- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
Kendim için birşeyler yapacak bir lüksüm varmıki, ? Eşim sabah erken gidiyor akşam geç geliyor, bütün gün çocuk benimle, çocuğa bakmam lazı!Türkiye burası kararsızlığımdan yuvayada veremiyorum alışmasın diye, şu an ücretsiz izindeyim biraz tatil yapıcağım desem kızımı 2 haftadan fazla benden ayıramazsın diyor, Türkiye’ye gidince cezalandırıyor, eşim sürekli Türkiye’yi kötü şeylerin beklediğini söylüyor, annem desem biran önce iş bul diye beni panikletiyor, görüşmeye yurtdışından çağrılıyorum , zaten işe başlasam bile bu enerjisizlikle nasıl yapıcağım bilemiyorum , annem beni eleştiriyor sıkışıp kaldım önümü göremiyorum
Neye alismasin çoçuk? Sosyallesmeyemi? Evde sadece 4 duvar arasindami kalsin?
Su yazdiklarinda keni sorumluluk alma sifir, habire kocani, anneni suçluyorsun. Kaç tane konu açtin ve milletin hiçbir önerisini kabul etmiyorsun. Denemek sifir fakat sürkeli miy miy miy.
Depresyondaysan, bir psikolog bul. Cocuga bakim illa evde olmaz. Puseti al çik. Otobus ilede, araba ile bebek koltugu ile gidebilirsin. Cocugu yuvaya birak, en azindan oranin dilini sökere ve daha sosyallesir.
Süreci baslat yani. Psikologtan tedavi görürkende yavastan mülakatlara gir ve ise gir.
Türkiyeye kesinlikle gitme. Hele yüksek egitilmis insanlar için dahada zor. Torpilin felan yoksa cok zorlanirsin. Psikolojin zaten bozuk, öyle müdaheleci bir anne ile iyicene dibe vurursun. Cocugun içinde zor olur, kresler pahali sonrasinda sürekli sinavlar,...
Yani bulundugun ülkede önce olanaklarini dene. Sonuna kadar git. Ondan sonra halen Türkiyeye gitmek istiyorsan (ben tavsiye etmem ama) yine git. Sen hiç birsey yapmiyorsun, hiçbirsey denemiyorsun. Sadece nostalji yapip yerinde sayikliyorsun. Silkelen, kendine gel ve birseyler yap!
Çok yorgun hissediyorum kendimi, yuvalara başvur, git oraya alıştır vs. Sonra al tekrar alıştır , hiç enerjim yokNeye alismasin çoçuk? Sosyallesmeyemi? Evde sadece 4 duvar arasindami kalsin?
Su yazdiklarinda keni sorumluluk alma sifir, habire kocani, anneni suçluyorsun. Kaç tane konu açtin ve milletin hiçbir önerisini kabul etmiyorsun. Denemek sifir fakat sürkeli miy miy miy.
Depresyondaysan, bir psikolog bul. Cocuga bakim illa evde olmaz. Puseti al çik. Otobus ilede, araba ile bebek koltugu ile gidebilirsin. Cocugu yuvaya birak, en azindan oranin dilini sökere ve daha sosyallesir.
Süreci baslat yani. Psikologtan tedavi görürkende yavastan mülakatlara gir ve ise gir.
Türkiyeye kesinlikle gitme. Hele yüksek egitilmis insanlar için dahada zor. Torpilin felan yoksa cok zorlanirsin. Psikolojin zaten bozuk, öyle müdaheleci bir anne ile iyicene dibe vurursun. Cocugun içinde zor olur, kresler pahali sonrasinda sürekli sinavlar,...
Yani bulundugun ülkede önce olanaklarini dene. Sonuna kadar git. Ondan sonra halen Türkiyeye gitmek istiyorsan (ben tavsiye etmem ama) yine git. Sen hiç birsey yapmiyorsun, hiçbirsey denemiyorsun. Sadece nostalji yapip yerinde sayikliyorsun. Silkelen, kendine gel ve birseyler yap!
