bir arpa boyu yol alamadim, beni ne bekliyor, ne dogru bilemiyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ruyacik89

hayatın umut dolu huzurlu olsun prensesim
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
1.058
-753
318
İngiltere
lisedeyken türkiye mutlu idim cevrem vardi ailem iyiydi, durumumuz iyiydi, salak kafam, yurtdisi hayaline kapildim ve aileme ve ülkeme bagli olmama ragmen onlari birakip, yurtdsina geldim, ülkemi cok özledim, türkiyedeki üniversite hayatini arkadas ortamina cok özendim, yurtdisinda okulu okudum bitirdim, esimle tanistim, esim dönücez diye söz verdi ama kendine güvenemedi , türkiye kötüye gitti , dönme kararindan iyice uzaklasti. onunla kavgalar ettik bazilari siddete varan kavgalar, derken cocuk oldu, esimle aramiz iyice kötülesti, ailem basta bana destek oldu ama benim kararsiz halimden illallah dediler abim de bosaninca , altindan kalkamiyacaklari bir yüke girmemek icin beni kendi halime biraktilar, ben cok gücsüzmüsüm öyle söylediler, benim depresyonum kötüye gitti, esimlede güvene sevgiye dayali bir iliski gelistiremedim, yurtdisina da uyum saglayamadim, türkiyeye dönsem , babam ve abimle anlasamiyorum, is ariyorum is bulamiyorum, bir arpa boyu yol alamiyorum , nereden basliyacagim ne yapicagim, kayboldum, kizim büyüyecek, yurtdisinda onunlada sorunlar yasayacagiz

Cidden bir arpa boyu yol alamamışsın , hala aynı şeyler , burdaki insanlar sana daha ne desin
Haklisin, tedavi ol dediler oluyorum, is bul Calis Seidler is ariyorum daha bulamadim ama gittigim Bütün görüsmeler isvicredee gönlümde türkiye olmasina ragmen, kocanndan bosan Dediler, Kücük bebekle depresif enerjisiz, issiz aile desteksiz , yalniz bosanamiyorum, Evet öneriler güzel ama uygulamasi zor ,

Türkiyeye git defilier her gittigimde abimle babamla tartisiyorum anlasamiyorum artik annemdenarkamda durmuyor, gözümün icine bakiyor sanki gitsem diye , bana tahammülü kalmadi, mutsuzum , hayat sevincim kalmadi diyor ailemizi mahvettigimi söylüyor özprlü diye cikisiyor, artik bir yol girdin inemezsin diyor

Bak 8 yıldır aynı konuyu açmışsın , ben son konularını hatırlıyorum , yurtdışında ünide kocanla tanıştın evlendin orda kaldın , şiddetin her türlüsünü gördün üstüne kocan seni kızınla tehdit etti , intiharı bile düşündün , senin boşanmaktan başka çaren Yok , çifte vatandaşsın yaşadığın yerde bir araştır kadın haklarını bilmem nesini .

Ailem önermiyor sorun benmisim esim dogruymus tek Cocugu büyütemeisim, öyle es bulamazmisim pisman olurmusum vs.

Kaç senedir yurtdışındasınız ?ben de 3 aydır evlilik yapıp geldim ,gerçekten depresyona girdim ,alışamadım ,eşimlede yeni evli olduğumuz halde ,bu yüzden bir sürü sıkıntı yaşıyoruz ,sizi çok iyi anlıyorum ,İnan’ın gurbete giden ancak anlar halinizden ,öyle kolay değil burada işler ,gerçekten çocuk olursa veya işe girersem alışırım diye düşünüyordum ,fakat sizin konunuzu okuyunca iyice içimi karamsarlık sardı

14 senedir buradayim esinizle iyiyseniz sorucaktim olmaz, tek dayanak es o sorunliysa gurbet kötü cok kötü

14 senedir buradayim esinizle iyiyseniz sorucaktim olmaz, tek dayanak es o sorunliysa gurbet kötü cok kötü
Peki çalışmadınızmı ?bu dönemde ,ne bileyim en azından çalışıp birikim yapsaydınız bari ,buradaki maaşlar çok iyi en azından bir gelecek için zemin hazırlardınız kendinize ,maddi anlamda güçlü oldumu insan ,ailenin ne dediği, arkanda olup olmadığını bile düşünmezdiniz en azından

Fazla biriktiremedim, esim ne kadar para harcarsam evde o kadar huzurlu oluyordu, biriktirdigimle cocukla 5-6 yil kimseye Muhtac olmadan yasarim ama sonra ne yaparim bilemem esime de güvenemem

