• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir bebek için doğru karar...

Ben evliliğin başında herkese 2 yıl çocuk istemediğim fikrini net bir şekilde ifade ettim.
Aslında gerçekte öyle bir kararımız yoktu. Sadece kimse etkilemeye çalışmasın diye ortaya öyle bir şey attım.
Kendi aramızda anne-baba olma olmayı çok ertelemek istemiyorduk kimse bunu bilmesede.
Dolayısıyla kimse beni etkileyemedi ta ki 5 aylık evliyken gördüğüm rüyaya kadar :)
Kalbime düştü işte o kıpırtı.
Tak diye çok net bir şekilde karar verdim.
1 dk tereddüt etmedim.
Oturdum dua ettim.
Sabah eşimle detaylıca konuştuk.
O bebeği istemek bile öyle güzel ki :)
Şimdi 10 aylık evliyim ve 16 haftalık hamileyim Allah izin verirse...
Hamileliğimi öğrendiğimiz anda sanki yıllardır bunu istemişiz gibi hissettik.
Sanki hep vardı gibi hissettik.

Özgürlüğünüzden kasıt istediğiniz saat istediğinizi yapmak, sosyal hayatınız ise ve Siz bunun endişesini taşıyorsanız bence biraz daha bekleyin derim...

Daha anne olmadım.
Fakat ablamın iki güzel yavrusu var, yakinen büyümelerine şahit oluyorum. Sevgiyle, bir gaye ile, emekle birlikte vakit geçirilen bir bebekle yaşamak dünyadaki en harika bir şey...
Her anın şükür, her anın taptaze, her anın süprizlerle dolu bir bebekle...
Hiç bir sosyal faaliyete, hiç bir arkadaş ortamına değişilmez.

Siz bir kadın olarak vaktinin geldiğini hissedersiniz.
O istek içinizde yer eder.
Bence başkalarından etkilenmeyin. Ama evliliğinizde bir ritm, huzur varsa dünyevi kaygılarla da ertelemeyin.
Umarım en hayırlı zamanda gelir yavrunuz.

aşağıdada gördüğün gibi karnı burnunda hamileyim :49:

29 yaşındayım eylülde iki yılı bitireceğiz evliliğimiz

hep bu yaz geçsin öle diye bebek planlarını erteliyordum yaz geçince de kış geçsin diyecektim eminim:30:

sonra bir akşam kocam eve çok üzgün bir şekilde geldi artık yaşının 30 olduğunu ve bir bebek istediğni söyledi doğurganlık özelliği bende diye bencillik yapamadım ve o ay hamile kaldım ,

benimde korkularım var dı mesela nasıl bakarım , nasıl doğururum , evliliğimiz nasıl etkilenir gezebilir miyiz eskisi gibi - tatile gidebilir miyizz- falan filan ama şimdi kocaman göbeğime baktığım zaman bunların hepsini unutuyorum

bence yapın gitsin :49:

sanki konuyu ben açmışım gibi hissettim,
aynı gel-gitleri yaşıyorum şu anda.
ama yapmaya karar verdim :44:
kısmet artık bebekle birlikte devam edicem hayat mücadeleme :18:

Kimse için değil kendiniz için, hazır olduğunuzda bebek sahibi olmaya karar verin. Ben istiyorum ya..Çok yeni evliyim ama, hayatımın baştan sona değişeceğini bilsem de bir yanım o duyguyu yaşamak istiyor. Sonra henüz erken diyorum. Bence siz de eksisi artısıyla bir muhasebe yapın.

biz eşimle 7 senedir evliyiz ve ilk 4-5 sene aynı durumları yaşadık. Hep de çevreden konuşmaması gereken insanlardan bebek nezaman gibi sorular vardı. Bu beni çok kızdırırdı ve terslerdim hala da kızdırıyor.

Çocuk onlar istediği için olmuyor, herşeyin hayırlı bir zamanı var. Benim şuanki yaşım 35 olmasına ramen hala isteğim yok hiç olmamıştı. Bir ara eşimin kız kardeşinin hamileliğinden dolayı bi heveslenmem oldu ama onda da eşim hemen ben istemiyorum diye devreye girdi.