Çok yorgun hissediyorum kendimi, yuvalara başvur, git oraya alıştır vs. Sonra al tekrar alıştır , hiç enerjim yok
Ayyyyyy şurada yazdıklarınızı okudukça içim şişti.lisedeyken türkiye mutlu idim cevrem vardi ailem iyiydi, durumumuz iyiydi, salak kafam, yurtdisi hayaline kapildim ve aileme ve ülkeme bagli olmama ragmen onlari birakip, yurtdsina geldim, ülkemi cok özledim, türkiyedeki üniversite hayatini arkadas ortamina cok özendim, yurtdisinda okulu okudum bitirdim, esimle tanistim, esim dönücez diye söz verdi ama kendine güvenemedi , türkiye kötüye gitti , dönme kararindan iyice uzaklasti. onunla kavgalar ettik bazilari siddete varan kavgalar, derken cocuk oldu, esimle aramiz iyice kötülesti, ailem basta bana destek oldu ama benim kararsiz halimden illallah dediler abim de bosaninca , altindan kalkamiyacaklari bir yüke girmemek icin beni kendi halime biraktilar, ben cok gücsüzmüsüm öyle söylediler, benim depresyonum kötüye gitti, esimlede güvene sevgiye dayali bir iliski gelistiremedim, yurtdisina da uyum saglayamadim, türkiyeye dönsem , babam ve abimle anlasamiyorum, is ariyorum is bulamiyorum, bir arpa boyu yol alamiyorum , nereden basliyacagim ne yapicagim, kayboldum, kizim büyüyecek, yurtdisinda onunlada sorunlar yasayacagiz
Ona bakmak uykusuzluk eşimle boşanma vs. Kavgalar bittimCocuk ile tüm gün ne yapiyorsun o zaman? Ona bakmakta enerji gerektirmiyormu?
Yuva sonuçta çoçuk için gerekli birsey, gelisimi için.
Neyse birsey demiyorum artik. Türkiye hos, süper, hayal kurmaya devam et. Konular açmaya devam et.
Ayyyyyy şurada yazdıklarınızı okudukça içim şişti.
Kimbilir çevrenizdekilere , annenize , eşinize , yüz bin katını yaptınız da bu hale mi getirdiniz ?
Tüm hayat enerjimi , geleceğe olan inancımı sömürdünüz.
Valla dünyanın temiz olmasını istiyosanız , önce kendi kapınızın önünü süpüreceksiniz.hayatım güzel ben mi saçmalıyorum
Çok yorgun hissediyorum kendimi, yuvalara başvur, git oraya alıştır vs. Sonra al tekrar alıştır , hiç enerjim yok
Ona bakmak uykusuzluk eşimle boşanma vs. Kavgalar bittim
Bunları yapıyorum yani yardım alıyorum kızımı alıp dışarı çıkıyorum insanlarla tanışıyorum ama iki hafta sonra duvarlar bu ülke bu sıkıcılık ırkçılık üstüme üstüme geliyor boğuluyorum, Türkiye’ye dönsem herkes başka şey söylüyor, ben mi çözüm odaklı değilim yoksa benim durumum gerçekten karmaşıkmı, İnan’ın yurtdışına gitmeden anlamak zor , yalnızlık zorNeye alismasin çoçuk? Sosyallesmeyemi? Evde sadece 4 duvar arasindami kalsin?
