bir arpa boyu yol alamadim, beni ne bekliyor, ne dogru bilemiyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki cocuk ve babasi?

O zaman tercih sizin ablacim bosanip orda kalin. Zaten 2 seceneginiz var bence, bosanip orda kalmak veya bosanip donmek. Siz bilirsiniz. Sizin yerinizde olsam adamla konusurdum, tatillerde gelip cocugunu gormeye fitse Turkiye'ye donerdim. Bu sekil ruh sagliginizi bozmus cunku. Bir an once sizi mutsuz eden seylerden uzaklasmalisiniz ki bence bu oldugunuz yeri sevmemek. Siz bu kadar dipteyken cocugunuza nasil faydali olacaksiniz?

Sizin gibi baska birini taniyorum, adam Amerikali, 40 yasinda 2 cocugu var, Alman bir kadindan bosandi. Cocuklarina sebep burda yasiyor ama olesiye mutsuz. Amerika cok cok uzak, ha denince gelecek bir yer degil ama Isvicre gayte yakin yani her gun ucak seferi var. Bence uzakligi abartiyorsunuz.

Ben ailenizi hakli buldum. Size nerde olursaniz olun mutsuz olursunuz. 14 yil çok uzun bir sure. Ayrilsaniz da ayrilmasaniz da mutlu olamazsiniz.

Tamam dogruda bu, 14 yil uzun bir süre derken ne demek istiyorsunuz
14 sene alisamamak diye bir sey olamaz. Alisamazsaniz gelir kendi ulkenizde duzen kurarsiniz cocugunuzla. Size yapi olarak depresif birisiniz bence. Hem aile ile gecineme hem es ile gecineme hem de para olmasina ragmen bir duzen kuramiyorsaniz suc sizdedir

Peki yurtdışında seni mutsuz eden olay eşin mi yoksa yurt dışında yasama meselesi mi. Hangisi tam olarak. Bence senin içinde bulunduğun psikolojin türkiye ye de gelsen değişmeyecek yine mutsuz olacaksin. Esinin seni kandırdığını düşünmen belki de seni bu hale getirdi. Srnin bu halkerin de esini çileden mi çıkardı. Yani yanlış anlama durumu anlamaya çalışıyorum. Yada tam tersi esin sana karşı kotu olduğu icin mi sen bu hale geldin. Esin kötü bir insansa ayrılmayı göze alacaksın. Yok senin psikolojinden dolayi esin bu hale geldiyse kendini düzelteceksin. Yurt dışında neden mutsuzsun. Arkadas çevrenin olmaması mi yapacak bir sey bulamaman üstün e esinin seni aşağılaması vs bunları tam net ortaya çıkarman lazım. Yani sorunun kökenini doğru tespit edebilmen gerekiyor çözüme ulasman icin.

Hayır alışamamak nedir. Siz oraya dün gitmediniz, dilini biliyorsunuz, orada okudunuz, kültürüne alışmışsınızdır artık. Ayrıca Türkiyede ne olacak sihirli değnek mi değecek hayatınıza. Bence etrafınızdaki herkes sizi suçluyorsa biraz suçu kendinizde arayın. Ayrıca şuanki Türkiye koşullarında en elitinden en avamına sizin beğenmediğiniz vatandaşlığı verseler koşa koşa gider. Kaldı ki parası imkanı olan çekip gidiyor zaten. Ayrıca Türkiye yi o kadar beğenseniz üniversiteyi yurt dışında okumak istemezdiniz değil mi. Şimdi sadece Türkiye oradaki sorunlarınızdan kaçış gibi geliyor. Ama değil. Bugün Türkiyenin en büyük metropolünün merkezinde bulunan alt geçitte boğularak insan öldü bilmem duydunuz mu. Cidden elinizde o kadar güzel bir imkan varken çocuğunuzu burada yetiştirmek istiyormusunuz. Sizin durumunuz biraz sorunlu ilişkilerinin evlenince düzeleceğine inanan kadınlar gibi. Türkiyeye dönsenizde hayatınızda birşey düzelmeyecek emin olun. Çünkü siz düzelmeyeceksiniz. O yüzden kendinizi biran evvel düzeltmeye bakın. İşe giremeseniz bile kurslara katılın imkanınız varsa; yoksa internetten hobiler bulun kafanızı meşgul edin. Böyle yaparsanız nerde olduğunuz farketmez bir ömür mutsuz olursunuz.

ne beni mutlu edicek bilmiyorumki, Türkiye’ye geliyorum, kızım ı babasından ayırdım diye üzülüyorum, isviçrede yalnızlıktan bunalıyorum

Tamam suç bende de çöZüm ne

Lisedeyken ülkeyi beğenmeyip yurtdışında eğitim almak isteyecek vizyona sahipken şimdi bu hallere nasıl düştünüz?
Şu an kendinizi soktuğunuz durum 18 yaşında evlenip yurtdışına giden, dil bilmeyen, parasız, eğitimsiz , üst üste çocuk doğurmuş zavallı bir kadının çaresizliği.
Dönüp de bir kendinize bakın siz nerdesiniz o kadın nerde?
Ayrıca aileniz çok haklı, belki eşiniz de. Yazılanlara verdiğiniz cevaplardan insanın hayat enerjisini emen birisi olduğunuz o kadar iyi anlaşılıyor ki.

