Bir boşanma hikayesi

Kendine yeni uğraşlar bul, biraz kafamı dağıtmaya çalış, dönsen ne olacak? Özür dilemeyen kendini hatalı görmeyen adam aynı şeyleri yine yapacaktır, yanında olan ailen bu sefer kendin ettin kendin buldun diyip sana sırt dönerse ne olacak?

Önüne bak kardeş, bi kursa yazıl, kafanı dağıt, bi tatile çık.

Kesinlikle ona muhtac degilsiniz..Hem evde hazir bekle hem siddet göster öyle bir dünya yok!! Bu yasanan olaylarin pes pese gelmesi sebebiyle sanirim kabullenemiyorsunuz.Olaylarin basini degil sadece sonunu düsünün..Ilerki zamanlarda siddeti ne boyuta tasiyacagi bilinmez.Bence size yapisip kalmadigina dua edin.Dönmekmis falan cikarin aklinizdan.Eski esine musallat olup neler yapanlar var goruyoruz haberlerde..Sanslisiniz bence..Sakin hamle yapip arayip yazip vs kendinize bulastirmayin! Uyuyan seytani uyandirmayin..
Kafanizi biseylerle mesgul edin düsünmemeye calisin.Ne sanslisiniz ki aileniz sahip cikmis..Su soku atlatip sakin kafayla dusundugunuzde iyiki böyle olmus diyeceksiniz..

Değer görmemiş olmayı, bu yaşadıklarınızı yaşamış olmayı , hayalerinizin yıkılmış olmasını vs kabullenemiyorsunuz, bu yüzden sanki dönerseniz sihirli bir değnek değecek de yaşananlar yaşanmamıs olacak , yaptıklarına bin pişman olacak diye umuyorsunuz.
İçinizde kalan duygular sizi bu düşünceye itiyor.
Zamanla geçer, insan neleri unutmuyor nelere alışmıyor ki..

Severek evlendik, hem de çok severek. Ama baştan çok hatalı bir evlilik olduğunu idrak etmeye başladım. Eşim hiç ama hiç calismiyordu. iş arama teşebbüsü bile yoktu. ve ben bunu bildiğim halde aşkımdan gözü kör olmuş bir şekilde evlendim. ailesine ait bir evde oturuyorduk, ufak bir kira geliri vardı, tek çalışan bendim. çok ilgili sevgi dolu bir koca olduğundan bu çalışmama durumunu hazmetmeye çalıştım hep.evliligin ilk 2 yılında ufak atismalar dışında büyük bir kavgamız olmamıştı. Birgün bir tartışmamız kontrolsüz bir şekilde alevlendi, öyle ki beni duvara yapıştırıp tekme tokat attı ve özür dileme ihtiyacı bile duymadı. Daha sonra yine Birgün tartışma neticesinde tokadı bastı. ardından başka Birgün bacağımı morartti. ve bunların hiçbirisinden sonra özür dilemedi, özür dilemedigi gibi "beni bu hale getiren sensin" deyip bana özür dilettiriyordu ve bu yaptıklarını başkasına anlatırsam beni daha beter yapıp, ailemin evine postalayacagini tekrarlıyordu. Bu arada sadece bana degil aileme de hakaret etmeye başladı.

ve yine Birgün bana tokadı patlattiktan sonra daha fazla dayanamayacağıma karar verdim. ailemi aradım, herseyi anlattim ve evi terkettim. ruh sağlığım o kadar bozulmuş ki profesyonel destek alıyorum.

ailemin bu olaylar karşısında ne kadar üzgün ve kızgın olduğunu anlatamam., kendilerine edilen hakaretleri de biliyorlar. ardımdan gelip özür dileyeceğini ümit ettim ama nafile.

çocuk yok. boşanma işlemleri başladı.

şoktayım. Bu kadar severken nasıl bu duruma geldik bilmiyorum.

boşanma işlemleri başlamış olmasına rağmen, defalarca geri dönmeyi düşündüm. ailem dahil tüm çevrem geri dönersem kesinlikle akıl sağlığımı komple kaybedeceğimi söylüyor.

madem evi terkettim, neden böyle takılı kaldım????
Yediğiniz tokatlar yetmedi mi, kendinize bu muameleyi mi layık görüyorsunuz da dönmeyi düşünüyorsunuz? Aman sakın, kendinize bu kötülüğü yapmayın, ona hissettiklerini eğer mazoşist değilseniz alışkanlıktan başka bişey değildir.

