• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir anne adayi hamileliginde nekadar cok karnini-bebegini mahremden sakinirsa

shrmirac

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2014
2.072
69
113
35
Düzce
Bir anne adayi bebegini nekadr cok mahremden sakinirsa cocugu okadar ahlakli terbiyeli olur..fatih sultan mehmetin annesi hamileliginde kendini cok sakinmis mahremden ve cihan fatihi dogurmus... evlatlarimiz icin rabbim hayirlisini versin

Ay buna çok inanıyorum. Pek belli edecek kıyafetler giymemek lazım bide ilk günde haykırmamak lazım herkese hamileyim diye. Nazar değer sonra..

Ay buna çok inanıyorum. Pek belli edecek kıyafetler giymemek lazım bide ilk günde haykırmamak lazım herkese hamileyim diye. Nazar değer sonra..

Eved cnm haklisin hamileligin guzel tarflarini kocaman karnini sadece esin gorsun kiz arkadaslarin gorsun ne o oyle gobegi kiyafetten disari firlamis bide gobek deligi belli oluyor bence hic hos olmuyor hicmi disarda yasli yok hicmi ana baba yok bazen biz kadinlara hayret ediyorum

bir konuda katılıyorum evet hamileyim diye fazlaca deşifre etmek kendini fazla nazlamak bence hiç hoş değil
ama çalışan onca kadın var bende hamileliğimin 8. ayına kadar çalıştım çalşırkende mecburen pek sakınamıyorsunuz kendinizi

Ahlak/edep kısmından pek emin değilim, sonuçta karnın çıkması fizik meselesi. Bazı hanımlarınki daha 10 haftalıkken büyümeye başlıyor. Hamile olan kadın 40 hafta evinde kendini saklayamayacağına göre pek çaresi kalmıyor. Fakat elbette ki her hanımın karnı müsaade ettiği kadar saklaması en güzel şey. Nazar vs'den sakınmak gerek. Bir de milletin lafından sakınmak gerek, ne kadar erken öğrenirse millet o kadar uzun müddet konuşma/karışma hakkına sahip olduklarını düşünüyorlar. Herkesin dilinde bir sürü hurafe sözler, Allah korusun çocuk düşse ya da sağlık açısından bir durumu olsa bütün suçu anneye yüklemek için tonlarca sebepleri oluyor. Sırf stresten korunma adına da saklamanın faydasını görüyorum ben. Benim eşim tamamen karşı zaten, hamile olduğum belli olana kadar aileler dahi kimsenin haberi olmasın istiyor. Bizim ikimizin sırrı o. :)

bir konuda katılıyorum evet hamileyim diye fazlaca deşifre etmek kendini fazla nazlamak bence hiç hoş değil
ama çalışan onca kadın var bende hamileliğimin 8. ayına kadar çalıştım çalşırkende mecburen pek sakınamıyorsunuz kendinizi

Canim anlatmak istedigim o dgil tabiki bende hamileydim ve ikinci bebegim son aylarda saklanmasi gercekten cok zor sakinmak dedigim adamlarin gozune soka soka daracik penyeleri giyiyolar ya onu soylemek istiyorm gercktn cok kotu oluyor benim bile dikkatimi cekiyor bakiyorum ve dusunsene bir suru insaninda dikkatini cekiyor bakiyor ama bide daha bol oldugu zaman en azindan karin hatlarin belli olmuyor..

Ahlak/edep kısmından pek emin değilim, sonuçta karnın çıkması fizik meselesi. Bazı hanımlarınki daha 10 haftalıkken büyümeye başlıyor. Hamile olan kadın 40 hafta evinde kendini saklayamayacağına göre pek çaresi kalmıyor. Fakat elbette ki her hanımın karnı müsaade ettiği kadar saklaması en güzel şey. Nazar vs'den sakınmak gerek. Bir de milletin lafından sakınmak gerek, ne kadar erken öğrenirse millet o kadar uzun müddet konuşma/karışma hakkına sahip olduklarını düşünüyorlar. Herkesin dilinde bir sürü hurafe sözler, Allah korusun çocuk düşse ya da sağlık açısından bir durumu olsa bütün suçu anneye yüklemek için tonlarca sebepleri oluyor. Sırf stresten korunma adına da saklamanın faydasını görüyorum ben. Benim eşim tamamen karşı zaten, hamile olduğum belli olana kadar aileler dahi kimsenin haberi olmasın istiyor. Bizim ikimizin sırrı o. :)

Canim ilk once hayirli olsun bebisin rabbim hayirlisiyla kucagina almayi nasip etsin..ahlak edep konusunda hamilelik cok onemli ahlak edep anne rahminde baslar diye hadisler var ve sana verebilecegim birsuru ornek var..bir cocuk surekli elinde igneyle arkadaslarini igneliyomus ve buna anlam veremeyen egiticileri buyuk alimlere kadar duyurmuslar bu konuyu alimlerde arastirmaya baslamislar ve zengin ve cimri bi adamin yaninda yardimcilik yapan anne ve babaya sormuslar senin hamileligin nasil gecti diye kadinda anlatmaya baslamis ben hamileyken bahcedeki nar lardan canim cekerdi ama ev sahibindn korkuma alipta yiyemezdm aksam olunca elimde igneyle gelir narlari deler sularini emerdim demis..fizik meselesi dedigin gibi bende ilk bebegimde sonaylarimda cok zorlandim kocaman karnimla surekli şallarla bol kiyafetlerle kapatmaya calistim ama hic birzaman hatirlamam bir adamin donupte bana baktigini..simdi 19haftaligim gecen gun dktr kontrolum vardi esimle gittik ben ciktim onumdende kocaman karni olan uzerinde gomlek olan bi bayan cikti esim karsi sandalyede oturuyor oglumla yanindada adamlar var koridor cok dar ben esimin yanina gittim bayanda onumdn ilerledi adam demezmi oha oglum sunun karnina bak. Agzim acik kaldi esimde sasirdi adamlarin o tepkisine. Bi sinir oldumki sorma bizde esimle ilerledik esim banasakin oyle giyinme bak tamammi hatun diyor..okadar pis gozlu ahlaksiz adamlar varki sakinmak lazim yavrularimizi..onlar gibi olmasinlar diye

Ben buna hiç katılmıyorum katılmıcam da yani tabii ki çok dar göbeği gösterecek kadar ince giyimleri savunmuyorum ama karnım belli olmasın erkeklere yaşlılara ayıp olmasın diye de çok bol şeyler giyemem saklamaya çalışmam gebeliğimden utanmam karşımdaki insan karnım belli oluyor diye kınıyorsa onun bakış açısı bu gayet normaş birşey nazar duamk okur göğsümü gere gere gezerim hele canı meyve istemiş birinin diyememişte gece iğnelemiş suyunu içmiş ne yani gebe olmak ayıp mı görenlerin o iş aklına geliyos onlar sorunlu babası belli olan çocuğumu kimden saklucam eşimşe gebe bayan görüyoruz eşimde bakıyor maşallah diyor ay ne güzel karnı çıkmış diyoruz kötü gözle mi bakıyoruz lütfen artık hamileliğin saklanması gereken ayıp bişi olduğunu düşünmeyim bu zamanda yaa çocuğumun ahlakının göbeğimin farkedilmesiyle ne alakası var çocuk doğdığunda aklı bağli olduğunda aileden ne görürse onu uygular karında başlamaz bu yani kötü şeylere şahit olursa kötülük öğrenir karnınızı saklamışta olsanız.

