Bir buçuk yaş bebek sahibi anneler bakabilir mi

Benim kizimda 1,5 yasında ve hic oyuncakla oynamıyo hep koltuk üstünde oraya bıraya cıkma meraknda. Ayaklabıları giyip cıkartıyo kendisininkiler haric :). Gece sadece memede uyuyo sabah dayak yemis gibi kalkıyorum bıraktırmayada kıyamıyorum. Yani bende care arıyorum.

çok merak ettim. bu kuralı 1.5 yaşındayken mı koydunuz.
1.5 yaşında bi yegenim var. kural falan dinleyecegini sanmıyorum.
bide konuşuşabiliyo mu ? cümle kurmasada kelimeleri söyleyebiliyo mu ?
neler ögrenmiş olması gerekirdi şimdiye dek 1.5 yaşına gelmiş bir bebek.
ben yegenim için biraz üzülüyorum çünkü sanki sadece beslenme için dikkat ediyo egitim acısından ögretmek acısından biraz mahrum kalmış gibi düşünüp üzülüyorum yegenim için

tam o dönem sanırım dolap çekmece dönemi, oğlumda da aynısını yaşadık.
dağıttıkça vazgeçecek, dağıtmasına izin vermediğiniz müddetçe de inat edecek.
bence birkaç çekmece dağıtmasına izin verin, bir dönem eviniz dağınık kalsın.

gece uyanması ise 5-6 kez dediniz, kaç saatte bir tam olarak?

bebekten bebeğe değişiyor sanırım, benim oğlum 3 saatte bir uyanırdı o dönem emmek için.
eğer emdikten sonra hemen uyuyorsa sorun yok,a ama gece oyun oynamak dolaşmak istiyorsa onları engellemek gerekir, gerekirse burada gündüz uykularını da düzenlemek gerekebilir.

Canim benim bebegim suan 2yasinda. Gayet duzgun cumleler kuruyor. Soyledikleriyle bazen beni bile sasirtiyor. Ama evet ben soyledigim seylerin hepsini oglum 1.5 yasindayken yaptim. Hala da bi kural koyduysam onu uygular. Tabi bende kurallarimi onun yapabilecegi sekilde koyuyorum. Su aralar 2 yas krizi ve birde kardes kiskancligi sorunumuz oldugu icin bazi konularda cok direnc gosterse de bende bunu anlayisla karsilamaya calisiyorum.

yani 1.5 yaşında sayıları renkleri şekilleri falan ögrenmiş olması gerekirdi degil mi ?

yani 1.5 yaşında sayıları renkleri şekilleri falan ögrenmiş olması gerekirdi degil mi ?
Oyle bi kural yok canim. Cocuguna gore degisir. Benim oglum suan renkleri sekilleri falan biliyor. Ama sayilari karistiriyor. Acelemiz yok. Ogrenir zamanla. Ama tabi cocukla gecirilen zaman,bu zaman zarfinda ne yapildigi da cok onemli. Buda gelisimi destekler sonucta. Yinede en onemlisi cocuk neyi ne kadar ogrenmek istiyor ve ogrenebilecek kapasitesi ne kadar.

Bu Arada bir soru daha sormak istiyorum neler konuşabiliyorlar bizimkinin kelimesi üçü beşi geçmex

Benim henüz 13 aylık
Şimdiden zapt etmekte zorlanıyorum
Çocuk kilidi kullanıyorum salonda
Mutfağında kapısını kapalı tutuyorum, ben varken gelebilir sorun olmaz
Düşmesin de karıştırsın, keşfetsin.
Plastik ürünleri aşağı mutfak dolabında tutuyorum.

benim oğlumda aynı 1,5 yaşında çocuk kiliti takmıştık hepsini kırdı bide abisi var 3 yaşında onun maşşallahı var o böyle değil

Sanki oglusun ilgi istiyor gibi geldi bana canim.calisan annelere rabbim yardim etsin insallah.

O canavardan bi tane de bende var, aklım kalmadı ki vereyim :) sabır ve şükürle büyümesini bekleyeceğiz

biri benim oğlumu anlatıyor 18 aylık:) hatta benim oğlum heryere tırmanıyor bi bakarım masanın üstünde oturur bir bakarım koltuğun arkasından inmeye çalışr havada yakalarım ... bi bakarsın banyonun kapısı es kaza açık kalsın klozetinn içine girmeye çalışır...uyku desen gece sürkli kalkar.. ahh ahh .. şimdi hasta oldu 10gündür kolu kalkmıyor gözünün içine bakıyorum kalksın etrafı dağıtsın çekmeceleri döksün mutfak dolaplarını indirsin heryere tırmansın diye... keyfini çıkar desem inanırmısın ...

14 aylık benim kız. erkekler daha hareketli oluyo tabi. bu yaşta böyle merak öğrenme hevesi. sabır canım sabır onları sindirip içlerindeki öğrenme keşfetme duygusunu köreltmeyelim. ne kdr sinirlensekte bunlar olacak hiçç sinir ypıp zehir etmeye değmez hayatı. ben artık koyverdim oyuncakları hıc toplamıyorum salondan. ne de olsa ertesi gün geri dagıtacak diye. bende çalışıyorum.

Evet yeterince beraber oyun oynuyormusunuz?
Enerjisi var belliki boşaltamıyor onun için durdurak bilmiyor olabilir
Benim oğlumda 16 aylık sabah kalkar akşam yatana kadar oynadığı oyunların %80nini benle oynar
Çekmeceleri boşaltma dolapları katıştırma huyu var ama cok engel olmuyorum
Cok yoruluyorum evim hep dagınık oluyor temizliği zamanında yapamıyorum ama olsun o herseyden daha önemli

Ben benim oğlumu çok yaramaz sayılmaz çok şükür evet dolap çekmece karıştırır beğendigiyle oynar sonra gider aldığı yere bırakır bir tek oyuncaklarinı dağıtır arkadaşların dediği gibi gece uyanmaları emme isteğinden kaynaklanıyor benim oğlumun gece beslenmesi yok o yüzden sabaha kadar uyur genellikle abisiyle oynar kahvaltısini yemeklerini güzelce yer çok şükür hasta olmadığı sürece çok rahat bir çocuk boşverin istediği kadar istediği yeri dağıtsin bu günlerde geçer sabır en güzeli dir zamanında aynilarını bizlerde yapmışızdir şimdi sıra çocuklarımız da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…