bir bakıcı meselesi

Valla o paraya herseyı yapacaksa cocukbakıcısı baslıgıyla degıl temızlıkcı baslıgıyla arayın malum bır evde heegun supurge yapılıp yerler sılınır mutfakta fırın yemeklerı yapılır banyolar ovulup kapılar camlar sılınırse cocuga vakıt kalmaz cocuga sadece gozuyle bakmıs olur ayrıca ne demek "o paraya " butungun ev ısı yaoan ınsanın aksam olunca topukları agrıyor bu ınsan hem o parayı hak etmek ıcın sıgortasından mahrum bırakılıyor sıgorta yapılıyorsa asgarı ucret verılıyor ne kadar ekmek o kadar kofte ... O kadın cam sılerken dusse sıgortası yok ozluk hakkı yok napacaksınız olsun 2 bın maasa alıyor ya dussun onemlı degıl dıyorsunuz. Cok sıgsınız bı cocuk bakıcısı cocugun motor becerılerıyle ılgılenmelı gelıstırmelı dıksıyonunu guzellestırıp gelısımını takıp etmelı calısan anne cocugunu gzlemleyemez butın gun ısteyse cocugu yetıstıren bakıcıdır bakıcıdan bu ıslerı bekleyen aılenın cocugu kendı basına buyur bu yuzden dısleksı gıbı hastalıklar cok gec farkedılıyor bu yuzden bazı cocuklar gec konusuyor yeterlı ılgı olmadıgından. Sızde umarım sızın ıcın sıgoetasından vazgececek sacını supurge edecek tepe tepe kullanabılecegınız bı enayı bulursunuz

resmen saçmalamışsınız :D hem de ağır saçmalama yani. farkındaysanız nasıl sigorta yaptıracağımı sormuşum. gelgelelim teyzeniz paraya tamah eden biri belli. öyle olmasa sigorta asgari ücrete tamam derdi. kendi canını düşünmeyeni başkası neden düşünsün ki ?? umarım teyzeniz gibi aldığı parayı beğenmeyen sadece amacı para olan birine denk gelmem Allah korusun. zaten o iş yapmasa da çocuğa bakmaz belli yani. ben sigortasını kabul edecek Türkiye şartlarında ödenebilir ücret isteyecek arkadan konuşmayacak insanla karşılaşmayı umut ediyorum

Evet cok fena malesef. Ben de daha uygun bulabilmeyi isterdim. Ama sigortasiz ve asgari ucret altinda calistirip hakka girmek daha fena. Benden once onlar dusunsun :)
Cebimde haram para kalmasi para kalmamasindan daha fena.

siz durup durup haram demişsiniz ama haram değil. şöyle ki akarşılıklı iki kişi anlaşıp yaptıktan sonra haram kime yapılıyor. kaldı ki helalleşip ayrıldıktan sonra haram nerde oluyor. dinizmizde asgari ücret vermezsen haram mı diyor hayır. yani ben verebileceğim ücreti söyleyip arıyorum birini o da o ücrete uygundur deyip geliyor. siz burda gerçekten faklı amaçla yazıyorsunuz ama ne olduğunu çözemedim. sırf merakımdan dini bilgisine emin olduğuma soruyorum şimdi. evet sordum karşılıklı kabul edildikten sonra öyle bir şey olmaz diyorlar.

siz durup durup haram demişsiniz ama haram değil. şöyle ki akarşılıklı iki kişi anlaşıp yaptıktan sonra haram kime yapılıyor. kaldı ki helalleşip ayrıldıktan sonra haram nerde oluyor. dinizmizde asgari ücret vermezsen haram mı diyor hayır. yani ben verebileceğim ücreti söyleyip arıyorum birini o da o ücrete uygundur deyip geliyor. siz burda gerçekten faklı amaçla yazıyorsunuz ama ne olduğunu çözemedim. sırf merakımdan dini bilgisine emin olduğuma soruyorum şimdi. evet sordum karşılıklı kabul edildikten sonra öyle bir şey olmaz diyorlar.

Ben konu dine kaymasin bu konuyu burda keseyim diyorum sizin mesajiniza bakin. Farkli amacla yazan biri varsa bence o sizsiniz.
Ben kendi fikrimi belirtiyorum. Sizin her mesajiniz benim fikrime karsi cikmak uzerine kurulu. Kalkin da bi kendi fikrinizi yazin bir kere de.

