Bir bayan ne zaman özgür olur?

Him

Erkek/ adam
Kiz/ kadin
Mesela..
Ne bileyim evet kadinim ama biri bana kadin bakarmisin diye seslense hosuma gitmez.
Bayan bakar misin? Daha kibar geliyor. Kulaga daha yumusak geliyor.
Bence bazi seyleri bukadar derin dusunmesek hayat daha kolay olur bizim icin..
Heleki ekin adami gelse kadin geçebilir miyim? Kadin birsey sorabilir miyim? Cok ilginc. Kizardim. Laubali gibi... bayan yada hanim efendi demeleri daha uygun. Bayan denilmesini istemek illa kendi varligimi hice sayiyorum demek degil... ne niyetle dedigin veya algiladigin onemli bence.
Bana bayan dedi aa beni tanimiyor vs. Diye dusunmem. Bunu dile getirsemde, delimi ne ne diyecektim g diye dusunme ihtimalide cabasi... bana kadin de desem.. bilemiyorum yani. ..

Zaten bayan hitap kelimesidir dedik hepimiz. Kimse "kadın geçebilir miyim" demez. Kadın hitap kelimesi değildir. Cinsiyet belirtirken kullanılır.

Him

Erkek/ adam
Kiz/ kadin
Mesela..
Ne bileyim evet kadinim ama biri bana kadin bakarmisin diye seslense hosuma gitmez.
Heleki ekin adami gelse kadin geçebilir miyim? Kadin birsey sorabilir miyim? Cok ilginc. Kizardim. Laubali gibi... bayan yada hanim efendi demeleri daha uygun. Bayan denilmesini istemek illa kendi varligimi hice sayiyorum demek degil... ne niyetle dedigin veya algiladigin onemli bence.
Bana bayan dedi aa beni tanimiyor vs. Diye dusunmem. Bunu dile getirsemde, delimi ne ne diyecektim g diye dusunme ihtimalide cabasi... bana kadin de desem.. bilemiyorum yani. ..
iste toplumda herkes sizin dediğinizi savunuyor ama biz hey erkek baksana demiyoruz
hitap sekli olarak da hanımefendi /beyefendi kullanımı daha uygun
Bayan bakar mısınız yerine hanımefendi denebilir, bayan kelimesi kullanilmasa da olur ;)

Him

Erkek/ adam
Kiz/ kadin
Mesela..
He orda kadın diyemez. Hitap etmesi gerekir. O zaman ya bayan ya da hanımefendi der. Mesela ben az önceki paylaşımımda hanımlar dedim.

iste toplumda herkes sizin dediğinizi savunuyor ama biz hey erkek baksana demiyoruz
hitap sekli olarak da hanımefendi /beyefendi kullanımı daha uygun
Bayan bakar mısınız yerine hanımefendi denebilir, bayan kelimesi kullanilmasa da olur :KK66:
Ha bak bu daha dogru...

Erkek bakar misin? Kadin bakar misiniz?
Degilde..
Hanimefendi, beyefendi daha makbul.
Sahsim adima ben bu ikisini kullanirim zaten.
Hanimefendi birsey sorabilir miyim? Yada beyefendi musade eder misin? Vs. Gibi.
En uygunu bu...
Kadin ve erkek bence cinsiyet bekirtirken anketlerde yada forum doldurmalarda kullanilsin yeter.

Askinda kiz/kadin bakir yada olmadigini bekirtisi gibi gorunuyor ya...
Oglan/erkek/adam da ayni sekilde degil mi?

Neyse konuyu dağıttım galiba kusura bakmayin uye sakinleri

He orda kadın diyemez. Hitap etmesi gerekir. O zaman ya bayan ya da hanımefendi der. Mesela ben az önceki paylaşımımda hanımlar dedim.
Ha iste onu diyorum.
Evet. Kadiniz ben cokta memnum kadin oldugumdan. Ve kadin gibide davraniliyorum hamd olsun.
Ama disarda yabacilar hanimefendi yada bayan diye seslenmelerini tercih ederim.

Bu hayat senin ve yarısını başkaları için yaşamışsın geriye ne kadar ömrün kaldı bilinmez belki 40 yıl belki 1 gün geriye kalan hayat senin ve sen nasıl istiyorsan öyle geçmeli,ekonomik özgürlüğünü al ve başka eve çık

Feministliğini git başka yerde yap bayan

Feminizm zaten kadınların erkeklerle eşit şartlarda yaşamasını savunuyor.
Yani özgür bir kadın olmak istiyorsanız zaten dileğiniz feminist bir dilek oluyor.
Feministliği bir küfür gibi görüp hemcinslerinize küfür gibi savurduğunuz sürece üzgünüm özgür olamayacaksınız.

