Merhaba kızlar. böyle bir konuyu sormam lazım artık size... benim derdim BEBEK... etrafımdaki herkes son zamanlarda bebek ne zaman diye tutturmaya başladılar.. Annemi, yengelerimi, teyzelerimi geçtim de amcamlar bile soruyorlarmış artık.... bana bile telefonda sordular ve ben acayip utandım bu durumdan...
bundan kaynaklı üstümde acayip baskı hissediyorum ve bu baskıdan mıdır nedir evet yapmalıyım diyor bir tarafım istiyorum sanki eşime şakayla karışık hadi yapalım bir bebek diyorum... diğer tarafım ise sanki henüz hazır değilim özgürlüğümü bitirmeye diye haykırıyor... kafam allak bullak ve sırf bu kararsızlıktan kaynaklı bir hata yapmak istemiyorum...
ve bir taraftanda korkuyorum... yaparsam evliliğimi nasıl etkiler? Eşim ile aramız şuan iyi acaba ilişkimiz zarar mı görür yoksa kuvvetlenirmi? ona bakabilirmiyim? kendi özgürlüğümü bu kadar severken çocukları çok sevmeme rağmen ANNEliğin sorumluluğunu üstlenebilirmiyim diye... zaten gecen Eylül'de yanlışlıkla hamile kalmıştım ve gebe olduğumu öğrendikten 2-3 gün sonra düşük yaptım ve artık çok korkuyorum gerçekten....
Bebek yapmayı nasıl düşündünüz? nasıl karar verdiniz? evliliğiniz nasıl etkilendi? Sizce bebek yapmak için nasıl doğru karar verebilirim?