• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir akil veriiiiiiinnnnnn

Evet hakikaten insan yalan söylemedeki cesareti komik buluyor, çekirdek çitleyesi geliyor.

Ama benim anladığım, konu sahibi onları anne ve kardeş gibi görmüş. İyi niyetli yaklaşmış. Sonradan kendisini aptal yerine koyunca şaşırmış.
Belki konu sahibinin büyüme tarzı ile alakalı. Ben de evlenene kadar hiç yaşamadım böyle durumlar mesela. Evlendikten sonra bir baktım, kaynanam kızına yalan söylüyor. Kayınbiraderim annesine yalan söylüyor vs vs. Bazı aileler için normal olmuş, hatta alışkanlık olmuş. Ama alışık olmayanlar için rencide edici bence.

Hiç bir zaman kayın ailenin kendi ailen gibi olamayacağı da böylece öğreniliyor işte. Ben de saf zamanlarımda kaynanam beni kızı gibi seviyor derdim, bir baktım kadın oğluna eskisi gibi olalım ana oğul başbaşa diye dikte etmeye başlayınca gördüm anamın örekesini :rolleyes:

Benim kayınvalidem bi yere giderken hediye götürmeyi sever
Bi kere kızına giderken bişey almıştı, bizde davetliydik yanımızda açtılar
Sonra da dedi ki sana geldiğimde mini fırın kabı almıştım kızıma da bunu aldım. Sana da sonra alırım
Şaşırdım, herhalde onun hediyesi daha güzel diye düşünürüm diye açıklama yaptı
Yoo dedim teşekkür ederim, her geldiğinizde ev görme hediyesi gibi bi hediyeyle gelmenize gerek yok zahmet etmeyin.
Bu kadar
Belki de ben fazla resmiyim bilmiyorum
Ama konu sahibi yakınlık duymuş sanırım, ondan biraz alındı ( Tabi yalanın da payı büyük ama sende bizim kızımızsın cümlesi de bana göre yalan. Bu olay da ıspatı ) . Bence kimse kimsenin öz ailesiyle bir olamaz.

Ovvv bu ne anlaşılmaz bir konu. Tek kelime anlamadım.

Bkz : Özet
Anne hem geline hem kızına fincan alıyor.
Ekstra 2 kupa daha çıkarıyor görümce ama bunları ben kendi paramla aldım diyor.
Gelin diyor ki inanmadım ve eşeledim evet yalanmış, kayınvalide kızına 2 kupa fazla almış
Gerçeği gün yüzüne çıkardığıma göre ne yapayım ?

Ya eşiyle konusuyo gorumcem annem sana kupa aldi ama kirildi kupa eside olsun yinede tesekkur et anneme diyor... bende burda gorumcemin bana yalan soyledigini anliyorum.. ne kadar on yargilisiniz kupa umrumda degil... mesele bana neden yalan soyluyorki.. benim gözumun kalacagini dusunuyor demekki benden gizlemesi sacma... bi kac kere daha olmusdu ayni sey bana yalan soylemesi surekli canimi skiyor

Mesele şu olabilir belki sizde alınırsınız gönül koyarsınız olmuş aslında,
Burada görümce sizi kırmamak adına hassas davranmış küçük yalana sığınmış
Genele bakın bu görümce size gerçekten iyi bir insansa takmayın içinde birşey anlamayın
Ha tersi ise ayıp etmiş.

Bende anlamadim, al dedi git dedi kaynanam dedi kupayi dedi
Gelin diyor ki inanmadım ve eşeledim evet yalanmış, kayınvalide kızına 2 kupa fazla almış
Gerçeği gün yüzüne çıkardığıma göre ne yapayım ? diyor konu sahibemiz

Konu Sahibi canım ben seni gayet net anladım.

Mesele iki kupa değil yapılan tutum ve davranış ki o da gorumcenizin tavrı.

Maalesef bazı insanlar böyle tuhaf ve basit şeylerle mutlu oluyorlar.

Bizim de gelinimiz böyle gider kendi parasıyla birseyler alır.
Gelip bize annem aldı babam aldı diye söyler.
Kaç kere yakalandı ispatlandi onların almadığı kendisinin aldığı ama bir türlü vazgeçmiyor bu huyundan.

