Bir ben çalışıyorum sanki.

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Kızlar uzun bir aradan sonra aranıza geldim. Öncelikle merhaba. İçimi dökmek istedim. Kızlar hatırlayan vardır belki bir kızım var 9 aylık oldu. ben ücretli öğretmenim ve Özel bir kurumda da çalışıyorum. Çalışma saatlerim söyle. Sabah 9da gidip 11:30 da emzirmeye geliyorum. Gidip 2 de tekrar geliyorum ve hep kızımlayım birde haftada 2 gün 2 den 6 ya kadar özel ders var ama yine evet git gel yapıyorum. Şimdi bunları neden anlatıyorum. Geçen gün kv kişisi moralimi bozdu laf söyledi. Bebeğim onlara oturmaya gitmek zorunda kaldık. Bebeğim içeriye girdiğimizde ortama alışamadı ve bana sarılıp çok ağladı. Ki hemen almayın kucağınıza alışsın dedim Daha önce öyle yapmadı hiç başka ortamlarda. Ki sürekli farklı insanları görür. Kv bunun üzerine kızıma dönüp Ayyy babaannem bırakıp bırakıp gidiyor dimi seni ondan bırakmıyorsun onu yazık ya kimbilir nasıl özlüyor baksana sarıldı dedi. Ben cidden çok kötü oldum. Zaten kendimi bebeğimi bırakmak zorunda kaldığım için iyi hissetmiyorum. Daha kötü oldum o günden beri. Ne oldu şimdi mesela banq bunu söyledi yanı ya hiç böyle hisseden hissettiren oldu mu kızlar size de. Ben ne düşünmeliyiz?

Altı boş bu lafların, boşverin. Biz gece gündüz birlikteydik kızımla, 1 saat ayrı kalmadık. Başka ortama girince kız bana yapışıyordu, kıyamet kopuyordu. Çünkü; yabancılama dönemi, çünkü; artık herkes farklı onun için. Ama teyze için önemli olan gelini kötülemek.

Oyy babaannoşlar oğluşlarına söylesinler de
o zaman hanımlarını çalıştırdıkları yetmiyor gibi
bi de milleti konuşturup kadınlara vicdan yaptırtmasınlar
Cidden ahh sormayın ayrılmak zorunda kalıyoruz keşke babası çok kazansaydı da ben çocuk bırakmak zorunda kalmayaydım deyip bozup atmak var yada

Evet bende zaten işi bırakmayı düşünüyorum artık kocam iki iş yapar bize bakar deyip delirtmek var

Altı boş bu lafların, boşverin. Biz gece gündüz birlikteydik kızımla, 1 saat ayrı kalmadık. Başka ortama girince kız bana yapışıyordu, kıyamet kopuyordu. Çünkü; yabancılama dönemi, çünkü; artık herkes farklı onun için. Ama teyze için önemli olan gelini kötülemek.
Katılıyorum illa konuşacak illa üzecek. Bir gün çıldırtacak o olacak

Cidden ahh sormayın ayrılmak zorunda kalıyoruz keşke babası çok kazansaydı da ben çocuk bırakmak zorunda kalmayaydım deyip bozup atmak var yada

Evet bende zaten işi bırakmayı düşünüyorum artık kocam iki iş yapar bize bakar deyip delirtmek var
Çalışmasam ben onlars ihtiyaç duyacağız diye istemez. Çok ayarsız bir kadın hem çalışma hemhparan olsun falan onun için laf söyleyecek işte

Çalışmasam ben onlars ihtiyaç duyacağız diye istemez. Çok ayarsız bir kadın hem çalışma hemhparan olsun falan onun için laf söyleyecek işte
Klasik kayınvalide tipi
Hem oğlunun parasını yeyip istemez çalışan gelin ister hem laf sokmadan durmaz ama yerinizde olsam bunu söylerim
Sorma annecim zaten işten ayrılacağım şu zamanı bekliyorum deyip çıldırtacaksın onu istiyorlar

Klasik kayınvalide tipi
Hem oğlunun parasını yeyip istemez çalışan gelin ister hem laf sokmadan durmaz ama yerinizde olsam bunu söylerim
Sorma annecim zaten işten ayrılacağım şu zamanı bekliyorum deyip çıldırtacaksın onu istiyorla
Denerim bir daha olursa. Bakalım ne olacak oozaman

Çocuk haklı.Ben de yanık lastik kokusu olan dedikodulu kaynanalı gelinli gün ortamına girince ağlamak istiyorum.
İnsan alışık olmadığı ortama girince huzursuz olur tabi. Ama zamanla mecbur alışılıyor.

