Bir akıl verir misiniz ?

Bekarsanız ve çalışıyorsanız ''borç alayım da geri hemen ödemesem de onun zaten ihtiyacı olmaz'' adayısınız geçmiş olsun. Geçmişte çok karşılaştım bu durumdan kurtulmak için de kredi çekip araba aldım. Kredisi var diye kimse dokunmadı sonrasında

Göndermeyin. Yok deyin. Yarın öbür gün evlenecek olsanız paraya ihtiyacınız olacak. Madem kendi altını var bozdursun alsın. O altınlar kızı içinse oda da kızı için sonuçta.

Gönderme de o ablanın bi gerçek yüzünü gör. Kocası ne işe yarıyormuş pardon ? Hadi parası çıkışmamıştır eksiğini tamamlarsınız da koca oda takımını niye siz alıyorsunuz ? Çevrenize param yok deyin yoksa başedemezsiniz.

hadi biri icradan kurtuldu.borç içindeyken oda yapmak bana luks gelıyor.sana guvenıpde mı yapıyor odayı. anende torununa hedıye oda yapsın o zaman.bilmıyorum bana saçma geldi.

ben zamanında nice akrabama, arkadaşıma borç verdim, hiçbiri geri gelmedi. çalışan ve bekar olunca altın yumurtladığınızı sanıyorlar. ablanız birikim yapıyor da sizin birikime ihtiyacınız yok mu ? çok mu acil yeğeninizin odası? öyle kolay borç isteyenler geri ödemez. ödeyecek olanlar sıkışmadıkça borç istemez. siz de altın yaptığınızı bozamayacağınızı söyleyin

Ben olsam göndermezdim. Hatta kırılacaksa kırılsın daha eniştemin aldığı 2000 borcunuz duruyor abla. Ödeyebileceksen ilk onu öde de.
Hem ev al hem birikim yap hem başkasından para iste. Sizi para kaynağı gibi görüyorlar.

Ben olsam göndermem benim de babam bu tip sömürücü insan bu kisiler değişmez zaten borç olduğunu düşünmuyorlar odasını yapsın sizde bir hediye alırsınız parasını da göndermem ;) oda da ki bor ihtiyacı hediye olarak alabilirim anca abla dersin hoş bu sefer de pahalı birşey ister 🤔 500 e kadar dersin

Asla ama asla maddi yardım yapmayın.
İnsan ailem ailem diyor ama eğer birisi sürekli verici olunca. Resmen tavuk yolar gibi tüylerini yoluyorlar.
Birde verilen maddi yardımın geri verilmemesi kadar karakter eksikliği olamaz.
İçinizden gelir yeğenlerinize para verirsiniz o ayrı.
Ama sizi resmen yolmaya geliyorlar 4 koldan.
Kadınsınız bizler için hayat her zaman engebeli oluyor. Luften kendi hayatınızı / ileri ki yaşlarınızı düşünerek birikiminizi yapın.

Ne münasebet, kendine güveni varsa alsın yoksa size güvenip alması saçma. Ayrıca taksitle kendi de alır, ne alaka sen ver ben sana öderim. Ödemeyecek çünkü bunu çok iyi biliyor.
Kimseye kendinizi kullandırtmayın, kıymet bilen olmaz.

gönderin. ama size tavsiyem borca girin. ufak çaplı ev mi alırsınız araba mı bilemem. yoksa bitmez istekler. en azından borcum var dersiniz ve size ait bir şey alarak yatırım yapmış olursunuz

Bak şimdi aklıma geldi görümcem kendine iphone aldırdı dedi ki ben öderim taksitleri, benim hattım dolu sen al. 1 senelik taksidi ödenmeyi bekliyorken şu an 1000 tl taktı bize. Ama ona sorarsan ödeyecek. Hanım son model telefonla konuşuyor, biz borç ödüyoruz. Temmuzda dedi ki size hepsini göndericem eski ödeyemediklerimi param var, ağustosta üzerine yeni taksit geldi 500 lira atmış.
Eşime dedim bir daha birşey alırsan kavga çıkarırım, alemin enayisi miyim ben? Kendim 4 senelik telefon kullanıyorum, bunlar hayatını yaşıyor.

Merhaba Arkdaslar sizden bir konuda akıl istiyorum. Ben memurum.. Ailemin durumu pek iyi değil o yüzden aldığım Maasın bi kısmını onlara gönderiyorum. Kız kardeşlerim evli. Yeri geliyor onlara da yardımcı olmaya çalışıyorum zorda kaldıklarında. Ama artık kullanıldığımı düşünüyorum. Çünkü artık birikim yapmak istiyorum ama bir birikimim yok doğru düzgün bu da benim canımı sıkıyor. Kız kardeşimin Esinin borcu vardı. Ödeyemeseydi icra gelecekti evlerine. 2 bin kadar para gönderdim. Ama o para geri gelmedi. Simdi de dün ablam aradı beni. Yeni ev aldılar borçla harcla. Bu arada Ablamın ikinci evliliği. İlk evliliğinden bir kızı vardı. Kızıma oda yapacam. Yatak dolap vs. Bana 2 bin gönderir misin sana öderim dedi. Yeğenimin ilk defa bir odası olacak . O yüzden biraz üzüldüm ama artık bıktım bu durumdan. Ki annemde 2 bini karşılayacak kadar çeyreği var. Onu satamam tekrar yerine koyamam sen bana gönder yavaş yavaş öderim dedi. Annem de bosver altınını satsın senden niye istiyor ki dedi. Acıkcası ben de öyle düşünüyorum zaten var altını benden istemesinin ne gereği var ki... Neyse annem altını bozsun alsın sen uğraşma dedi... Simdi de annem bana diyor ki varsa 500 gönder borç olarak değil sonuçta yeğenin yazık dedi. Ne yapmam lazım simdi ? 500 tl göndereyim mi yeğenim icin yardım amaçlı. Ama bu şekilde onun 500e onun 600e ihtiyacı var deyip göndermekten de sıkıldım..
Bence göndermeyin. Tabi ki yeğeniniz ama bu sizin içinizden gelecek. Duyarsiniz mobilya alcaklarini icinizden gelirse gonderirsiniz. Birileri isteyerek değil. Size güvenip almasınlar. Ilerde sizin ihtiyacınız oldugunda kendileri size yardim edecekler mi? Kendinizi de düşünün . Yatırp yapip borca girin. Yoksa bitmez istekler

