aslında ben kendimi yanlış anlattım sanırım...sadece gezebilmek için çocuk fikrini ertelemiyorum... bu sadece sorulardan biri... onlarca soru var aklımda.. bakabilirmiyim, maddi ve manevi yetebilirmiyim, evliliğim bu bebeği kaldırabilecek olgunluğa geldi mi....Ben ilk almanyaya gitmistim tatile orda dayimla piknige gitmistik dayimda gezmesine duskun biri... Neyse oturuyoruz oglum o sirada huysuzlandi bende kizdim biraz... Dayimin bana dedigi su kadinlar evlenir evlenmez cocuk doguruyor cunku kocalarini kendilerine baglamak herseyden ellerini ayaklarini kestirmek icin... Akilli kisi hemen dogurmaz hayati yasar gezer dolasir benim bir arkadasim amerikayi gezdi esiyle dunya turu yapiyor siz ise hayatinizi yasamadan doguruyorsunuz.... Sımdı kendisi evli eşiyle gezdi dolasti ama cocukları olmuyor tedavi oldukları halde... Her bizim cocuklari gordugunde o cocuk eksikligini gozlerinden okuyorum o tebessumu anlayabiliyorum.... Diger dayim ise daha bekarligindan beri evlenir evlenmez cocugum olsun dedi... Simdi 2 yasinda bir oglu var... Gitmedigi ulke kalmadi senede birkac defa kesin turkiyede... Gezmelerinde eksiklik olmadi... Demem suki gezmek isteyene çocuk engel değil herseyden önce Allah'tan hayırlısını istemek.... Çok isteyipte çocuğu olmayan insanlar var Allah onlarında yardımcısı olsun....
aslında ben kendimi yanlış anlattım sanırım...sadece gezebilmek için çocuk fikrini ertelemiyorum... bu sadece sorulardan biri... onlarca soru var aklımda.. bakabilirmiyim, maddi ve manevi yetebilirmiyim, evliliğim bu bebeği kaldırabilecek olgunluğa geldi mi....
bebek bir ferttir... ben bunun sorumlulugunun o kadar kolay olmadığını düşünüyorum sadece...bütün korkularım bu düşünceden kaynaklanıyor..
Baskasi istiyor diye bebek yapilmaz
Zaten bebek yapmak cok yuzeysel bir soylem
Cocuk sahibi olmak ciddi bir sorumluluktur erkekte kadinda ayri ayri bu sorumlulugu alip kabul etmis olmali
Bu kadar basit biseymi ki milletin sioylemelerinden yapmaliyim diyormussunuz bence uzun zamani var sizin icin .
Dedigim gibi cocuk sahibi olmak demek bebek yapmak sadece 100 de 1 ifade eder
Sunu soyleyimki canim, hepimizzz gectik o baskili yollardan insani ne kadar etkiliyor biliyorum. Ama soyle birsey var bebek dusunmedigimiz zamanlarda milletin bebek diye tutturmasi umrumda degildi, ama bebek istedigimizde ve olmadiginda o zaman iste asil sinir olmaya basladim..cunku ne kadar cok istiyorsun ve Rabbim henuz OL dememis herkese oturup derdini acacakta degilsin zor bu isler sirf millet dedi diye tabiiki cocuk yapmak olmaz, kendin isteyeceksinki gebeliginde her hangi bir zorluk oldugunda ya da bebek dogduktan sonra katlanmasi kolay olsun.
Gebelik zaten basli basina insani ruhsal ve fiziksel olarak degistiriyor..bunlara hazirlikli olmak bence daha iyi..artik elimizin altinda internet var her hafta neler yasayabilecegimizi bile okuyabiliyoruz her hafta biraz daha yaklastigini anladikca dunyalar senin oluyor
Ya ozgurluk kisitlamasi demeyelimde yani fedakarlik istiyor gercekten bebek..istemiyor diyen yalan soyler ama inan bunlar umrunda olmuyor insanin ama bende evliliklerin biraz oturmasi taraftariyim bebek dusunmeden once bebek hayatiniza girdigi anda degisiyor evlilik cunku..karnindayken bile oncelikler degisiyor hele dunyaya geldikten sonra disari cikarken bile mama saatine gore gidip gelmeyi istiyorsun ee evet bu da birazcik fedakarlik tabii.
Soyle iyi bir yaniniz varki, 1 kez hamile kalabildigine gore dogal yoldan hamile kalabiliyorsun demekki insaAllah bir dahaki bebegini istersin ve saglicakla kucagina alirsin.
düşük yapanlar düşükten sonra daha çok istiyolar hamile kalmayı burda okuduklarımdan gördüğüm kadarıyla ama seni daha çok korkutmuş.benimde eşim çok istiyor ama bence daha erken çevre baskısını geçtimde eş baskısı daha kötüMerhaba kızlar. böyle bir konuyu sormam lazım artık size... benim derdim BEBEK... etrafımdaki herkes son zamanlarda bebek ne zaman diye tutturmaya başladılar.. Annemi, yengelerimi, teyzelerimi geçtim de amcamlar bile soruyorlarmış artık.... bana bile telefonda sordular ve ben acayip utandım bu durumdan...
bundan kaynaklı üstümde acayip baskı hissediyorum ve bu baskıdan mıdır nedir evet yapmalıyım diyor bir tarafım istiyorum sanki eşime şakayla karışık hadi yapalım bir bebek diyorum... diğer tarafım ise sanki henüz hazır değilim özgürlüğümü bitirmeye diye haykırıyor... kafam allak bullak ve sırf bu kararsızlıktan kaynaklı bir hata yapmak istemiyorum...
ve bir taraftanda korkuyorum... yaparsam evliliğimi nasıl etkiler? Eşim ile aramız şuan iyi acaba ilişkimiz zarar mı görür yoksa kuvvetlenirmi? ona bakabilirmiyim? kendi özgürlüğümü bu kadar severken çocukları çok sevmeme rağmen ANNEliğin sorumluluğunu üstlenebilirmiyim diye... zaten gecen Eylül'de yanlışlıkla hamile kalmıştım ve gebe olduğumu öğrendikten 2-3 gün sonra düşük yaptım ve artık çok korkuyorum gerçekten....
Bebek yapmayı nasıl düşündünüz? nasıl karar verdiniz? evliliğiniz nasıl etkilendi? Sizce bebek yapmak için nasıl doğru karar verebilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?