• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Bayram Sorunu

Thes ise saff

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2017
229
184
103
37
Merhaba hanımlar
size sorum şu olacaktı
4 yıllık evliyim evlendiğimden beri her bayram eşimin ailesine gidiyoruz

üstelik annemlerle aynı memlekette oturuyoruz kaynanamlar başka memlekette ama hep oraya gidiyoruz

hiç bir bayramı ailemin yanında geçiremedim özlüyorum ailemle geçirdiğim Bayramları

eşime söylediğimde

"sus!! bayramlar erkeğin evinde geçirilir bir daha duymayayım diyor"

Sizce ne yapabilirim bu konuda??

"sus!! bayramlar erkeğim evinde geçirilir bir daha duymayayım diyor"

bunun uzerine denilecek bir sey bulamiyorum. bazi seylerin mizanpaji en basta cizilir. en iyi ihtimalle bir bayram bir aile ile, diger bayram diger aile ile olunur. 4 yilin sonunda bunu degistirmeye calismak hata, en basta tavir alacaktiniz.

Öncelikle eşinizin cevabı iğrenç.
Normalde kendi ailenizle aynı şehirde olduğunuz için eşinizin ailesinde bayramı geçirmeniz uygun, ama yine de gönlünüz olması için ilk gün ailenizle bayramlaşıp sonra eşinizin ailesine gidebilirsiniz.
Ama böyle bir cevap veren adam haketmiyor bence hiçbirşeyi.

Bu mantıktaki bir insanın fikrini kolay kolay değiştiremezsiniz. Bari siz kalın ailenizin yanında, o cehennem olsun gitsin. Ama bu kocayla işiniz zor, hem de çok zor.
Benide bırakmıyor ailesi niye yanlız geldin eşin bizi istemiyor mu aranız mı bozuk dermiş kv ninde doldurma huyu var biraz

Merhaba hanımlar
size sorum şu olacaktı
4 yıllık evliyim evlendiğimden beri her bayram eşimin ailesine gidiyoruz

üstelik annemlerle aynı memlekette oturuyoruz kaynanamlar başka memlekette ama hep oraya gidiyoruz

hiç bir bayramı ailemin yanında geçiremedim özlüyorum ailemle geçirdiğim Bayramları

eşime söylediğimde

"sus!! bayramlar erkeğin evinde geçirilir bir daha duymayayım diyor"

Sizce ne yapabilirim bu konuda??
saçmalığın dik alası. bayramda ailenize gidin. ister elsin ister gelmesin...

Bu işe bi son vermelisin. Benimde öyleydi artık olmayacak. Ben okkalı bi konuşma yaptım. Bundan sonra bir bayram sizinkilere bi bayram bizimkilere gidilecek ya da ilk gün bize gidicez bayrama sonra memleketinize yola çıkarız dedim. Çünkü haksızlık bu. Bi tek onunkiler anne baba değil. Onları memnun edelim diye niye bizimkileri uzucez. Sende bunu yap. Herkesin anası babası kendine özel.

Bu işe bi son vermelisin. Benimde öyleydi artık olmayacak. Ben okkalı bi konuşma yaptım. Bundan sonra bir bayram sizinkilere bi bayram bizimkilere gidilecek ya da ilk gün bize gidicez bayrama sonra memleketinize yola çıkarız dedim. Çünkü haksızlık bu. Bi tek onunkiler anne baba değil. Onları memnun edelim diye niye bizimkileri uzucez. Sende bunu yap. Herkesin anası babası kendine özel.
Evet kesinlikle haklısınız birde çok erken gidiyoruz bayramdan bir kaç gün önce bayramdan sonra ya kadar kalıyoruz bide çok kalabalık oluyor tek başıma servis yapmaktan canım çıkıyor Çocuğum la bile ilgilenemiyorum

Usül şöyledir yaş olarak kimin ailesi büyükse ilk onun evine gidilir bayramlaşılır akabinde diğer aile ziyaret edilir sonra diğer aile büyükleri görlür kimsenin gönlüde gözede kalmaz
Eşiniz kuralları kendi egosuna göre koyuyor heralde

Son düzenleme:
Bir bayrami orada bir bayrami ailenizde gecirebilirsiniz ama bu tarz dusuncede bir adam hunu kabul etmez kesin.
O zamna ayri ayri gecirin. Ayri gecirme taraftari degilim ama siz de gokten zembille inmediniz.

Bayramlar erkeğin evinde mi geçirilirmiş? Bu kanun nerede yazıyormuş?
Aileye hürmet ve saygının örf adetlerden olduğunu, bayramlarda erkek kadın ailesi demeden büyükleri ziyaretin gelenek olduğunu, sizin büyüklerinizi ziyaret etmeyerek kalbini kırmanın aile örf ve ananelerine uygun olmadığını, onların hayır duasını almak gerektiğini güzel bir dille anlatın, hala sus! Bayramlar erkeğin evinde geçirilir gibi geçersiz bir bahane sunarsa ailenizle aynı şehirdeymişsiniz kendiniz bir güzel gidin ailenizle güzel bir bayram geçirin, nasılsa ayıbını anlayacaktır, anlamazsa da size ve ailenize saygısı olmadığını anlar ona göre hareket edersiniz.

