• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ceza meselesi....

Yorumlardaki üsluplar çok çirkin.Sarma yapmak istemeyebilirsiniz en doğal hakkınız.Ama yok haddini bildirin yok hastayım şu öğretmenlere laflara bak.Biraz saygı duyun çocuklarınızı yetiştiren insanlara.

Koskoca kadın sizin göndreceğiniz dandik gofrete mi kaldı.Belli ki kendince bir ceza sistemi geliştirmiş.Doğru yanlış bilemem istemiyosanız yapmayın.Yazın öğretmene müsait değilim yapamam deyin.Daha da olmuyosa sınıfı okulu değiştirin.Benim annem ve babam da öğretmen ve yüzüne gülen veliler demek arkadan böyle konuşuyormuş.

Öğretmen sarma yaptırıyo diye şikayet ederseniz bi zahmet bana da haber verin sonucu.Bir taraflarıyla gülerler size çünkü
Sizin uslubunuzda çok iyi değil bence ben insan gibi danistim elbette benim gönderdiğim gofrete kalmadı bir ceza sistemi geliştirmiş bunada eyvallah ama bunu yaparken kimin maddi durumu neye el verir sormuyor emrivaki bir şekilde yapacaksın getireceksin diyor takıldığım yer burasi

Yorumlardaki üsluplar çok çirkin.Sarma yapmak istemeyebilirsiniz en doğal hakkınız.Ama yok haddini bildirin yok hastayım şu öğretmenlere laflara bak.Biraz saygı duyun çocuklarınızı yetiştiren insanlara.

Koskoca kadın sizin göndreceğiniz dandik gofrete mi kaldı.Belli ki kendince bir ceza sistemi geliştirmiş.Doğru yanlış bilemem istemiyosanız yapmayın.Yazın öğretmene müsait değilim yapamam deyin.Daha da olmuyosa sınıfı okulu değiştirin.Benim annem ve babam da öğretmen ve yüzüne gülen veliler demek arkadan böyle konuşuyormuş.

Öğretmen sarma yaptırıyo diye şikayet ederseniz bi zahmet bana da haber verin sonucu.Bir taraflarıyla gülerler size çünkü
Anne babaniz isini layikiyla yapiyorsa zaten hicbir veli arkasindan boyle konusmuyordur
Hicbir cocuga maddi ceza verilemez , anne babadan yaprak sarmasi istenemez
Anne babaniza sorun bakalim bir ogretmen olarak ne diyecekler size? Bence meslektaslarindan utanacaklardir
Hicbir pedagojiye sigmaz cocuga ve annesine maddi ceza verilmesi

"Sınıf düzenini bozmuş" oğlum ayakta olduğum için dedi
Bende cocuk okutuyorum
Sinif duzenini bozuyorsa en fazla bir tenefuse cikmama cezasi verilir
Baska birseyi kabul etmeyin ve alttan almayin
Maddi ceza veremez , sizden 1 liralik bile birseyi ceza adi altinda isteyemez
Kermes vs varsa velilerden rica eder , kim ne yapabiliyorsa yapar goturur ancak bunun cezasi olmaz

Canının çektiği veya kermese ben bunu getiririm diye millete söylediği şeyi yani o sarmayı yapmayacağınızı direkt söyleyin. Az yesin de otursun sarsın kendine sarmasını. Hastayım böyle insanlara. Zaten yaz tatili geliyor bir daha konusunu açarsa şikayette bulunacağınızı söyleyin hatta lafta bırakmayın şikayetinizi yapın. Çocukları grupta utandırmak nedir ya.

Eğitimci değilim;çocuk psikolojisi üzerine uzman değilim ancak olayın saçmalığını çok net görebiliyorum.

Öğretmenler çok saygı duyduğum kişiler,her birinin kendi tarzı kendi doğruları var elbet. Bunu anlıyorum. Kendi düzenini sağlıyor.