göndermeyin.
bakın aileme yardım eden kardeşimin cebine arada harçlık koyan biri olarak söylüyorum bunu.
kimsenin benden beklentisi yok. ben o ay elimde para kaldıysa, gönlümden geçtiyse öyle veriyorum.

bazıları ise bir çocuğu memur olunca, sanki memurlar aşırı yüksek maaşlar alıyormuş gibi sırtını ona yaslamaya hakkı olduğunu düşünüyor.

ben sizinkilerde onu sezdim. yani kendi altınım varken kesinlikle başkasından para istemem. siz yeğenimin odası olsun diye gönlünüzden geçer yardım edersiniz o ayrı, ama kardeşiniz sizden bunu isteyecek rahatlıkta olmamalı. yarın bir gün siz de evlenince çok acısını çekersiniz.

Merhaba Arkdaslar sizden bir konuda akıl istiyorum. Ben memurum.. Ailemin durumu pek iyi değil o yüzden aldığım Maasın bi kısmını onlara gönderiyorum. Kız kardeşlerim evli. Yeri geliyor onlara da yardımcı olmaya çalışıyorum zorda kaldıklarında. Ama artık kullanıldığımı düşünüyorum. Çünkü artık birikim yapmak istiyorum ama bir birikimim yok doğru düzgün bu da benim canımı sıkıyor. Kız kardeşimin Esinin borcu vardı. Ödeyemeseydi icra gelecekti evlerine. 2 bin kadar para gönderdim. Ama o para geri gelmedi. Simdi de dün ablam aradı beni. Yeni ev aldılar borçla harcla. Bu arada Ablamın ikinci evliliği. İlk evliliğinden bir kızı vardı. Kızıma oda yapacam. Yatak dolap vs. Bana 2 bin gönderir misin sana öderim dedi. Yeğenimin ilk defa bir odası olacak . O yüzden biraz üzüldüm ama artık bıktım bu durumdan. Ki annemde 2 bini karşılayacak kadar çeyreği var. Onu satamam tekrar yerine koyamam sen bana gönder yavaş yavaş öderim dedi. Annem de bosver altınını satsın senden niye istiyor ki dedi. Acıkcası ben de öyle düşünüyorum zaten var altını benden istemesinin ne gereği var ki... Neyse annem altını bozsun alsın sen uğraşma dedi... Simdi de annem bana diyor ki varsa 500 gönder borç olarak değil sonuçta yeğenin yazık dedi. Ne yapmam lazım simdi ? 500 tl göndereyim mi yeğenim icin yardım amaçlı. Ama bu şekilde onun 500e onun 600e ihtiyacı var deyip göndermekten de sıkıldım..
ben içimden gelirse imkanım var ise o parayı zaten kendi rızam ile verirdim.
ama insanlar birikimi varken o kenarda dursun başkasının parasını harcayayım demesini anlamıyorum...
sizinde geleceğiniz var çoluk çocuğunuz olacak bunu unutmayın bende bekarken çok yardımcı oldum ama inanın kadir kıymet bilen insan yok şimdi Tüp bebek tedavisine başlayacağız 2 belki 3 belki 5 kez denemek zorunda kalıcaz ama param belkide 2 denemeye yetecek şimdi öylesine pismanım keşke daha fazla olsaymış birikimim diye. Kendi geleceğinizi düşünmek zorundasınız ...

Ablanız borç harc içinde ev aldıysa eğer hiç düşünmeden sizde yatırım yapmalısınız. Bir arkadaş yazmış. Kadınların bu konuda daha dikkatli olması lazım. Kimin ne olacağı başınıza ne geleceği yada neye ihtiyaç duyacağınizi hiç bir zaman bilemezsiniz. Artık bırakın Aileniz kendi yağında kavrulmayi öğrensin. Onlara bakmakla yükümlü degilsiniz

Çocuk sevindirmek sevaptır. Bence yiğeniniz için gönderin ben de hiç kıyamam yiğenlerime

Çocuk sevindirmek sevaptır. Bence yiğeniniz için gönderin ben de hiç kıyamam yiğenlerime

Oksuz degil ki cocuk. Annesi babasi alsin sevindirsin. Teyzesi zaten arada hediye alip sevindiriyordur

Benim kizkardesimin durumu benden daha iyi ama asla beklenti icinde olmadim. 2yegeni var Oda benim cocuklarim.
Cani isteyince ara ara hediye alir. Dogum gunleri olsa bile su eksik sunu istiyorlar birinden birini al bile demem.

Back
X