- 24 Aralık 2015
- 4.405
- 6.191
- 158
- Konu Sahibi Oglak kizi
-
Arkadaşınızın durumunda direkt konuşmamak sorun teşkil eder. Eşi bu donemde muhakkak etki altında kalır.Merhabalar arkadaşımın nikahı oldu iş dolayısıyla erken nikah yaptılar düğünleri yazın olacak bu süre zarfında ev tutulacak işler halledilecek falan, arkadasım nisanlılıktan beri esinin ailesiyle anlaşamadı kültürler uyuşmuyor, kaynanası herşeye müdahale ediyor hatta damadın çalışacağını evi arkadaşımla kaynana bakacağına kadar nereden bakılacağına kadar karışıyor, birde kaynana hep kendi akrabalarını yani teyzeleri ön plana çıkarıyor hep onlarla olunsun istiyor hatta ben neysem teyzeler de o diyor arkadaşıma, aralarında çok soğukluk başlamış arkadaşım konuşmak bile istemiyor, Esine anlatınca sen onlara bakma biz istediğimizi yapacağız diyormuş, arkadasım görüşmemeye karar verdi bu şekilde herkes daha iyi olacak diyor, sizden ricam kaynanasıyla Esin’in ailesiyle görüşmeyenler var mı varsa evliliğiniz etkileniyor mu bunalr karşısında arkadaşım ne yapmalı tesekkürler
Zaten nasıl konuşulmayacakki gelinlik damatlık alınacak düğün olacak mecbur konuşulacak çok üzülüyorArkadaşınızın durumunda direkt konuşmamak sorun teşkil eder. Eşi bu donemde muhakkak etki altında kalır.
Mesafe koymalı ve rahatsiz oldugu konularda anında nazikce tepki göstermeli
Valla hayat = ilişki yönetimi.Zaten nasıl konuşulmayacakki gelinlik damatlık alınacak düğün olacak mecbur konuşulacak çok üzülüyor
Birbirlerini çok seviyorlar onların hiç bir sıkıntısı yok damatta çok iyi gerçekten çok saygılı o yüzden ailesine karşı sert dille uyaramıyor sevdikleri için evlendiler fakat ailesiyle böyle olacağı belliydiTabikide sorun olur.
Mesela eşi deseki senin ailenle gorusmuycez.Ne tepki verir ben bu konularda çok üzülüyorum.Madem başta belli oldu anlaşilmiycagi neden dügün öncesi nikah...
Tamam oldu nikah anneside böyle bir kadın kendi mesafesini koysun.Tamamen irtibati kessin soguk davransin demiyorum.Eşide destekse he desin geçsin çünkü eşler evlenince malesef ailelerde bir oluyor.Ben kendi aileme güle oynaya giderken bazı şeylerden de tölere edip eşimin ailesinin yanina da güle oynaya zaman geçirmesinden yanayim ve ayak uydururum. Arkadaşıniz daha yolun başindayken herşeyi kafasına takmasin kendide bisey demesin bisey denilcekse esine yonlendirsin yoksa kendi kötü olur.Rabbim simdiden hayirli ugurlu etsin.
Merhabalar arkadaşımın nikahı oldu iş dolayısıyla erken nikah yaptılar düğünleri yazın olacak bu süre zarfında ev tutulacak işler halledilecek falan, arkadasım nisanlılıktan beri esinin ailesiyle anlaşamadı kültürler uyuşmuyor, kaynanası herşeye müdahale ediyor hatta damadın çalışacağını evi arkadaşımla kaynana bakacağına kadar nereden bakılacağına kadar karışıyor, birde kaynana hep kendi akrabalarını yani teyzeleri ön plana çıkarıyor hep onlarla olunsun istiyor hatta ben neysem teyzeler de o diyor arkadaşıma, aralarında çok soğukluk başlamış arkadaşım konuşmak bile istemiyor, Esine anlatınca sen onlara bakma biz istediğimizi yapacağız diyormuş, arkadasım görüşmemeye karar verdi bu şekilde herkes daha iyi olacak diyor, sizden ricam kaynanasıyla Esin’in ailesiyle görüşmeyenler var mı varsa evliliğiniz etkileniyor mu bunalr karşısında arkadaşım ne yapmalı tesekkürler
Esine söylemiş ne kadar üzüldüğünü görüyor ki hayır olmaz öyle şey bile dememiş durum o kadar kötü yani eşya alırken birbirilerine gireceklermiş kendi istediği oturma grubunu almadı diye surat yapmış kaynanaValla hayat = ilişki yönetimi.
Eşi de misilleme yapıp ben de seninkilerle görüsmeyecegim derse ne yapacak düşündünüz mü.
Ki ben yapardim
Esine söylemiş ne kadar üzüldüğünü görüyor ki hayır olmaz öyle şey bile dememiş durum o kadar kötü yani eşya alırken birbirilerine gireceklermiş kendi istediği oturma grubunu almadı diye surat yapmış kaynanaÖncelikle arkadaş konusu yasak sanırım.