Ulke ne acidan sıkıcı??? Tanistiginiz insanlarla niye dostlugunuzu ilerletemiyorsunuz? Ne oluyor o tanistiginiz kisilere? Irkcilik demissiniz malesef kacinilmaz olabiliyor ama hergun ayni muameleyi gormuyorsunuz herhalde???Bunları yapıyorum yani yardım alıyorum kızımı alıp dışarı çıkıyorum insanlarla tanışıyorum ama iki hafta sonra duvarlar bu ülke bu sıkıcılık ırkçılık üstüme üstüme geliyor boğuluyorum, Türkiye’ye dönsem herkes başka şey söylüyor, ben mi çözüm odaklı değilim yoksa benim durumum gerçekten karmaşıkmı, İnan’ın yurtdışına gitmeden anlamak zor , yalnızlık zor
Bunları yapıyorum yani yardım alıyorum kızımı alıp dışarı çıkıyorum insanlarla tanışıyorum ama iki hafta sonra duvarlar bu ülke bu sıkıcılık ırkçılık üstüme üstüme geliyor boğuluyorum, Türkiye’ye dönsem herkes başka şey söylüyor, ben mi çözüm odaklı değilim yoksa benim durumum gerçekten karmaşıkmı, İnan’ın yurtdışına gitmeden anlamak zor , yalnızlık zor
Siz yurtdisina geldiginizde yasiniz kacti? Liseden sonra geldiyseniz 18 19 olmalisiniz. 14 yildir nasil alisamazsiniz???Orda okumus okul bitirmissiniz. 14 yilda insan yasadigi ulkenin herseyine uyum saglar adapte olur dilini akici konusur. Bir iki tane de olsa arkadas yapar. Hic mi arkadasiniz olmadi uni de? Ben 15 yasima yeni girmistim geldigimde. 19 yil bitti. Hem okudum hem calistim. Tabiki durumlari karsilastiramam ama siz sanki gittiginiz yeri sevmemek icin inat etmissiniz. Yoksa mumkun degil uyum saglayamamaniz. Turkiye'de iken yurtdisi sevdaniz agir basmis simdi Turkiye sevdaniz agir basiyor. Kocaniza dengesiz diyorsunuz ama asil dengesiz olan sizsiniz. Insan 14 yilda cok seyler basarir. Okumus etmis kadinsiniz nasil hala kendinizi baskalarina muhtac hissediyorsunuz? Alt tarafi 1 cocugunuz var. Benim ablam 4 cocukla 2 iki ise gidiyor. Cocuklarindan 2si 5 yasindan kucuk. Ablam 18 yasindaydi geldiginde, hep calisti okuyamadi ama kendi ayaklari uzerinde duruyor.
Siz sunulan cozumlere de olmaz diyorsunuz. Hic cozum odakli degilsiniz, asiri karamsarsiniz. Kocanizdan ayrilmazsiniz. Sizin durumunuz duzelmez. Boyle gider bu.
bahane değil dertleşiyorum inanın elimden geleni yapıyorumNe denedin ki? Birsey yapmiyorsun, neyin irkçiligi? Sürekli bir bahanen var farkindamisin? Yok enerjim yok, yok irkçilik. Isviçrede tek Türk senmisin? Türkler hiçmi çalismiyor? Azim göstermen lazim. Is bulmak hemen olmuyor. Cv'ni yolla, onlarin okumasini bekle, sinavlara gir, mülakata gir,..
Bu süreçtede dedigim gibi psikologa git, çoçugunu krese yolla,.. Sürekli Türkiyeyi hayal etme. Cünkü sadece o, hayal. Simdi irkçilik yasadigini düsünürsen, Türkiyede daha kötüsünü yasarsin. Yurtdisindan gelenlere daima açik eller ile beklemiyorlar. Türkiyede iki üniversite okumus, dil bilenler bile issiz, torpil yüzünden.
Ve isviçrede iyi kötü kreslere, okullara güvenebilirsin. Türkiyede millet 2bin lira veriyor aylik azicik eli yüzü düzgün bir krese. Ve yinede güvenmiyorlar, kamerali kres istiyorlar.
Bende yurtdisinda yasiyorum, neyin ne oldugunu gayet iyi biliyorum.
