Bir arkadaşım için;temyize giden boşanma tazminatı davası süresince nikah nişan olur mu?

tulipa

ΛŁŁ -SТΛЯ başlangıç 66; güncel 62; hedef 60
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
8.139
4.871
373
Yakın bir arkadaşım boşanma sürecinde bir erkekle birlikte .Ciddi düşünüyorlar.Adamın eli kuvvetli olduğu halde davayı kaybetti.Boşanma olmuş ama tazminatı temyize gönderecekmiş.35-45 bin tl tazminat 200tlnafaka ödeyecekmiş.Açıkçası bu adama güvenim buyüzden sarsıldı.Arkadaşım dosyasına bakacak karşı tarafın ne dediğine.
Bir de şunu soruyor :Boşanma tazminatı için dosya temyize gidecek .Yaklaşık ne kadar sürer genelde.Bu esnada nişan nikah gibi işlemler yapabilir mi?Sormamı istedi.(Belki bilen vardır, avukat rastgelir:)

Arkadaşınız kadın mi erkek mi

Kadın..görüştüğü kişi boşanma aşamasında.

Kadinlar icin yasal sure 300 gun. Fakat erkekler icin boyle bir sart yok. Bosanma davasi kesinlesip nufus kayitlari duzeltildiginde nikah yapilabilir. Temyizde demissiniz yani bosanma kesinlesmis sadece tazminat icin temyize gidilmis sanirim. 15gunluk temyiz suresinin sonunda dava kesinlesir. Erkek taraf yeniden evlenebilir.

Evt boşanma oldu tazminat temyize gidecek.Onbeşgünlük süreden sonra mı nikah yapabilir?

Evt boşanma oldu tazminat temyize gidecek.Onbeşgünlük süreden sonra mı nikah yapabilir?
Süre bittikten sonra mahkemeye gidip boşanma kararı kesinlesmistir nüfus kayıtları düzeltilmesi için nüfusu müdürlüklerine yazı yazılmasını talep edecek nüfus kayıtları duzeltilince resmi olarak evlenme aşamasına geçebilir

Yalnız daha dogru duzgun boşanmamis biriyle evlenmek için bu ne acele
Hızlı kosan atın b..u seyrek dusermis

Za
Ben de dedim nişanı temyiz sonucuna kadar ertele.Etrafından da demişler.Kendisi gerildiği için sağlıklı düşünememişti.En doğrusu bu.Nişanın acelesi yok.9 aydır görüşüyorlardı.Tanıştıklarında bir yıldır mahkemeliklerdi adam.Zaten bukadar süre geçmemiş olsa ben de istemezdim görüşmesini..Bir avukata da soracakmış durumu.Eli kuvvetliydi.Kadının başkasıyla tel görüşmesi şahitleri falan vardı.ADAMIN kanıtları güçlüydü..Karşı taraf ise dövüyordu ailesine beni ezdiriyordu aileme göndermiyordu demiş.Ailesi de iyi savunmuş.Bir tane de darp raporu varmış hafif morluk şeklinde.O zaman evde olmadığını da kanıtlamıştı adam...Şaşırdık sonuca.

Son düzenleme:
Za

Ben de dedim nişanı temyiz sonucuna kadar ertele.Etrafından da demişler.Kendisi gerildiği için sağlıklı düşünememişti.En doğrusu bu.Nişanın acelesi yok.Bir avukata da soracakmış durumu.

Boşanma davası surerjen tanusmus olsalar diye düşünüyorum
Birini tanımak için süre de kısa yani
Ayrıca bunlarla değil de boşanma sebebiyle ilgilenmeli bence arkadaşınız
Çünkü insanlar pek değişmiyor

15gunluk sure bosanmanin kesinlesmesi icin gereken sure. Eger cok aceleniz varsa mahkemeye bosanma karari icin temyize gidilmeyecegine dair dilekce versin iki taraf da. O zaman sure beklenmeye gerek kalmaz. Hemen tebligat yapilir nufus mudurlugune yazi yazilir. Nufus kaydi bekar oldugu vakit nikah yapilir. Biraz karisik oldu ama umarim anlasilmistir :)

Boşanma olmuş .Yine de gerek varmıymışki boşanma için değil tazminata itiraz için temyize güdiyoruz demeye...
Ama neyse temyizi bekleyecek zaten.Güveni sarsıldı onun da..Temyiz ne diyecek bakalım.Temyizde bozulmazsa şüpheyle bakacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…