylüyor diye düşünmüş ve haklı çıkmış, bekar görümcesi de yok yanlış anlamışındır demiş ama ikna olmamış.
Pardon da konu sahibi neye ikna olacaksınız ki?
Belkide siz kırılmayın diye kendim aldı demiştir gücenmeyin diye.
2 kupa için sorun çıkarmayın yalan söyledi veya söylemedi ne önemi var?
katildim

Görümcenizin davranışı saçma, kim aldıysa aldı niye yalan söylüyorsun.

Sizin bunu takmanız saçma, amaan iki kupa yahu deyip sallamamanız lazımdı.

Görümcenizin davranışı saçma, kim aldıysa aldı niye yalan söylüyorsun.

Sizin bunu takmanız saçma, amaan iki kupa yahu deyip sallamamanız lazımdı.

amaan iki kupa yahu değil ki ama

Biri bana yalan söyleyince salak yerine konulduğumu düşünürüm ben.
Konu sahibi de öyle düşünmüş, incinmiş

Belliki kendi kardesini ve annesini korumak istemis..bu durumda neyin ne olduğu zaten belli ben hicbirsey olmamış gibi davranın fakat paylastiklariniza dikkat edin derim..nacizane fikrim

Odadan çıkınca'dan sonra hiç bişey anlamadım desem:KK57:

Ben neyin peşinde olduğunuzu anlayamadım. 2 kupayı kim aldı diye konu mu açtınız?

bişi anlasaydım cevap verirdim...

Bende anlamadım :)

Simdi sorun ne? Kv nin sana kupa almamasi mi? Küçük görümcenin yalan soylemesi mi?:KK57:

Noolmus ya
Kim kime ne almis?

İki kere okudum yine anlamadım. Nokta virgül koysaydınız keşke.

bende birşey anlamadım
tam olarak sorun ne?

Anlayan bi hayirsever bana da anlatabilir mi :KK30:
Anne hem geline hem kızına fincan alıyor.
Ekstra 2 kupa daha çıkarıyor görümce ama bunları ben kendi paramla aldım diyor.
Gelin diyor ki inanmadım ve eşeledim evet yalanmış, kayınvalide kızına 2 kupa fazla almış
Gerçeği gün yüzüne çıkardığıma göre ne yapayım ?

Cevabım
Hepinizin bolca boş vakti var herhalde
2 kupadan 40 cümle yazmışsınız, sorun arıyorsunuz
O onun öz kızı varsın 2 kupa fazla alsın, hatta sana hiç fincan almasa bile bu kadar içerlememen lazımdı
Ben içerlemem, öz annem ayrım yaparsa o ayrı tabi

Ya eşiyle konusuyo gorumcem annem sana kupa aldi ama kirildi kupa eside olsun yinede tesekkur et anneme diyor... bende burda gorumcemin bana yalan soyledigini anliyorum.. ne kadar on yargilisiniz kupa umrumda degil... mesele bana neden yalan soyluyorki.. benim gözumun kalacagini dusunuyor demekki benden gizlemesi sacma... bi kac kere daha olmusdu ayni sey bana yalan soylemesi surekli canimi skiyor
Açıkça söyle
O senin annen, istediğini istediği kadar alır
Ben kendimi senle kıyaslamam, çünkü beni o büyütmedi öz kızı gibi olmamam doğal diye
Ama yalan atmanıza gerek yok ve böyle giderse diğer konularda da sözünüze inanamam de

amaan iki kupa yahu değil ki ama

Biri bana yalan söyleyince salak yerine konulduğumu düşünürüm ben.
Konu sahibi de öyle düşünmüş, incinmiş

Tamam işte iki kupa için insanlar ne şekilden şekile girmiş. Ben olsam karşıdan bakıp eğlenirim ortaya çıkan saçmalığa. Bizim gelin de böyle yalan söylerdi, ortaya çıkınca ne yapacağını bilemez halini izlerken gidip mutfaktan çekirdek alıp çitlerdim :D Sonuçta bizi de aptal yerine koyardı. Görümce iki kupa için yalan söylemiş ama konu sahibinin iki kupa için söylenen yalanı bu kadar önemsememesi gerekiyor bana göre.

allahım ne olur benim dertlerimde iki kupayla sınırlı kalsın. yoruldum artık. bende görümcemdeki iki kupayı ki aldı diye konu açayım ya. amin.

Mesele kupa değil ki... bana bir yandan sen bizim kardesimizsin kizimissin asla ayirt etmeyiz diyorlar ama bir yandan yalan soyluyorlar bu zoruma gitti yoksa kim kime ne almis umrumda degil ben onlara hep durust davranayim ama onlardan ayni seyi gormeyeyim.. yalanda kucumsenecek birsey degil bence bi insanin bir kere yalanini yakalarsaniz bir daha guvenebilirmisiniz
İşte o sözlerin yalan olduğu ortaya çıkmasın diye gizlemişler
Şayet kupa olayı olmasa da ben bu sözlere inanmazdım
Çünkü benim de öz annem gibi olamaz kayınvalidem
Bende onun öz kızı gibi olamam bence

Tamam işte iki kupa için insanlar ne şekilden şekile girmiş. Ben olsam karşıdan bakıp eğlenirim ortaya çıkan saçmalığa. Bizim gelin de böyle yalan söylerdi, ortaya çıkınca ne yapacağını bilemez halini izlerken gidip mutfaktan çekirdek alıp çitlerdim :KK70: Sonuçta bizi de aptal yerine koyardı. Görümce iki kupa için yalan söylemiş ama konu sahibinin iki kupa için söylenen yalanı bu kadar önemsememesi gerekiyor bana göre.

Evet hakikaten insan yalan söylemedeki cesareti komik buluyor, çekirdek çitleyesi geliyor.

Ama benim anladığım, konu sahibi onları anne ve kardeş gibi görmüş. İyi niyetli yaklaşmış. Sonradan kendisini aptal yerine koyunca şaşırmış.
Belki konu sahibinin büyüme tarzı ile alakalı. Ben de evlenene kadar hiç yaşamadım böyle durumlar mesela. Evlendikten sonra bir baktım, kaynanam kızına yalan söylüyor. Kayınbiraderim annesine yalan söylüyor vs vs. Bazı aileler için normal olmuş, hatta alışkanlık olmuş. Ama alışık olmayanlar için rencide edici bence.

Back
X