Nasıl bir duygu yaşıyor anlam veremiyoruz.
Önceleri bizde üzülüyorduk niye böyle yapıyor diye şimdi bosverdik he he he deyip geçiyoruz.
Gorumcen de yaa eşine annesini şirin gösterme çabası varr yada huyu böyle demek ki.
Sen de boşver takma kafana.....

Bizim de gelinimiz böyle gider kendi parasıyla birseyler alır.
Gelip bize annem aldı babam aldı diye söyler.
Kaç kere yakalandı ispatlandi onların almadığı kendisinin aldığı ama bir türlü vazgeçmiyor bu huyundan.
:KK48:
Bence sizinki daha komikmiş
Bakın annem babam bana ne aldı görün almadığınız için kendinizden utanın demeye çalışıyor gibi :KK69:

error...error...error...error...
beynim yandı ya la:rolleyes:

:KK48:
Bence sizinki daha komikmiş
Bakın annem babam bana ne aldı görün almadığınız için kendinizden utanın demeye çalışıyor gibi :KK69:

Valla canım niye yaptığını cozemedik.
Hayır kendi çalışıyor zaten vee istediğini de alır asla karismayiz hiçbirimiz ama saçma geliyor.
Bizi utandirmak değil de bizimkiler çok yaparlar bize kendince onun kiyaslamasini yapıyor galiba

error...error...error...error...
beynim yandı ya la:rolleyes:
:KK54:

Ne kadar elzemmis..
Sende olmasan napcaz cekirgee

Merhaba arkadaşlar çokdan beri uyeyim ama bugün konu açmak nasip oldu☺ sizinle birsey paylasip akil almak istiyorum. Konu şuki; geçen gün kv idik evli görümcem ile birlikde ben gittiğimde onlar dışardaydı alışveriş için geldiklerinde ise kv bana ve görümceye kahve fincanı almış görümce cıkardı bunları annem aldı bende teşekkür ettim ve sonra gorumce 2 tanede kupa cikardi bunlarida kendi paramla aldım dedi( ben sormadim kim alirsa alsin kv alsa nolacak sanki ama üstüne bastira bastira soledi) kv dede ordaydi bisey demedi. Ama ben yalan soledigini anladim çunku bu tur yalanlar çok soyluyo kendisi. Aksam bardaklardan biri kirildi ve gorumcem esini aradi sonra odadan cikinca annesine ; anne x tesekkur etti yinede sana dedi ben şok.... bu benim icime dert oldu ve bekar gorumceme anlattim.. oda hayir annem almamisdir o esinin gonlunu hos tutmak icin annrm aldi demisdir dediki ikna olmadim... Sonrasinda buyuk gorumcem kendisi gormus gibi anlatmis kv deye kv dede evet yalan soledi sonra aciga cikinca bende evranosun yuzune bakdm yanlis anlarmi diye ama toplum icindeyiz diye kizamadim da demis... sizce benim bu kucuk gorumceye tavrim ne olmali ( bu arada kucuk dedigime bakmayin benden 7 yas buyuk)

bir anne cocugunu ne alir almaz size ne afedersiniz?

Sizin ki 2 kupayı saklamis
Benim kv koca dükkanı sakladı :-)
Beterin beteri benim :-)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya eşiyle konusuyo gorumcem annem sana kupa aldi ama kirildi kupa eside olsun yinede tesekkur et anneme diyor... bende burda gorumcemin bana yalan soyledigini anliyorum.. ne kadar on yargilisiniz kupa umrumda degil... mesele bana neden yalan soyluyorki.. benim gözumun kalacagini dusunuyor demekki benden gizlemesi sacma... bi kac kere daha olmusdu ayni sey bana yalan soylemesi surekli canimi skiyor

Yaa işte bence de bunun için ne burada konu açmaya ne de bu işi bu kadar abartmaya gerek yok. Hiç birşey yapma na lüzum yok. Yalan soylediysen söyledi, sen belkide o bardaklari kimin aldığına çok takilmissin. Çünkü bardak sonradan kırılmış nazar olmasın sakin. Haha haaa :)

Back
X