Valla o paraya herseyı yapacaksa cocukbakıcısı baslıgıyla degıl temızlıkcı baslıgıyla arayın malum bır evde heegun supurge yapılıp yerler sılınır mutfakta fırın yemeklerı yapılır banyolar ovulup kapılar camlar sılınırse cocuga vakıt kalmaz cocuga sadece gozuyle bakmıs olur ayrıca ne demek "o paraya " butungun ev ısı yaoan ınsanın aksam olunca topukları agrıyor bu ınsan hem o parayı hak etmek ıcın sıgortasından mahrum bırakılıyor sıgorta yapılıyorsa asgarı ucret verılıyor ne kadar ekmek o kadar kofte ... O kadın cam sılerken dusse sıgortası yok ozluk hakkı yok napacaksınız olsun 2 bın maasa alıyor ya dussun onemlı degıl dıyorsunuz. Cok sıgsınız bı cocuk bakıcısı cocugun motor becerılerıyle ılgılenmelı gelıstırmelı dıksıyonunu guzellestırıp gelısımını takıp etmelı calısan anne cocugunu gzlemleyemez butın gun ısteyse cocugu yetıstıren bakıcıdır bakıcıdan bu ıslerı bekleyen aılenın cocugu kendı basına buyur bu yuzden dısleksı gıbı hastalıklar cok gec farkedılıyor bu yuzden bazı cocuklar gec konusuyor yeterlı ılgı olmadıgından. Sızde umarım sızın ıcın sıgoetasından vazgececek sacını supurge edecek tepe tepe kullanabılecegınız bı enayı bulursunuz
bakıcının yasal ucretı asgarı ucrettır sıgorta yapılırsa 2000 e gelır ...
hem egıtımlı olmayan unıversıtede cocuk gelısımı vs okumamıs sadece ev hanımı ve kendı cocuguna bakmıs bır kısıye 2000 tl bende vermem.

Bakacak anneniz var mı?
Torun bakan anneanne ve babaannelere devlet para ödemesi yapıyor.
o iş yalan oldu hem sadece sıgortalılara odeme yapılıyor ve maas asgarı olması lazım..ayrıca bakan kısı aynı adretse yasamayacak ayrı evı olacak vs vs bır ton sacma sapan mevzu var verdıgı de 400 tl her soylenene ınanmayın

Teyzem bakiciya 650 veriyo, sigorta yok. Oğlu 4 yaşında. Sadece pazar izinli. Bunun dışında cam,duvar, yazlık kışlık, dolap icleri, hali yıkama, günlük işler aklınıza gelebilecek ne varsa kız yapıyo .. ha bi de tam gün .. 1000 + sigorta duyunca şaşırdım açıkçası .

Teyzem bakiciya 650 veriyo, sigorta yok. Oğlu 4 yaşında. Sadece pazar izinli. Bunun dışında cam,duvar, yazlık kışlık, dolap icleri, hali yıkama, günlük işler aklınıza gelebilecek ne varsa kız yapıyo .. ha bi de tam gün .. 1000 + sigorta duyunca şaşırdım açıkçası .

oyy teyzenize de çok yükleniliyormuş. hangi şehir acaba. o kadar da yapmamalılar. biraz miktar artırılabilir.

Ben konu dine kaymasin bu konuyu burda keseyim diyorum sizin mesajiniza bakin. Farkli amacla yazan biri varsa bence o sizsiniz.
Ben kendi fikrimi belirtiyorum. Sizin her mesajiniz benim fikrime karsi cikmak uzerine kurulu. Kalkin da bi kendi fikrinizi yazin bir kere de.

yine anlamadım amacınızı. yazdığınız yorumlarla çelişiyorsunuz. yani kopukluk var. neyse herkes kendinden mesuldür. iyigünler

oyy teyzenize de çok yükleniliyormuş. hangi şehir acaba. o kadar da yapmamalılar. biraz miktar artırılabilir.
Diyarbakır :)
Öyle anlastilar kızla . Teyzem bunlar yapılacak dedi kız kabul etti.
Ama söyle de bişey var ; zekatlarini , fitrelerini (ramazan ayında verilen)
Kurbanlarını, erzaklarini , giyecek falan hepsini kıza verirler.
Hatta kıza geçenlerde yeni evi için halı ve eski koltuklarini verdi.
Karşılıklı memnunlar heralde.
Sadece parayla sınırlı kalmıyor.