Bayramlar erkeğin evinde mi geçirilirmiş? Bu kanun nerede yazıyormuş?
Aileye hürmet ve saygının örf adetlerden olduğunu, bayramlarda erkek kadın ailesi demeden büyükleri ziyaretin gelenek olduğunu, sizin büyüklerinizi ziyaret etmeyerek kalbini kırmanın aile örf ve ananelerine uygun olmadığını, onların hayır duasını almak gerektiğini güzel bir dille anlatın, hala sus! Bayramlar erkeğin evinde geçirilir gibi geçersiz bir bahane sunarsa ailenizle aynı şehirdeymişsiniz kendiniz bir güzel gidin ailenizle güzel bir bayram geçirin, nasılsa ayıbını anlayacaktır, anlamazsa da size ve ailenize saygısı olmadığını anlar ona göre hareket edersiniz.
Annemlerin bayramını sadece telefonla kutluyoruz ellerini bile öpemiyoruz her seferinde annem keşke burda olsaydınız diyor çocuğum daha anneannesi dedesiyle bir bayram bile kutlayamadı bir hafta öncesi annemler gelip çocuğum a bayramlık alıp harçlığını veriyorlar artık sizi göremeyiz diye ama eşime anlatamıyorum kabul etmiyo oda ailesinden çekiniyo belki bir bayram gitmesek kıyamet koparırlar galiba

Annemlerin bayramını sadece telefonla kutluyoruz ellerini bile öpemiyoruz her seferinde annem keşke burda olsaydınız diyor çocuğum daha anneannesi dedesiyle bir bayram bile kutlayamadı bir hafta öncesi annemler gelip çocuğum a bayramlık alıp harçlığını veriyorlar artık sizi göremeyiz diye ama eşime anlatamıyorum kabul etmiyo oda ailesinden çekiniyo belki bir bayram gitmesek kıyamet koparırlar galiba
Çok özür dilerim eşinizdir saygı duyarım ama ailesinden korkan eşiniz yüzünden sizin ailenizden mahrum kalmanız normal mi? Sizin anne babanızın ne suçu var? Onlarda bayramda kızım torunum damadım geldi deyip sevinmek istemez mi?

Eşiniz artık bir eş ve baba olduğunu, önceliğinin siz ve yavrunuz olduğunu, sizinde bir anne babanız olduğunu öğrenmeli, böyle şeyler bir erkeğin ya da kadının saygısının ölçütüdür, beni sayan saygı duyan eş aileme de kıymet verip bayramda el öper, hadi diyelim eşiniz hala ailesinden çekinen biri ki bunu bile anlamakta zorluk çekiyorum ama diyelim ki öyle, Pazar günü bayram demek ki siz Cuma veya Cumartesi onun ailesine gitmek üzere yola çıkacaksınız, Pazar günü bayramlaşır Pazartesi yola çıkarsınız, Salı günü sizin ailenizle bayramlaşmaya gidersiniz, size saygısı olan bir eş bunu teklif eder hiç olmazsa.

Evet kesinlikle haklısınız birde çok erken gidiyoruz bayramdan bir kaç gün önce bayramdan sonra ya kadar kalıyoruz bide çok kalabalık oluyor tek başıma servis yapmaktan canım çıkıyor Çocuğum la bile ilgilenemiyorum
Aynen canım. Sulalece toplanıyorlar orda hamallık yapmaya gidiyorum. Ama artik bitti

Çok özür dilerim eşinizdir saygı duyarım ama ailesinden korkan eşiniz yüzünden sizin ailenizden mahrum kalmanız normal mi? Sizin anne babanızın ne suçu var? Onlarda bayramda kızım torunum damadım geldi deyip sevinmek istemez mi?

Eşiniz artık bir eş ve baba olduğunu, önceliğinin siz ve yavrunuz olduğunu, sizinde bir anne babanız olduğunu öğrenmeli, böyle şeyler bir erkeğin ya da kadının saygısının ölçütüdür, beni sayan saygı duyan eş aileme de kıymet verip bayramda el öper, hadi diyelim eşiniz hala ailesinden çekinen biri ki bunu bile anlamakta zorluk çekiyorum ama diyelim ki öyle, Pazar günü bayram demek ki siz Cuma veya Cumartesi onun ailesine gitmek üzere yola çıkacaksınız, Pazar günü bayramlaşır Pazartesi yola çıkarsınız, Salı günü sizin ailenizle bayramlaşmaya gidersiniz, size saygısı olan bir eş bunu teklif eder hiç olmazsa.
Kesinlikle haklısınız ama malesef eşim çok bencil ve ben bununla nasıl baş ederim bilmiyorum şu an istediğim ailemle bir bayram geçirmek hatta yarım gün bile geçiremedim yeter çünkü onlarda üzülüyor artık bir de eşimin hakkında çok iyidirler öyle kötü de değiller yazık dün gelip bayram harçlığımı zı verdiler gittiler eşim nasıl ikna olur bilmiyorum

Back
X