Bir buçuk yaş bebek sahibi anneler bakabilir mi

255karya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2015
690
237
53
39
Merhaba bayanlar şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler. Bir buçuk yaşında bir oğlum var çok hareketli açmadığı çekmece dönmediği dolap kalmıyor. 15 dk içinde bütün evin altını üstüne çeviriyor. Oyuncakla kesinlikle oynamıyor. Uyku düzeni yok gece en az beş kez kalkıyor. Çalışıyorum yaklaşık iki üç saat uykuyla işe gidiyorum. Böyle bebeği olan var mı eline verdiğim yiyeceği döker saçar atar. Banyodan tuttun mutfağa kadar bütün çekmeceler beş dakika sürmez boşaltır. Bana bi akıl verin lütfen

1,5 yaşında değil benimki 5,5 yaşında

O yollardan geçtik yani çoğunluğu o anlattığın şekilde

Uykudan uyanıp ne yapıyor

Seni özlediği için mi emmek için mi kalkıyor

Çekmeceleri boşalt ya da kilit tak ona da dağıtmalık bir iki yer ayır ama

Valla ben akıl veremem bendede aynısı var hemde 1 yaşında önüne geleni ezip geçiyo enteresan bi arkadas diğer oğlum gibi değil

Büyümesini beklicez

ah cnm sanki benimkini anlatiyorsun 3 yasini gecti hala ayni ne uyku duzeni ne yemek .Evin talan ediyor.Disari cikinca da burnumdan getiriyor oyuncakla oynama yok parkta milletin cocugu sallanir kayar benimki parkin lambasi vidasi hortumu cesmesi pesinde.Allah saglik versin ama cok yoruyor beni.Bi misafirlige gitsem oturamiyorum pesinde kosmaktan milletin evindede karıştırıyor elektrikli ne varsa pesinde.Ne yaptıysam ayni..söz dinlemiyor elleme dendigi zaman inadina yapiyor.Dr cok zeki birak hareketli olsun iste ne guzel diyor ama gel de bana sor evde isim.bitmiyor hic

Ben şükredeyim o zaman oğluma hareketli ama çok sukur laf dinliyo gece de iki kere kalkar Emer uyur Allah yardımcın olsun

Emmek için kalkıyor ama çok sık uyanıyor

Bana sorduysan anlatayim.Calisiyorum her gun aksam isten gelince yemek yap ev topla temizle.Bitmiş durumdayim.Kadin geliyordu haftada 1 baktim bosuna para veriyorum cunku cocugum evimde bakiliyor ve haftada 1 yetmiyor ben surekli temizlikle ugrasiyorum.Cok yemek seciyor zaten zayıf.Zorla yediriyorum.Asosyal oldum ne bi yere gidebiliyorum ne de misafir aliyorum çünkü cok yoruyor sinir harbi yasiyoruz.

Yani bi çözüm yok arkadasim.

Kilit taksanda fayda etmiyor dolaplari aciyor bizimki ben artik bazi odalari banyoyu filan kilitliyorum.Son donemde musluklari acip suyla oynama krizleri geliyor.Cok inatci hala bezi biraktiramadik bu yaz ins.Allah saglik versin cok tatlilar ama cok yoruyorlar iste.

Bi arkadasimin cocugu da ayniydi 5 yasina dogru biraz duruldu ins biz de görürüz o gunleri.

Benim oğlum da bir buçuk yasında... Aynı seyleri yasıyoruz bizde cok yaramaz umarım zamanla düzelir.

1.5 yasindaki bir bebegin gece beslenmesine ihtiyaci yoktur. Bu aksine onun uyku duzeni oturtmasini guclestirir. Oncelikle gece beslenmesini birakmaniz lazim. O yaslarda oyuncaga ilgi pek olmuyor. Daha cok ev esyalarini seviyorlar. Benim oglum hala tencere kasikla oynar. Fakat ben ona 2 tencere belirledim. Bunlar senin tenceren diye. Sadece onlari alir. Bi ara dolap kapaklarini acmaya cok merakliydi. Icindekileri incelemeye bayiliyordu. Bende merakini gidermek icin butun dolaplari tek tek incelettirmistim. Hatta beraber ne var ne yoksa dokmustuk ortaya. Sonrada beraber yerlestirdik. Boylece merak gudusunu tatmin ettik beraber. Ondan sonra her dolap actiginda oglum o dolapta kullanabilecegin bir esya yok. Ama istersen bu dolaptan istedigini alabilirsin diyerek sadece plastiklerin oldugu dolaba yönlendiriyordum kendisini. Oda sadece ordaki esyalari aliyordu. Hala o 2 tencere ve plastiklerle oynar. Diger dolaplari kurcalamaz. Ayrica evde beraber yapabileceginiz oyunlar bulun. Belkide yeterince vakit ayiramiyorsunuz ve o da ilgi cekmek icin evi dagitiyor. Uygulayabilecegi kurallar koyup uydugu zamanlarda kucuk oduller verin. Mesela bugun hic cekmeceleri dagitmadin aferin sana gibi. Gecis sureci biraz zor olur belki ama bi duzen oturtursaniz illaki suanki durumdan daha kolay olacaktir. Ama bu sureclerde geciyor. Birazcik sabir. Daha bunun 2yas krizi var:)))