Ben buna hiç katılmıyorum katılmıcam da yani tabii ki çok dar göbeği gösterecek kadar ince giyimleri savunmuyorum ama karnım belli olmasın erkeklere yaşlılara ayıp olmasın diye de çok bol şeyler giyemem saklamaya çalışmam gebeliğimden utanmam karşımdaki insan karnım belli oluyor diye kınıyorsa onun bakış açısı bu gayet normaş birşey nazar duamk okur göğsümü gere gere gezerim hele canı meyve istemiş birinin diyememişte gece iğnelemiş suyunu içmiş ne yani gebe olmak ayıp mı görenlerin o iş aklına geliyos onlar sorunlu babası belli olan çocuğumu kimden saklucam eşimşe gebe bayan görüyoruz eşimde bakıyor maşallah diyor ay ne güzel karnı çıkmış diyoruz kötü gözle mi bakıyoruz lütfen artık hamileliğin saklanması gereken ayıp bişi olduğunu düşünmeyim bu zamanda yaa çocuğumun ahlakının göbeğimin farkedilmesiyle ne alakası var çocuk doğdığunda aklı bağli olduğunda aileden ne görürse onu uygular karında başlamaz bu yani kötü şeylere şahit olursa kötülük öğrenir karnınızı saklamışta olsanız.

Herkes herseyi dusunmekte hakli benim okudugum duyduklarim bunlar goruslerimde bu yonde devir ne olursa olsun isterse 2014de degil 3014dede olsak ben Hz Muhammet (sav) efendimizin ornek verdigi sekilde yasamak istiyorum ve yasiyorum bu dusunceleri savunuyorum ister yobaz deyin ister gerikafali sukurler olsun beni bilen bilir zaten..herkesin dusuncesine saygim var benimde dusunceme saygili olunmali..neyse canim tesekkur ederim dusuncelerin icin fikrin icin..eger hamissen hayirlisiyla kucagina al insallah

Yanlis anlasilsin istemiyorm hamile kadinin 9ay boyunca evden cikmiycak kimseye gorunmucek demiyorum bende ciktim gezdim fakat karnimi insanlarin gozune soka soka degil sadece bana ters gelen seyi soylemek istedim biliyodum tepki alacagimi ama Efendimiz demiski iyi bildigin bir konuyu insanlara yarari olan bilgiyi kardeslerine yaymiyorsan onlarin hatasindan sende sorumlusun..din dil irk mezhepleri farkli olan farkli dusuncelere sahip olan birsuru kardes insaniz dunyada herkesin dusuncesi farkli sadece birbirimizin dusuncesine saygili olmak zorundayiz

Herkes herseyi dusunmekte hakli benim okudugum duyduklarim bunlar goruslerimde bu yonde devir ne olursa olsun isterse 2014de degil 3014dede olsak ben Hz Muhammet (sav) efendimizin ornek verdigi sekilde yasamak istiyorum ve yasiyorum bu dusunceleri savunuyorum ister yobaz deyin ister gerikafali sukurler olsun beni bilen bilir zaten..herkesin dusuncesine saygim var benimde dusunceme saygili olunmali..neyse canim tesekkur ederim dusuncelerin icin fikrin icin..eger hamissen hayirlisiyla kucagina al insallah

çok çok haklısın..yani anlamıyorum dinimizde de var bildiğin günah yahu göbeği belli edecek şekilde giyinmek..ama hala bu olayı modernlikle bilmem neyle bağdaştırıyorlar..günah yanlış neden sorgularsınız ki dimi ama..
hem neden geri kafalı oluyormuşuz ki hiç de değil biz dinimiz neyi emrediyorsa onu düşünüyoruz..

Aynen katılıyorum size. Rabbim yolundan ayırmasın inşallah

çok çok haklısın..yani anlamıyorum dinimizde de var bildiğin günah yahu göbeği belli edecek şekilde giyinmek..ama hala bu olayı modernlikle bilmem neyle bağdaştırıyorlar..günah yanlış neden sorgularsınız ki dimi ama..
hem neden geri kafalı oluyormuşuz ki hiç de değil biz dinimiz neyi emrediyorsa onu düşünüyoruz..

