Bir Avukata Yada Bilene Soruyorum Lütfen..

• Konu Sahibi Konu Sahibi Rmysa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Rmysa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2011
9
0
36
İstanbul
Babamın anneme yıllardır demediği şey kalmadı. Gerçekten artık dayanılmaz bi hal aldı. Ve para vermeyi falan da kesti. Bizdeki kredi kartlarını iptal ettirdi. Annem çalışmak zorunda kaldı şuanda. Abim ve babam resmen evde egemenlik kurmuş durumdalar ve ben kız kardeşim ve annem bişey yapamıyoruz para olmadıktan sonra. Boşanınca da hemen nafaka ödenmiyo diye duymuştum.
Gerçekten daha fazla dayanamicaz. O adam artık benim babam değil. Yüzsüz, saygısız, edepsiz herifin teki haline geldi. Gecenin bi vaktinde gelen mesajları ve elinden düşmeyen telefonu var. Hatta bikere bi mesajını gördüm bile. Bunuda yaptı sonunda. Ben daha üniversiteye gitmiyorum. kardeşimde öyle. Ne yapılabilir? Ne yapılması gerekir. Lütfen cevap verin.. O adam insaniyetten anlamaz. Zorla yapar ancak..

Canım üzüldüm durumunuza,babanızın değişeceğini düşünmüyorum,gidebileceğiniz bir yer yada size destek olan birileri varsa, bence annen boşansın,Çalışsın kendine güveni gelsin değilse ömür boyunca hem kendi hemde siz üzülürsünüz...

avukat diilim ama babanızın maddi durumuyla alakalı bu durum,
eğer varsa malı mülkü tabiki annenle ayrılsalar bile sizin payınızı vermek zorunda,
evde atıp tuttuğu gibi olmaz...alıcağınızı alır hayatınıza devam edersiniz....
ama maaşından başka bişeyi yoksa heralde nafaka olur,
biraz zor olabilir ama hakkınızda hayırlısı olsun...
belki anneniz sesini çıkarmayan bi kişiyse bu yüzden böyle davranıyodur,
boşanma gibi bi düşünceyle yüzleşirse belki aklı başına gelebilir diye düşündüm:26:

Annen dava açtığı andan itibaren nafakasını alabilir. Tedbir nafakası adı altında. Yalnız baban muhtemelen ödemez nafakayı onun için ayrıca dava açmanız gerekir, sonrasında maaşına haciz konuyor. Nafakaları da o şekilde alırsınız. Annen ve 18 yaşın altında anneyle kalacak çocuklar için nafaka bağlanır. Tabi bunlar baban sigortalı çalışıyorsa olur sadece. Yoksa maaşına haciz koyulamaz. Bir de kredi kartından falan haczi varsa maaşta o bitmeden nafakayı da kestiremezsiniz. Babanın elden ödeyeceğini sanmıyorum çünkü.

Annemle babamın boşanma davasında şahit ben olmuştum. 18 yaşından büyüktüm, küçük yapabilir mi bilmiyorum. Eğer komşu falan şahit gösterebilirseniz tazminat da alırsınız. Mesela annem 2009'da boşandı. Bana nafaka bağlanmadı. (İstersem ben de dava açabiliyorum ama babam düzenli verir harçlığımı.) O zaman 200 tl bağlanmıştı nafaka. Hala o şekilde devam ediyor artırım davası açılmadı. Ancak buna ek olarak da 6000 tl tazminat kazandık, o da kesiliyor. Elimize ayda 600 lira civarı para geçiyor babamdan toplamda.

Annen dava açmayı düşünüyorsa avukatlık işlemleri için de adli yardım talebinde bulunabilir.

Back
X