Bir bakarsanız çok sevinirim

berivannnn26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2012
3.765
1
46
Eskişehir
Merhabalar arkadaşlar biliyorum yanlış yere açtım konuyu ama kuşlar bölümünde online kimse yoktu soruma cevap almam gerekti o yüzden buraya açtım şimdiden zamanınızı aldığım için özür diliyorum
geleleim konuma;
benim 2 tane muhabbet kuşum var çift buğün sabah amcamın evine kanarya girmiş o da yakalayım bizim eve getirmiş kafese koymuşlar ben çalışıyorum görmedim kanaryayı annem anlatıyo kuşlarım biraz rahatsız olmuş sahibini bulana kadar beraber yaşaya bilirler mi bilgim yok muhabbet kuşu yemi var evde yem alsak mı ayrı kafese mi alıp koysak bilmiyorum ne olur bilienler cevap yazsın şimdiden çok teşekkür ederim iyiki varsın kk iyiki varsınız kızlar ...
Bu arada admincim biliyorum yanlış yere açtım ama konuma cevap alayım öyle taşı beni lütfen bu konu benim için önemli şimdiden teşekkürlerrrr

Canım ben çok kuş besledim huylarını biliyorum. Kanaryalar çok korkaktırlar ve huzursuzdurlar. Muhabbet kuşlarının daha farklı huyları var ve aynı mamayı yemezler.

muhabbet kuşlarının daha tombul yuvarlak mamaları var, kanaryalarınki daha minik yassı çekirdek gibi küçücük. ikisinin maması da birbirine yaramıyor.

Ayrı kafesler ve ayrı mamalar tabiki olmalı. Kanaryanız mümkünse diğer kuşlarla arasına karton falan koyun görmesin. Böylelikle erkekse şakımaya başlayacaktır. Ya da Evin başka köşelerinde dursunlar.

Kanaryalar çok kırılgandır ve korkaktır. Muhabbet kuşları tombik etli butlu.. ayyy yirim hepsini çok şekerler

sağol canım yaaaa nereden bulacam annem yemi yiyo dedi acaba ona mu öyle geldi 1 gece meraber kalacaklar yarın ilk iş kafes almak olacak ama ozamana kadar inşallah birşey olmaaz :18:

Yüzlerce (abartmıyorum) kuş beslemiş bir ailenin ferdi olarak yorum yapiim bari... Aynı yemi yerler sorun olmaz merak etme ama aynı kafeste olmaz. Büyük ihtimalle muhabbet kuşları kanaryanın tüylerini yolar. Siz onu yeni kafes alana kadar bi kutuya koyun kapağını kapatın, yanlarına da delikler açın isterseniz. Can güvenliği yok zavallının.

Bu arada aklıma takıldı, iki muhabbet kuşu bir arada olursa konuşmazlar. Yavru almak istiyorsanız bilemem tabi...

Kuşları çok seviyorum, çok şanslısınız :)
kanaryalar bana yeşilçam filmlerini hatırlatır hep nedense...
Bu arada kuşları sevmeme rağmen tecrübem yok, o yüzden fikir veremeyeceğim
ama tahminde bulundum da, sanırım hepsi birarada olunca çeneleri düşer, susmazlar
ve kafanızı şişirirler gibime geliyor... :)

onlar benim çocuklarım gibi o kadar çok seviyorum ki kız kusum vardı ısrarla koca istedi yem attı ,küstü,tuhaf huylar edindi bende ona maviş bir erkek kuş aldım kız kuşlar zor konuşur dediler konuşmadı ama onun o tepkileri yetti bana zil sesi falan çıkartıyo du taki erkek kuş alana kadar yavru yaptu sabaha kadır başında bekledim birşey olacak diye ama yavru çılkmadı yumurtalarını kırdı annem bakıyo sağol sun benim çocuklarım gibi davranıyo havalandırıyo filan ama kanarya hiç beslemedim huyunu suyunu bilmem bakalım ne olacak
annemle konuştum çalışıyorum daha kanaryayı görmedim diyorki
senin kız hayretmiyo o dala konuyo indiriyo diye erkek kuşdan kıskanmış galiba mesaim var bitsin bakacagım duruma bir yok bulmam lazım nasıl kafesde yaşar ne yer neler den hoşlanır hafta sonu çalışmazsam inşallah gidip araştırıp en iyi şekilde yaşamasını sağlayacagım

yardım eden tüm dostlarım bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim hayvan dostlarımız için bilgi paylaşalım bu garip arkadaşınız da bilgilensin

Herhangi bir kafeste yasar onda problem yok. Hafta sonu ona uygun yem alırsın. Bi de mutlaka haftada bir iki kez yeşillik ve meyve ver.. Bu da evdeki kanarya kitabından yem tarıflerı:
Kış Karması: (Kışı soğuk yerde geçiren kanaryalar için)
Şalgam tohumu 4 ölçek

İrmik 2 ölçek
Nijer Tohumu 2 ölçek
Kenevir tohumu 2 ölçek
Marul tohumu 2 ölçek
Hindiba tohumu 2 ölçek
Kuşyemi 1 ölçek
Keten tohumu 1 ölçek

Yaz Karması: (Kışı ılık yerde geçiren kanaryalar ve yaz mevsimi için}.
Şalgam tohumu 4 ölçek
Yulaf bulguru 1 ölçek
Kuşyemi 1 ölçek
Marul tohumu 1 ölçek
Hindiba tohumu 1 ölçek
Keten tohumu 1 ölçek
Kenevir tohumu 1 ölçek

Bundan başka, ötüş kanaryaları, renk kanaryaları ve tüy kanaryaları için ayrı ayrı karma yem formülleri geliştirilmiştir. Bunları da şöyle sıralayabiliriz:

Ötüş Kanaryaları için Karma Yem:
Şalgam tohumu 4 ölçek
Kuşyemi 2 ölçek
Kolza 1 Öiçek
Keten tohumu 1/2 ölçek
Sağlık tohumları
karması 1/2 ölçek
Hindiba tohumu 1/2 ölçek
Beyaz marul tohumu 1/2 ölçek

Renk Kanaryaları İçin Karma Yem:
Şalgam tohumu 3 Ölçek
Kuşyemi 4 ölçek
Kolza 1 ölçek
Beyaz darı 1 ölçek
Keten tohumu 1/2 ölçek
Kenevir tohumu 1 /2 ölçek
Yulaf bulguru 1/2 ölçek
Sağlık tohumları
karması 1 /2 ölçek
Özel renk mamaları (tarife göre)

Kıvırcık Tüylü Kanaryalar İçin Karma Yem:
Kuşyemi 4 ölçek
Kenevir tohumu 2 ölçek
Şalgam tohumu 2 ölçek
Kolza 2 ölçek
Hindiba tohumu 2 ölçek
Yulaf bulguru 1 Ölçek
Keten tohumu 1 Ölçek

hazır yem yemezler mi arkadaşım tam bilmiiyorum bakalım kanarya mı ona da emin değilim ki böyle sarı renk de gagası az uzun burnu açık sarı renk de öyle bi kuş

Fotoğrafını koyarsan söyleyebilirim, sarı muhabbet kuşu da olabilir. Hazır yem de yer tabi ama kanaryaysa ötüşünü etkiler yediği yem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…