Benimde bir buçuk yaşında oğlum var. Ağustos dogumlu. Anlattıklarının fazlası var eksiği yok merak etme. Ama benimki emmedigi için geceleri çok kalkmıyor bi o rahatlığı var. Biraz zor günler ama sabredicez napalım.

Araştırma zamanı çünkü o keşif yapıyor sizin için nekadar yorucu olsada bu dogal

olmaz mı ben tıpkı benim ki gibi bi tek uyku düzeni farlı gerisi hep aynı eve yetişemiyom sıpanın yüzünden pasaklıya çıkacak adım

Biz çekmece ve pirizlere kilit aldık ilk onları sokmeyi öğrendi. Su yemek vs ile ilgili ise bir yazı okudum her sefedinde deney yapıyor. Yerçekimi ni keşfetmek için. Hatta ben bu yazıya soru olarak sordum. Bir legen versek de oraya dokse oynasa diye. Halının ıslanma hazzını vermezmis. Sizinki neki ben daha nelerini duydum. Sonra buna da şükür dedim.

Bu yas cocuklarin ilgi alsnidir cekmeceler :)))oglumda aynisini yapiyordu en son ikea dan dilaplar ve cekmeceler icin cocuk koruma aldik(bant gibisilikon bisey)cocuk acamiyor ama anne rahatlikla acabiliyor tavsiye ederim
gece uykusuda emmeyi birakinca 1 hafta icinde duzeldi
digerleride cocukca seyler zaten
benim oglumda neler neler yapti ayyy simdi hatirladim :)))

Emmek için kalkıyor ama çok sık uyanıyor

doymuyor mu emmeye ya da susuyor olabilir mi

benimki yeni doğduğunda da en son sütten kesildiğinde de gecede 3 kere kalkardı 2 de 4 te 6 da

genellikle sütten kesince uyanmıyorlar

mama ile büyüyenleri gece beslemeyi erken bıraktıkları için onlar daha kolay bırakıyor gece kalkmayı

bebek emiyorsa uyku düzeni zor. kızlarım emmeyi bırakınca gece uyanmaları da bitti.
biri 3 diğeri 1,5 yaşında kızlarım, evin düzenli odası yok. oyuncaklarla oynamadıkları halde, oyuncaklar sürekli her yerde dağınık halde. mutfak çekmeceleri sürekli karışık. boya kalemleri ile evin duvarlarını karalıyorlar, ben siliyorum onlar karalıyor.
bir de kıskançlıkları var tabi, o onu iter, diğeri onu ısırır.
çocuk işte, aksiyonları bitmiyor :)

1 buçuk yaşında 2 tane bebeğim var hem de
İçinde kırılacak dökülecek şeyler olan dolap ve çekmeceleri kilitledik, bebek güvenlik kilitleri ile..
Onun dışında, onlar için bir iki dolap çekmece serbest bıraktım, çünkü açıp bakmak, dağıtmak,oynamak onların büyük zevki.içinde plastik kaplar, örtüler olan çekmeceler mesela...
Uyku konusunu 5.ayda hallettik, kendi kendilerine uyurlar gece uyanmayı da bıraktılar.
Tavsiye ederim, kendi uyumayı öğrenmeli, gece beslenmesi, sallamak.. Bunlar varsa, kesin..
Onunla birlikte oyun oynayın,siz yönlendirin bazen..
Döke saça yememesi için mama sandalyesinde yedirin veya bir örtü serin, onun üzerinde yesin, her ne olursa olsun, bi süre sonra örtü ile yiyeceği bağdaştırır.

Benim oğlum da bir buçuk yaşında. Aynı şeyleri yaşıyoruz :) Ama geceleri bazen daha da çok uyanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…