Aynen katılıyorum size. Rabbim yolundan ayırmasın inşallah

Kizlar destekleriniz icin cok sagolun dinimizde vucut hatlarinin belli olmasi bile mahremken Rabbimin verdigi kucuk sabi yi nasil saklamalayim :)

Sitede dini konular üzerine konu açmak yasak..

Bende burada görüşümü belirtebilirim devir ne olursa olsun mantık denen de birşey var. Şimdi sizin çevrenizde ahlaksız saygısız bir çocuk varsa ayy bunun annesi karnını belli eden kıyafetler giymiştir ondan böyledir mi diyeceksiniz yapmayın Allah aşkına. Karnıyla resim çektiren bundan gurur duyan kadınlarımız var ne yani onların çocukları ahlaksız mı olacak. Hem neden bu hayatta hep kadınlar kendini sakınmak zorunda neden ayıp hep kadınlar için var. Erkekler gerine gerine baba olacağım diyebiliyor ama. O devirdeki giyiniş tarzıyla şimdikini kıyaslayıp böyle giyinmezsel ahlaksız olur demek mi mantıklı. Rahimde bir çocuğun davranışları asla kesinleşmez. Çocuk doğar etrafını keşfetmeye başlar ve çevresinde anne babasından ne görürse onu rol model alır onu uygular. Bir eş karısını dövüyorsa, aile çocuğuna ilgi göstermiyorsa ve o çocuk ilgisizlikten kötü arkadaşlıklar kuruyorsa ya da ilgili dahi olsa yine de kapılmışsa okul çağlarında ve saygısı yoksa karnınızı göstermemekle mi engelleyeceksiniz bunu. Allah'ın verdiğini kuldan neden saklayayım neden utanayım hamile oluşumdan ya bunu anlamıyorum namahrem mi buluyorsunuz neden? hamileliğin nesi namahrem gayet hayatın bir gerçeği. O gözle bakanlarda sorun var. Hiçbir kimseden de karnı belli edecek kıyafetler giymek günahtır diye duymadım çok din alimi dinledim evet dar karnı direkt gösteren şeffef şeylerle dolaşmak sadece göze hoş gözükmediği için hoş olmaz. Söylediklerinizin mantıkla hiç alakası yok çocuğumun ahlakının hamileyken giydiklerimde bağdaştırılması çok saçma. Ahlakı doğduktan sonra benden babasından öğrenir.

Ayrıca karşınızdaki insan size kötü niyetle bakıyorsa hele hamile bir kadına bile o gözle bakacak kadar alçalmışsa siz ne kadar kapanırsanız kapanın örterseniz örtün o gözle bakar bunun açık kapalılıkla ilgisi yok bakmayan da ben dar tişörtte giysem bakmaz ben çok şahit oldum başı kapalı karnı kapalı birine dikkatle bakan ama dar giyinene bakmayanı ben kendimde değil bana kötü gözle bakanda suç bulurum. Başkaları öyle bakacak aman engelleyeyim diye kıyafetimden ödün veremem tabi ki belli kurallara uyarak giyinirim ama kendimi de sakınamam. Allah katında o gözle bakan mı günahkar giyinen mi. Bebim normal ot pantolon bluzuma bakanlar var bu o insanın art niyeti. Hamile kadına da art niyetle bakacak lan vaesa o halinde o kişinin insanlığındna şüphe ederim.

Arkadaslar biryerde haddinizi aşiyorsunuz. Hem dinimizin geregi sadece uyariyoruz bizim gibi düşünenlere de saygili olun diyorsunuz hem de bal gibi alenen dar giyinenleri elestiriyorsunuz ayip ayip. Gercekten din adina birsey yapmak istiyorsaniz bol giyinin sadece yorumsuz bir sekilde insanlar ornek alsin. Aksi taktirde sahsen dar giyinenleri kiskandiginizi dusunurum. Yani mantik şumu ben acmiyorsam kimse de acmamali

Sitede dini konular üzerine konu açmak yasak..