Diyarbakır :)
Öyle anlastilar kızla . Teyzem bunlar yapılacak dedi kız kabul etti.
Ama söyle de bişey var ; zekatlarini , fitrelerini (ramazan ayında verilen)
Kurbanlarını, erzaklarini , giyecek falan hepsini kıza verirler.
Hatta kıza geçenlerde yeni evi için halı ve eski koltuklarini verdi.
Karşılıklı memnunlar heralde.
Sadece parayla sınırlı kalmıyor.

ay maşallah. araları iyiymiş demek ki. alan memnun veren memnun. ne güzel.

Sigorta yaparsan asgari ücret üstünden prim ücreti yaklaşık 350-450 arası tutar
Kadinada en az 600-800 versen şu durumda tam gün kreş daha mantıklı olur gibi birde eğer bakıcı bulacaksın makarna pilav yerine daha faydalı şeyler yaptır :) :)

yarım gün çalışacağı için o sigorta da yarıya düşer muhtemelen. bir de bizim ev halkı pilavsız bir şey yemiyor. o hazırda dursun da ben sulu yemeğini yanına yaparım diye düşündüm ;)

Tamamen sehre ve semte gore...
Ben bu konuyu cok arastirdim. Bu forumda cok muhabbeti konusu oldu. 600 veren bile var. Ben sadece cocuk bakimina 2500+sigortadan asagi bulamadim. Bir de kadina yemek yapmam lazim yoksa gunde 20 lira da yemek parasi.
Neredesiniz ona gore degisir.

2500 artı sigorta demek 3200 civarı ücrete gelir ki o fiyata inanılmaz iyi bir koleje gönderirsin. En pahalı kolejler de anaokulu fiyatı 30 bin, içinde satranç, yüzme, jimnastik, bale, ingilizce artı 2. dil var ve dahası oluyor. Çocuk sosyalleşiyor, resim yapıyor, oyun oynuyor bu da cabası. Bi çocuk bakıcısı en fazla ne verebilir çocuğa da bu parayı istiyor hayret doğrusu. Dil öğretse, çocukla zeka gelişimine yönelik oyunlar oynasa bile evde yapacağı şeyler o kadar kısıtlı ki. Bir süre sonra eline telefon verir açar televizyon. Bir de üstüne evde yabancı birine çocuk emanet etme fikri çok sinir bozucu.

Bir çocuk bakıcısına ki o da iyi ve eğitimli biri ise vereceğim maksimum tutar 1o00 tl artı sigorta olabilir. Hiçbir şeye bulaşmasın, çocuğuma baksın yeter. Büyük şehirlerde gereksiz bir fiyat arttırımı olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki ben kreşe yolladım evde bakıma karşıyım, ailemden biri olsa belki ama yabancı biri mümkün değil, hele bu devirde..

2500 Tl+sgk artı günlük 20 Tl de yemek vermezse yemek parasıysa valla ben talibim.Hemen işimden çıkabilirim yani:))
Üstelik üniv.mezunuyum.Bu insanlar çıldırmış olmalı.Tamam çocuk bakmak sorumluluk ister,Şevkat ve sabırlı olmak da gerekir ama bence çok yani.Nasılsa muhtaç işinden çıkamaz deyip zor durumda olan çalışan anneleri dahada zorda bırakmak inanılır gibi değil.

yarım gün çalışacağı için o sigorta da yarıya düşer muhtemelen. bir de bizim ev halkı pilavsız bir şey yemiyor. o hazırda dursun da ben sulu yemeğini yanına yaparım diye düşündüm :KK66:
Allah Allah ilginçsiniz
asıl makarna pilav kolay şeylerdir evin hanımı gelince onu yapabilir
diğerleri zordur.. sizde tam tersisiniz

ben bakıcımıza sıcak yemeği yapmasını rica ediyorum mesela
yanına ben gelince gerekiyorsa pilavı makarnayı yapıyorum

Allah Allah ilginçsiniz
asıl makarna pilav kolay şeylerdir evin hanımı gelince onu yapabilir
diğerleri zordur.. sizde tam tersisiniz

ben bakıcımıza sıcak yemeği yapmasını rica ediyorum mesela
yanına ben gelince gerekiyorsa pilavı makarnayı yapıyorum

çocukla ilgilensin yemeğe çok zaman ayırmasın diye böyle tercih ediyorum. yoksa gaziantepteyim. içli köfteler, dolamlar sarmalar, tatlılar yap demesini de bilirdim cnm :D

bu arada 1300 veriyorum bakıcımıza tam gün
yaşadığım şehir İstanbul sigorta yok
az buluyor tabi ama idare ediyor bakalım şimdilik

şükür ki gaziantepmiş istanbul da 1500 2000
el atından bakıcı fyatlarını araştırın derim çevrenizin

Back
X