• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir can yetiştirmek ne kadar zor

Littlestar

❤❤❤
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2016
2.701
2.674
83
Merhaba kızlar.
Bir oğlum var sekiz aylık. Ama burada konuları okudukça oyle korku sarıyor ki içimi.
Nasıl bir eş nasıl bir evlat nasıl bir baba olacak yavrum.
Eşine el kaldıran aldaram eşini saymayan biri olursa
Yada eşini sayıp ailesi yok sayan.
Nasıl güzel insanlar yetiştiricez yada herşey yetiştirmeyle mi alakalı hepsi bizim elimizde mi yani?

Anne çok önemli. Ataerkil kültüre göre ve cinsiyet vurgusu ile çocuk yetiştirmeyin. Mesela yıllar önce çocuklara pembe ve mavi gibi cinsiyet belirten renkler giydirilmezmiş. Her çocuga beyaz renkte giysiler giydirilirmiş. Çocuğunuza şunu iyi öğretin. Kadın ve erkek önce insandır. İnsan saygıya layıktır. Erkek ve kadının birbirine üstünlüğü yoktur. Dünya hem insanın hem hayvanın hem de bitkilerin dünyasıdır. Merhamet ve insancıl yönünü geliştirmeye ve açığa çıkartmaya bakın.

Yetiştirmeyle alakalı ama tabi genetik faktörler yani huyda önemli.önemli olan olumsuz huylarını küçük yaşta farkedip düzeltmeye calismak.cocugun neye yeteneği olduğunu farkedip onun o yeteneğini geliştirmesine yardımcı olacak imkanlar vermek.bir uğrasi bir hobisi olan çocuklar daha öz güvenli ve sakin buyuyor.cunki ilgisini enerjisini oraya veriyor.bunlari yapabilmek içinde tabi önce kendimizi geliştirmek.cocuklarimiza hayatın başında iyi bir rehber olabilmek için kendimizi geliştirmek gerekiyor.mesela benim kardeşim, o kadar ilgi alaka sevgiye rağmen afedersin iti teki oldu.dayimlara çekmis.o kadar kültürlü bir babadan böyle bir çocuk.dedigim gibi genetik huyda etkili.annemde pek kendini geliştirememiş bir kadın.kardesimin bebekliğinde babam o dönemlerde çok fazla şehir dışındaydı iş için ilgilenemedi.annemde anca bu kadar yetistirebildi.ben baba tarafına çekmişim araştırmayı seven kendini geliştirmeyi seven.kardesim anne tarafına çekti.yetersiz ve bilinçsiz yetiştirmeyle hanzonun teki oldu

Birde Doğan Cüceloğlu'nun kitaplarıni mutlaka tavsiye ederim. Çok saygı duyduğum bir bilim insanıdır. Geliştiren anne baba kitabını okumalısınız.

Öncelikle Allah bağışlasın,

Kalbi güzel bir insan olduğunuza inanıyorsanız evladınızı kendi doğrularınızla büyütün. Kitaplardan da destek alabilirsiniz çocuk gelişimi konusunda.

zaman zaman bende yaşıyorum aynı endişeleri.
ama sanırım elimizden geleni yapıp gelecek için endisenmek yerine bugünü yaşamalı yasatmaliyiz çocuklarımıza.
bir daha çocuk olmayacaklar.
bizim gibi buyuduklerinde cocukluklarina dair güzel anılar ve merhametli bir anne baba kalırsa anılarında bir çok konuda onlara doğruyu yapmaları için daha çok yardımı olacaktır.
bazen içimdeki sesi dinlemek istediğim zamanlar olur kırmayı bagirmayi insanların hatalarını yüzüne vurmayı sevilmeyen ama istediğini yapan biri olmak istiyorum.
sonra annem gelir aklıma.
ve hep ağır basar onun sözleri.çünkü benim tanıdığım en merhametli insandır.ona karşı duyacağım vicdan azabından hiç bir zaman kötü bir insan olmayı beceremedim
bazen çok istememe rağmen.:)

Gercekten cabalayinca cocuklara cok sey kazandirabildigimize inaniyorum zaten biyle yapmak sorumlulugumuz ama bazen aile ne kadar iyi ne kadar temiz olsa da ise yaramiyor. O da artik imtihan vesilesi herkese yapacak bir sey yok.

