Bir bebek meselesi.

asabihatun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
530
359
103
Hayırlı geceler bu saatte benim gibi uyuyamayanlara.Evleneli 2 ay olacak nerdeyse henüz çok yeniyiz ve eşim çocuk istiyor.
İnanılmaz derecede baskı yapıyor ilk günlerde söylüyodu şaka sanıyodum ama değilmiş.Ben şuan çocuk istemiyorum daha evime alışamadım evliliğimiz çok güzel gidiyo eşimden yada ailesinden yana hiçbir sıkıntım yok fakat bir çocuğun sorumluluğunu şuan üstlenemem ve tadını çıkarmak istiyorum evliliğin.
Eşim anlaşma yapalım 2 ay sonra yapalım diyor sanki ısmarlama oluyo da tövbe yarabbim.
Rabbim kimseye yokluğunu gösterip aratmasın ama doğru zamanda istiyorum ben çocuğu bunu güzellikle de anlatamıyorum yahu daha ben çocuğum be adam

Eşin neden bu kadar ısrarcı? Sebebini Sordunuz mu?

İki tarafta kendini hazır hissedince olacak. Çocuğun sorumluluğu çok fazla. Anne baba olmak zor. Hele annenin çekecekleri. Hamilelik doğum loğusalık emzirmesi .
Yani öyle olmaz. Israr etmek kesinlikle doğru değil. İsteyebilir ama sizin de kabul edeceğiniz zamanda olmalı.

Aslında haklı bence niye biliyomusun belkide senin olmiycam ben 3 yıllık evliyim bizde hiç korunmadik hepte istedik ama olmadı benim eşimde senin gibiydi ama sonra bende pko çıktı dağıldık zor toparlandık şimdiyse o hastaneden bu hastaneye savrulup gidiyoruz demem o ki esini kırma

Zaten kırmıyorum güzel bir dille anlatıyorum ama ya sonra olmazsa diye de hemen çocuk yapılmaz ki ya olursa

Ya olmazsa diye çocuk mu yapılır? Ya olursa ve bu kadıncağız hazır olmadan anne olursa, istemediği bir şey yapmak zorunda olduğu, istemediği sorumlulukları almak zorunda olduğu için kötü şeyler yaşarsa ne olacak?

Konu sahibi size gelince çocuk kararının %60’ı annenin %40’ı babanındır bence. Hazır hissetmiyorsanız hazır değilim ve istemiyorum şimdilik diyeceksiniz kesin bir dille. Bu kadar basit.

4 aylık evliyim. 2 ay korundum. Eşim çok istiyordu. Bende korunmayı bıraktım. Ki pko olduğundan dolayı zaten zor olur. Olmuyo da. İlerde hastnlerde sürünmemek için kornmayı bıraktım. Ve içimde aşırı anne olma hissiyatı ddğdu. İlk zamanlar bende istemiyordum. Şimdi de bekle ki olsun..

Bak pko var sende de

Evet sordum baba olmak istiyorum suç mu diyo
Sizin hazir olmadiginizi bile bile, sizi zorlama pahasina mi istiyormus baba olmayi? Cocuk bakiminin ne kadarini ustlenecekmis? Gordugum kadariyla Turkiye'de erkekler yarisini bile yapmiyor... Kendiniz istemedikce ve hazir olmadikca kimse icin yapmayin bu isi.

Bak pko var sende de
Eeee? Varsa var
Bende de var ne olmus ki yani? Pko da yumurta rezervi zaten fazla. Gelisiyor da yumurtalar. Bence böyle konuşarak çok kırıcı oluyorsunuz. Pkolu olupta ozellikle ikiz olmak üzere bir sürü cocuk sahibi olan insan var. Pko oldugundan bi haber yaşayıp cocuk sahibi olan da var. Burda insanlari bu şekilde korkutmayın.

Ben evliliğimin ikinci ayında hamile kaldim. Lakin hem eşim hemde ben hem hazır hissediyorduk, hemde ikimizde istiyorduk. Türklerde evlenir evlenmez daha 3 kere regl olmadan başlar "yok mu? Yok mu?" diye sorular. Esinizin baba olmak isteği baskalarin lafı ile değildir inşallah. Insanlar bazen farklı sebeblerden dolayı birden cocuk istiyebiliyor.benim bir arkadasim ani bir şekilde babasını kaybetti. "Bari annem torununu görsün" diye pat cocuk yaptı. Bence bir çocuğu dünyaya getirecekseniz 1) sorumluluğu alabilecek durumda ve olgunlukta olmak lazim 2)hayatını ona göre ayarlamaya razı olmak lazim 3) kadının 100/100 arkasında olması lazım. Cünkü doğuran ve çoğunlukla bakan o. Emzirmeyi felan geçtim. En büyük etken annedir ilk zamanlar. Siz hazır değilseniz isterse hoplayıp zıplasın beklemesi lazim. Evlat sahibi olmak dünyanın en muhteşem olaylarından biri, ama aynı zamanda en büyük sorumlukuk. Allah elinize bir can veriyor ve siz bu canı en güzel şekilde yetiştirip, koruyup, kollamakla sorumlusunuz. Yani hop diye alınacak bir karar değil

