• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir akl verin ne olur..:(

hallisna

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2008
2.450
8
316
İstanbul
tekrar bahsedeyim kendimden ki ilk defa duyanlardan belki aynı durumu yaşayan vardır..
(tek tüp+tek yumurtam var önceki tedavilerden dolayı..)
ilk mikro denememde ikiz bebeklere hamile kaldım.. şuan 6+8görünüyor..
biri tüpte biri rahimde olmak üzere 2bebek..
tüpteki,rahimdekini bozmuş ve rahimdeki gebelik sonlandı ama hala içimde.tüpteki yaşıyordu..
yani hem düşüğüm var içimde hem dış gebeyim..
değerim 584.lerdeydi ve 4gün arayla 2defa METHOTREXAT 75 MG uygulandı bugün itibarıyle değerim 338.e düştü şükür..
2ayrı doktor gözetimindeyim..
bir doktor rahim içerisindeki gebeliği kürtaj ile almak istiyor patolojiye gönderilecekmiş..tüpteki içinse değerin düşmesini kendi başına eriyip,kendi başına gitmesini bekliyor
diğer doktor ise rahim içerisine müdahale edersek rahim içerisinde yapışıklık olma ihtimali var diyor..aynı şekilde bu doktorda
tüptekinin değerin düşmesi ile kendi başına eriyip,kendi başına gitmesini bekliyor..
hangisi doğru.. olmayacak tüm küçücük ihtimaller başıma geldiğinden yapışıklık olma ihtimalininde beni bulacağını düşünüyorum..
diğer yandan da içimdeki düşüğün en azından temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum.. rahim kalınlaşması devam ediyor çünkü..

böyle bir durum başına gelen yoktur belki ama kürtaj olan yada düşük geçirip kürtaj olmadan bu durumdan kurtulan varmı aranızda?

lütfen bilgilerinize çok çok ihtiyacım var.. paylaşımlarınızı bekliyorum...

hafta sonu olduğundan heralde cevap alamadım..
benim acilen karar vermem gerekiyor.. kabul edersem pazratesi sabahtan yatışım yapılacak...
inş. durum hakkında bilgisi olan görür yazımı..

tekrar bahsedeyim kendimden ki ilk defa duyanlardan belki aynı durumu yaşayan vardır..
(tek tüp+tek yumurtam var önceki tedavilerden dolayı..)
ilk mikro denememde ikiz bebeklere hamile kaldım.. şuan 6+8görünüyor..
biri tüpte biri rahimde olmak üzere 2bebek..
tüpteki,rahimdekini bozmuş ve rahimdeki gebelik sonlandı ama hala içimde.tüpteki yaşıyordu..
yani hem düşüğüm var içimde hem dış gebeyim..
değerim 584.lerdeydi ve 4gün arayla 2defa METHOTREXAT 75 MG uygulandı bugün itibarıyle değerim 338.e düştü şükür..
2ayrı doktor gözetimindeyim..
bir doktor rahim içerisindeki gebeliği kürtaj ile almak istiyor patolojiye gönderilecekmiş..tüpteki içinse değerin düşmesini kendi başına eriyip,kendi başına gitmesini bekliyor
diğer doktor ise rahim içerisine müdahale edersek rahim içerisinde yapışıklık olma ihtimali var diyor..aynı şekilde bu doktorda
tüptekinin değerin düşmesi ile kendi başına eriyip,kendi başına gitmesini bekliyor..
hangisi doğru.. olmayacak tüm küçücük ihtimaller başıma geldiğinden yapışıklık olma ihtimalininde beni bulacağını düşünüyorum..
diğer yandan da içimdeki düşüğün en azından temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum.. rahim kalınlaşması devam ediyor çünkü..

böyle bir durum başına gelen yoktur belki ama kürtaj olan yada düşük geçirip kürtaj olmadan bu durumdan kurtulan varmı aranızda?

lütfen bilgilerinize çok çok ihtiyacım var.. paylaşımlarınızı bekliyorum...

canim valla fazla yardimci olamiyorum ama ben kurtaj olduktan sonra rahim yapisikligi yasadim ve 2 tupumde tikandiiii allah yardim etsin kizlarrr nerdesiniz yardim edin arkadasimiza

canım bende gebeliğimde bozulma yaşadım.. bebeğimi kürtajla aldılar. çünkü düşük yapmakda riskli bir şey...dr um içinde parça kalabilir dedii... ama tüdekiyle ilgili bir fikrim yok.. durumun çok karışık duruyor... ama bilidiğim kadarıyla dış gebeliklerde tüpüde alıyolar...allah yardımcın olsun arakdaşım... yardımcı olamadım ama...