Gercekten cabalayinca cocuklara cok sey kazandirabildigimize inaniyorum zaten biyle yapmak sorumlulugumuz ama bazen aile ne kadar iyi ne kadar temiz olsa da ise yaramiyor. O da artik imtihan vesilesi herkese yapacak bir sey yok.
Biz elimizden geleni yapalım gerisi imtihan çok doğru :)

zaman zaman bende yaşıyorum aynı endişeleri.
ama sanırım elimizden geleni yapıp gelecek için endisenmek yerine bugünü yaşamalı yasatmaliyiz çocuklarımıza.
bir daha çocuk olmayacaklar.
bizim gibi buyuduklerinde cocukluklarina dair güzel anılar ve merhametli bir anne baba kalırsa anılarında bir çok konuda onlara doğruyu yapmaları için daha çok yardımı olacaktır.
bazen içimdeki sesi dinlemek istediğim zamanlar olur kırmayı bagirmayi insanların hatalarını yüzüne vurmayı sevilmeyen ama istediğini yapan biri olmak istiyorum.
sonra annem gelir aklıma.
ve hep ağır basar onun sözleri.çünkü benim tanıdığım en merhametli insandır.ona karşı duyacağım vicdan azabından hiç bir zaman kötü bir insan olmayı beceremedim
bazen çok istememe rağmen.:)
Aynen bende öyle babamın isteklerini korkudan değil onu uzmeye kıyamadığımdan yapıyordum küçükken hala da öyle :)

Öncelikle Allah bağışlasın,

Kalbi güzel bir insan olduğunuza inanıyorsanız evladınızı kendi doğrularınızla büyütün. Kitaplardan da destek alabilirsiniz çocuk gelişimi konusunda.
Amin canım hepimizinkini inşallah :)
Okuyorum, hamilelikten itibaren bir çok kitap okudum.
İnşallah güzeldir kalbim :)

Yetiştirmeyle alakalı ama tabi genetik faktörler yani huyda önemli.önemli olan olumsuz huylarını küçük yaşta farkedip düzeltmeye calismak.cocugun neye yeteneği olduğunu farkedip onun o yeteneğini geliştirmesine yardımcı olacak imkanlar vermek.bir uğrasi bir hobisi olan çocuklar daha öz güvenli ve sakin buyuyor.cunki ilgisini enerjisini oraya veriyor.bunlari yapabilmek içinde tabi önce kendimizi geliştirmek.cocuklarimiza hayatın başında iyi bir rehber olabilmek için kendimizi geliştirmek gerekiyor.mesela benim kardeşim, o kadar ilgi alaka sevgiye rağmen afedersin iti teki oldu.dayimlara çekmis.o kadar kültürlü bir babadan böyle bir çocuk.dedigim gibi genetik huyda etkili.annemde pek kendini geliştirememiş bir kadın.kardesimin bebekliğinde babam o dönemlerde çok fazla şehir dışındaydı iş için ilgilenemedi.annemde anca bu kadar yetistirebildi.ben baba tarafına çekmişim araştırmayı seven kendini geliştirmeyi seven.kardesim anne tarafına çekti.yetersiz ve bilinçsiz yetiştirmeyle hanzonun teki oldu
Bazı konularda genetiğiyle oynamak lazım aslında :confused:

Amin canım hepimizinkini inşallah :)
Okuyorum, hamilelikten itibaren bir çok kitap okudum.
İnşallah güzeldir kalbim :)

Bence çok güzel ki böyle bir derde düşmüşsün canım. Ben senin kötü bir çocuk yetiştireceğini düşünmüyorum. Ne güzel bak okuyormuşsun da, boşuna telaş etme.

Tüm annelere sesleniyorum. Sevgili anneler çocuk müthiş bir potansiyel onlardan ibret alacağımız o kadar çok şey var ki. Birincisi sekiz on yaşına kadar evinizde bir filozofla yaşadığınızı unutmayın. İkincisi çocuklar koşulsuz sevebilir. Bundan yıllar önce bir cafe de oturuyordum. Bir kız çocuğu başka bir masada oturan kendi yaşlarında bır kız çocuğunun elinden tutup oyun oynamak için götürdü. Düşünsenize sormadı bile sen kimsin? Yaşın kaç? Mesleğin nedir? Birde çocuklar iyi kalpli olarak gördükleri yetişkinleri çok iyi sahiplenirler. Vel hasıl onlar büyük insanlar...

Back
X