Bir akıl verin

Semiraaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2015
81
22
88
Hanımlar ben 4 yaşında babamı kaybettim. Üvey baba ile büyüdüm. Yokluktan tutun da sevgisizlikten herşeyi yaşadım. Zor bir şekilde öğretmen oldum. Evlendim. Eşim çok iyi ama ailesi ile sorunladımız var akıl verin. Görümcem eşinden ayrı. Onu görünce annem kızını görünce kendim aklama geldi ve eşime onlara sahip çıkalım destek olalım derdim. Ama onlar kızı ile beni hep aşağılar arkamdan uğraşırmış. Laf falan vururlardı. Bende beni tanımıyorlar zamanla tanırlar derdim. Birgün kayınbabam belini kırdı onun evi hastaneye yakın diye orda kaldı. Bizde hergün ziyarete gittik. Son gidişimizde mutfakta yardım edip çıktım. Arkamdan yabancı varlıkları mutfağına sokmam demiş eşim duymuş eşim alıp çıktı beni. Bizden sonra da yine olay çıkarmış babası kırık belle köye gitti araçla. Biz köye ziyarete gittik kayınbaba bize surat asıyor. Bana diyorki o boşandı yuvası dağıldı ne yaparsa hoşgöreceksiniz.sen geldin geleli evimizde sorun çıkıyor senden dolayı diyor. Eğer böyle yapacaksan gelme dedi. Eşim ve kayınım diyorki seni kıskanıyor ve bundan olay çıkarıyor diyor ama baba beni suçluyor. Kaynanada beni aşağılıyor. Aradan bir yıl geçti. Görümce hastalandı eşim götürüyor kayınım yanında duruyor. Eşime bizi gel köye götür diyor. Bende çıldırdım beni kayınımı evden kovdu ama siz onun arkasında dolaşıyorsunuz bırakın babası ilgilensin işi bitince yine aynısı yapacak dedim. Hanımlar çok çektim çocukluğumdan bu yana gücüm tükenmiş. Olay belki küçük benim gücüm kalmadı ben bu aile ile karşılaşmak seslerini duymak varlıklarını bilmek istemiyorum. Bazen sessizce tayin aldırıp eşimi de terketmek istiyorum. Tekrar diyorum olay küçük ama bana ağır geliyor. Gücüm bitmiş yığılıp kalıyorum akıl verin.

Çocuk var mi
Birde esiniz bu olaylarda size nasil davrandı

Görümcenin işi var mı? Bence yok.Siz öğretmen olduğunuz ve kendi ayaklarınız üzerinde durduğunuz için sizi kıskanıyor olabilir..Mutfağıma yabancı maddeleri sokmam falan ne iğrenç muhabbet.Daha aile olduğunuzun farkına varamamış. Ne size ne de abisine saygısı var.Ama onu daha çok bu hale getiren babası bence. "O boşandı, ne yapsa hak vereceksiniz" falan çok fazla..Kızını şımartcaksa şımartsın ama herkrsten bunu beklemesi bencillik..Herkesin hayatı kendine zor..Ben sizi anlıyorum. Tam zorlukları atlattım,rahata kavuştum derken böyle bir aile ile uğraşmak zorunda kalmak yorar insanı..Bence eşinizle açık açık konuşun. Eşinizin ailesiyle görüşmek istemiyorsanız görüşmeyin.Ama eşiniz kendi ailesi olduğundan yine görüşmek isteyebilir.Ne bileyim kardeşi sonuçta,araba ile götürcek başka kimse yoksa mecburen götürmek zorunda kalabilir.Kırgınlıklardan dolayı mecburiyet olmayan durumlarda fazla yüz göz olmasını istemediğinizi söyleyebilirsiniz ama eşiniz ne kadar arkanızda durur bilmiyorum.Hakkınızda hayırlısı.

Yaptiklari yenilir, yutulur cinsten degil ama esiniz arkanizda duruyorsa siz muhattap olmayin ve gorusmeyin derim.
Diger taraftan esinizin kardesi atsa atilmaz, satsa satilmaz. Yani esiniz gidiyor diye bozulmayin derim.
Olmuyor onların yaptıklarını karşı gitmesi ağır geliyor. Aradan ben çekileyim diyorum. Zoruma çok gidiyor

Sanırım çocuğunuz yok henüz. Çocukluğunuz zor geçmişse anne olunca tetiklenebilirsiniz (bugün yaşadığınız basit bir olay, geçmişte yaşadığınız benzer olaya götürüp sizi derinden etkileyebilir) o yüzden bence öncelikle psikolojik destek alın. Bu süreçte de o görümceyle görüşmeyerek ama eşinizin görüşmesine müdahale etmeyerek kendinize odaklanın. İçinizdeki yaralı çocuğun iyileşmesini ve mutluklar dilerim.