Bu düzendeki ceza sisteminin öğrencinin yanlışını anlaması ve onu düzeltmesi üzerine olması gerekmiyor mu?

Anneye yaprak sardırmanın,gofret getirmenin öğrenciye ne katkısı olabilir Allah aşkına ?

Bence bu çocuğu eğitmek değil işgüzarlık.

Ogretmene haddini bilmesi gerektigini aksi takdirde bimer e sikayet edeceginizi soyleyin ayni anda milli egitime de tabii ki.
Siz sarma ,borek yapmak zorunda degilsiniz .
Disli olun biraz...
Hanim sarma istiyormus bak sen suna :KK70:
Hastayim su ogretmenlere ya
Bunun üstüne yorum yazmaya gerek yok

Kesinlikle haklısınız.
Grupta ifşa etmek ne demek?
Her ne yaşanırsa yaşansın sizinle birebir paylaşmalı.
Ayrıca size ceza veriyor aklınca,ne demek yaprak sar getir. Az yesin de uşak tutsun kendine. Kermes te olsa mevzu bu işlerde gönüllülük esastır. Müsait değilseniz hazır birşeyler alabilir,meyve,ıçecek vs götürebilirsiniz,öğretmen böyle talimat veremez.
Bizde 23 nisanda kermes yaptık. Bize söylenen sağlıklı yiyecek/içecek gönderilmesi idi ki mecburiyet durumu da yoktu. İsteyen meyve suyu aldı götürdü,isteyen sarma sardı. Kimse kimseye talimatla iş yaptırmadı.
Diğer veliler neden susuyor anlamadım ama kabul edilir gibi değil tavrı.

"Sınıf düzenini bozmuş" oğlum ayakta olduğum için dedi
Ayakta diye annesine çocuğun böyle yaptı satma getir denmez bisey daha derse şikayet ediyorum deyin ödev verirse onu da şikayet edin hoc bir öğretmen küçücük çocuğa 20 sayfa ödev veremez ceza diye

Aşağıdaki notunuzu ortak gruptan yazın da aklı başına gelsin.

NOT:senin elinde var mi falan diye sormak yok direk sen sunu sen sunu yapacaksın diyo benim 1 yaşında bebeğim var ve saatlerceoturup yaprak saramam

Anne baba öğretmen olduğu için zorunuza gitmiş anlaşılan. Yapılan uygulama yanlış saçma ve bunu bi eğitimci yapıyorsa tabiki elestirilir. Kaldiki şikayet edilirse bence hakkında işlemde yapılır. Ne demek yap getir al getir emir verir gibi bu resmen hadsizlik. Öğrenciye değil veliye ceza vermek ne demek oluyor onuda anlamış değilim. Ha benim benim kuzenlerm ve dayimda ogretmen bu arada.

Valla aileniz işini layıkıyla yapıyorsa birşey diyemem ama bu öğretmenin yaptığı işgüzarlık.
Muhtemelen anne o sarmayı götürmese çocuktan bir güzel çıkarılacak acısı.
Bu mu öğretmenlik mesleğinin kutsallığı?
Öğretmen bilmeli velisinin durumunu,bakın kadin minik bebeğim var diyor,maddi durumum iyi değil diyor. Diğer velilerin olduğu ortamda bunu konuşmak böyle taleplerde bulunmak doğru mu?
Gönüllülük esastır bu işlerde ama maalesef öğretmen bunun farkında değil.
Öğretmenler gününde alinan hediyeyi beğenmeyip "bunu geri verin bana x markadan şu kadarlık hediye çeki getirin"diyen öğretmen duydu bu kulaklar. Siz neyi savunuyorsunuz burada anlamadım?
Mesleğini layıkıyla yapana saygım sonsuz ama her meslekte olduğu gibi öğretmenlikte de çürük elma çok kusura bakmayın.