Yani çocuk onlar istediği için değil, siz eşinle birlikte "bakabileceğiz, bu sorumluluğu alabiliriz" kararını aldıktan sonra ve tabi ki Allahın izniyle olacak birşey.

Yaşını bilmiyorum, benim gibi 7 sene de bekle asla demiyorum. Ama oluruna bırak herşeyin hayırlısı. soranlara edenlere de "kısmet" de geçiştir, kıs cevaplar ver yani uzun uzun böyleydi şöyleydi diye açıklamaya girme ki zaten gerek yok. Ne hakları var canım? bu sizin hayatınız. Şimdi yine bi konu açılsa en olmayacak iş arkadaşlarımdan bile "bir tane olsun, yok iyidir bilmemne" gibi beni ikna etmeye kalkıyorlar hemen!!! ya durun bi ben ikna edilmek istemiyorum ki.... çok kızıyorum inan böyle karışmalara falan. Sanki onlar bakacak büyütecek. Belki şimdi olmaması daha hayırlı nerden bilir ki insanlar? yani belki bu sene olsa evliliğini etkileyecek ya belki seneye olsa evliliğin daha pekiştirilecek yani biz bilemeyiz ki kaderi kısmeti :D

o yüzden en temizi sen soranlara "hayırlısı", "kısmet" gibi laflarla geçiştir. İkinizde kendinizi tamamiyle hazır hissettiğinizde de olsun inşallah deyin. Yani büyük sorumluluk, evet özgürlükler parasal durumlar kısıtlanıyor! ama bana diyenler de hep şöyle der.

-özgürlüğümüz kısıtlandı ama pişman değiliz herşeye bedel bir his.

olunca da böyle olacak buna şüphe olmaz tabi.

eşmi istemiyor mesela ben de tek başına büyütemem diye düşünüyorum... hayırlısı :))))

ooo cevredikilere bakarsan sen canim bende daha gelinligimle anamin babamin evinden ayrilmisim esimin evine gittim millet habire kucagima erkek kiz bebek birakiyor bende anamm millet ne cok seviyor beni dedim gorumcem dediki erkek bebek verelim dur ilk cocugu erkek olsun ben :53:oldum ne dusunmusler daha ilk gunden ben orda uzulurken 1 hafta gecti basladilar kizin gelinin bebegi yokmu diye sormaya daha 1 haftalik geline neyse 1 yil sonar hamile kaldi sonrada ayni kisiler daha dun evlendi ne cabuk hamile kaldi demisler akillarinca laf gebeligi yapacaklar :6:demem o ki sakin kimseyi dinleme sen nezaman hazir olursan o gun yap bende 3 tane var herseyim onlara programli gecen diyorum sauna keyfi yapacam 1 cocuklu arkadasim dedi nasil yani 3 cocukla nasil becercen ben tek cocukla hayatim stoplandi oyle zaman ayiriyorsunki Allah yardim ediyor her yere yetiyorsun yeterki iste valla saclarinin telini bile degismem hicbir seye bal kabaklarim benim onlar :52:

aşağıdada gördüğün gibi karnı burnunda hamileyim :49:

29 yaşındayım eylülde iki yılı bitireceğiz evliliğimiz

hep bu yaz geçsin öle diye bebek planlarını erteliyordum yaz geçince de kış geçsin diyecektim eminim:30:

sonra bir akşam kocam eve çok üzgün bir şekilde geldi artık yaşının 30 olduğunu ve bir bebek istediğni söyledi doğurganlık özelliği bende diye bencillik yapamadım ve o ay hamile kaldım ,

benimde korkularım var dı mesela nasıl bakarım , nasıl doğururum , evliliğimiz nasıl etkilenir gezebilir miyiz eskisi gibi - tatile gidebilir miyizz- falan filan ama şimdi kocaman göbeğime baktığım zaman bunların hepsini unutuyorum

