bir bebek için doğru karar...

tethyss

☆☆☆☆★☆☆☆☆
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
2.433
2.046
773
Merhaba kızlar. böyle bir konuyu sormam lazım artık size... benim derdim BEBEK... etrafımdaki herkes son zamanlarda bebek ne zaman diye tutturmaya başladılar.. Annemi, yengelerimi, teyzelerimi geçtim de amcamlar bile soruyorlarmış artık.... bana bile telefonda sordular ve ben acayip utandım bu durumdan...

bundan kaynaklı üstümde acayip baskı hissediyorum ve bu baskıdan mıdır nedir evet yapmalıyım diyor bir tarafım istiyorum sanki eşime şakayla karışık hadi yapalım bir bebek diyorum... diğer tarafım ise sanki henüz hazır değilim özgürlüğümü bitirmeye diye haykırıyor... kafam allak bullak ve sırf bu kararsızlıktan kaynaklı bir hata yapmak istemiyorum...

ve bir taraftanda korkuyorum... yaparsam evliliğimi nasıl etkiler? Eşim ile aramız şuan iyi acaba ilişkimiz zarar mı görür yoksa kuvvetlenirmi? ona bakabilirmiyim? kendi özgürlüğümü bu kadar severken çocukları çok sevmeme rağmen ANNEliğin sorumluluğunu üstlenebilirmiyim diye... zaten gecen Eylül'de yanlışlıkla hamile kalmıştım ve gebe olduğumu öğrendikten 2-3 gün sonra düşük yaptım ve artık çok korkuyorum gerçekten....

Bebek yapmayı nasıl düşündünüz? nasıl karar verdiniz? evliliğiniz nasıl etkilendi? Sizce bebek yapmak için nasıl doğru karar verebilirim?

aynı durumu bizde yaşıyoruz 7 ay oldu evleneli ve herkes "birazda yaşımızdan dolayı" çocuk ne zaman diye beynimizi yemeye başladılar..eşimin bi sorunundan dolayı malesef şimdilik olmuyor ama içimden bazen "hazırmıyım" diye sormuyor değilim ne yalan söyleyeyim..çünkü eşimde bende gezmeyi yeni yerler keşfetmeyi çok seviyoruz,tanıştığımzdan bu yana 6 ülke gezdik ve hala plan yapıyoruz şuraya da gidelim buraya da gidelim :)) çokkk istiyoruz bebiş ama sanırım hazır değiliz ikimizde biraz daha gezelim öyle başlayalım tedaviye diyoruz:)

Birde sırf aileler istiyor diye de doğuramam, offf o baskıyı tekrar hissettim üzerimde..

ya evet işte birde öyle bir durum var... bende eşim ile daha hiç gezemedim doğru dürüst...bu sene başlayacagız artık bazı nedenlerden dolayı....
ne bileyim yüksek lisans yapmaya karar veririm gibi geliyor bazen... sonra diyorum ki ne kadar zor olabilir ki offf bilmiyorum :44:

Bebegi ozgurlukle es deger de tutmak gerek... Bebek bambaska birsey.... Iki tane evladim var hayatta verdigim en dogru k
Karar varsin ozgurlugum olmasin... Onlarin o gulumsemesi benim en buyuk ozgurlugum....

bence duygularını dinlemelisin,nezaman annelik duyguların agır basmaya başlar işte ozaman senin açından uygun olan zaman odur
ve sende artık anne olmayı istersin.etrafındakilere bakma etrafın istek arzuları hiç bitmez sen eşinle geçireceğin rahat günlerin tadını çıkart
çünki bebekten sonra hiçbirşey eskisi gibi olmuyor ağır bir sorumluluk gecesi gündüzü yok
ama şunuda söylemeliyimki dünyada annelik duygusu kadar güzel bir duyguda yoktur
rabbim tüm isteyenlere bu duyguyu tattırır inşallah

Ben ilk almanyaya gitmistim tatile orda dayimla piknige gitmistik dayimda gezmesine duskun biri... Neyse oturuyoruz oglum o sirada huysuzlandi bende kizdim biraz... Dayimin bana dedigi su kadinlar evlenir evlenmez cocuk doguruyor cunku kocalarini kendilerine baglamak herseyden ellerini ayaklarini kestirmek icin... Akilli kisi hemen dogurmaz hayati yasar gezer dolasir benim bir arkadasim amerikayi gezdi esiyle dunya turu yapiyor siz ise hayatinizi yasamadan doguruyorsunuz.... Sımdı kendisi evli eşiyle gezdi dolasti ama cocukları olmuyor tedavi oldukları halde... Her bizim cocuklari gordugunde o cocuk eksikligini gozlerinden okuyorum o tebessumu anlayabiliyorum.... Diger dayim ise daha bekarligindan beri evlenir evlenmez cocugum olsun dedi... Simdi 2 yasinda bir oglu var... Gitmedigi ulke kalmadi senede birkac defa kesin turkiyede... Gezmelerinde eksiklik olmadi... Demem suki gezmek isteyene çocuk engel değil herseyden önce Allah'tan hayırlısını istemek.... Çok isteyipte çocuğu olmayan insanlar var Allah onlarında yardımcısı olsun....

