bir bebek için doğru karar...

merhaba cnm;
bebek için en doğru kararı sizler vereceksiniz etraftaki akrabalar eşler dostlar komşular sürekli konuşur durur onları susturmak imkansızdır ilk nezaman evleneceksinle başlar ee çocuk nezaman yapacaksınızla devam eder ilk çocuğu yaparsın ee şimdi buna kardeş lazımla sürer giderdediğim gibi en doğru karar sizin kendinizi hazır hissettiğiniz zaman çocuk yapmanız olacaktır. çocuk gerçekten çok büyük sorumluluk kimileri hiç korkmadan çocuk yaparlar kimileride bizim gibi düşüne düşüne kılı kırk yararlar

Merhaba canım :)

Sanki konuyu ben açmışım bu kadar olur ya.. Zaten alımda vardı böyle bi konu açmak sen açınca gerek kalmadı burdan takip ederim :) Bizde 2 yıl 2 ay evliyiz... Aynı baskılar bana da yapılıyor... Eşim çok istiyor ama bana saygı duyuyor. Benim istememe gerekçelerime gelince;

1.Evimiz kira. Ev alma ihtimali var ama şuan net değil.
2.İlk madde ile bağlantılı olarak maddi yönden sorun olacak olması. Ben çalışmıyorum. Daha doğrusu yeni işten ayrıldım.Çok stresli bir işim vardı. Şuan dinleniyorum tekrar çalışacağım.O yüzden bebek yapma lüksüm yok gibi geliyor.
3.İşin duygusal kısmı. Böyle bir duyguyu kaldırabilir miyim gerekli sevgiyi özeni ihtimamı gösterebilir miyim? Bilmiyorum. Kendimi anne olarak hayal edemiyorum. E tabi fiziksel deformasyonu kaldırabilir miyim bu var :)
4.ailelerimiz... Maalesef nikah zamanı bazı kırgınlıklar yaşandı. Eşimin ailesi ve özellikle annesi ailemi ve beni çok üzdü. Çok sorunlar yaşandı ve aileler görüşmüyor.Bebek birleştiricidir. Biliyorum. Ama ben istemiyorum görüşmelerini. Zaten yaşanılan şeyler çok ağır olduğu için ne olur bilmiyorum daha da gerilirim gibime geliyor.O yüzden aileler kısmı da beni düşündürüyor.Eşimin annesinin bebeğime karışmasını istemiyorum.Böyle bir potansiyeli var maalesef.Ve benim kendi ailem uzakta. Başka bir şehirde.
5.Ve en büyük sorun: Doğum korkusu. O sancı çekme doğurma vs vs.. Düşündükçe daralıyorum anormal derecede korkuyorum...

Özetle; karmakarışığım İstemiyor değilim böyle düşününce içim ılık ılık oluyor... Son zamanlarda bu konuyu fazla düşündüğümden midir nedir hep rüyalarıma bir bebek giriyor nasıl güzel ve mis gibi kokuyor ay anlatamam ya... Off çok uzun yazdım ama emin olun bu konuları konuşabileceğim kimse yok..Öyle işte :)

ayrı bir ailenin çocuğu olarak bence doğru zaman şöyle:

- ikinizin de istediği zaman
- maddi durumun uygun olduğu zaman
- aile baskısının yön vermediği bir zaman
- eşinizden emin olduğunuz, birbirinize güvendiğiniz, birbirinizle iyi bir birlikteliğiniz olduğuna inandığınız bir zaman

iyi bir çiftseniz, maddi olarak çocuğun harcamalarını ve masraflarını karşılayabilecekseniz elbet doğru bir anı bulursunuz bence. ama onun dışında yapalım nasıl olsa severiz ya da yapalım nasıl olsa su yolunu bulur diye yapılacak bir şey değil gibime geliyor. sonra olan çocuğa oluyor çünkü. millet için yapın demesi ne kolay, ailelerin torun sevgisi çok güzel, akrabaların çocuk isteği çok güzel de kocanızdan eminseniz, biz bu işi yürütürüz diyorsanız. en önemlisi ben bu işi yürütürüm diyorsanız o zaman belki gerçekten olmalı.