bence yapın gitsin :49:

isminiz Özden sanırım.. :) adaşımmışsınız... bizimde Eylül'de 2 sene dolacak... zaten evliliğimizin başındada eşimle anlaşmıştık önce evliliğimizi oturtacaktık...
ben suan 24 yaşındayım, eşim 32... eşimde istiyor bebeği o da 2-3 ay sonra neden olmasın diyor.. :44:

biz eşimle 7 senedir evliyiz ve ilk 4-5 sene aynı durumları yaşadık. Hep de çevreden konuşmaması gereken insanlardan bebek nezaman gibi sorular vardı. Bu beni çok kızdırırdı ve terslerdim hala da kızdırıyor.

Çocuk onlar istediği için olmuyor, herşeyin hayırlı bir zamanı var. Benim şuanki yaşım 35 olmasına ramen hala isteğim yok hiç olmamıştı. Bir ara eşimin kız kardeşinin hamileliğinden dolayı bi heveslenmem oldu ama onda da eşim hemen ben istemiyorum diye devreye girdi.

Yani çocuk onlar istediği için değil, siz eşinle birlikte "bakabileceğiz, bu sorumluluğu alabiliriz" kararını aldıktan sonra ve tabi ki Allahın izniyle olacak birşey.

Yaşını bilmiyorum, benim gibi 7 sene de bekle asla demiyorum. Ama oluruna bırak herşeyin hayırlısı. soranlara edenlere de "kısmet" de geçiştir, kıs cevaplar ver yani uzun uzun böyleydi şöyleydi diye açıklamaya girme ki zaten gerek yok. Ne hakları var canım? bu sizin hayatınız. Şimdi yine bi konu açılsa en olmayacak iş arkadaşlarımdan bile "bir tane olsun, yok iyidir bilmemne" gibi beni ikna etmeye kalkıyorlar hemen!!! ya durun bi ben ikna edilmek istemiyorum ki.... çok kızıyorum inan böyle karışmalara falan. Sanki onlar bakacak büyütecek. Belki şimdi olmaması daha hayırlı nerden bilir ki insanlar? yani belki bu sene olsa evliliğini etkileyecek ya belki seneye olsa evliliğin daha pekiştirilecek yani biz bilemeyiz ki kaderi kısmeti :D

o yüzden en temizi sen soranlara "hayırlısı", "kısmet" gibi laflarla geçiştir. İkinizde kendinizi tamamiyle hazır hissettiğinizde de olsun inşallah deyin. Yani büyük sorumluluk, evet özgürlükler parasal durumlar kısıtlanıyor! ama bana diyenler de hep şöyle der.

-özgürlüğümüz kısıtlandı ama pişman değiliz herşeye bedel bir his.

olunca da böyle olacak buna şüphe olmaz tabi.

eşmi istemiyor mesela ben de tek başına büyütemem diye düşünüyorum... hayırlısı :))))

evet o ikna etmeye çalıştıklarında acayip kızıyorum ben ve utanıyorum... yani böyle birşeyin sorulması bana çok saçma geliyor.. hani hanımlar sorar tamam da amca ya amca yada enişte koca koca adamlar sorunca resmen kriz geçiriyorum...

evet o ikna etmeye çalıştıklarında acayip kızıyorum ben ve utanıyorum... yani böyle birşeyin sorulması bana çok saçma geliyor.. hani hanımlar sorar tamam da amca ya amca yada enişte koca koca adamlar sorunca resmen kriz geçiriyorum...