aslında ben kendimi yanlış anlattım sanırım...sadece gezebilmek için çocuk fikrini ertelemiyorum... bu sadece sorulardan biri... onlarca soru var aklımda.. bakabilirmiyim, maddi ve manevi yetebilirmiyim, evliliğim bu bebeği kaldırabilecek olgunluğa geldi mi....

bebek bir ferttir... ben bunun sorumlulugunun o kadar kolay olmadığını düşünüyorum sadece...bütün korkularım bu düşünceden kaynaklanıyor..

Maddı imkanın el veriyorsa esinle ortak kararınsa düşün derim... Meyvesiz ağacı düşün kup kuru... Ama birde meyveliyi düşün.. Bakım ise Allah yardım ediyor... Ben hayatımda bebek görmüş biri değildim ilk oğlumu doğurduğumda yardım edecek bir Allah'ın kulu yoktu... Okadar cahil olan ben oğluma en iyi sekilde baktım büyüttüm tek basıma... Anneannem halada anlatır komşularım imrenirdi resmen... 2. Oğlumda eşim sehir dışında çalışıyordu doguma bile onsuz gittim ambulansı bile sancı çekerken ben aradım... Onuda babasız büyüttüm diyebilirim... Allah öyle bir yardım ediyorki huzurlu mutluysan eşinle bu mutluluğa bin kat derim....

Bence hazır hissettiğinde anlayacaksın. Şuan sanki insanların demesi etkilemiş gibi. Hem 1 yıl bekleseniz çok bi'şey farketmez diye düşünüyorum.

Bebek çok mükemmel bi'şey ama evlilikteki düzeni değiştirdiği kesin. Mesela bak bi'tanıdığımız evlendi erkenden anne oldu eşiyle ilişkileri bozuldu biraz. İşe gidiyo uyusun, bebek ağlar yanımda uyusun vs vs.

Bence evlendikten sonra 2 yıl falan beklenilmeli o arkadaşım bebeğim dünyaya bedel ama çok erken oldu evliliğimi anlayamadım başbaşa kalamıyosun hiç dedi.:44:

Allah doğru zamanda hayırlı, sağlıklı bi'evlat nasip etsin

Baskasi istiyor diye bebek yapilmaz
Zaten bebek yapmak cok yuzeysel bir soylem
Cocuk sahibi olmak ciddi bir sorumluluktur erkekte kadinda ayri ayri bu sorumlulugu alip kabul etmis olmali
Bu kadar basit biseymi ki milletin sioylemelerinden yapmaliyim diyormussunuz bence uzun zamani var sizin icin .
Dedigim gibi cocuk sahibi olmak demek bebek yapmak sadece 100 de 1 ifade eder

o çocuğa bakarken kimse yanında olmayacak, kimse istiyor diye çocuk yapamam ben hazır değilim de kapat ağızlarını.

canım insanların çenesi hiç kapanmaz. nişan yaparsın düğün ne zaman. düğün yaparsın bebek ne zaman. ilk bebeği doğrursun e ikinciyi yapın artık. bu liste böyle uzar gider.

arkadaşların dediği gibi onun kararını siz vereceksiniz. ha çok büyük bir sorumluluk ama bir o kadar da çok güzel bir duygu.
bizim oğlumuz sürpriz yaptı bize. ama biz ne olsun diyorduk ne de olmasın. şimdi diyorum ki iyi ki olmuş. her yere beraber gideriz gezeriz dolaşırız. tamam belki eskisi gibi özgür olamıyorsun ama bebekle gezmek de ayrı bir güzel bana göre.

bir de yaş faktörü önemli benim için. ben 26 yaşındayım eşim 32. yaş ilerledikçe insanların tahammülü azalıyor. eğer 2 çocuk düşünüyorsan yaşınıza da göz önüne alarak karar verin. ben mesela 2 sene sonra 2. bebeği düşünüyorum ama eşim şimdiden başladı ben bazen oğlanın sesini çekemiyorum sen ikinci diyorsun diyor. bu arada oğlum 10 aylık.

tabi ki son karar sizin. erken anne olmanın avantajları da var dezavantajları da. bence al eline bir kağıt kalem artı ve eksilerini yaz. ben karar vermek zorunda kalırsam genel de öyle yaparım.

