• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir anne adayi hamileliginde nekadar cok karnini-bebegini mahremden sakinirsa

herkesin kendi yaşamı kendi düşüncesi uzatıp gerilmeye gerek yok
günah sevap ahlaklı ahlaksız bunlara biz karar veremeyiz önce kendimizden sorumluyuz
kimseye giydiği kıyafet dinlediği müzik yaşadığı yer ve düşündükleri yüzünden tü kaka diyemeyiz
kınamayalım ayıplamayalım hepimiz insanız hepimiz kadınız...

Sitede dini konular üzerine konu açmak yasak..

Bende burada görüşümü belirtebilirim devir ne olursa olsun mantık denen de birşey var. Şimdi sizin çevrenizde ahlaksız saygısız bir çocuk varsa ayy bunun annesi karnını belli eden kıyafetler giymiştir ondan böyledir mi diyeceksiniz yapmayın Allah aşkına. Karnıyla resim çektiren bundan gurur duyan kadınlarımız var ne yani onların çocukları ahlaksız mı olacak. Hem neden bu hayatta hep kadınlar kendini sakınmak zorunda neden ayıp hep kadınlar için var. Erkekler gerine gerine baba olacağım diyebiliyor ama. O devirdeki giyiniş tarzıyla şimdikini kıyaslayıp böyle giyinmezsel ahlaksız olur demek mi mantıklı. Rahimde bir çocuğun davranışları asla kesinleşmez. Çocuk doğar etrafını keşfetmeye başlar ve çevresinde anne babasından ne görürse onu rol model alır onu uygular. Bir eş karısını dövüyorsa, aile çocuğuna ilgi göstermiyorsa ve o çocuk ilgisizlikten kötü arkadaşlıklar kuruyorsa ya da ilgili dahi olsa yine de kapılmışsa okul çağlarında ve saygısı yoksa karnınızı göstermemekle mi engelleyeceksiniz bunu. Allah'ın verdiğini kuldan neden saklayayım neden utanayım hamile oluşumdan ya bunu anlamıyorum namahrem mi buluyorsunuz neden? hamileliğin nesi namahrem gayet hayatın bir gerçeği. O gözle bakanlarda sorun var. Hiçbir kimseden de karnı belli edecek kıyafetler giymek günahtır diye duymadım çok din alimi dinledim evet dar karnı direkt gösteren şeffef şeylerle dolaşmak sadece göze hoş gözükmediği için hoş olmaz. Söylediklerinizin mantıkla hiç alakası yok çocuğumun ahlakının hamileyken giydiklerimde bağdaştırılması çok saçma. Ahlakı doğduktan sonra benden babasından öğrenir.

Canm sen olayı yanlış anlamışsın tabikide belli etmekle dar gitmekle çocuğun kişiliği değişmez kötü olmaz sadece yani bu bi bağlantı nedir bu bağlantı kapanmak farz vücudun uzuvlarını belli etmek günah bunun devamı bağlantısıda nedir karın büyüynce belli etmemek yani dinimizde direk karnınızı göstermeyin dar giyinmeyin günah diye bişey yok bağlantısı bu dediklerim ben kapalı değilim açık biriyim hamileyim karnım büyüyo ve ben utanıyorm bilyorm biraz gerice bi düşünce ama benimde kişiliğim böle utanıyorm göstermek istemiyorm herkesin düşüncesi kendine ama çıplak karnımla gelişimini evimde her ay çekiyorm çekicemde onlar ayrı birde çocuğun kişiliğinin %15 i anne karnında oluşur çocuk gelişimi okuduğum için biliyrm netten alıntı değil ama tabi şöle diyemem karnını belli edersen saklamazsan kişiliği kötü olur diyemem ona bende inanmıyorm ha öle bişry varsada bişey diyemem diyemeyiz herkesin günahıda sevabıda düşünceside kendine

Kimsenin haddini astigi veya kimsenin kinseyi kiskandigi yok ben bol giyinirim sen sevmezsin sen dar giyinirsin ben sevmem kimse kimseyi elestirmiyor lutfen abartmayalm sadece birbirimize saygi duymaliyiz bu boyledir..herkes giyiminde ozgurdur ben benim gibi dusunen arkadaslarla konusup paylasmak icin actim bu konuyu karsit goruslulerde dusuncelerini soyledi olabilir herkes dusuncesini soyleyebilir ozgur ama abartmayalim arkadaslar

günah sevap ahlaklı ahlaksız bunlara biz karar veremeyiz önce kendimizden sorumluyuz
kimseye giydiği kıyafet dinlediği müzik yaşadığı yer ve düşündükleri yüzünden tü kaka diyemeyiz

Tamamen katiliyorum sana. Utanma meselesine gelince ben de kirsaldan bir erkek gelmisse mesela karnim cok buyukse biraz cekinirim ama bu tamamen gelenek goreneklerle alakali.bilinc altimizi sekillendiriyor.

Kizlar illaki demek degildir karnin disarda cocuk ahlaksiz olcak diye bisey yok ama dinimiz geregide vucut hatlarini saklamak lazim deniliyor..herkes istedigi gibi algiliyor herseyi neden bukadar buyuk tepki var anlayamadim

Kimsenin haddini astigi veya kimsenin kinseyi kiskandigi yok ben bol giyinirim sen sevmezsin sen dar giyinirsin ben sevmem kimse kimseyi elestirmiyor lutfen abartmayalm sadece birbirimize saygi duymaliyiz bu boyledir..herkes giyiminde ozgurdur ben benim gibi dusunen arkadaslarla konusup paylasmak icin actim bu konuyu karsit goruslulerde dusuncelerini soyledi olabilir herkes dusuncesini soyleyebilir ozgur ama abartmayalim arkadaslar

Yalniz elestiri oldu bilmem farkinda misiniz? Karsit gorusluler dedikleriniz bol giyinenleri elestirmedi ama bol giyinenler onlari elestirdi.Lutfen dönup tekrar okuyunuz.Haksizliga gelemem yoksa herkese saygili olunmali

Back
X