Severek evlendik, hem de çok severek. Ama baştan çok hatalı bir evlilik olduğunu idrak etmeye başladım. Eşim hiç ama hiç calismiyordu. iş arama teşebbüsü bile yoktu. ve ben bunu bildiğim halde aşkımdan gözü kör olmuş bir şekilde evlendim. ailesine ait bir evde oturuyorduk, ufak bir kira geliri vardı, tek çalışan bendim. çok ilgili sevgi dolu bir koca olduğundan bu çalışmama durumunu hazmetmeye çalıştım hep.evliligin ilk 2 yılında ufak atismalar dışında büyük bir kavgamız olmamıştı. Birgün bir tartışmamız kontrolsüz bir şekilde alevlendi, öyle ki beni duvara yapıştırıp tekme tokat attı ve özür dileme ihtiyacı bile duymadı. Daha sonra yine Birgün tartışma neticesinde tokadı bastı. ardından başka Birgün bacağımı morartti. ve bunların hiçbirisinden sonra özür dilemedi, özür dilemedigi gibi "beni bu hale getiren sensin" deyip bana özür dilettiriyordu ve bu yaptıklarını başkasına anlatırsam beni daha beter yapıp, ailemin evine postalayacagini tekrarlıyordu. Bu arada sadece bana degil aileme de hakaret etmeye başladı.

ve yine Birgün bana tokadı patlattiktan sonra daha fazla dayanamayacağıma karar verdim. ailemi aradım, herseyi anlattim ve evi terkettim. ruh sağlığım o kadar bozulmuş ki profesyonel destek alıyorum.

ailemin bu olaylar karşısında ne kadar üzgün ve kızgın olduğunu anlatamam., kendilerine edilen hakaretleri de biliyorlar. ardımdan gelip özür dileyeceğini ümit ettim ama nafile.

boşanma işlemleri başlamış olmasına rağmen, defalarca geri dönmeyi düşündüm. ailem dahil tüm çevrem geri dönersem kesinlikle akıl sağlığımı komple kaybedeceğimi söylüyor.

Sakin donme. Eger donersen siddet dahada daha siddetiyle gelecektir. Her siddet bir oncekinden daha fazla olur.

Merhabalar canım. Öncelikle çok doğru bir karar vererek ailenin yanına dönmüşsün. Ama önemli olan bu kararın arkasında durabilmek. Sen büyük hayallere evlenmişsin başlardaki iyi davranışlar da seni ona iyice bağlamış. Sonrasında gelen bu kötü davranmalar da onun bozuk psikolojisindendir diye katlanmışsın. Ama asıl mesele bu değil. Adam seni manipüle etmiş. Bastaki günleri hatırlayarak yanında kalmaya devam etmişsin, geçmişe dönmek istemişsin, hayaller hayatlar misali. Bir kere sana el kaldıran ve sonrasında seni haksız görüp özür dilemeyen biri seni seviyor olamaz. Seni sevdiğini düşünme lütfen. Kimse sevdiğine bu şekilde davranamaz. Düşünsene sen bu kadar eziyet görmene rağmen hala seviyor ve eşine donmek istiyorsun. Bir de onu tarafından bakalım. O sana hakaretler ve eziyetle cevap veriyor. Aslında her şey çok basit ama biz görmek istemiyoruz. Burada bir çok konu açıldı. Onları oku istersen. Hiçbir durumda siddet azalmaz ve bitmez. Giderek artar. Eğer dönersen de sana daha fazlasını yapacaktır emin ol. Bunları nasıl bu kadar net yazıyorsun Dersen aynılarını ben de yaşadım. Dönerek bensiz yapamaz nasılsa hissini verme lütfen. Sen değerlisin. Kendine saygın olsun. Bir an önce de iyi bir psikiyatriste git ve psikoterapi almaya başla.

Canım ailen. Helal olsun onlara.
Sen de aklını başına topla da saçmalayıp daha çok üzme insanları.
Belli ki sağlıklı düşünemiyorsun ve şanslısın ki ailen iyi insanlar. Kendini onlara emanet et, sağlıklı karar alacak ruh sağlığını kazanana kadar kararlarını onlarla paylaş ve fikirlerini önemsemeye bak.

Ta başından beri aklın pek te yerinde değilmiş zaten...e adam da bunun farkında,oh ne ala memleket...
Şu memlekette bi kadınlarımıza kızlarımıza öğretemedik sevmeyi sevilmeyi yaa...maçoluk sevgi oldu,tokat yemek alışkanlık...neyse banlanacam şimdi

Bu adamla evlendiğinizi için mi ruh sağlığınız bozuldu ? Yoksa ruh sağlığınız bozuk olduğu için mi bu adamı hayatınıza soktunuz? Bu bir paradoks olarak şöyle kenarda dursun kendiniz için yaptığınız en iyi şey o ortamdan uzaklaşmak, yardım istemek ve profesyonel destek almak olmuş.

Arkadaşım sen boşanmakta çok geç bile kalmışsın. Şükret ki çocuğun yok. Hem bir isin hem de arkanda ailen var. Su an senin yerinde olmayi isteyen binlerce kadin var emin ol! Hala 'özür' bekliyorsun. Umarım dilemez', yoksa koşa koşa geri dönersin. Sakın!

Profesyonel destek alın ki bi sonraki hayatınıza girecek adam zorba birisi olmasın,saygı duymadığınız bi adama nasıl aşık oluyorsunuz acaba,sorumsuz bi adam benim saygımı haketmiyor örneğin,kim olursa olsun soğurum bu tarz bi insandan.

Back
X