deneyimli değilim ama dediğim gibi "hadi evlendik çocuk yapalım, hem bak aileler de istiyor" demiş bir ailenin telef olmuş çocuğuyum.

kaç yıllık evlisiniz önemli olan o bide kendinizi hazır hissetmeniz önemli bebek olduktan sonra hayat onun etrafında dönüyor kesinlikle hazır hissetmelisiniz

anne olmayı istediğiniz ve kendinizi buna hazırladığınız zaman sizin için doğru zaman olur.
bide eşiniz var oda baba olmayı istemeli ve kendini buna hazır hissetmeli babalığın sorumluluğunu alabilmeli,bu çok önemli çünkü hamilelik ,doğum ve doğumdan sonraki zamanda mutlaka yanınızda size destek olan bir eşe çok ihtiyacınız var.
insan bu dönemde çok hassas yorgun ve kırılgan oluyor eşinizin desteği olursa işiniz kolaylaşır ve anne ve babalığın keyfini çıkarabilirsiniz.
annelik dünyadaki en güzel en özel duygu bebeğimin gülüşü beni en mutlu eden şey.
hiç birşeye benzemiyor.

Son düzenleme:
Başkaları istiyor diye çocuk doğuramam valla millet konuşur tutamaz ağızlarını kimse.Bende 3 aylık evliyim benden bile istiyolar ne çocuğu 2 sene yok deyip geçiyorum.Önce kocisine doy sonra olur zaten çocuğunuz,Çünkü çocuk olduktan sonra cocuga baglı yasıyor insan kendi istekleriyle değil çocuk için yaşıyor canım.

evet haklısınız... zaten o kadar zor bir karar ki bu.. :44:

ilk başlarda bebiş için naz yapıyordum. şimdi bebiş bana naz yapıyor gelmiyor bir türlü... imkanın varsa hemen başla...

Bende 9 aylık evliyim, insalar souyorlar bebek var mı diye yok düşünmüyoruz daha diyorum '' daha erken evliliğinizin tadını çıkarın'' diyolar. Hatta torun için deli divane olan annem bile çocuk yapıcam diyince hayııııır diye diretiyo :) Siz sanırım 2. yılınıza yaklaştınız ozamn durumlar değişebilir bizdede.

Bende zaman zaman çok özeniyorum anneliğe. Kuzenlerimin bebekleri oldu çok tatlıılar. Bende bi sorumluluğum olsun, ilgimi toplayacak bişey olsun istiyorum ama hem yaşımız daha küçük hemde evliliğimin ilk yılını dolu dolu geçirdiğimi düşünmüyorum, maddi sebeplerden dolayı. En azından 1 yıl daha bekleyebilirim diyorum, ama kendimi hiç hazır hissedemicekmişim düşüncesi bendede hakim. Maddi manevi yetebilecekmiyim, vs gibi düşünceler aklımı kurcalamıyor değil.

Reglim 5 gün gecikti, bugün yarın olmayı bekliyorum. İhtimal vermesemde bir süprizle karşılaşabilirim heran. Hakkımızda hayırlsı diyorum...

Bizim hazırlığımız olmadı..Yani aslında biraz beklenmedik bir zamanda oldu.. bebekleri her zaman çok sever ve çok zamana geçirmeye çalışırdım. Ama bu kadar çok çalışırken ve yaşamda hala belli belirsizlikler varken sorumluluk almaktan da çok korkuyordum..Aman işte evimiz kendi evimiz değil, şehir değiştimek istiyoruz, yeni evlendik popomuzu zor toparlıyoruz derken gerçekten bebek çok da korkutucu geliyordu...

Aniden geldi minişimiz...şimdi 17 haftalık hamileyim..Onun ultrasonda atan minicik kalbini duyduğum andan itibaren onu sabırsızlıkla bekliyorum...Hayatımızı şimdiden büyük ölçüde değiştirdiği çok kesin ama ama güzel bir boyut açacağı, daha neşeli serüvenler yaşatacağını hissediyorum bize..

Size tavsiyem..bunu asla programlayamayacağınızı ve bu gibi şeyleri ertelerken kayıp zamanınıza daha sonra çok daha fazla üzüleceğinizi bilmenizdir...

Bırakın gelsin hayatınıza..:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…