İlk çocuğumda 21 ay çalışmadım.Ama çok sosyal bir hayatım vardı bu süreçte.Ayni dönem çocuğu olan üç arkadas hep birbirimizdeydik.KV bize geldiğinde veya biz onların şehrine gittiğimizde daha ayakkabıları çıkarmadan coskuyla bağırmaya çocuğu kucağımdan çekmeye başlıyorlar dolayısıyla çocuk bu yüksek ses ve benden çekerek ayirilmaya tepki olarak ağlıyordu.Kayinvalidemin söylediği ; "çocugumun insan gördüğü mu var? ne yapsin yabani olmasın da!!" Yani demem o ki bu sözünün altında çocuğunun sürüne sürüne ona gitmemesi var.

Oğlum 15 aylık artık kendi ruh sağlığım için çalışmam lazım. Sağolsunlar benim yerime düşünüp bebeğimin emmeyi bırakmasını beklememi söylüyorlar .benim kokumu özlüyormuş muş muş muş diye devam eder. Ben mi ne yapıyorum,hiç cevap vermiyorum ama cinnet yakındır

Bebekler 8-9 aylık olunca birden yabancılamayi öğreniyorlar. Benim oğlum 2bucuk yaşına geldi hala her hafta ananneye babanneye gitmemize rağmen her gittiğimizde önce 5-10 dakika pacalarima yapışır sonra alışır oynamaya başlar. İlk yabanciladiginda birden ağlamaya başlamisti ne oldu hiç anlamamıştım bı yerine bişe mi battı diye panikle çocuğu soydugumu bezini açtığımi hatırlıyorum :)

Kızlar uzun bir aradan sonra aranıza geldim. Öncelikle merhaba. İçimi dökmek istedim. Kızlar hatırlayan vardır belki bir kızım var 9 aylık oldu. ben ücretli öğretmenim ve Özel bir kurumda da çalışıyorum. Çalışma saatlerim söyle. Sabah 9da gidip 11:30 da emzirmeye geliyorum. Gidip 2 de tekrar geliyorum ve hep kızımlayım birde haftada 2 gün 2 den 6 ya kadar özel ders var ama yine evet git gel yapıyorum. Şimdi bunları neden anlatıyorum. Geçen gün kv kişisi moralimi bozdu laf söyledi. Bebeğim onlara oturmaya gitmek zorunda kaldık. Bebeğim içeriye girdiğimizde ortama alışamadı ve bana sarılıp çok ağladı. Ki hemen almayın kucağınıza alışsın dedim Daha önce öyle yapmadı hiç başka ortamlarda. Ki sürekli farklı insanları görür. Kv bunun üzerine kızıma dönüp Ayyy babaannem bırakıp bırakıp gidiyor dimi seni ondan bırakmıyorsun onu yazık ya kimbilir nasıl özlüyor baksana sarıldı dedi. Ben cidden çok kötü oldum. Zaten kendimi bebeğimi bırakmak zorunda kaldığım için iyi hissetmiyorum. Daha kötü oldum o günden beri. Ne oldu şimdi mesela banq bunu söyledi yanı ya hiç böyle hisseden hissettiren oldu mu kızlar size de. Ben ne düşünmeliyiz?
Orda kvdene söyleyecektin ben keyfimden bırakmıyorum çalışmak zorundayım onun geleceği için demeliydin yarında doldurur az büyüsün ben baktım sana der

Oyy babaannoşlar oğluşlarına söylesinler de
o zaman hanımlarını çalıştırdıkları yetmiyor gibi
bi de milleti konuşturup kadınlara vicdan yaptırtmasınlar

Dimi ;) bir de bunun çalışmayan versiyonu var ama gelinin yediği içtiği gözüne gelen. Kv travmam var depreşti duygularım

Back
X