bir bebek sorunsalı

Bende zaten bakmasinlar demiyorum gunduz yorulurum veririm bak 2 saat uyu diye ama memeden kesip cocugu biberonla vererek baska bir evde uyumalarina izin verirmiydiniz
Size kolay geliyor bebek bakimi.nolcak babaannesi.hergun vermezdim ama verirdim.cunku insan bazen delirecrk?gibi oluyor .

Ben hamile kaldığımı öğrenir, öğrenmez hem kendi ailemi, hem de eşimin ailesini uyardım. Olası senaryoyu iyi görüyorum çünkü.

Çocuğun çoksesli bir ortamda doğması, iyi niyetle yapılan müdahaleler dahi yeni dünyaya gelmiş bir canlıyı çok etkiliyor. Nerede çok kalabalık bir ortama doğmuş bebek gördüysem hiç yanıltmadı. Huzursuzdu çocuklar.

Zaten hamilelik öncesi verilen eğitimler dahi bebekleri, ebeveynlerinin tüm ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılamaya yöneliktir.

Çocuğa yapılan müdahaleler iyi niyetli de olsa, anneyle bebeğin yakınlaşmasını etkiliyor ve üçüncü kişilerin yeni annelerin deneyimsizliğini daha çok hissetmesine sebep olup lohusa depresyonunu daha çok tetikler hâle geliyor.

Demiyorum ki, kimse yardım etmesin. Kayınvalideniz de kötü niyetli değil. Siz zaten şu an korumacı annelik içgüdüsüyle de algılıyorsunuz olayları. Yeni düzene alışmak için yardımları olabildiğince asgari seviyeye indirip, bebeklerinizle bol bol başbaşa kalın.

Bu isteğinizi de dile getirmekten çekinmeyin.

Valla ikizleri olan bir arkadaşım biri yatılı iki bakıcı ve anneanneyle ilk iki seneyi zar zor atlattı. Yardım önerilerini şimdiden geri çevirmeyin ki ihtiyacınız olduğunda yardım isteyebilin.

kardeşleri niye ayırıyor ki..
yardım etmenin başka yolunu bulsun. ayırmayın onları birbirinden sakın. biri anne sıcaklığı duyacakken diğeri mahrum mu kalsın. her ikizi olan böyle mi yapıyormuş.
çok saçma.
tekrar söylüyorum. kardeşleri ayırmayın.

Evet evet bende o dusuncedeyim ayrilir mi hic onlar. Hangi anne ayirabilirki ben ayiramam veremem bebeklerimi

Hele dur bir doğsun hayırlısı ile ozaman bir çaresi bulunur şimdiden kendini hiç bir şeye şartlama canım

Benimde ikizlerim var 15 aylık lar çok çok çok zorlanacaksin.kv kötü niyetine söylememiş. Zor olduğunu bildiği için. Fakat gece 6 7 8 çok kalkacaksin Bebeğini verme zaten direk meme emsin.6.ayda düzene girer gündüz Bebeklerinle sekerlemeler yaparsın. Bu kadar basit.Benim bide oğlum var paşam. Onda hiç zorlanmamistim.

Evet evet bende o dusuncedeyim ayrilir mi hic onlar. Hangi anne ayirabilirki ben ayiramam veremem bebeklerimi

Verme tabii ki.İkisinin de anne kokusuna,sıcaklığına ihtiyacı var.Hangisini versen o mahrum kalacak.
Arada gündüz uyutup bırakırsın ama geceyi ayırma bence de.

dur bakalim bi sakin ol.. belki sen diyeceksin rahat etmek icin.. istemezsen de o zaman soylersin vermezsin olur biter..tamamen iyi niyet yaa ne iyi kv varnis kizz

Bunda kotu bisey yokki yardim etmek istiyor ikizlerin bakimi cok zor cevremden gordugum kadariyla..

Oh oh masallah Allah evlatlarinizi size bagislasin. Bende zaten kotu niyetli olmadigini biliyorum yardimda istemiyorum demiyorum sadece gece anneden ayri uyurmu bebek biri bende biri onda olmaz oyle sey ya yapamam ben gunduz eder o gelir ben giderim

dur bakalim bi sakin ol.. belki sen diyeceksin rahat etmek icin.. istemezsen de o zaman soylersin vermezsin olur biter..tamamen iyi niyet yaa ne iyi kv varnis kizz
Evet cok sansliyim. Bende zaten yardim istemem demiyorum sadece geceleri benden ayri yatiramam biri besiginde rahatca uyurken oda benim.kokum olmadan koltuk ustunde mi yatacak

İkiz bebeklerin bakımı, çok ama çok zor.
Ve inan bunun ortası yok, ya sıfır yardım alacaksın( aile bireylerinden )ya da kendin bakacaksın eşinle beraber tabikii.
Ben dinleneceğim zaman 2 saat veririm ile olmuyor o iş, emin ol.
İmkanın var ise, bakıcı bul derim tanıdık olmamak şartı ile.
Ne kendi annenle, ne de kayınvaliden ile bu işe girme derim ben.

Ikizleri ayirinca huysuz olurlarmis kokularini bile ararlarmis doktor dedi diyin :)
İyi biri demissiniz gece gündüz yardım eder siz takilmayin böyle şeylere.. İkiz olunca çözüm üretmeye çalışmış kendine göre..

çok yardım etmek istiyorsa ve eğer gece uykusuz kalmışsan gündüz gelir sen uyurken bebeklerle durur. bi kere bebeğe süt vermekle bitmiyor ki iş. senin kokunu arar miniminnacık bebecik. sağlıkla kucağına almanı dilerim ve bu vesileyle dua istiyorum Eylül'de tüp bebek tedavim var. Rabbim benimle birlikte isteyen herkese nasip etsin ..

kirilirsa kirilsin umrum olmaz benim bebegimi benden alacak ayri uyuyacagim uyumamki.. yakinmissiniz gelsin seninle kalsin bari..biberondan icmek ana memesinden emmek ayni seymi ana teni dokunmak koku nolacak asla izin verme asla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…