Bende burada görüşümü belirtebilirim devir ne olursa olsun mantık denen de birşey var. Şimdi sizin çevrenizde ahlaksız saygısız bir çocuk varsa ayy bunun annesi karnını belli eden kıyafetler giymiştir ondan böyledir mi diyeceksiniz yapmayın Allah aşkına. Karnıyla resim çektiren bundan gurur duyan kadınlarımız var ne yani onların çocukları ahlaksız mı olacak. Hem neden bu hayatta hep kadınlar kendini sakınmak zorunda neden ayıp hep kadınlar için var. Erkekler gerine gerine baba olacağım diyebiliyor ama. O devirdeki giyiniş tarzıyla şimdikini kıyaslayıp böyle giyinmezsel ahlaksız olur demek mi mantıklı. Rahimde bir çocuğun davranışları asla kesinleşmez. Çocuk doğar etrafını keşfetmeye başlar ve çevresinde anne babasından ne görürse onu rol model alır onu uygular. Bir eş karısını dövüyorsa, aile çocuğuna ilgi göstermiyorsa ve o çocuk ilgisizlikten kötü arkadaşlıklar kuruyorsa ya da ilgili dahi olsa yine de kapılmışsa okul çağlarında ve saygısı yoksa karnınızı göstermemekle mi engelleyeceksiniz bunu. Allah'ın verdiğini kuldan neden saklayayım neden utanayım hamile oluşumdan ya bunu anlamıyorum namahrem mi buluyorsunuz neden? hamileliğin nesi namahrem gayet hayatın bir gerçeği. O gözle bakanlarda sorun var. Hiçbir kimseden de karnı belli edecek kıyafetler giymek günahtır diye duymadım çok din alimi dinledim evet dar karnı direkt gösteren şeffef şeylerle dolaşmak sadece göze hoş gözükmediği için hoş olmaz. Söylediklerinizin mantıkla hiç alakası yok çocuğumun ahlakının hamileyken giydiklerimde bağdaştırılması çok saçma. Ahlakı doğduktan sonra benden babasından öğrenir.

dinde mantık aranmaz..maalesef dini düşüncelerimize göre yontamayız..günahsa günah yasaksa yasak bu kadar..
ayrıca sizin bunu duymamanız bunun yanlış ve günah olduğu gerçeğini değiştirmiyor..

dinde mantık aranmaz..maalesef dini düşüncelerimize göre yontamayız..günahsa günah yasaksa yasak bu kadar..
ayrıca sizin bunu duymamanız bunun yanlış ve günah olduğu gerçeğini değiştirmiyor..

Bu konu gereğini fazlaca asmis arkadaşlar bazi şeyleri fazlaca abartiyor bizim insanimiz mesele açmak ya da kapatmakta değil mesele niyettedir niyetiniz temiz ve iyiyse içiniz rahat olsun.

Dinde mantik aradigimizdan degil esas soru su dar giyinenden neden rahatsiz olunuyor ve dinimize aykiri diye elestiriliyor.ben de hamileyim fazla dari ben de sevmem ama aklimin ucundan gecmemistir dar giyen hamileyi elestirmek. Size ne ki Kuran herkese acik herkes okusun ogrensin. Hem belki biz bol giyinenlerin de bazi kusurlarimiz vardir ama dar giyinenler bunu fark edemedikleri icin bizler cokmu hatasiz oluyoruz

ne alaka ya isteyen istediğini giyer ben belki herkesin gözüne sokacağım. ne yani sevişilirek yapıldığını herkes biliyor sakalanılacak ne va ki bunda. belli edenlerin çocuğu ahlaksız mı oluyor yani.

Back
X