Siz goruemeyin , esiniz görüşsun
Kayinpeder hastalandi diye niye hergun ziyaretine gidiyorsunuz ki?
Adam evde tek olsa anlarim zaten kizinda kaliyormus
Gereksiz samimiyete girmeyin , mesafeli olun , esiniz istiyorsa hergun gitsin , sizin hakli oldugunuzu bilip yaninizda duruyorsa bu kadar dram yapacak bir mevzu yok ortada , gorusmek zorunda degilsiniz hicbiriyle

Olmuyor onların yaptıklarını karşı gitmesi ağır geliyor. Aradan ben çekileyim diyorum. Zoruma çok gidiyor

Anliyorum ama kimse ailesini secemiyor. O da istemezdi boyle olmasini. Yabancilar mutfaga girmesin gibi bir sey soylemisler mesela ve esiniz duyup sizi oradan cikarmis, buda esinizin arkanizda durdugunu gosteriyor bence. Kimse ailesini silemez iyi de olsa kotu de olsa. Esiniz beraber gitmeniz icin sizi zorluyordur o zama esinizi de birakin arkaniza bakmadan kacin derim.

Yurtta temizlik yapıyordu. Benim kıyafetlerimi tutunda konuşmama kadar. Evine gidince abisine çayı getirir bana çay içeceksen mutfakta der. Benim gibi iyi insanların kaderi gelmez kötülerin kaderi gelir der. Hiç öğretmen gibimi der. Arabamı laf eder iki arabaları var der. Şimdi evi değiştik şu evi değişemedim dermiş. Tatile gittik hemen yalova akrabalarına gitmiş en çok gezmeyi ben hak ediyorum demiş. Yoruldum inanın tükenmişim kaldıramıyorum

Psikolojik tedavi aldım. Kızımı emzirirken hemde. Bunlar yüzünden kızıma zehirli süt veriyorum diye bıraktım ama düzenlemedim tabi

Gitmiyorum çevre eşimi beni laf ediyor. Gidince günlerce kendime gelemiyorum. Bir yıl oldu unutamıyorum. Delireceğim
Küçük bir yerde yasıyorsunuz sinirim. Eşiniz ne iş yapıyor biraz uzak bir yere tayin isteseniz eşinizin ailesi sonuçta aile ne kadar kötü olsa da silinmiyor, arada gider yoklar siz de gitmiyorsunuz diye laf söz duymamış olursunuz. Sizi kıskanıyorlar bence evliliginizi bitirirseniz onları mutlu etmiş olursunuz.

Büyükşehirdeyiz. Akraba bağları kuvvetli. Ailesi köyde. Ama bir git beş yıllık ömür yiyecek hareketler yapıyorlar. Eşim memur.

Psikolojik tedavi aldım. Kızımı emzirirken hemde. Bunlar yüzünden kızıma zehirli süt veriyorum diye bıraktım ama düzenlemedim tabi
İlaçtan çok psikoterapi etkili olur. Travmalar üzerine çalışan bir psikologtan destek alabilirseniz eğer imkanınız varsa bence faydalı olur. Hatta öncesinde kitaplarla önce Kendinize bir rota belirlerseniz az daha seansla bile yürütebilirsiniz terapiyi

O kişinin dediklerine fazla takılmıyor musunuz? Kim ki o. Ağzına geleni konuşan biri. Fazla önemsiyorsunuz

Eş ailesi yüzünden eşinizi terk etmeyin derim tabi burada eşinizin tutumu çok çok önemli size nasıl davranıyor mesela? ya da ailesinin size davranışı karşısında onlara nasıl bir tavır sergiliyor ?

Olmuyor fazla yüz göz.ama rahatsızlanınca kovdukları etrafına toplanınca cesaret aldı köye götür getir batıyorum bana yapılan kaldı herşey güllük gülistan olan benim aşağılanmamla kaldı. Babası evinde oturuyor. Kızının peşinde o dolarsın istiyorum. Kızı ile kardeşleri barıştığı için çok mutlu ama benim kırılmam hırpalanmam umurlarında değil. Zoruma gidiyor. Kayınbabaya bende çok çektim umurunuzdamı diyorum banane evlenmeden çekmişin diyor. O zaman ben evlenmedende kızın boşanmış banane dedim. Tek kendi çocukları biz umrunda değilim adamın. Düşünün üvey baba ile bir güzel bayram yaşamadık bayramları evlenince seveceğim derdim bu seferde kızı her bayram kavga çıkardı abisi ile kayınım ile ama kayın baba senin yüzünden diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…