Bakacaksanız yaparım bir tane deyin. Herkes çil yavrusu gibi dağılır. Etkili yöntem:))))

isminiz Özden sanırım.. :) adaşımmışsınız... bizimde Eylül'de 2 sene dolacak... zaten evliliğimizin başındada eşimle anlaşmıştık önce evliliğimizi oturtacaktık...
ben suan 24 yaşındayım, eşim 32... eşimde istiyor bebeği o da 2-3 ay sonra neden olmasın diyor.. :44:

adaşım hakkınızda hayırlısı olsun karşılıklı karar vermek önemli olan siz daha gençmişsiniz

Bakacaksanız yaparım bir tane deyin. Herkes çil yavrusu gibi dağılır. Etkili yöntem:))))

hahahahah ben hep dedim onlarda pişkince bakarıııııııııız sen doğur dediler. yani lafın gelişi. illa bıdı bıdı edecekler :D bakacakları falan yok ortada ama özel hayat pek ilgileniyor.

ha bir de benim arkadaşların bazılarıda ben geziyorum onlar çoluk çocuk gezemiyorlar diye kıskanıyorlar, açık açık dile getiriyorlar. ve onaramen çocuk da çocuk :D bi doğursam eve kapansam rahatlayacaklar :D

bakarmışsınız gezenti bir anne olmuşum :D hahahah

Yaaa evettt!!! sinir bir durum, bir erkek iş arkadaşım konuşmaya başlamıştı tersledim, bir sen kaldıydın dedim karışmayan!

bir de dıdıdsının dıdısı bi amcası, adam nasıl ikna etmeye çalışıyor anlatamam. En sonunda bana birşey demeyin kendi yeğeninize söyleyin tek kişiyle yapılmıyor çocuk dedim, adam kaldı mos mor :D

bende öyle diyordum. 2-3 sene yok diye ama baktım adamın yaşı geçiyor. e ikinciyi de düşünürsek adam zaten 35-36 yaşına gelecek. çocuk gelecek 20 yaşına adama olacak 55. zaman hızla değişiyor ve zamana ayak uydurmak çok zor.

bak ben 26 yaşındayım babam 57 yaşında. bizim aramızda bile o kadar fark var ki. bazen ne babam beni anlıyor. ne de ben onu. biraz da böyle düşünmek gerekir diye düşünüyorum.

bende öyle diyordum. 2-3 sene yok diye ama baktım adamın yaşı geçiyor. e ikinciyi de düşünürsek adam zaten 35-36 yaşına gelecek. çocuk gelecek 20 yaşına adama olacak 55. zaman hızla değişiyor ve zamana ayak uydurmak çok zor.

bak ben 26 yaşındayım babam 57 yaşında. bizim aramızda bile o kadar fark var ki. bazen ne babam beni anlıyor. ne de ben onu. biraz da böyle düşünmek gerekir diye düşünüyorum.

annem hep bu yönden başlıyor konuya ve haklı da... bu da çok düşündüğüm şeylerden biri... ne kadar zor bir karar bu offf...

hahahahah ben hep dedim onlarda pişkince bakarıııııııııız sen doğur dediler. yani lafın gelişi. illa bıdı bıdı edecekler :D bakacakları falan yok ortada ama özel hayat pek ilgileniyor.

ha bir de benim arkadaşların bazılarıda ben geziyorum onlar çoluk çocuk gezemiyorlar diye kıskanıyorlar, açık açık dile getiriyorlar. ve onaramen çocuk da çocuk :D bi doğursam eve kapansam rahatlayacaklar :D

bakarmışsınız gezenti bir anne olmuşum :D hahahah

çocuk olunca gezilmiyor mu? vallahi biz 1 ay evde durduk da patladım sıkıntıdan. bir de yazın olmuştu sıcaklarda gündüz çıkamadık ama akşamları oğlumu da aldık gittik. 10 aylık oldu oğlum ve biz hemen hemen her gün bir yere gideriz. ya arkadaşlara ya dolaşmaya... haftada 1 gün zaten arkadaşlarla toplanırız. gece geç saatlere kadar otururuz. çocuklar oynar biz de onlar uyuyunca istediğimiz kadar otururuz. bizimki ananesiyle gündüz ayrı gezer gece bizimle ayrı. :1:hatta benden 7 hafta sonra doğum yapan arkadaşım var bugün onlara gidicez.

annem hep bu yönden başlıyor konuya ve haklı da... bu da çok düşündüğüm şeylerden biri... ne kadar zor bir karar bu offf...

