bir bakarmisiniz

ku_zu_cuk_la_rim

Guru
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2016
307
26.132
488
39
Merhaba hanimlar , aslında çok büyük bir dert degil ama birde sizlere danışmak ve vicdanimi rahatlatmak istiyorum.
Bizim elimize yıl sonu 4 bin € gibi bir para geçecek ve onunlada Türkiye tatili planlamistik. Ondan başka elimize para da girmeyecek. Gelelim asıl meseleye kv ve kp hacci çıktı bu yıl. Durumları gayet güzel, şöyle soyliyeyim bir binaları var ve hepsi kirada iyi bir muhitte ama kp bana hac paramı vereceksiniz diyor. Ben para vermesine karşı değilim ama en azından tatil paramizin hepsini degilde bin € verelim diyorum. Sizce haksizmiyim veya yanlişmiyim.
Bizde gurbetciyiz belirteyim.sevgiler

başkasının parasıyla hacca gitmek neyin kafası acaba?

tam emin olmamakla birlikte hacca gitmek için belli bir standartta olmak gerekiyor.

maddi anlamda yetersizse yada sizden hac parasının bir kısmını isteyecek kadar gideceğin yerin yapacağı ibadetin ne anlama geldiğini bilmiyorsa bi zahmet söyleyiverin de zahmet etmesin gitmeye.

Eşim aslında benim gibi düşünüyor ama emri vaki yaptıkları içinde nasıl hayır diyeceğini düşünüyor kirmadan.
o paranın gelmediğini söylemeniz bence daha iyi olcak.
birde o paranın size gelicegini niye onlara söyledinizki.
birde daha var. :) , daha önceki zamanalrda böyle para talebleri oldumu?

Bu nasıl bir ibadete giderken saçmalama şeklidir.Allah'ım affet sen bilirsin tabi ama bu mu ibadet,bu mu sevap.
Parası varsa başkasından istemek niye?
Ay sustum yaa

Söylediğine göre biz birmişiz ve geçen yaz başka yerde daire aldı elindeki tüm parayı oraya vermiş ama zaten kiradaki binadan bir yılda çıkmazmi hac paralari

Eger o bahsettiginiz bina avrupadaya ve kv ve kp onlari kirasini aliyorsa zaten adam karun gibi zengindir, ama o lafi hic sasmamak lazim o kadar para goz olmasa o zenginligi yapamazdi herhalde. Ac degil acikta degil milletin verdigi gonulsuz parayla hacca gidince golge dusmeyecekmi ibadetine. Bir tavrina baaak bir amacina bak.
Vermeyin bence

Eşim aslında benim gibi düşünüyor ama emri vaki yaptıkları içinde nasıl hayır diyeceğini düşünüyor kirmadan.

Onlar nasil yuzsuzce emri vaki yapiyorlarsa kocanizda onlara yapsin , birde bu kafayla hacca mi gidecekler. Allah islah etsin

Söylediğine göre biz birmişiz ve geçen yaz başka yerde daire aldı elindeki tüm parayı oraya vermiş ama zaten kiradaki binadan bir yılda çıkmazmi hac paralari

bak canım geçen sene bizim durumumuz kötüydü kvnin de öyle kurban kesileceği zaman bi hisseye yarı yarıya girelim dediler.
bende olmaz öyle şey dedim düşün ki bi kurbanlık 5 e bölünüyor biz düşen kısmıda 2 ye bölüyoruz neymiş ikimizde kurban kesmiş sayılırmısız.

yani biz millet olarak dini öyle güzel evirip çeviriyoruz ki bi ibadet yapcaz bin dereden su getiriyoruz.
kılıfına uyuduruyoruz herşeyi.

ben dedim olmaz öyle şey olay çıkardım durumun varsa gir yoksa girme dedim kv ye hee eğer bi ev olduğumuzu düşünüyorsan senin paran sende kalsın çünkü ben yarım yamalak iş yapmayı sevmem kendi payımı direkt ödicem madem tek eviz diye düşünüyorsun merak etme sende borçlu kalmamıs olursun dedim. kem küm etti sonunda dediğim oldu. kendiside küçük bi hayvan kesti..

açık açık söyleyin durumunuz yoksa gitmeyin babacım deyin.
ayıp ya gerçekten uyuz oluyorum böyle insanlara.

eminim bişey danışsan da 4 saat vaaz verir.

Kredi karti borcunz yatircaz paranın yeri var diyin.

Daha da zorlarlarsa binanın kira gelirinde azalma mi var hayirdir diyin.

Eşimle benim yumuşak huyumuzdan ve saygimizdan yararlanılıyor. Birde esim çok hassaslasti ona karşı da mahcup olmak istemiyorum. Dedigim gibi kp hemen köprüleri yıkacak bir tip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…