Elinizde kanitlariniz var aslinda. Ekean fitograflarini cekebilirsiniz o silmeden.
Ilk okulda sinifta kalma yok.
Okul degistirseniz olmaz mi?
Birinci sinif cocugunun derse konsantrasyonu kisadir. Ayakta da gezinir altina da yapar. Ben cok okula yedek camadirla gitmistim mesela. Ancak cezasi tenefuse cikmama falan idi. Dolma yapma isi de gonullu olmali. Bebegim var bu sefer kermese katilamayacagim diyebilirsiniz.

Ayakta diye annesine çocuğun böyle yaptı satma getir denmez bisey daha derse şikayet ediyorum deyin ödev verirse onu da şikayet edin hoc bir öğretmen küçücük çocuğa 20 sayfa ödev veremez ceza diye
Ödev ceza olarak değil rutinimiz bu sekilde idi yani tum sınıfa bu konuda bir kaç veli aynı şekilde çocuklara ağır geliyor dedik verdiği cevap sizinkiler geride olduğu için fazla geliyor bu ödevi az bulan veli ve ogrencilerim var oldu (biraz ironik yani :) )bunun üzerine su an ev odevkerimiz 10 12 sayfa arası oluyor

Ödev ceza olarak değil rutinimiz bu sekilde idi yani tum sınıfa bu konuda bir kaç veli aynı şekilde çocuklara ağır geliyor dedik verdiği cevap sizinkiler geride olduğu için fazla geliyor bu ödevi az bulan veli ve ogrencilerim var oldu (biraz ironik yani :) )bunun üzerine su an ev odevkerimiz 10 12 sayfa arası oluyor
20 sayfa ödevi az bulan öğrenciyi getirsin bakalım kimmiş ayol bir günde yeni ödev sistemi insanı kendinden ediyor

Madem cezayı size veriyor sınıf yönetimini de size bıraksın ogretmenlikten cekilsin hayret bir şey çocuk oturmuyorsa yonetemediginden :KK12:

Benim korkumda bu yönde mesela az önce yazdım ayakta dolaşması dışında sebep var mi ona göre cocugumla konuşur uyarırım diye neyse siz bilirsiniz yazmakla yetindi

Benim korkumda bu yönde mesela az önce yazdım ayakta dolaşması dışında sebep var mi ona göre cocugumla konuşur uyarırım diye neyse siz bilirsiniz yazmakla yetindi
Mesajların ekran görüntüsünü al şikayet et bence.

Merhaba hanımlar bugünkü daha doğrusu uzun zamandır derdimiz olan bir konu var oğlum 1.sınıf öğrencisi tembel bir çocuk sayılmaz sınavlarından 60dan aşağı hiç not almamıştır matematiği çok iyi notları hep 80 100 arasidir.okumada dk 30 35 arası okuyor .şimdi problem su öğretmenimiz bu sayıyı çok az buluyor sürekli bu konuda bizi çağırıp daha fazla okuma yaptırın diyor (bir kaç öğrenci daha var oğlumla okuma seviyesi aynı olan) cocugum elinden geleni yapıyor daha fazla sıkmak istemiyorum bir de şöyle bir uygulaması var dönem başından beri sınıfta simariklik yapan olursa hemen whtsap grubundan ifşa edip annesinden tüm sınıfa kendi belirlediği bisey getirmesini istiyor oglumdan daha önce gofret istedi bir kez aldım yolladım bugünde ayakta gezindiği için bir tencere yaprak sarması istiyor üstelik bunu okul kesmesine verecekmiş ayrıca mesaj atıp kermes için tatlı yapmamı istedi mecbur olmadigimi biliyorum ama cocugum da mahcup olsun istemiyorum nasıl davranmalıyız sizce?
NOT:senin elinde var mi falan diye sormak yok direk sen sunu sen sunu yapacaksın diyo benim 1 yaşında bebeğim var ve saatlerce oturup yaprak saramam hemde elim öyle hizli değil malesef :KK43:
Mudure sikayet etseniz bu öğretmeni,bizde okul okduk yeni öğretmenlere ne oluyo anlamiyorum

Back
X