- 17 Temmuz 2019
- 151
- 758
- 53
Merhaba kızlar ilk konum hayırlı olsun :) Arkadaşla yaptığım bir telefon konuşmasında kafam çok karıştı. Çok yakın arkadaşıma işimdeki mutsuzluğun beni nasıl psikolojik olarak etkilediğini anlattım. Yeni girdiğim bir iş ve çok yoğun, stresli bir çalışma programım var. Kendime bakamıyorum, toplantıya girmekten iş yapamadığım için sürekli mesaiye kalıyorum ve kafam/gönlüm çok yorgun. Bir önceki işim de buna benzer olduğu için buraya koşa koşa gelmiştim. Şanssızlık mı kader mi benim şımarıklığım mı (hiç sanmam 10 senedir çalışıyorum çünkü) bilmiyorum bu da gol olmadı anlayacağınız. Arkadaşıma bunları söylediğimde bana; “eşimin gayet iyi kazandığını, kendime biraz değer vermemi istedi benden. Güçsüz gözükmek istemiyorsun ama kariyerle saygı kazanılmaz mutlu bir kadın olmadığında sadece eleştirilsin eşin sana hiçbir zaman “ah canım çok çalışıyor hiç harcamıyor helal olsun!” Demez. Kendine özgü lükslerin olsun. Son görüşmemizde seni çok bakımsız ve renksiz gördüm. Kendini kariyer için arkaya atıyorsun ve hiçbir şey için yaranamazsın.” dedi. Ucunda bir hak verdim çünkü uzun zamandır kendimi yorgun ve mutsuz hissediyorum. Maaşlarımız ortadadır bizim ikimiz de çok şeffafız eşimle. Ben ona hiç harcatmam kazandığım para varsa alacağımı alırım. Evlendiğimizden beri hiç istediğim olmadı çünkü ben isteyemem. Telefonu kapatırken söylediği: “Kendine özgü lükslerin olsun, bu şekilde kendini eskitirsen kimseden takdir almayacaksın kendine değer ver.” cümlesi beni çok etkiledi. Haklılık payı vardır illaki o bunu söyledi diye istifayı basacak değilim tabii ama kendimi kötü hissettim. Kendimi unuttuğumu düşündüm. Çocuk yok bu arada sorulacaktır. siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz kızlarım? Bu bakış açısıyla mı mutlu olurum gerçekten?
Acil edit: gelen tatlış yorumlara bakıyorum da ben yanlış ifade etmişim. ben eşime harcatmam demişim ya o yanlış anlaşılmış olabilir. Ekstra bir şey istemem çünkü talep etme gibi bir özelliğim yok. Kendime ayırırım kalanı birikime atarız. He kendime daha az ayırırım eşime destek olmak için o ayrı. Arkadaşımın kızdığı nokta bunları kendi başıma yapmaya çabaladıkça kendimi yıpratmam eşimden istememek için kendimi bu hale sokmam.
Acil edit: gelen tatlış yorumlara bakıyorum da ben yanlış ifade etmişim. ben eşime harcatmam demişim ya o yanlış anlaşılmış olabilir. Ekstra bir şey istemem çünkü talep etme gibi bir özelliğim yok. Kendime ayırırım kalanı birikime atarız. He kendime daha az ayırırım eşime destek olmak için o ayrı. Arkadaşımın kızdığı nokta bunları kendi başıma yapmaya çabaladıkça kendimi yıpratmam eşimden istememek için kendimi bu hale sokmam.
Son düzenleme: