• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Bayram Sorunu

Kesinlikle haklısınız ama malesef eşim çok bencil ve ben bununla nasıl baş ederim bilmiyorum şu an istediğim ailemle bir bayram geçirmek hatta yarım gün bile geçiremedim yeter çünkü onlarda üzülüyor artık bir de eşimin hakkında çok iyidirler öyle kötü de değiller yazık dün gelip bayram harçlığımı zı verdiler gittiler eşim nasıl ikna olur bilmiyorum
O zaman çocuğunuzu alıp bu bayram ailenize gidin, normal zaman olsa hadi aynı şehirdesiniz onun ailesi uzak adamcağızın dediği olsun derdim ama bayramlar büyüklerin kapı pencerede hevesle çocuklarını torunlarını beklediği özel zamanlardır.
Eşinizin ailesi de bekler elbette ama orta yolu var, 2 gün onun ailesi 1 gün sizin ailenizle geçirilebilir tabii buna niyeti gönlü olan gayette yapabilir, eşinizin gönlü yok.

Merhaba hanımlar
size sorum şu olacaktı
4 yıllık evliyim evlendiğimden beri her bayram eşimin ailesine gidiyoruz

üstelik annemlerle aynı memlekette oturuyoruz kaynanamlar başka memlekette ama hep oraya gidiyoruz

hiç bir bayramı ailemin yanında geçiremedim özlüyorum ailemle geçirdiğim Bayramları

eşime söylediğimde

"sus!! bayramlar erkeğin evinde geçirilir bir daha duymayayım diyor"

Sizce ne yapabilirim bu konuda??
baştan müsade etmeseymissiniz iyiymis

Ne güzel tavrınızı koymuşsunuz darısı bana
Canim bişey demezdim belki de artık çocuğum var 1 yaşında. Aklımı başıma o getirdi inan. Yani bu çocuk bayramı seyranı sadece baba tarafıyla yapılan bişey olarak mı bilecek ? Babamın da hakkı değil mi torununu beklemek sofralar hazırlamak. Niye kimsesizler gibi gecirsinler

Merhaba hanımlar
size sorum şu olacaktı
4 yıllık evliyim evlendiğimden beri her bayram eşimin ailesine gidiyoruz

üstelik annemlerle aynı memlekette oturuyoruz kaynanamlar başka memlekette ama hep oraya gidiyoruz

hiç bir bayramı ailemin yanında geçiremedim özlüyorum ailemle geçirdiğim Bayramları

eşime söylediğimde

"sus!! bayramlar erkeğin evinde geçirilir bir daha duymayayım diyor"

Sizce ne yapabilirim bu konuda??

Ağzının ortasına terlikle vurulabilir :sinirli:
Sen ağaç kovuğundan mı çıkmışsın, edepsiz adam

Sizinde bir aileniz olduğunu , özlediğinizi, ailem olmadan bayram geçirmeyeceğinizi vs yani genel anlamda şartlarınızı beynine sokacaktınız.şimdi değişmesi zor . Gözünüzü karartın giymeyin bayramda ailesine siz ailenizle geçirin veya ilk gün gidip kendi ailenizle bayram kahvaltısı yapın sonra yola çıkın ya böyle düzelir yada ipler kopma noktasına gelir aranızdaki bağa bağlı.

Sizin ailenize üzüldüm,, en başta koyacaktınız tavrınızı geç kalmışsınız.
Kırmak istemedim özellikle ilk evlendiğim yıl bayramda oturup ağladım ilk defa ayrı bayram geçirdim çok zor gelmişti hatta annemde telefonda Ağlamış tı yinede bişey demedim eşimin dediği olsun dedim ama artık olmuyor ailemi hiçe saymak istemiyorum bu tutum ailemi yok saymak demek

Benim eşimde aynı konuda diretiyor. Her konuda anlaşmamız var ama , bayramlara bir çözüm bulamadım.
Evlendim evleneli bayramlarında tadı kaçtı gibi hissediyorum. Baskı olunca üzerimde .
Ben bir çok kez gitmemeyi denedim sen git dedim kavga ettim, ağlafı yalvardı yakardı , lütfenler nolurlar havada uçuştu . Neymişş ailesine , amcalarına rezil olmak istemiyormuş. Seninde Allah yardımcın olsun kardeşim . Bayram yaklaştıkça yine beni afakanlar, stresler basıyor oyyyy :)

İnsan gibi sizinkiler zaten burda tatilde bayramda benim aileme gitmek isterim dese yine anlarım. Kaldı ki yine bayram baskadır bir bayram erkek tarafı bir bayram kadın tarafi olmak zorunda. Şu erkek tarafı baskinligına tahammül edemiyorum ama bunü yapan aslında kadınlar. Bir bayram gelmiyorum diyeceksiniz ve gitmeyeceksiniz olacak bitecek. Bir sürü olay ateşlenir tabi. Kayinvalidenizı de arayıp böyle demişsiniz ama alakası yok benim de annem babam var bir bayram da onlarla olmak istiyorum diyeceksiniz. Net ve resmi olacak tavrınız. Yapacak birşey yok. Bol keseden atıyorum sanmayın. Eşimle ben de bu sorunları yaşadık dayatmadı ama daha kibar şekilde önce hep bize gidelim derdı ve yapardı da ben de iyi niyetimden ses çıkarmadım. Bir gün gelmiyorum dedim bundan sonra herkes kendi ailesine gitsin. E tabi tek gidince de olmayacak baktı ki. Bayramları paylaştık. Ustelerse bir gün değil 1 saat bile gitmezdim. Evlenince annemiz babamız nüfus kaydından mi çıkıyor ne bu erkek egemenligi

Kırmak istemedim özellikle ilk evlendiğimden yıl bayramda oturup ağladım ilk defa ayrı bayram geçirdim çok zor gelmişti hatta annemde telefonda Ağlamış tı yinede bişey demedim eşimin dediği olsun dedim ama artık olmuyor ailemi hiçe saymak istemiyorum bu tutum ailemi yok saymak demek
Aynen öyle, eşiniz nasıl ki ailesini ezmiyor ezdirmiyorsa sizde ezmeyin ezdirmeyin, orta yolu bulun, yanaşmıyorsa siz gidin, baştan dünya kadar laf söyleyip trip yapar ama sonra sonra hatasını anlar, özellikle babanızla konuşmak zorunda kalırsa süngüsü düşer.

Aynen öyle, eşiniz nasıl ki ailesini ezmiyor ezdirmiyorsa sizde ezmeyin ezdirmeyin, orta yolu bulun, yanaşmıyorsa siz gidin, baştan dünya kadar laf söyleyip trip yapar ama sonra sonra hatasını anlar, özellikle babanızla konuşmak zorunda kalırsa süngüsü düşer.
Bu akşam konuşacam en azından ilk gün annemlere gider ellerini öper öyle yola çıkarız diye ikna etmeye çalışacam olmaz derse ben gelmiyorum sen git derim bakalım nolacak

Bu akşam konuşacak en azından ilk gün annemlere gider ellerini öper öyle yola çıkarız diye ikna etmeye çalışacam olmaz derse ben gelmiyorum sen git derim bakalım nolacak
Ya da Pazartesi dönmemiz lazım hayatım Salı günü bayramlaşmak için babam bekliyor deyin direkt, ne bayramlaşması, hayır olmaz derse, o zaman babama telefon aç kendin söyle gelmiyoruz elinizi öpmeyeceğiz diye kocacığım dersiniz, asla telefon açıpta bunları söylemeye cesaret edemez.

Ya da Pazartesi dönmemiz lazım hayatım Salı günü bayramlaşmak için babam bekliyor deyin direkt, ne bayramlaşması, hayır olmaz derse, o zaman babama telefon aç kendin söyle gelmiyoruz elinizi öpmeyeceğiz diye kocacığım dersiniz, asla telefon açıpta bunları söylemeye cesaret edemez.
Evet bu daha mantıklı olabilir çok teşekür ederim :dua:

Evet bu daha mantıklı olabilir çok teşekür ederim :dua:
Aynen böyle yapın, sanki direkt babanız sizi çağırmış bekliyormuş gibi söyleyin, itiraz ederse aç telefon söyle o zaman ben karışmıyorum, geçiştirip götürmezsen babama anlatırsın derdini dersiniz.

Diyelim ki Salı günü götürmedi o zaman 2. plan Kurban bayramında ailesine gitmeyin, ben sana babama anlatırsın derdini demiştim, bayramda beni bırakmıyor deyin net ve kararlı bir dille söyleyin bunların hepsini.

Back
X