Bir arkadaştan daha oldum

Amaaan boşversene.
Bir evin bir oğluyla evlenmekten gurur duyuyor, salak.
Tüm BDV okuyucuları bilir ki bir evin bir oğlu olan ve ailesinin bunu sonuna kadar hissettirdiği evliliklerin çoğu sorunlu olur . Anne babalar 'bir evin bir oglu'nu hep yakınında tutmak ister, kıskançlık yaşarlar. Tüm sorumluluklar 'bir evin bir oglu'na kalır .
Şimdi sevinsin gariban, yakın zamanda gerçek dünyaya dönünce normallesir, dertleşmeye gelir zaten.
Şahsen ben de ablam da olsa en yakın arkadaşım da olsa yeni evlenme aşamasındaki kadınların o sürecinden iğreniyorum yaa, ne muhabbetlerin bir tadı oluyor ne piremses sendromlarindan geçiliyor. Nisanlisi iyi olanın ovunmelerini de duymak içimi bayiyor, nişanlısı kötü olanın yakınmalarini duymak da icimi bayiyor.
O yüzden bu süreçte olabildiği kadar arama mesafe koyuyorum. Sonra zaten düzelince normale dönüyor her şey. Çünkü eğer dipdibe olmaya devam edersem daha çok uyuz olacağım,belki ters cümleler kuracagim ve arkadaşlığımiz sonuna kadar bitecek. Ne gerek var ki?
kesinlikle aklımdan geçen herşeyi yazmışsın .aynen öyle oluyor o anne babanın tüm sorumlulugu o tek oğlana haliyle evlendiği kıza kalıyor.:KK51:

Amaaan boşversene.
Bir evin bir oğluyla evlenmekten gurur duyuyor, salak.
Tüm BDV okuyucuları bilir ki bir evin bir oğlu olan ve ailesinin bunu sonuna kadar hissettirdiği evliliklerin çoğu sorunlu olur . Anne babalar 'bir evin bir oglu'nu hep yakınında tutmak ister, kıskançlık yaşarlar. Tüm sorumluluklar 'bir evin bir oglu'na kalır .
Şimdi sevinsin gariban, yakın zamanda gerçek dünyaya dönünce normallesir, dertleşmeye gelir zaten.
Şahsen ben de ablam da olsa en yakın arkadaşım da olsa yeni evlenme aşamasındaki kadınların o sürecinden iğreniyorum yaa, ne muhabbetlerin bir tadı oluyor ne piremses sendromlarindan geçiliyor. Nisanlisi iyi olanın ovunmelerini de duymak içimi bayiyor, nişanlısı kötü olanın yakınmalarini duymak da icimi bayiyor.
O yüzden bu süreçte olabildiği kadar arama mesafe koyuyorum. Sonra zaten düzelince normale dönüyor her şey. Çünkü eğer dipdibe olmaya devam edersem daha çok uyuz olacağım,belki ters cümleler kuracagim ve arkadaşlığımiz sonuna kadar bitecek. Ne gerek var ki?
Çok haklısınız. En başta bana sen tecrübelisin nasıl davranayım ne yapayım diye sormuştu. Fikrimi söyledim ben. Her söylediğine tamam demesine güvenme dedim ama ben kötü oldum. Bir evin bir oğlu sorumluluğu çoktur dikkat et dedim. Beni üzecek hiç bir şey yapmaz ailesine hiç bağlı değil dedi. Bana da mutluluklar dilemek düştü. Keşke oda bana aynı şeyi yapsaydı

Benim bir arkadaşım da kıyaslama yapmıyordu ama hep aldığını ettiğini anlatmak için arıyordu. Hayatındaki iyi şeyleri anlatıp beni hiç sormadan sorsa da hıhı hıhı diye geçiştirerek dinliyordu. Alakalı alakasız herşeyi sen çok yıprandın, zor şeyler yaşadına bağlıyor. Sürekli bunu önüme koyuyordu.
Kibarca kırıldığım şeyleri söyledim. Artık eskisi gibi olamayız eminim ama hiç üzgün değilim. Kabalaşmadım, kalp kırmadım yol verdim. Müthiş bir iç huzur geldi. Tavsiye ederim
Kesinlikle aynı durum. Artık mesajlarında nasılsın diye sormak bile yok. Sorusunu soruyor cevabını alıyor sonra kayıp. Artık açmıyorum ben de

kesinlikle aklımdan geçen herşeyi yazmışsın .aynen öyle oluyor o anne babanın tüm sorumlulugu o tek oğlana haliyle evlendiği kıza kalıyor.:KK51:
İşte ben bunu söylediğimde kötü oldum. Zaten 10 yıldır aileden uzak evlenince iyice uzaklaşır dedi bana. Ben onu etkiliyorum dedi