Harekete gecemiyorum, iyi değilim aileme sığınmak istiyorum hırpalıyorlar, kocam dengesiz boşan deyip duruyor felaket seneryoları çiziyor bana her türlü hakareti aşağılamayı yapıyor sonra dünyanın en fedakar babası oluyor ve ben mutlu olalım istiyorum diyor, İsviçre’de okudum çalıştım iş görümelerine burada gidiyorum ama ırkçılık yaşıyorum gönlüme göre bir iş bulamıyorum, Türkiye de ne yapıcağım bilmiyorum ama deli gibi ülkemi özlüyorumÇocuğuna tek başına bakamaz konu sahibi
Aile desteği yok diyor.
5-6 yil yetecek param var diyor ama hesaplarinin gercekci oldugunu sanmiyorum.
Baska bir ulkede okumus, orada çalışmış ve 14 yıldır orada yaşayan bir kadının bu kadar gurbet edebiyatı yapmasını da anlamıyorum.
Üstelik çocuğu için hem babasıyla ilişkisi açısından, hem firsatlar açısından orada kalması daha iyi.
Ama boşanmalı.
Annesi 3 Aylığına yanına gelse,
Evini düzenini kursa, 5 6 yıl yetecek parası varsın 1 yıl yetsin, bir şekilde iş bulur çalışır.
Ama ısrarla harekete geçmiyor
Ne istediğimi bilmiyorumEsinden bosanmak istemiyorsan ozaman turkiyeye dönme fikrini unut yalniz.
Yani kendi icinde unut. Yoksa iki arada bir derede kalir hep dönme hayali ile yasarsin.
Öyle yapinca da nasilolsa döncegim fikriyle yurtdisina ayak uydurmazsin ve ani yasayamazsin. Gelecek de yasarsin surekli ve mutsuz olursun..
Ee bu arada birikmisim var demissin?
O birikmisliklerle turkiyeye döner mis gibi yeniden hayat kurabilirsin.
Ozaman tam olarak sorun nedir konu sahibi?
Bence bir karar verin ..tam olarak ne istiyorsunuz?
Neyse asil sorun yurtdisina kapak atma derdiyle kendi hayatina ve insanligina ihanet etmendi bence. Esimle guvene ve sevgiye dayali hayat kuramadim dedigine gore..sirf orda kalmak icin evlenmissin.
Şu an düşündüm kızım büyüyene kadar 18 yaşına gelene kadar yurtdışında kalıyım en az 1 yılda eşimle ayrılmayayım duruma bakıyım 1-2 yıl sonra ayrılık kararı veririm kızım 18 yaşına gelince de dönme kararı , çok mu hayalperest bir düşünce, hemen mi dönmeliyim?Ablacım sen kocanı da anneni de onu du bunu da boşver. SEN ne istiyorsun yahu? Konunun yarısı eşim öyledi annem böyle dedi...boşver ne derlerse desinler bu insanları niye bu kadar önemsiyorsun kahin mi ki bunlar her dedikleri çıksın??? Kaldı ki kocan gitme diye gözünü korkutuyor, felaket senaryoları yazıyor. Türkiyede tonla boşanmış kadın var hangisi aç, açıkta??? Kaldı ki sen İsviçre diplomam var yazmışsın.
Sen başvurularını yap, sonra gel 2 hafta tatile bütün mülakatları o arada yap bu kadar.
5 yıllık param var yazmışsın 5 yılda iş de bulursun yeni herif de bulursun daha ne yazayım??!!!
Bence hemen tedavinizi olun sonra kararlar verin.. bu arada da kızınızı yuva kreş ne varsa artık bir yere gönderin..Şu an düşündüm kızım büyüyene kadar 18 yaşına gelene kadar yurtdışında kalıyım en az 1 yılda eşimle ayrılmayayım duruma bakıyım 1-2 yıl sonra ayrılık kararı veririm kızım 18 yaşına gelince de dönme kararı , çok mu hayalperest bir düşünce, hemen mi dönmeliyim?
Ne istediğimi bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?