benim de senin gibi olmuştu hem rahimde vardı hem de tüpte ama rahimdeki kendiliğinden bozulmuştu ve patoloji için kürtaj yaptılar ve herhangi bir yapışıklık olmadı tüpteki ise iğne ile düşmediği için ameliyat oldum ama senin iğne ile düşecekse onu bekle derim kürtajda belki bir parça risk olabilir ama bazı şeylerin belli olması için de patolojiye gönderilmesi gerekir benim dr öyle yapmıştı

benim de senin gibi olmuştu hem rahimde vardı hem de tüpte ama rahimdeki kendiliğinden bozulmuştu ve patoloji için kürtaj yaptılar ve herhangi bir yapışıklık olmadı tüpteki ise iğne ile düşmediği için ameliyat oldum ama senin iğne ile düşecekse onu bekle derim kürtajda belki bir parça risk olabilir ama bazı şeylerin belli olması için de patolojiye gönderilmesi gerekir benim dr öyle yapmıştı
paylaşımlarınız için teşekkür ederim..
bettyx RABBİM sağlıkla kucağına almanı büyütmenide nasip etsin inş..
senin topiğini takip etmiştim.. mucizeni..
martta ameliyat oldun sanırım, ve şükür ki kendi başına hamile kalabildin..
işte birde o sorun var bende benim bu tüpüm zarar görürse -ki bu büyük bir ihtimal- kendi başıma gebelik şansım zaten kalmayacak başka tüpüm yok..
tüpümden de geçtim ben rahim içerisi ile uğraşma durumu olmasın istiyordum..
bakalım göreceğiz artık yaşanacakları.. yarın yatışımı yaptırıyorum..
inş bu durumları sağlıkla atlatıp, sağlıklı-hayırlı yavrularıma kavuşabilirim..

canım sana yardımcı olamıyacam ama dualarım seninle allah yardımcın olsun :Saruboceq:

öncelikle çok geçmiş olsun, olasılığı çok düşük olan şeyler sizin başınıza gelmiş...
rahim içi gebelik kendiliğinden düşmüyorsa mecburen kürtaj olmak gerekir sanırım. dış gebelik zaten kendiliğinden yok olacak tüpün içersinde çünkü Bhcg düşmeye başlamış. ben her ikisinide daha önce ayrı ayrı yaşadım. kürtaj olmadım çünkü kendiliğinden düştü...
bundan sonraki gebelikliğiniz inşallah sorunsuz olur, hayırlısıyla sağlıklı kucağınıza alırsınız....

Canım çok geçmiş olsun.Bende bebeğimin gelişimi durduğu için kürtaj oldum çok şükür ki yapışıklık oluşmadı.Sendede yapışıklık olmaz inşallah.

canım çok gecmış ols.................bende daha once karnımda olen bebeğım ıçın kurtaj olmuştum hıç bır sorun olmadı daha sonra ınş senınde olmıcak ınşşşşşşşşşşşşş................yenıden anne olman dıleğıyle canım. bol dua

paylaşımlarınız için teşekkür ederim..
bettyx RABBİM sağlıkla kucağına almanı büyütmenide nasip etsin inş..
senin topiğini takip etmiştim.. mucizeni..
martta ameliyat oldun sanırım, ve şükür ki kendi başına hamile kalabildin..
işte birde o sorun var bende benim bu tüpüm zarar görürse -ki bu büyük bir ihtimal- kendi başıma gebelik şansım zaten kalmayacak başka tüpüm yok..
tüpümden de geçtim ben rahim içerisi ile uğraşma durumu olmasın istiyordum..
bakalım göreceğiz artık yaşanacakları.. yarın yatışımı yaptırıyorum..
inş bu durumları sağlıkla atlatıp, sağlıklı-hayırlı yavrularıma kavuşabilirim..

canım çok haklısın korkmakta elimizde olan en ufak bir umuda bile sarılıoruz böyle zorlu bir mücadele içinde olunca...... dr ameliyattan sonra bana da demişti tüplerde tıkanıklık olabilir bir rahim filmi çektir diye... ama gerek kalmadı Allahım doğal yoldan verdi benim bebeğimi.. inş sen de böyle bir mucize yaşarsın çok istiyorum. dua ediyorum senin için umarım bu önündeki zorlu günleri de sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde atlatırsın ama lütfen kötü şeyler aklına getirme kötü şeyleri biraz da biz kendimiz yaratıyoruz iyi düşün iyi olsun

arkadaşlar ben yarın yatış yapıcam dedim ama,benim kanamam başladı şuanda..
doktoru aradım rahimdeki düşüyordur dedi.. peki kürtajsız tüm gebelik ürününü rahim kendi başına atabiliyormu?

canım bende dış gebelik geçirdigimde önce kürtaj yapılmıştı.herhangi bi yapışıklık olmadı çok şükür.doktorum tüp bebekten önce hitereskopi yaptı ve herşey normaldi.tabi tüpüm konusunda korkularım var çünkü agrılarım oluyor.onun içinde laparaskopi olmam gerekiyor ama korkuyorum

arkadaşlar ben yarın yatış yapıcam dedim ama,benim kanamam başladı şuanda..
doktoru aradım rahimdeki düşüyordur dedi.. peki kürtajsız tüm gebelik ürününü rahim kendi başına atabiliyormu?
canım öncelikle çok çok geçmiş olsun...
allah yardımcınız olsun....
bende senin rahatsızlıklarından hiçbiri yok...
ama bende 3. kere düşük yaptım...
3 ndede kürtaj olmadım...
son düşüğüm 6+4 dü...

canım yani her düşükte kürtaj şart değil...,ama senin durumun çok farklı...
allah yardımcın olsun...

Back
X