Fazla biriktiremedim, esim ne kadar para harcarsam evde o kadar huzurlu oluyordu, biriktirdigimle cocukla 5-6 yil kimseye Muhtac olmadan yasarim ama sonra ne yaparim bilemem esime de güvenemem

Mesleğiniz nedir?
Şöyle diyeyim İsviçre ırkçı ötesi bir işdünyasına sahip orda iş bulmanız zor.
Şu anki psikolojinize bakarak bence siz Türkiyeye dönün ama ailenizden medet ummayın.
Gelin, psikolojiniz düzelsin, iş de bakarsınız. Siz ordaki hayatı sevmiyorsunuz, evliliğiniz de kötü, eeee orda durmakya sebebiniz yoksa nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın derim.

Severek mi evlendiniz?asıl sorun eşiniz mi yoksa yurtdışına uyum mu sağlayamadınız?kaç sene çalıştınız ?üniversite bitirmişsiniz mesleğiniz ne ?5, 6 yıl yetecek kadar para birikiminiz varsa ,Türkiye’de ailenizle yaşanmanıza gerek yok ,eşyalı bir ev kiralayıp bir işe girerseniz ,çocuk için mecburi nafaka bağlayacak eşiniz geçinirsiniz ,ailenize muhtaç olmadan

Benim cevremde de var sizin gibi yurtdisina gelince gülen yüzleri düsen
Geri dönmek isteyen ama dönemeyen. Cunki esleri yurtdisinda dogmus buyumus ve turkiyeye donmek istemiyor.

Gercekci olmayarak yurtdisina cikan herkes öyle olur.
Yurtdisina kazik atayim derken yurtdisi onlara kazik atiyor yani
Hayalperest olmamali okadar. Her ülkenin iyisi kotusu var. Yurtdisi da buna dahil tabi.
Sirf yurtdisinda yasamak icin evlenenlerin sonucu sizinki gibi oluyor genelde..

Siz türkiyeye dönün bence. Nasil yaparsiniz bilmiyorum artik...

Çocuğuna tek başına bakamaz konu sahibi
Aile desteği yok diyor.
5-6 yil yetecek param var diyor ama hesaplarinin gercekci oldugunu sanmiyorum.
Baska bir ulkede okumus, orada çalışmış ve 14 yıldır orada yaşayan bir kadının bu kadar gurbet edebiyatı yapmasını da anlamıyorum.
Üstelik çocuğu için hem babasıyla ilişkisi açısından, hem firsatlar açısından orada kalması daha iyi.
Ama boşanmalı.
Annesi 3 Aylığına yanına gelse,
Evini düzenini kursa, 5 6 yıl yetecek parası varsın 1 yıl yetsin, bir şekilde iş bulur çalışır.
Ama ısrarla harekete geçmiyor ‍♀

Esinden bosanmak istemiyorsan ozaman turkiyeye dönme fikrini unut yalniz.
Yani kendi icinde unut. Yoksa iki arada bir derede kalir hep dönme hayali ile yasarsin.
Öyle yapinca da nasilolsa döncegim fikriyle yurtdisina ayak uydurmazsin ve ani yasayamazsin. Gelecek de yasarsin surekli ve mutsuz olursun..

Ee bu arada birikmisim var demissin?
O birikmisliklerle turkiyeye döner mis gibi yeniden hayat kurabilirsin.
Ozaman tam olarak sorun nedir konu sahibi?
Bence bir karar verin ..tam olarak ne istiyorsunuz?

Neyse asil sorun yurtdisina kapak atma derdiyle kendi hayatina ve insanligina ihanet etmendi bence. Esimle guvene ve sevgiye dayali hayat kuramadim dedigine gore..sirf orda kalmak icin evlenmissin.

Dili sökmeden, oraya alişmadan sakin çocuk yapma lütfen. Oranin dili ile çocuğunu anlamazsin, cocuk seni bir süre sonra cahil olarak görür. Öğretmeni ile, doktoru ile sikintini anlatamazsin,..

Yani elbette zor, her ülke acik kollar ile başka ülkelerden insanlari beklemiyor, özelikle Türkiye, Fas gibi ülker ise (ki tamamen haksizda degiller). Ilk hedefin dili sökmek olsun. Kurslara git, yanliz bir kafeye, restorana git ki etrafi gör, kulağinda dile alişsin.

Peki cocuk ve babasi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…