Çocuk istemek ve yapmak işin en kolay kısmı.
Sor bakayım eşine uykulara veda edecek mi, çocuğun sorumluluğunu sırf çalışıyor diye yüzde yüz sana mı yükleyecek, ağladığı zaman hasta olduğu zaman nöbet tutacak mı, bebeklikten itibaren Çocuğuyla oyun oynacak mı (ki oyunların hiç sonu gelmeyecek şimdiden bilin) yoksa agucuk agucuk sevip 5dk sonra sıkılıp telefonuna mu dadanacak, altını alacak mi banyosunu yaptiracak mi, giyindirecek mi? Bu saydıklarım sadece temel bakımla ilgili. Bi de bunun ilgisi alakası var,

Hani Ilber Ortayli diyor ya:“Ben öğrencilerime, sabah kahvaltıyı birlikte yapamayacaksanız,iyi geceler diyemeyecekseniz, masal anlatamayacak ya da dua okuyamayacaksanız, akşam yarım saat konuşmayacaksanız çocuk doğurmayın diyorum.' Aynen böyle.
Yani eşin henüz 2 aylık evliliğinde evliliğin sorumluluğunu tam olarak kavradiysa, ve kendine bebek konusunda her konuda güvenip bu sorumluluklari alıyorsa yapsın tabii bebeği, diyorum ya o işin en kolay tarafı.

Bence bir kadın doğum uzmanına gidip muayene olun. Genel bi hormon tahlili, smear filan baktırın. Bir sıkıntı yoksa korkulacak bir şey olmadığını, beklemenin size zararı olmadığını eşinize anlatın.

Gerçi bir şey olsa bile önemli olan sizin hazır olmanız. Çünkü ne kadar ilgili bir baba olursa olsun, bebek olduktan sonra kadının hayatı tamamen değişiyor ve bu değişim hamilelikle başlıyor. Allah korusun kaç yıl istemesine rağmen lohusa depresyonu yaşayanlar varken bir de hazır olmadan bunları yaşamak çok zorlar.

Daha çok erken en az 1 sene beklemelisin. Bende eşimin ısrarına uydum 5 ayda hamile kaldım ama burda bi arkadaşın dediği lafa geldim sonra. Bana demistiki " kadın olmadan anne olma acele etme". Ne kadar haklıymis meğer. Çocuk dün yanın en güzel şeyi ama o olduktan sonra hiçbir şey eskisi gbi olmuyor artık bebeğe göre oluyor. Daha evliliği anlamadan tadını çıkarmadan gelsin uykusuz geceler stres ve kilolar...erkekse çok rahat..hayat onlara kolay çünkü kadınlara değil. Evet dünyanın en mükemmel duygusu anne olmak ama acele etme önce evliliginn bı tadını çıkar düzenini oturt daha sonra.

8 sene hep korunduk.
Sonra isteyince bi sene olmadı...
şimdi ikinciyi istiyoruz bi senedir olmuyor.,,
Bazen içimden diyorum ki bunlar hep 8 sene korunmamın cezası... 20 lerin ortalarındayken başlamalıydık bu işe..
başka bi iç ses de diyor ki..
İyi ki yapmadınız gezdiniz tozdunuz, hepsine doydunuz. Şimdi gözüm hiç dışarda değil, çocukla sıkılmıyorum. Tam da istediğim konumdayım...
bunlar benim yaşadıklarım.
Belki de sizin de 2-3 sene olmayacak çocugunuz. Ay ya da bi ay sonra gebesiniz hiç belli olmaz..
olunacak tedavinizvarsa onları öne sürün?
Ne biliyim diş mesela.. aklınıza ne geliyosa?
Ya da verilecek alınacak kilonuz varsa?
Yaşınız kaç ki?çalışıyor musunuz?
Çalışıyorsanız biraz kariyeri öne sürün.
Erkenden çocuk yapanların evliliklerindeki sallanmaları anlatın ne bilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…