Arkadaşın hata ediyor tabi ki. Kendini eşinin yerine koysun, eşi kızın ailesiyle görüşmese ne hissederdi? Böyle durumlarda empati şart.
Bende onu soruyorum çiftler çok iyi anlaşsa birbirini sevse sıkıntı olmasa bile sırf Esinin ailesi yüzünden zorla ayrılınmalı mıValla daha şimdiden konuşmama kararı alınan bir ilişkide çok parlak bir gelecek göremiyorum .
Arkadaşınız nişanlısına güzelce , bu özel anlarda kendisiyle beraber birşeyler seçmek istediğini anlatsın . Ama bunu anlatırken annesini şikayet eder gibi olmasın çünkü genelde zararlı çıkan gelinler oluyorerkekler , evlendikten sonra nedense bi anacı oluyorlar ...
Arkadaşınızın yapacağı en büyük yanlış hele hele şu aşamada kaynana ile kavga edip , küsmek . Nolcak ? Kadın düğüne mi gelmeyecek , daha dur , düğün olacak , çocuk olacak bilmem ne . Nereye kadar görüşmeyecek ?
Hani olursun 50 yaşında ‘bu saatten sonra çekmemem kaynana görüşmüyorum’ dersin anlarım da , daha düğün olmamış , birşey olmamış yanlış bir adım buarkadaşınız zararlı çıkar bu işten benden bir abla tavsiyesi :)
O kadar cok sewiyor ve anlayisliysa damat bey arkadasinizin rahatsiz oldugu konulari hic arkadasinizi bulastirmadan dile getircek ve rahatsiz oldugu seyleri ortadan guzellikle kaldircak.Cunku arkadasiniz soz sahibi olur ve konusursa ondan kotusu olmaz ve hep dislanir.Birbirlerini çok seviyorlar onların hiç bir sıkıntısı yok damatta çok iyi gerçekten çok saygılı o yüzden ailesine karşı sert dille uyaramıyor sevdikleri için evlendiler fakat ailesiyle böyle olacağı belliydi
Kadının karakteri bu, damada göre sorun yokmuş veya sen onlara bakma diyormuşO kadar cok sewiyor ve anlayisliysa damat bey arkadasinizin rahatsiz oldugu konulari hic arkadasinizi bulastirmadan dile getircek ve rahatsiz oldugu seyleri ortadan guzellikle kaldircak.Cunku arkadasiniz soz sahibi olur ve konusursa ondan kotusu olmaz ve hep dislanir.
O zaman tamamen suscak konularina karışmıycak gelmiycek gitmiycek bayram seyran gidicek onda da normal sekilde davrancak cikcak ewine gelcek.Egerki dugun oncesi bi ters davranisi olursada dugunu burnundan gelir.Dugununun guzel gecmesini istiyosa hic kimseyle tatsizlik yasamasin.Kadının karakteri bu, damada göre sorun yokmuş veya sen onlara bakma diyormuş
Sorun aslinda tam bu soylediginiz seyBende onu soruyorum çiftler çok iyi anlaşsa birbirini sevse sıkıntı olmasa bile sırf Esinin ailesi yüzünden zorla ayrılınmalı mı
Kayınvalidesi belli hiç olgunlaşamamış bir insan kendisi mi oturacakmış o kanepede koltukta sanki kendi evi bunun için bile surat yapabiliyorsa düğünleri nasıl olacak acaba...Esine söylemiş ne kadar üzüldüğünü görüyor ki hayır olmaz öyle şey bile dememiş durum o kadar kötü yani eşya alırken birbirilerine gireceklermiş kendi istediği oturma grubunu almadı diye surat yapmış kaynana
Ayrılma olur mu bilemem , ama mutlaka huzursuzluk olacağını biliyorum ... Huzursuzluk olan bir evde de çok iyi anlaşma olmaz . Anlaşma olmayınca mutlulukta olmaz tabii ki .. bence hepsi birbirine bağlı ..Bende onu soruyorum çiftler çok iyi anlaşsa birbirini sevse sıkıntı olmasa bile sırf Esinin ailesi yüzünden zorla ayrılınmalı mı
Aynen öyle 42 yaşında genç kız gibi hareketleri varmış, birde öyle birşeyki kızın akrabaları olan ortamda surat asıyor kendi akrabalarıyla şen şakrakmış, hatta bunlar kendi akrabalarıyla kendi bildikleri konuları konuşup ne arkadaşım ne arkadaşımın ailesi muhabbet edemiyormuş bunlarlaKayınvalidesi belli hiç olgunlaşamamış bir insan kendisi mi oturacakmış o kanepede koltukta sanki kendi evi bunun için bile surat yapabiliyorsa düğünleri nasıl olacak acaba...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?