aslında zor değil bence. inan hamile kaldığın andan itibaren öyle bir değişiyor ki insan. mesela benim eşim normalde yeğenim biraz yüksek sesle konuşsa kızardı ama ne zaman ben hamile kaldım anında değişti.
doğum oldu 5. günde kontrole gittik sonra ablama geçtik. orda da çok sevdiğim bir abla vardı. beni küçüklüğümden beri bilir. beni kucağımda bebekle ve gayet rahat emzirirken görünce sanki 4-5 çocuk büyütmüşsün gibi ne kadar çabuk alışmışsın dedi. ve ben ondan sonra farkettim sanki hep hayatımdaydı. bir anda olup bitiyor her şey. ve onların bir gülüşü sarılışı bütün sıkıntılarını unutturuyor. hele bir de anne deyip yanına gelince dünya duruyor.

ya işte durum böyle olabilir çok haklı da söylüyorlar ama şöyle birşey var, o sorumluluğu içinde hissetmiyorsan ve hazır değilsen sırf yaş muhabbetinden dolayı da zorlayamazsın kendini.

Şimdi kendini zorladıkça bu sefer fikirden uzaklaşıyor insan iyice soğuyor. Oluruna bırakmak en iyisi. Tabi çocuk çok güzel birşey ama herkese birşekilde de kısmet olmuyor. Ya sen hazır olmuyorsun ya da allah nasip etmiyor.

o yüzden ben hep "Allah çocuk isteyenlere, hayırlısını nasip etsin, istemeyenlerin de hakkında hayırlısı olsun, inşallah nasip olur onlar için de" diye dua ediyorum. yani illa ben çocuk istemem olmayacak efendim, diye ayak diretmedim. "Hayırlısıysa, bakabileceksem olsun, istek de gelsin" dedim.

çocuk olunca gezilmiyor mu? vallahi biz 1 ay evde durduk da patladım sıkıntıdan. bir de yazın olmuştu sıcaklarda gündüz çıkamadık ama akşamları oğlumu da aldık gittik. 10 aylık oldu oğlum ve biz hemen hemen her gün bir yere gideriz. ya arkadaşlara ya dolaşmaya... haftada 1 gün zaten arkadaşlarla toplanırız. gece geç saatlere kadar otururuz. çocuklar oynar biz de onlar uyuyunca istediğimiz kadar otururuz. bizimki ananesiyle gündüz ayrı gezer gece bizimle ayrı. :1:hatta benden 7 hafta sonra doğum yapan arkadaşım var bugün onlara gidicez.

Benim görümcem daha bebişi 1 haftalıktı başladı gezmeye bir de yalnız o boşanıyor eşinden. Hergün biyerlere gidiyor bebişiyle. Şimdi bir ayı oldu bebişin hala geziyor tozuyor.

ben de şimdi onu belgesel izler gibi izliyorum :)))))) bakalım bunun sonu nereye varacak diye o bir de 21 yaşında. Bakalım annelik maceraları nasıl gidecek merakla takipteyim.

ya benim merak ettiğim başka birşey daha var mesela demin bir konu vardı hamileyken işte uygunsuz sitelere girme olayları falan olmuş... yani bu herkeste oluyor mu ? bütün hamile bayanlar ile eşleri arasında soğukluk oluyormu duygusal yönden cinselliği sormuyorum oluyordur mutlaka diyerek..

ya benim merak ettiğim başka birşey daha var mesela demin bir konu vardı hamileyken işte uygunsuz sitelere girme olayları falan olmuş... yani bu herkeste oluyor mu ? bütün hamile bayanlar ile eşleri arasında soğukluk oluyormu duygusal yönden cinselliği sormuyorum oluyordur mutlaka diyerek..

bizde öyle bir durum olmadı ki eşim hiç hoşlanmaz o tür videolardan. duygusal yönden herhangi bir soğukluk yaşamadık sadece biraz daha dikkatli oluyorlar.

Back
X