Insanin hayatina göre degisir benimde ailem sikiydi evlenince ozgur oldum ben hemde tatile ablamla gidecek kadar
Kiminin ailesi hic sikmaz hep ozgurdur

Insanin hayatina göre degisir benimde ailem sikiydi evlenince ozgur oldum ben hemde tatile ablamla gidecek kadar
Kiminin ailesi hic sikmaz hep ozgurdur

Feminizm zaten kadınların erkeklerle eşit şartlarda yaşamasını savunuyor.
Yani özgür bir kadın olmak istiyorsanız zaten dileğiniz feminist bir dilek oluyor.
Feministliği bir küfür gibi görüp hemcinslerinize küfür gibi savurduğunuz sürece üzgünüm özgür olamayacaksınız.
gereksiz feministliklere hayatımda yer yok o kadar

cevap veriyorum hiçbir zaman
37 yaşındayım üniverste mezunuyum yaklaşık 17 senedir çalışıyorum çogu zaman eşimden çok kazandım ama cevabım hiçbir zaman daha bu gün önceden ayırtırdıgım tatilim yanmasın diye iş yerinden izin almak için birsürü ugraştım iki çocugum var ve hayatımı onların okul kurs,bakıcı vs durumlarına göre ayarlamam gerek
kısaca sonsuz özgürlük diye birşey yok yaşın büyüyüp sorumluluklar artıkça üstündeki yük dahada artacak ama iyi bir egitim alıp kafana göre bir iş ve eş bulursan inan kendinden emin olursun ve ayakların yere daha saglam basar hayatta başarılar
haklısınız. ama ben evlenmeyi istemiyorum dha. planlarım arasında yok. en iyisi tek başına yaşamak

şu hayatta senden daha önemli birşey yok.. kendine değer vermediğin için özgür değilsin..
kaç kişi yazmış..
bir düşün bakalım temelde ne demek istemişler..
böyle şeylere takılmıyorum. benim o kelimeyi kullanarak ne demek istediğim açıkça ortada

Kendimi özgür hissetmiyorum. Tek başıma karar vermek istiyorum. Ama olmuyor. Hep engeller var. Bir yere gitsem ailem karışıyor. Bir bayan ne zaman özgür olur? Siz ne zaman özgür oldunuz? Özellikle yaşı büyük bayanlara soruyorum. Ekonomik özgürlük mü gerekiyor? Bana öyle geliyor en azından. Umarım konuyu doğru yere açmışımdr

Çalışıyo musun okuyo musun bilmiyorum. Ama okul bitip kendi paranı kazanmaya başladıkça aile çok değişiyor.

Bir soz var: sen kendini nasil gorursen insanlar da sana oyle davranir.
Sen ezik hissedersen etrafa o enerjiyi verdigin icin insanlar da seni ezer.
Sen ozgur hissedersen ozgur davranirsin insanlar da bir iki tepki verir ama sonra onlar da kabullenir. Insanlarin degismesini bekleme. Sen onlara hesap verdigin surece onlar da sana hesap sormaya devam edecektir. Sen degis onlarin degismesini bekleme. Ozgurluk verilmez alinir.

Kendimi özgür hissetmiyorum. Tek başıma karar vermek istiyorum. Ama olmuyor. Hep engeller var. Bir yere gitsem ailem karışıyor. Bir bayan ne zaman özgür olur? Siz ne zaman özgür oldunuz? Özellikle yaşı büyük bayanlara soruyorum. Ekonomik özgürlük mü gerekiyor? Bana öyle geliyor en azından. Umarım konuyu doğru yere açmışımdr
Ne buyudugunde ne evlendiginde... Kendi parasini kazandiginda ozgur olur. Kendi evini tuttugunda, ayaklari uzerinde durdugunda.

özgür olmaktan kasıt nedir anlamadım
kendi paranı kazanmak istersen kazanırsın
yeri gelir kendi evin olur, araban olur
anneyi babayı aileyi bir kenara atarak özgür olunmaz bence
kendimden örnek vereyim. ailemden uzakta tek başıma yaşıyorum ama aklım hep onlarda, hiç oturup da ben özgürüm triplerine girmedim
ama ben de senin yaşlardayken o baskıyı tabi ki hissettim
inan yaş ilerledikçe özgürlük filan değil sorumluluk duygusu hissetmeye başlıyorsun
en azından bende öyle oldu

Back
X