bir bakar mısınızzzz :(

kkelebeketkisi

29.10.2019😺 01.04.2020👶
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2014
709
1.933
313
Merhaba kızlarr...
Bir buçuk yıllık bi ilişkim var ...Allahım nasip ederse evlenmeyi düşünüyoruz inşallah okullarımız bitince...Erkek arkadaşım kesin olarak belirli bir yönünde siyasetin bildiğim kadarıyla ailesi ve akrabalarıda öyle.Bende bu görüşün karşısında değilim haklı buluyorumm...Ancak kendi ailem bu görüşün tam tersinde. 3 aylık okul tatilindeyim...Ablam izne çıkıp eniştemle geldi geleli (bir haftadır) her sofrada siyaset konuşuluyor eniştem her olaydan siyaset açabiliyorr...Erkek arkadaşıma onların görüşlerini anlatıyorum onlar hiçbişey bilmiyor diyo..Sonra evdeki konuşmalara bakıyorumm karşı tarafı kötülemelerr....

Kendi görüşüme görede erkek arkadaşım yokken örneğin oy sonuçları açıklanırken tvde ev halkı aynı görüşü savunur bende içten içe zıttının olmasını isterdim ...karşı taraf bana göre daha doğruydu...

Benim sizlere danışmak istediğimm, (öyle siyasetle çok ilgili biri değilim aslında, herkesin görüşü kendine diye düşünürüm) arkadaşlarrr ailemle sevdiğim arasında sorun çıkar mı bu konu sebebiylee bu görüşlere karşı sabırlıdır sevgilim çok kaç kere şahit oldum böyle ortamlarda ki davranışlarına... gün içerisinde bin kere siyaset konuşulduğundan çoook korku başladı içimdeee insanın dayanma noktasıda bir yere kadardırrr yaa dayanamazsa ilerde naparım bennn ???

Siyaset insanlarin yasadigi toplumdaki olaylara, hayata bakisidir. Dolayisiyla insanlari fikirleriyle degerlendirip arkadas edindigimiz icin ortak bakis acilari onemlidir. Elbette herkes farkli farkli fikirlere sahiptir ancak birinin siyasi bakis acisi digerinin degerleriyle taban tabana zitsa o iki kisinin birbiribe sempati ile bakmasi zor olabilir.

''politika eğlence sektörünün bir parçasıdır'' ne güzel denmiş

insanlar neden bunu bu kadar hayatlarının merkezine oturtur anlayamıyorum

siyasal fanatizme de atom fiziğine de bazı şeylere de lanet olsuuuun

Offfff yaaa çözümmm erkek arkadaşımın çoook sabırlı olmasında gibi görünüyo ama benn çoook korkuyorumm ailemin görüşü öyle böyle değil yaaa

Toplumumuz ne yazık ki siyaset ekseninde aşırı kutuplaştı. Bu durum artarak devam edecek. Siz kendi aranızda benzer fikirlere sahipseniz ve fikir ayrılıklarını aşabileceğinizi düşünüyorsanız olabilir. Ailenizle bir araya geldiğinde siyaset konusunda konuşulmamasını rica edebilirsiniz. Aileniz sizin kendilerinden farklı siyasi görüşe sahip biriyle birlikte olmanıza ne tepki gösterir?

Herkesin siyasi bir görüşü vardır olmalıdır ama bu yuzden kavga etmek çok mantıksız . Hepimiz aynı görüşte olsak demokrasi olmazdı zaten. Ben de babamla annemle zıt fikirdeyim ama kaç ayda bir gördüğüm ailemle mi tartışayım .
Sevgilin de şu kitap bile okumayan , arastırmayan ama sağdan soldan duyduklarını konuşup her konuda sabit fikirli ise uzak dur .
Akşamları haber izleyip üç beş tweet okuyup sürekli siyasi içerikli konuşunca siyasetçi olunmuyor .

Çok astım kestim yapacaklarını sanmıyorumm seni vermeyiz gibisindenn...ama ileride aynı ortamda bulunduklarında ne olur bilemiyorumm babam tozdan nem kapan bi insandır hemen silebilir karşısındakini :/

Benim bir arkadaşım ve ailesi yıllardır bir partiye üyelerdi. Kız bu parti için herşeyi yaptı karşılığını da aldı tabi iş bulmada falan yardım ettiler annesi kadın kollarına üye babası da bişey üyesi mi adayı mı neydi.
Her neyse yıllarca karşı görüşlü partiye saydırdılar saydırdılar ne şerefsizlikleri kaldı ne ahlaksızlıkları arkadaşın şuan evleneceği kişi de zıt partiden.
Aralarında sorun olmadı ki sanırım bu derece ilerlettirler. Yani bu ailelere göre değişir. Senin aileni sen daha iyi bilirsin.

Sen ailenin görüşünü sevgiline, sevgilinin görüşünü ailene açmazsan hiçbir sorun çıkmaz. Tutumunuz çok yanlış..

Yook kesinlikle bilgisiz olduğunu düşünmüyorumm aksine çok kültürlü bi insan nete girsin ilk işi haberleri okumaktır ...ve bende ondan farklı bi görüşü savunmuyorumm aslında
Bu arada yorumunuz için teşekkürler..

Şahsen benim eşimin, ailesinin siyasi görüşü ailemle tezat olsa bizde büyük sıkıntı olurdu.
Babam görüşlerinde oldukça koyudur zaten geçmişi de siyaset üzerine,yani çok kemikleşmiş bir siyasi görüşü var,şükürler olsun kv kp eşim görümcem hepsi biz gibi düşünüyorlar.
Eğer aileniz benimki gibi fanatik değilse sorun olmaz diye düşünüyorum

Farklı görüştelerse aynı ortamda belli bir doza kadar konuşulmalı bence bu meseleler.
Mesela benim çoğu arkadaşım benim zıt görüşümde insanlar fakat onlarla bu meseleyi derinlemesine asla konuşmam. Çünkü biliyorum ki orada biri kırılan taraf olacak.
Dozunu ayarlayabilirlerse sıkıntı olmaz.

Ben genel olarak konuştum çoğunluk böyle ama biraz yanlış yazmışım kusura bakma lütfen . sevgilin bilincliymis o zaman ailenin yanında bu konuları açmaz . Ama ailen açabilir sıkıntı olur o zaman .

Herkes istediği görüşe sahip olabilir. .

Burda önemli olan sizin mutluluğunuz.
.

neden kendini ve aileni ona uydurmaya çalışıyorsun senin ailenin görüşü düşüncesi önemsizmi?
insanlar siyasetle ilgilenmeli ayrıca boş teneke gibi olacaklarına düşünmeli okumalı.
erkek arkadaşın düşünsün biraz da ailesiyle anlaşabilirmiyim diye sen neden düşünüyorsun bu kadar?

siyaset konuşmazlarsa çıkmaz

Bazıları anasını babasını savunmaz savunduğu partiyi anlatırken bu geliyor insanin aklına ve gerçekten bu çok itici geliyor bana..

Ben yerinde olsam bu konulara girildiğinde bıktık artık yaa hepsi kendi menfaatlerinin peşinde siz fanatik olmussunuz başımızı agritiyorsunuz. Git gizli gizli ver oyunu dinlemek zorunda miyiz diye genel olarak bozarım. .

Sevgilin ya da ailen hiç bir şeyin aşırıligini sevmem ben.. iki taraf da dikkat etmek zorunda. Daha anlamlı konu kalmamış mi yahu! Onların da çok umrundaydik emin olsunlar yemeye devam etsinler birbirlerini!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…