Ben buna benzer bir olayı yaşadım. Gecmis dönemde samimi olduğum kiz arkadaşımı başkasından ayrılmış ve üzülüyor diye kariyerli ve de düzgün birisiyle tanistirdim. benim ve sevgilimin ise ekonomik sorunları vardı. Yanı evlilik için bir süre beklememiz gerekti. Arkadaşım ise tanıştirdigim kişi ile sevgili oldu. Ve bilin bakalım ilk hava attigi kişi kim oldu tabiki ben.
Evlilik birazda nasip işidir. Bugün iyi olursun yarın işin bozulur. Bunun havasının atılmasını gerçekten anlamıyorum. Bir ay tanıdığın bir insan için arkadaşını kırmak hiç anlamadığım bir şey

Evet özellikle bu süreçte eşim iş sıkıntısı çekiyor. Bundan bile bahsedemedim ona. Sürekli alınan eşya getirilen bohça bunları anlatıp sen niye yaptırmadın diyor. Benimkinde ana baba yok kim getirecek bohçayı erkek haliyle kendisimi yapacaktı diyorum. Yapması lazımdı diyor. İki takım elbise alınmadı bana diye ucuza evlenmişim ben

Benim sadece arkadaş olsa....
Akrabalarimin bazilarindan da cirkin davranişlar sergileyenler olmuştu. :)
İyi oluyor tanımış oldunuz işte. Emin ol durumunuz duzelince de ya yarişa girer sizinle ya da iyi olmaya calisir. 🙄

Gece gece canım sıkıldı arkadaşlar. Yazıp rahatlamak istedim. Eşimde iş için şehir dışında. Corona sayısı fazla bir ilde. Zaten aklım onda. Benim bir arkadaşım var. Yakın arkadaşım. Konu açmıştım daha önce 10 gündür tanıdığı kişiyle evliliğe karar verdi diye. Az önce konuştuk. Eylül başında düğün yapacak. Düğüne çağırdı beni. Ama benim kalbimi istemeden olsa da çok kırdı. İsteme sürecinde filan sürekli benim isteme olayımla kendisininkini karşılaştırdı. O benim isteme yüzük takma gibi olaylarımda vardı. Kendi yüzüğünün karatından yada takılan bilezik sayısıyla filan sürekli eşimin bana az altın yaptığını, kıyafet filan almadığını kendi nişanlısının ona herşeyi vakkodan aldığını anlatıp durdu. Sürekli kariyerinden parasından bir evin bir oğlu olmasından bahsediyor. Biz bu aralar zaten iş yüzünden sıkıntı yaşadık yeni toparlanıyoruz. Arkadaşım böyle konuştukça benim onun düğününe gitmek içimden gelmiyor. Corona var sonra görüşürüz diyeceğim anlamaz illa gel der biliyorum ama gitmeyeceğim. Gerçi sonrasında da görüşmeyi düşünmüyorum artık. Sizce gitmemek de görüşmemek de haklımıyım
Siz de ona bedava peynirin sadece fare kapanında olduğunu bildirin. Bir evin bir oğlu olma durumu demek o oğul kardeşlere maddi manevi yardım edecek demek, anne babaya da o oğul yaaaaani gelin bakacak demek, bunu da bilsin yağni. 😈

bu kadar varlıklı ve bir evin bir oğlu 10 gündür tanıdığı kızla mı evleniyor.bu işte bir bit yeniği vardır bence mümkünn değil
Yaniii, herhangi bir kadın da olurmuş. Adam evlenmek için evleniyor sanki. Hani kadın olsun evde, donlarımı yıkasın, neslimi yürütsün, anama babama baksın, toplum içinde evli barklı adam etiketim olsun falan. Saf kız da iki marka elbise, mücevher görmüş nasıl havalanmış. Yazık yav.