Evet ama neden nasıl bu hale geldim , nasıl çözüceğim hiçbir fikrim yok

Evet ama neden nasıl bu hale geldim , nasıl çözüceğim hiçbir fikrim yok
Bir yerden başlayarak çözebilirsiniz.
İçinde olduğunuz bu kararsızlık sizi gittikçe dibe çekecek. Konularınızı okumadan biz bile biliyoruz artık ne olduğunu. Sadece soruyorsunuz ama önerilen hiçbir şeyi yapmıyorsunuz.
Mutlu olmak istiyorsanız kendiniz için bir şeyler yapın. Bu şekilde 30 sene de geçse bir arpa boyu yol alamamaya devam edersiniz.

Kendim için birşeyler yapacak bir lüksüm varmıki, ? Eşim sabah erken gidiyor akşam geç geliyor, bütün gün çocuk benimle, çocuğa bakmam lazı!Türkiye burası kararsızlığımdan yuvayada veremiyorum alışmasın diye, şu an ücretsiz izindeyim biraz tatil yapıcağım desem kızımı 2 haftadan fazla benden ayıramazsın diyor, Türkiye’ye gidince cezalandırıyor, eşim sürekli Türkiye’yi kötü şeylerin beklediğini söylüyor, annem desem biran önce iş bul diye beni panikletiyor, görüşmeye yurtdışından çağrılıyorum , zaten işe başlasam bile bu enerjisizlikle nasıl yapıcağım bilemiyorum , annem beni eleştiriyor sıkışıp kaldım önümü göremiyorum

ne beni mutlu edicek bilmiyorumki, Türkiye’ye geliyorum, kızım ı babasından ayırdım diye üzülüyorum, isviçrede yalnızlıktan bunalıyorum

Eeee ablacım birini seçmek zorundasın ikisine de aynı anda sahip olamazsın. Ya kızın için hayatboyu orda oturup bunalıcaksın ya da Türkiye'de yeni bir hayat kurcaksın. Eşin orda çalışıyorsa maaşı iyidir uçak bileti alır kızını görmeye gelir bana sorarsan.

Ablacım sen kocanı da anneni de onu du bunu da boşver. SEN ne istiyorsun yahu? Konunun yarısı eşim öyledi annem böyle dedi...boşver ne derlerse desinler bu insanları niye bu kadar önemsiyorsun kahin mi ki bunlar her dedikleri çıksın??? Kaldı ki kocan gitme diye gözünü korkutuyor, felaket senaryoları yazıyor. Türkiyede tonla boşanmış kadın var hangisi aç, açıkta??? Kaldı ki sen İsviçre diplomam var yazmışsın.

Sen başvurularını yap, sonra gel 2 hafta tatile bütün mülakatları o arada yap bu kadar.

5 yıllık param var yazmışsın 5 yılda iş de bulursun yeni herif de bulursun daha ne yazayım??!!!

Eşim kafamı karıştırıyor, tartıştık bugün yine, dedi midem bulanıyor aynı şeyleri konuşup duruyoruz, bizim somumuz yık, sonra çabalıyor iyi davranıyor dengesiz kafam karmakarışık mutlu olalım vs..

Kendim için birşey yapıyım ama nasıl , önce kızım diyorum eşim kızımla iyi diyalog kuruyor, kendime bakıyım desem eve bakmam lazım, enerjim az , kavga lar sürüyor, nasıl kendim için birşey yapıcağım en ufak bir fikrim yok, uykusuzluktan da mahvoldum kızım hergece uyanıyor, anne misiniz bilemiyorum ama yurtdışında tek çocuk büyütmek zor, birde eşim bir öyle bir böyle , türkiyede iş başvurusu yaptım cevap yok, öbür taraftan sağlığım iyi değil , ailem desem onlarda problem , Yorgun’um gerçekten Yorgun’um, bir destek bir el olsa beni ayağa kaldırsa yıkıldım

Önerilen boşanmak , yurtdışı yada Türkiye ama Hun’u yapacak ne gücü bulabiliyorum kendimde nede cesareti, eşimde dengesiz kafam karışıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…