Sunu soyleyimki canim, hepimizzz gectik o baskili yollardan…insani ne kadar etkiliyor biliyorum. Ama soyle birsey var…bebek dusunmedigimiz zamanlarda milletin bebek diye tutturmasi umrumda degildi, ama bebek istedigimizde ve olmadiginda o zaman iste asil sinir olmaya basladim..cunku ne kadar cok istiyorsun ve Rabbim henuz OL dememis…herkese oturup derdini acacakta degilsin…zor bu isler…sirf millet dedi diye tabiiki cocuk yapmak olmaz, kendin isteyeceksinki gebeliginde her hangi bir zorluk oldugunda ya da bebek dogduktan sonra katlanmasi kolay olsun.

Gebelik zaten basli basina insani ruhsal ve fiziksel olarak degistiriyor..bunlara hazirlikli olmak bence daha iyi..artik elimizin altinda internet var her hafta neler yasayabilecegimizi bile okuyabiliyoruz…her hafta biraz daha yaklastigini anladikca dunyalar senin oluyor…

Ya ozgurluk kisitlamasi demeyelimde…yani fedakarlik istiyor gercekten bebek..istemiyor diyen yalan soyler…ama inan bunlar umrunda olmuyor insanin…ama bende evliliklerin biraz oturmasi taraftariyim bebek dusunmeden once…bebek hayatiniza girdigi anda degisiyor evlilik cunku..karnindayken bile oncelikler degisiyor…hele dunyaya geldikten sonra disari cikarken bile mama saatine gore gidip gelmeyi istiyorsun…ee evet bu da birazcik fedakarlik tabii.

Soyle iyi bir yaniniz varki, 1 kez hamile kalabildigine gore dogal yoldan hamile kalabiliyorsun demekki…insaAllah bir dahaki bebegini istersin ve saglicakla kucagina alirsin.

hmmm evlat sevgisiiii evlat kokusu bambaşka bi duygu.. annelik maceramın tam 14.ayındayımm evet hayatım eskısı gıbı degıl öle koluma cantamı takıpp sokaklrda fıng atamıorum yada esımle eleleee sınemaya gıdemıorummm evet bazen cok yoruluorumm cunku calısan bı anneyımm oğlum benım herseyımm zaten onsuzz markete bıle gıtmekk boslukta hıssedıorum karslıksız kosulsuz sevıyorum ve sevılıyromm bır gulusuuuune can feda....... ammaa velakın 2.5 yıllık evlıyım evlılıımınzn 10.ayında karar verdık ve ben 1 ay sora hamıleydımm hızlı gelıstıı hamılelık dogumm flnn evlılıkten bısey anlamadım sımdıkı aklım olsaa evlılıgımn 2.yılında karar verırdımm cocuk sahıbı olmayaa hersey rayına otururdu cunku gercten cocuk olunca tahammul ettıgın cogu seye tahammul edemıosunn esının her hareketı rahatsız edıo fln annelık cok cok zorrrrrrrrrrrr ama allahım onlardan ayırmasın bızı bence sen mıllete bakma ve kendını hazır hıssetınde karar verr...

neden böyle bir cevap verdiğinizi anlayamadım gerçekten... bunun ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunu bilmesem kara kara düşünürmüydüm? yada bu kadar insanın fikrini alabilmek, daha farklı bakış açılarını öğrenmek için, durumun artılarını eksileri anlayabilmek için konu açmazdım gibime geliyor...
milletin dediğinden bebek yada sizin deyiminizle çocuk yapsaydım bu kadar düşünmezdim inanın... gene de teşekkür ederim yorumunuza..
.

o kadar güzel anlatmışsınız ki kıpır kıpır oldu içim... 2-3 gün yaşamış olsam da tattığım o karmakarışık duyguları hatırladım...

bu konuda kararsizsan ve sırf cevrendekiler soruyor diye cocuk yapmaliyim fikrine kapildiysan kesinlikle yapma derim.. ben hic istemedigim, beklemedigim bir anda hamileligimi ogrendim hic hazir hissetmiyordum kendimi oyleki hic sevinmemistim ogrendigimde, bu nedenle dogum sonrasi cok zor gecti benim icin dolayisiyla esim icinde, cok sükürki esim cok anlayisli bir adam eger oyle olmasaydi iliskimiz cok cok zarar gorebilirdi, ki ister istemez cocuktan dolayi zaten eskisi gibi olamiyor esler.. kizim 1,5 yasina yaklasti ama hala derim bir cocugu cok istemek tam hazir olarak dunyaya getirmek bakimindaki zorluklar karsisinda insani daha pozitif herseye karsi daha olumlu yapabilirmiydi diye.. bu nedenle kizdigim zaman sucluluk duyuyorum ona karsi.. ama sevgisi cok baska onun icin yapamayacagin hic birsey olmuyor hayatta, annelik .. o cok baska bir his

düşük yapanlar düşükten sonra daha çok istiyolar hamile kalmayı burda okuduklarımdan gördüğüm kadarıyla ama seni daha çok korkutmuş.benimde eşim çok istiyor ama bence daha erken çevre baskısını geçtimde eş baskısı daha kötü

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…