Aslında beni çok severdi ama nasıl böyle bir kıyas içine girdi anlamadım
Sende olup onda olmayan bazı şeyler yıllarca canını sıktı da farketmedin belki. Belki bu tavrı tek sana değil, etrafa kendini kanıtlama peşine düştü. Belki eziklik psikolojisine girdi. Belki yarıştan beslenen bir tip.

Neden böyle yapmasını sormuyorsunuz? Senin evliliğinde olacaklar sana benimkiler bana özel böyle yapması çok ayıp ama belki farkında değil lütfen ilk önce konuşmayı deneyin eminim yaptığını fark edecek. Etmezse işine baksın zaten

Artık görüşmek istemiyorum bu arkadaşımla ama yakın arkadaştık biz. Böyle konuşuyor diye görüşmemek olur mu
Senin düşündüğün kadar yakın arkadaş olsanız hiç böyle şeyler yapmaz arkadaşınız içten içe ya başka konularda sizi kıskanıyor ya da sizi sevmiyor valla durumu olmayan arkadaşıma ben aman ne güzel bak hayatında şunlar şunlar güzel diyorum parayla bunları alabilir misin vs. hiçte aldığımı sattığımı da göstermem üzülmesin diye elimden geldiği kadar da çocuklarına falan çok istediklerini bildiğim şeyleri almaya çalışırım yani benim de var çocukluk arkadaşım yakin normali böyledir sizinki nasıl yakın arkadasmis. Görüşmek zorunda değilsiniz

Karşılaştırma yapıyor işte. Eşyalarını hangi markadan aldın. Başını makyajını hangi kuaföre yaptırdın. Bir de biz farklı illerdeyiz. Onun bulunduğu ilde seçenek daha çok istediğini bulabilir. Söylüyorum. Bu seferde bana sen ucuzunu yaptırmışsın, Ben pahalı istiyorum diyor. Ben uygun yaptırdığım için kıymetim bilinmezmiş. Yani Türban ve makyajım 550 lira tutmuştu. Ucuz mu sizce
Bi türban ve makyaja çok bile. Benim gelinliğim 1000 TL idi. Kuaför 100 TL. Benim kıymetim gayet de bilindi. Dediğinize göre sizin de kıymetiniz bilinmiş. En güzeli bu. Allah tonla para dökenden ziyade seni senin onu sevdiğinden daha çok seven, kollayan bir adam nasip etsin, gerisi teferruat.

Sende olup onda olmayan bazı şeyler yıllarca canını sıktı da farketmedin belki. Belki bu tavrı tek sana değil, etrafa kendini kanıtlama peşine düştü. Belki eziklik psikolojisine girdi. Belki yarıştan beslenen bir tip.
Anlamadığım benim kıskanacak hiç bir şeyim yok. Kötü bir evlilikten çıktım. Kaç sene borç ödedim. İyi kötü tekrardan bir hayat kurup evlendim. o çok çok iyi şartlarda benden ki evleneceği eşininde şartları çok iyi. Kıyas yapıp kalbini kıracağı son insan bendim

Neden böyle yapmasını sormuyorsunuz? Senin evliliğinde olacaklar sana benimkiler bana özel böyle yapması çok ayıp ama belki farkında değil lütfen ilk önce konuşmayı deneyin eminim yaptığını fark edecek. Etmezse işine baksın zaten
Belki evliliği olduktan sonra konuşmayı denerim

İşte ben bunu söylediğimde kötü oldum. Zaten 10 yıldır aileden uzak evlenince iyice uzaklaşır dedi bana. Ben onu etkiliyorum dedi
Tam tersi olacak. Evlenince adam ve ailesi arasında büyükkkk bir aşk başlayacak. Yıldırım aşkı. :KK51:

Anlamadığım benim kıskanacak hiç bir şeyim yok. Kötü bir evlilikten çıktım. Kaç sene borç ödedim. İyi kötü tekrardan bir hayat kurup evlendim. o çok çok iyi şartlarda benden ki evleneceği eşininde şartları çok iyi. Kıyas yapıp kalbini kıracağı son insan bendim
Herkesi kendin gibi bilme. İnsanlardan herşeyi bekle. Hem de herşeyi. O kadar huzursuz ki içi onun, o kadar mutsuz ki, kıyas yaparak elde ettiği yalan mutluluklarla ayakta kalıyor.

Back
X